Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 13 % (41)
Helena Grégrová: 15 % (67)
Lukáš Dubský: 15 % (37)
Michal Novák: 15 % (34)
Jiří Landa: 17 % (97)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.4.2020)
Viděla jsem zase po letech a opět jsem se dobře pobavila. Vévodí pánové Preiss a Trojan. Dámská hlavní dvojice (manželka a její kamarádka) poněkud ve stínu svých hereckých partnerů.
(zadáno: 8.4.2020)
Veselé, svěží, zábavné. Herecky vydařené. Takhle si představuji vtipnou a nepodbízivou komedii. Klasika, které sluší moderní aranžmá. A Tomáš Pavelka v hlavní roli naprosto skvělý.
(zadáno: 14.4.2020)
Zajímavý pohled na střet dvou generací, pár důchodců v podání hereckých bardů Vinohradského divadla pánů Oldřicha Vlacha a Jaroslava Satoranského s mladým párem milenců, kteří si od nich pronajímají pokoj ke schůzkám. (Pavel Batěk, Markéta Frösslová).
Pěkně vystavěná scéna, kdy omšelost bytu dobře vystihuje neutěšenou situaci všech zúčastněných. Skvěle sehráno od všech čtyř protagonistů, ovšem pan Vlach zaujal nejvíce.
(zadáno: 14.4.2020)
Obsazení Bolka Polívky do role Harpagona byla dobrou volbou. Byla jsem zvědavá, jak se tento herec, který vyniká svým komediálním talentem popasuje s touto rolí a byla jsem spokojena. Polívka pojal roli po svém způsobu a výsledný dojem z inscenace je velice dobrý. Skvělá souhra s ostatními herci, z nichž mě nejvíce zaujala Alena Antalová jako Frosina. Možná by hra snesla trochu zkrácení některých pasáží. Podařeně zahraná jedna z nejznámějších klasických komedií.
(zadáno: 14.4.2020)
Tato salonní hra mě bavila. Herci skvěle sehraní, nejvíce zaujal Radek Holub. Zajímavě řešená scéna s mizejícími dveřmi. Hra má přiměřenou délku, takže se komické výstupy nestačí omrzet. Dobrá odpočinková komedie.
(zadáno: 18.4.2020)
Zajímavý počin ve Vinohradském divadle. Přestože nemám ráda inscenované klasické hry v moderním pojetí, tak zde musím udělat výjimku. Dokonalá scéna, kdy herci hrají ve vyvýšeném tubusu a jen minimum odehrají dole na jevišti. Otázkou je, jaká je viditelnost pro dále sedící diváky. To částečně umožňují dva monitory umístěné po stranách jeviště. Kostýmy moderní odkazující na současnost. Umocňující hudba. Z hereckého obsazení jednoznačně vévodí Kateřina Brožová bránící život své dcery. Výborní Sabina Rojková a Marek Lambora. Pan Vlach přestože v menší roli vždy vyniká. Děkuji za toto představení.
(zadáno: 20.4.2020)
Výborná Jiřina Bohdalová, skvěle přihrává Libuše Švormová. Celkově jednodušší komedie, délka představení tak akorát. Paní Jiřina má ve svém věku energie na rozdávání. Bavila jsem se.
(zadáno: 30.4.2020)
Tato hra mě vtáhla do děje hned zpočátku. Pěkná funkční scéna, vyrovnané herecké výkony a zajímavý příběh jednoho domu. Na jevišti se prolínají dvě časové linie vyprávění, v některých chvílích hrají herci z obou těchto linií současně a je to velice podařené. Toto představení se jako mnohé na studiové scéně Vinohradského divadla povedlo.
(zadáno: 11.5.2020)
Silný příběh zobrazuje tehdejší postavení žen na španělském venkově. Drsná výpověď o cestě ke svobodě, zvrácené morální principy, které vedou k tragédii. V titulní roli tvrdé a neústupné matky skvělá Carmen Mayerová.
(zadáno: 14.5.2020)
Motýl na anténě - neznala jsem, líbilo se mi. Pohled do světa intelektuálů dovedený až do absurdity.
Audience - znala jsem, líbilo se mi. Jiří Maryško v roli Sládka je velice osobitý a přesvědčivý. Marek Holý v roli spisovatele Vaňka mu skvěle sekunduje. Vyrovnaný herecký duel.
(zadáno: 1.10.2020)
Vtipná komedie o nesourodém páru. On sebevědomý a přitažlivý muž, úspěšný ve svém oboru, ona dobrosrdečná leč poněkud obtloustlá knihovnice. Vydrží Tom posměšky okolí, že má za partnerku tlustou ženu? To se dozví, kdo navštíví toto představení.
(zadáno: 2.9.2021)
Ruská klasika od Gogola. Tuto hru jsem dosud na divadle neviděla, byla jsem proto zvědavá na mostecké provedení. Byla jsem spokojena. Hra má švih a spád a v druhé polovině hry již spěje do závěrečné gradace. Pokud je v souboru do role Ichareva (což je ústřední postava hry), takový herec jako je Vít Herzina, je úspěch zaručen. Tím nesnižuji výkony ostatních herců, které byly rovněž výborné.
(zadáno: 27.9.2021)
Komedie s Jiřím Langmajerem ve dvojici s Adélou Gondíkovou jsou pro mne zárukou spokojenosti. Toto představení není výjimkou.
(zadáno: 18.1.2014)
Tak film je samozřejmě něco jiného, dává více možností . Přesto si myslím, že tomuto divadelnímu představení se podařilo dobrým způsobem převést tento známý film na jeviště. Komické výstupy byly vtipné a to je hlavní.
(zadáno: 19.1.2014)
Pěkná pohádka pro děti, ale ocení i starší.
(zadáno: 11.4.2014)
Vyzvihuji vynikající taneční výkon Radima Madeji.
(zadáno: 22.6.2015)
Milá pohádka, potěší.
(zadáno: 22.6.2015)
(zadáno: 31.1.2016)
Klasická hra zahraná na prknech ND citlivě, vkusně, výborné herecké obsazení.
(zadáno: 25.2.2016)