Profil uživatele

Denisa H.

Když mi 600 znaků nestačí... :-)
http://divadelni-toulky.blog.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (41)
Jan Pařízek: 11 % (132)
Lukáš Dubský: 11 % (114)
Veronika Boušová: 11 % (53)
Helena Grégrová: 12 % (134)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 30.4.2019)
Neznalá předlohy jsem netušila, že zlomový okamžik v ději nabere až takový spád. Dostalo mě to. A taky si mě představení získalo všemi hereckými výkony (nechci nikoho z herců a hereček vyzdvihovat nad ostatní). Líbila se mi jejich přirozenost, nasazení a oddanost roli. Za zmínku stojí určitě i scéna a padnoucí hudební podklad.
(zadáno: 16.10.2017)
Jedná se o představení velmi silného obsahu, umocněného tím, že brutalita války i toho, co následovalo, se odehrává mezi spolužáky, kamarády, byť může být tato třída jen symbolem celé společnosti. Přestože má samotná hra jen málo pod 3 hodiny, nedala mi příležitost si její délku uvědomit v jakékoli negativní souvislosti. I díky hereckým výkonům (vyzdvihla bych zejm. L. Daňhela jako Zikmunta a O. Jiráčka coby Valka) a nápadité režii jsem byla celou dobu vtažena do děje. Ne vždy to bylo příjemné, neboť brutální scény jsou zobrazeny velmi věrohodně.
Doporučila bych minisérii Válečná generace.
(zadáno: 4.8.2017)
95 %. S návštěvou jsem váhala, stejně jako loni s Cikánským boxerem, kterého Burani tehdy přivezli do Prahy. A jsem ráda, že jsem ani tentokrát nepodlehla lenosti, spolehla se na minulou zkušenost a šla. Stejně jako Cikánský boxer to byl totiž jedinečný zážitek, byť úplně jiný. Bylo to krásné a kouzelné. Obava z neporozumění znakovaných částí se ukázala jako zcela lichá, protože právě propojení světa slyšících s neslyšících bylo geniálně zpracované! A. Vaculčiaková byla skvělá, stejně jako včera v Něžné. Ostatní také. Moc dobře jsem se bavila! :-)
(zadáno: 15.6.2018)
Bála jsem se délky, ale nakonec mi vůbec nevadila. Nenudila jsem se. Akorát mě mrzelo, že jsem občas nerozuměla (horší akustika, příliš ruchů). Trolí výstup jsem zhlédla se zdviženým obočím, ale vlastně mi vůbec nevadilo takové vybočení. Nejsilnější scénou pro mě bylo umírání Perovy matky.
Vtipné hříčky ("...ty opice Moja", melodie z Titanicu...), úchvatná scéna, dobře zvolená hudba.
Naprosto skvělý a soustředěný výkon On. Brouska! Představení na něm stojí (stálo) a obsadit ho do hl. role byla perfektní volba! Výborný i J. Maryško jako Huhu nebo Hubený a A. Černá, D. Ratajský či Ot. Brousek.
(zadáno: 10.5.2014)
Královská zábava! Umím si představit, že by s touhle...záležitostí Spolek sešlých vystupoval pod širým nebem, třeba na pouličních festivalech. Pokud takové představení dosud neodehál a schovává se jen v kamenných divadlech, rozhodně bych ho vyhnala i ven - slušelo by mu to. Nepamatuji se, kdy bych se tolik nasmála. M.Daniel, P.Liška a T.Vilhelmová byli jednoznačnými tahouny! Co věta, to perla; výborná improvizace a ještě lepší bubnované části. Bomba! Procenta dolů dávám za krkanou část - přišla mi jednak laciná, jednak zbytečně prodlužovaná. Určitě zajděte, až Spolek zavítá do vašeho okolí ;-)
(zadáno: 16.11.2014)
95 %. Hodně zajímavá hra, která sice má slabší rozjezd (úvodní monolog J. Žáčka je až příliš dlouhý), ale poté vás naprosto pohltí. Zcela nejlepší jsou "ťafky", které divákům hra uštědřuje. Ostatně - jako život sám... To se v jedné chvíli smějete (pozor, jedná se většinou o humor černý) a najednou prásk!, chce se vám brečet.
Nefungovalo by to však, pokud by herci neodvedli tak přesnou a výbornou práci! Jestli, tak vám v hlavě uvíznou vybrané výstupy, jednotlivé myšlenky.

Určitě doporučuji, ve všech ohledech hra stojí za zhlédnutí. A i za poslechnutí - živě na klavír doprovází M. König.
(zadáno: 7.3.2018)
95 % inscenaci, ale 1000 (tisíc) % Matouši Rumlovi! Jako Chaplin je geniální a jeho napodobování Chaplina jsem se nemohla nabažit.
Z jeho kolegů na jevišti mě více zaujal ještě P. Bucháček jako Henry.
Tři hodiny zdají se sice být dlouhá stopáž, nicméně nudit jsem se nestihla. Snad jsem se jen přistihla při přemýšlení, zda bude přestávka nebo ne.
Inscenace je vtipná i smutná, veselá i vážná a její závěr krásný, že mi skoro slza ukápla. Moc ráda bych si představení někdy zopakovala, je úžasné! Doporučuji všemi 20!
(zadáno: 18.8.2016)
Další výtečný McDonagh, se kterým si výborně v Celetné poradili! Je to vtipné, řekla bych místy i "roztomilé" a především skvěle odehrané. Nejvíce žasnu nad M. Rumlem a bavila mě hodně i M. Prášilová. No a samozřejmě M. Hofmann jako Johnny Pateena Mika! :-D Super jsou i předěly mezi jednotlivými scénami. Doporučuji!
(zadáno: 14.2.2020)
Ale to není vtipné! Nechápu, čemu se obecenstvo tak řehtalo... (Ale jo, taky mi to párkrát ujelo.)
Je to tedy síla! Všemožné formy násilí soubor zpracoval s velkou nápaditostí a přidanou hodnotou. A oddání se herců a hereček rolím je obdivuhodné a stojí za zvláštní pozornost. Hudba vše skvěle podtrhuje a umocňuje, některé světelné efekty zas dokreslovaly určitou absurdnost situací a vzorců chování.
Závěrečná pasáž byla perfektní a nejmrazivější!
(zadáno: 18.8.2016)
Silný zážitek umocněný sezením v 1.řadě asi 3/4 m od herce,který je zhruba na vaší úrovni.Hlediště je malé,podijko ještě menší.O to intenzivnější prožitek tak dramatických příběhů.
M.Hofmanna jsem znala do té doby jen z TV,netipovala jsem ho na někoho,kdo s přehledem utáhne představení téměř zcela sám.Všechno jsem mu věřila.A ještě výborně hraje na akordeon!
V první půlce občas koutky cukly směrem nahoru,ale v druhé tedy ne-e.Když se na scéně objevila M. Šoposká jako jeho žena,sice nepromluvila ani slovo,jen ležela v posteli a hrála těžce nemocnou,ale já ji kolikrát žrala víc než Hofmanna!
(zadáno: 7.11.2017)
95 %. Obdivuji, jak se dvojice Vůjtek-Krejčí dokáže chopit tak obsáhlých a náročných témat s určitou lehkostí a srozumitelností. Kabaretní pojetí mi nevadilo, spíš možná občas rušilo - odvádělo pozornost od promlouvaného. Vlastně to bylo zvláštně matoucí, když to, co bylo říkáno, budilo hrůzu, ale JAK to bylo říkáno, vzbuzovalo spíš smích... Každopádně to nic nemění na tom, že ústřední trojice podala dokonalý výkon; zejména M. Cisovský je podle mého geniální herec!
(zadáno: 19.4.2018)
Emočně vypjaté představení s naprosto strhujícím K. Dobrým jako Van Goghem. Hodina a půl bez dechu, jak byl jeho výkon přesvědčivý. I herci v menších, ne však méně významných rolích byli výborní, zejména Fr. Němec. Z krasavce R. Máchy a P. Motlocha v úlohách zřízenců mi bylo skoro až na zvracení, z doktora Vernona zas téměř doslova odkapával sliz. Jen D. Matásek tentokrát maličko za ostatními zaostával. Velmi náročné, ale vynikající představení. Komedie jsou sice oblíbeným žánrem, ale dobře zpracované drama může někdy být více obohacujícím zážitkem - Ohlušující pach bílé toho byl důkazem.
(zadáno: 23.11.2018)
Geniální! :-D :-D Neposlušná mortadela :-D "Chodíme v ká!" "Do kuchyně si jezdi třeba metrem!" "Nechte tu hůl, Rosi!" A nahý Michal Dlouhý: "Já jsem tu kulturní vložka." :-D :-D
Nápadité (obzvlášť scéna v nemocnici), vtipné a především výborně odehrané - zejména duo Dlouhý + Štabrňák!
Michala Dlouhého ovšem musím vyzvednout samostatně - ten totiž exceloval!!! :-)
(zadáno: 18.12.2013)
V dnešní uspěchané době víc než kdy jindy platí, že "čas jsou peníze". Z tohoto důvodu se proto jedná o velice moderní představení. Všech 37 her rodáka ze Stratfordu nad Avonou je vtěsnáno do pouhých 120 minut, což určitě šetří jak peníze, tak i čas. Navíc se divák skvěle pobaví a odreaguje a na rozdíl od běžných fastfoodů zde spíš nějaké kalorie až deka shodí než nabere, jak se neustále musí smát. Výborné herecké výkony pánů herců Táborského, Vondráčka i Matejky!
(zadáno: 18.12.2013)
Riskovala jsem a na představení se už několik dní dopředu hodně těšila. Znala jsem filmovou předlohu, která mě nadchla a nadšení jsem tedy očekávala i od divadelní verze. A ono se mi tohle všechno nevymstilo! Bylo to perfektní! V hlavní roli Michal Dlouhý, u kterého si sice vždy musím zvyknout na afektovanější herecký projev, ale pak je dokonalý! Dále bych vyzdvihla Zuzanu Onufrákovou, která ztvárnila Marte a vůči své filmové předloze byla přesná! Zaujaly mě i obrovské a zdařilé kulisy. A zvláštní velký palec nahoru si zaslouží i hudba!
(zadáno: 21.11.2018)
95 %. Herecký koncert všech zúčastněných. Nejen díky tomu to byl tak intenzivní zážitek, který se mi podařilo vidět víc než jednou (totiž dvakrát :-D).
(zadáno: 27.3.2019)
Herecký koncert obou představitelů! A ještě v takové hře, která má spád, oplývá v rovnováze humorem i mrazivými situacemi, je v ty správné okamžiky vypointovaná, nemarní čas prázdnými frázemi... Velmi vysoký kulturní zážitek, který rušilo jen naprosto otřesné chování některých diváků (nepamatuji si zvonit během představení mobil tolikrát...).
P. S.: Tomu říkám entrée a zjednání si ticha v hledišti :-D
(zadáno: 18.11.2018)
Hra možná nezaujala jazykem ani stylem vyprávění,ale zasáhla svým tématem.K max.přesvědčivosti obyčejného příběhu o neobyčejné cestě za životem však přispíval výkon I.Luptáka.Jeho projev byl velmi civilní a díky tomu,že s diváky udržoval téměř neustálý oční kontakt,byla Johanova zpověď o to osobnější.Vše umocnilo vyřešení scény,kdy i diváci jakoby tvořili mohutnou zeď,přes níž se Johan nemůže dostat.Ale je to jen on,kdo sám sebe vězní a kdo si tím upírá to nejcennější,co stále má-život.Symbolické vystoupení ze čtverce bílých dlaždic proto považuji za ten nejkrásnější a hlavně nejlepší konec.
(zadáno: 15.1.2018)
95 %. Toto představení mě hodně bavilo! Děj, hudba, zvuk, dramaturgie, dialogy (hlášky), choreografie, humor, vizuál... Všechno. Především kolik skvělých nápadů se ve hře objevilo!
Co na tom, že historickými fakty se docela šetří a spíš jde o velkou fikci na základě několika historických událostí. Od toho tu jsou jiné počiny, Vosto5 si hraje. Popis, že jde vlastně o komiks se superhrdinou, je více než trefný.
Kdo váhá, neváhejte a jděte! A vy ostatní taky! :-)
(zadáno: 20.4.2018)
I když jsem představení viděla už před 4 lety na Jatkách, koukám, že jsem tu nehodnotila. A možná dobře, protože si pamatuji určitý pocit zklamání... Zato po dnešní pražské derniéře jsem nadšená! Byla správně nabušená! Nechápu (a obdivuji zároveň), že herci teď ke konci uvádění zvládnou takový maraton Klubu, jelikož jejich nasazení je ve hře obrovské! Zejména klobouk dolů před M. Němcem, který nesleze z jeviště. Hodně mě baví i J. Plouhar, postava Tylera mu skvěle padne! Výborná je hudba. A rvačky, fight club - ukázka zmiňovaného neskutečného nasazení! 85 %.
(zadáno: 26.5.2017)
Místy mírně zdlouhavé, ovšem to je jediná výtka. Jinak je to totiž luxusní zábava, kdy si představení užívají nejen diváci, ale i samotní herci. Tedy byla a užívali... Ústřední trojice ukázala jedinečný komediální talent a nemálo i místy až gymnastických dovedností. A taky těch improvizačních. To, že hra byla na repertoáru KSA tak dlouho, dodalo hercům jistotu a souhru, takže si mohli dovolovat takto blbnout - navíc taková hra jako je Pension to unese. Škoda, že byla stažena z repertoáru :-(
(zadáno: 17.8.2016)
Jee, to se mi líbilo! Příjemná oddychovka, na letní večer jak dělaná. Moc hezká scéna, oceňuji nezmodernizování jazyka a ze všeho nejvíc herecké, chvílemi akrobatické výkony. Jak na Vánoce budu chodit na Jak jsem se ztratil, tak v létě zařazuji Rozmarné léto - i to se dá vidět opakovaně.
Jo a výborná přestávka! :-D
(zadáno: 18.8.2016)
Neubráním se srovnání se Cyranem z ND - největší rozdíly plynou z překladu, protože zatímco Vrchlického (ND) je vznešený, Pokorného (DvC) spíše moderní a vyprávěný současným jazykem. Herci, resp. tvůrci pak tomu přizpůsobili i svou interpretaci a výraz. První polovina je navíc velmi odlehčená a ač jsem měla připravený kapesníček na utírání slz dojetím, využila jsem jej spíše na slzy smíchu. Hra zvážněla až ve své druhé části, kdy při jedné scéně dokonce nastalo v sále naprosté ticho. Vyzdvihla bych výkony M. Hofmanna, J. Čvančarové a J. Jankovského (viděno v lednu 2015).
(zadáno: 19.8.2016)
85 %. Je to legrace, pozorovat a poslouchat snažení R&G, když bádají, sázejí se, filozofují a vůbec se snaží rozlousknout ten velký ořech jménem svět. A hlavně to, proč právě je pozvala královna na Elsinor...
M. Hofmann jako Guildenstern a M. Němec jako Rosencrantz na sebe výborně reagují, proto má představení takovou šťávu. Humor je velice milý a chytrý, zábava na úrovni. Výbornou složkou bylo herecké trio ve složení M. Ruml, P. Lagner a T. Stolařík. Když mluvili, sice jsem se občas i nudila, ovšem jakmile začali hrát... Vyzdvihla bych zejména ukázky smrti v podání prvně jmenovaného!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>