Profil uživatele

Zuzatab

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (37)
Lukáš Holubec: 17 % (7)
Iva Bryndová: 18 % (13)
Jiří Landa: 18 % (61)
Helena Grégrová: 19 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 30.8.2014)
Jedna z mála her LSS, která není přehnaně zmodernizovaná a přesto velmi pobaví. Hned od začátku mě zaujal Václav Jílek a Petra Horváthová, krásně to mezi nimi jiskřilo, tak jak mezi Benedickem a Beatrice má. A velmi mě také potěšilo obsazení Vladislava Beneše do role mnicha, jeho řeč byla úplným balzámem pro mé uši.

Viděno znovu po 2 letech (v roce 2016) a představení se mi stále líbí.
(zadáno: 19.8.2014)
Pravděpodobně kdyby se to odehrávalo na běžné scéně, tak bych byla kritická, protože je to více méně o ničem, ale takhle nemám co vytknout, hra mne pobavila a tím splnila svůj účel. Pěkná bláznivá letní komedie, ve které by se mohl najít snad každý.
(zadáno: 18.7.2014)
Chantal Poullain obdivuji nejen jako herečku, ale především jako člověka. Její Lea byla stejně noblesní a starostlivá jako je ona sama. U této hry jsem ale byla zvědavá především na Igora Orozoviče, kdysi mě zaujal už na damu ve hře Tartuffe a tušila jsem, že o něm ještě hodně uslyšíme, je to opravdu talent jaký tu už dlouho nebyl.
(zadáno: 7.5.2014)
I přes jistou snahu o nadsázku (na kterou si budu muset u dejvického divadla ještě asi zvyknout) je Kafka 24 velmi dojemným příběhem ve kterém pro mne exceluje David Novotný, ale jinak to nebyl úplně šálek mého čaje.
(zadáno: 29.4.2014)
Třetí hra od Camolettiho v divadle Palace je sice daleko lepší než "Miláček Anna", ale bohužel kvality hry "A do pyžam" nedosáhla. Chybělo mi mezi herci větší jiskření a přišlo mi trochu na škodu, že nevyužili více prostoru i pro ostatní učinkující než jen pro D.Šinkorovou a J.Langmajera (i když takové A.Gondíkové bylo možná víc než dost). Na druhou stranu mě velmi nadchl výběr písniček a večerní róba Jacqueline, ta byla opravdu nádherná!
(zadáno: 3.4.2014)
Dolanský, Vlasáková, Macháček a Issová, skvěle vybrané obsazení, každému jsem jejich postavu uvěřila během pár minut. Sarkastický příběh o vztazích, lásce a sexu, kde si s výběrem slov opravdu nelámou hlavu...podle mne tato čtveřice může hrdě konkurovat té filmové (J.Law, J.Roberts, C.Owen a N.Portman).
(zadáno: 11.3.2014)
Krásné zpracování nejslavnější romantické tragédie všech dob. Zjednodušení hře určitě neublížilo spíše naopak, má to spád a obsahuje to vše co od Shakespeara očekávám. Vyzdvihnout musím hudební doprovod, choreografii Petra Čadka a herecký výkon Matouše Rumla a Veroniky Kubařové - pro mne jsou dokonalými představiteli Romea a Julie.
(zadáno: 21.2.2014)
Marilyn Monroe je ikona o které jsme už toho mnoho slyšeli a toto představení je zajímavým pohledem do jejího komplikovaného života. Zuzana Onufráková ji opravdu vystřihla se vší gracií a hudební čísla neměla chybičku!!!
(zadáno: 6.2.2014)
V této hře je několik hezkých okamžiků, ale jako celek to na mne až tak moc nezapůsobilo. Nejvíce musím vyzdvihnout pěvecké výkony Petera Strenáčika, Martina Písaříka a Petry Vraspírové (konečně zde nejsou zpěváci, kteří vystupují v každém druhém muzikálu!!!) Tak za zpěv a především za písničku "Dado" 60%.
(zadáno: 31.12.2013)
Prvně jsem Tančírnu viděla ještě s panem Brzobohatým, který je pro mne hereckým Bohem, je smutné jít za pár let znovu na to samé představení a již ho zde nevidět. Ale mám pro tuto hru slabost, není dokonalá, ale zkrátka strhne...Obdivuju co tam předvedla Vanda Károlyi-Konečná, Přemek Pálek a Jan Révai, pro mě jsou ti tři dokonalí tanečníci, ostatní svými "kreacemi" spíše pobavili a i když je představení zcela beze slov, není jich tam potřeba, výstupy se dotknou všech ať danou dobu prožili a nebo ji znají pouze z vyprávění...
(zadáno: 28.11.2013)
Z této hry mě hned na začátku zaujala projekce a výkon Romana Zacha, pak dlouho dlouho nic až do druhé části, která začala mít konečně trochu spád a nabídla prostor vyniknout i Dagmar Havlové, bohužel i tak mě představení moc nenadchlo. Ze hry je však možno vycítit realistický norský chlad a smutek, takže závěr byl celkem předvídatelný.
(zadáno: 30.10.2013)
Jedinečné zpracování, výborné herecké výkony (především Martin Stropnický zde byl opravdu geniální), krásná Dagmar Havlová a úžasné písničky, které mi budou znít hlavou ještě hodně dlouho. Jediné co mi vadilo, bylo špatné ozvučení a role Veroniky Žilkové - která mi představení opravdu znepříjemňovala, nebýt toho bylo by hodnocení 100%. V porovnání se Cyranem v Národním tohle vyhrává na celé čáře, mělo to spád, emoce, vtip - a závěr mě dojal natolik, že mi i slza ukápla.
Viděno 2x - derniéru jsem si nemohla nechat zkrátka ujít.
(zadáno: 26.10.2013)
Tato hra je tak trochu neuchopitelná a nepochopitelná... Nezanechala ve mě žádný zážitek, upadne v úplné zapomnění.
(zadáno: 5.10.2013)
Americké muzikály se mi vždy spíše protivily pro svou teatrálnost, takže jsem velký kulturní zážitek tentokrát nečekala, o to víc mě tohle představení překvapilo. Ondřej Brzobohatý i přes zdravotní komplikace byl úžasný, role nadporučíka Franka Cioffiho mu byla šitá přímo na tělo a závěrečný standing ovation byl zcela na místě.
(zadáno: 26.9.2013)
Nenacházím slov, bohužel trochu v negativním slova smyslu...hra byla textově opravdu hodně náročná, chvilkama jsem si říkala, že kdyby hráli v čínštině, tak by to vyšlo stejně. David Prachař převedl jako jediný 100% výkon, Jana Janěková byla zcela nevýrazná a Saša Rašilov mohl být krásným Kristiánem možná tak před 10 lety...na Cyrana jsem se velmi těšila ale toto představení mě z větší části nudilo.
(zadáno: 8.9.2013)
Klobouk dolů před Jiřím Havelkou za tuto inscenaci, byl to neuvěřitelný vizuální zážitek. Nevím co vyzdvihnout dřív, úžasná byla projekce, vyřešení bojových scén a celkově herecké výkony a mnoho dalšího...prostě takoví Hanebný parchanti po česku.
(zadáno: 30.7.2013)
Této hře nemám co vytknout, nadchla mě natolik, že hned druhý den jsem na ní musela jít znovu, nemohla jsem se nabažit :-) Neskutečně vtipná hra s výbornými hereckými (i akrobatickými) výkony a ty písničky...ty jednoduše miluju!!!
Po roce jsem na tuto hru šla znovu, nevím jestli je možné, že se to o tolik zhoršilo a nebo bůhví v jakém duševním rozpoložení jsem tenkrát byla...ale ze 100% jsem musela ubrat, takový zázrak za který jsem to měla to bohužel není, ale každopádně je hra originální a příjemným letním zpestřením.

(zadáno: 5.7.2013)
Peprná pohádka pro dospělé...takhle bych asi celé představení shrnula. Čekala jsem od toho trochu něco jiného - nejvíce bych ocenila scénu a především elfy, ti byli dokonalí. Z herců se mi nejvíce líbil výkon Davida Prachaře, nejslabší mi přišla Hana Vagnerová. Letos jsem ji již viděla ve Zkrocení zlé ženy na Vinohradech a Bianku i Hermii ztvární úplně stejně, to pitvoření mi vadí a podle mě jí Shakespeare vůbec nesedí.
(zadáno: 24.5.2013)
Slavný film jsem tentokrát raději vynechala, abych předešla srovnávání, protože Humphrey Bogart s Katherine Hepburnovou musí být hodně vysoká laťka, a udělala jsem dobře, představení se mi moc líbilo. Hynek Čermák byl úžasný, mužný, charismatický...nemám mu co vytknout, u Lindy Rybové mi ze začátku vadily přehnané grimasy, ale časem od nich opustila a byla také dobrá. Dokonalá scéna, nádherná hudba a dialogy u kterých se nelze nesmát - Africká královna celkově (ale především dějem) převyšuje ostatní hry divadla Palace.
(zadáno: 11.5.2013)
Hru jsem viděla už podruhé (prvně to bylo před 10ti lety) a bavila jsem se výborně i tentokrát. Herci si své role stále užívají, což se pozitivně odráží i na divácích. A Jirka Langmajer byl báječný, "Koubu" má ještě trochu v sobě a za to mu moc děkuji :-)
(zadáno: 4.3.2013)
Krimi drama není zcela můj šálek čaje, ale herecké výkony byly strhující, především Richard Krajčo, řekla bych, že jde pokaždé až téměř na pokraj svých sil, přesně v takhle komplikovaných charakterech dokáže plně využít svůj talent. Bylo to drsné, emotivní a co české scény se týká - jedinečné!
(zadáno: 8.2.2013)
Co klasiky se týče, mám raději tradiční zpracování, proto mé hodnocení tohoto představení je tak nízké. Skákání z pohádkového motivu do současnosti, nejen v kostýmech, ale i přednesu mi přišel zmatený a hra tím na mne působila nevyrovnaně. Nezachrání to dokonalá hudba ani talentovaný Vojta Dyk.
(zadáno: 1.2.2013)
Částečné zklamaní, očekávala jsem jak od Filipa Blažka, tak od celého představení trochu více. Zkrocení zlé ženy je sice komedie, ale tohle zpracování na mě působilo až moc jako fraška se zbytečnými grimasy navíc. Kladně hodnotím živý hudební doprovod, který mě nadchl z celé hry nejvíc.
(zadáno: 19.1.2013)
Zajímavá scéna i herecké obsazení, ale děj je o tolik osekán, že hra ztrácí význam. Z herců bych vyzdvihla Jana Dolanského, ze kterého emoce a vášně sálají na dálku a Vladimíra Javorského, který je humorným i nelítostným komentátorem všeho dění, ale i tak je to na dobré představení málo...
(zadáno: 11.11.2012)
Vše o ženách se bohužel nedá srovnávat s hrou Vše o mužích, co zábavy se týká, je to zcela jiný level. Bavila mě pouze J. Schneiderová, její ironie a cynismus jsou bezchybný.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >