Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 15 % (27)
Helena Grégrová: 17 % (52)
Jan Pařízek: 17 % (33)
Jiří Koula: 19 % (43)
Jiří Landa: 19 % (68)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

(zadáno: 13.6.2019)
No, komedie to koneckonců byla. Kouř taky.
(zadáno: 7.6.2019)
Jako pamětník nebudu srovnávat, aniž budu hodnotit vůči současné produkci. Plejáda zpěvaček různé úrovně, pár vyčnívajících osobností jako Felix Slováček jr. a hlavně fascinující trombonistka Magdalena Jedličková, která si tu a tam odskočí zazpívat či zatančit, obé výtečně, jen tak mimochodem. Rozhodně to nebyl ztracený večer. Kouř byl.
(zadáno: 6.6.2019)
Standardní velmi slušné životopisné drámo překukovala Eva Elsnerová.
(zadáno: 5.6.2019)
One woman show Ivany Jirešové. Dobré dívadlo. Japonsky výtvarná a úsporná zadní projekce. V hledišti dvacet divaček, tři zavlečení diváci a já. Škoda. Těch, kteří to neviděli.
(zadáno: 4.6.2019)
Kruci, to bylo dobré. Kruci, ti byli dobří. Výborný text, výborné provedení. Vlastně vážné téma se spoustou autentického humoru. Velmi uvěřitelné. Oba herci výborní, Aleš Háma trochu překukoval, protože mu autor dal více prostoru a herec i režisér ho beze zbytku využili. Dívadlo jak má být.
Nahý zadek byl.
(zadáno: 3.6.2019)
Standardní komedie. Rozjela se až po přestávce díky Kateřině Janečkové. Proč ji překladatel přejmenoval na Smím prosit, Dodo? místo původního Le Gai Mariage, nepochopím.
(zadáno: 1.6.2019)
Naprosto úžasné představení. Miroslav Sabadin by si za roli Christophera zasloužil Thálii. Tuplovanou. To představení nemá chybu, na místě je kompletní sbírka pé od autora, překladatele nebožtíka Jirky Joska, režiséra, herce, výtvarníka, prostě kompletek. Smích skrz slzy vyvážený na lékárnických vahách. Vzpomínám, jak režisér Jan Kačer vyprávěl, jak vysvětloval švýcarským hercům, kteří se v Na dně tvářili strašně tragicky, že i na dně může být sranda. Pro mě další velký zážitek této sezóny.
Ovace vestoje.
(zadáno: 31.5.2019)
Divadelní spolek Kašpar, Divadlo v Celetné, klubovna ? Ivan Vyrypajev ? Červenec

Další ruský nářez.
(zadáno: 31.5.2019)
Dobré dívadlo o zavedení pohlavní vyváženosti do shakespearovského divadla. Daniel Bambas za roli Edwarda Kynastona Thálie 2017.
Za závěrečnou scénu přerodu v Othella by si ji i zasloužil. Ale pokud by se dávala za celé představení, mnohem víc by si ji zasloužil za Dobrý proti severáku (3D company, premiéra 30. 12. 2016). Jenže to bylo sice úžasné představení, ale neokázalé a o dva dny před termínem.
Hrál občas jako kopie Borise Rösnera. U koho že to studoval? Aha.

Kouř občas nebyl.
(zadáno: 28.5.2019)
Dobrý standard, dobrá zábava, divácký úspěch. Neodolám:Zažil jsem před půlstoletím v reálu, kdy obdoba hlavní hrdinky zpívala na středoškolské události v sále pro dvě stě tři sta spolužáků za doprovodu školní kapely velmi podobně. Sál řval a brečel smíchy. Po ovacích si střihla přídavek a opájela se. Bylo to nelidské. Pochopila až v zimě na horách, kdy se poprvé vědomě slyšela z magnetofonu.
Tolik k uvěřitelnosti uměleckého díla.
(zadáno: 27.5.2019)
Dobrá černá komedie/parodie. Kouř byl.
(zadáno: 26.5.2019)
Idiot plot = idiotská zápletka v literatuře znamená, že děj se může posunovat jen v případě, že všichni zúčastnění se chovají jako idioti. Tady po nekonečněkrát opakované výměně stejných replik se kus v druhé půli zcela rozpadl do nesmyslna. Prostě blbá hra, která se dá v obou půlkách divadla jedině přetrpět.
A jak se to líbilo! Potlesk vestoje. Jediné štěstí, že jsem byl ušetřen Kateřiny Hrachovcové. I když to by vlastně mohlo být nakvadrát.
(zadáno: 26.5.2019)
Standardní. Text, režie, provedení atd. Standardní na Divadlo v Řeznické. Jinde velice chytré a po všech stránkách výborné.
(zadáno: 26.5.2019)
Přetrpěl v současném obsazení Polívková, Zbrožek, Zelinka.
(zadáno: 26.5.2019)
Další výborné dívadlo v nádherně divadelním divadelním prostoru.
(zadáno: 26.5.2019)
Zbytné představení.
(zadáno: 26.5.2019)
Ivo Železný
31. května 2018 v 11:50 ?
Divadlo které se nejmenuje (dle režisérky) ve Strašnickém divadle - Samko Tále

Dost hodně dobré monodrama. Pro méně gramotné výstraha: ve slovenštině.
Předlohu Daniely Kapitáňové Kniha o cintoríne/o hřbitově jsem četl před lety (byla úžasná, k dostání třeba v městské knihovně v Praze), a toto bylo převedení na dívadlo na úrovni, na velmi vysoké úrovni, na úrovni běžné na současných českých a soudě podle tohoto kousku i slovenských scénách. Prostě kvalita, normálka. Jinak to neumíme. Proč se ptáte? Ono je to někde jinak? Neříkejte! A proč?
(zadáno: 24.5.2019)
Slušný kus ze světa reality show.
(zadáno: 24.5.2019)
Dvojjediný autor a režisér Daniel Hrbek marnotratně vyšil do diváků tolik špílců jak režijních, tak textových, že by to jinému úspěšnému režisérovi/autorovi, bohatě vystačilo na pětiletku či dvě. A herci, všichni, byli k sežrání.
Pravda je, že obecenstvo bylo v archivní kvalitě, dost často i kabinetní, takže stoprocentně kapírovalo narážky z kulturního světa od nedávného až po Repina. Souznění jeviště - hlediště bylo absolutní. Sranda ukrutná, tohle nikdo v kategorii inteligentní humor nepřekoná hodně dlouho. Připomnělo mi to Činoherák 68-70, kdy na jevišti nebylo přidavačů.
Kouř byl.
(zadáno: 23.5.2019)
Standardní Vyrypajev, standardní herecký výkon.
(zadáno: 23.5.2019)
Nahradit u Julie patos dětinskostí, např. na kruciální scénu s Parisem přijde (už jako vdaná) s plyšovým medvídkem, no dobrá. Ale Julie, která dost velkou část role ochotnicky oddeklamuje? Viděl jsem za poslední dva roky desítky ochotnických představení, ale něco takového snad dvakrát třikrát. Netuším, zda to byl režijní zájem či ustrojení herečky, ale to není podstatné. Ostatní byli na úrovni.
Kouř byl. Byl i kobercový lišej na kolenou jedné z postav. Dana Batulková vystřihla na jevišti parádní hvězdu.
S Julií na úrovni ostatních herců by to bylo 80 - 90.
(zadáno: 21.5.2019)
Detektivní šaráda a výborná komedie. V interaktivní části se naprosto nebývale zapojilo publikum a spousta srandy vznikla i tam. Špílce připravené i pohotově vytanulé, radost. Skvěle zrežírovaná i zahraná.

Viděl jsem před lety v Divadle S. K. Neumanna, dnes Pod Palmovkou.Toto je o dvě třídy výš. Jak je v příbramském dívadle standard.
(zadáno: 20.5.2019)
Nezapomenutelné představení!
(zadáno: 20.5.2019)
Vrtá mi hlavou, proč herec opakuje svůj text pětkrát. Nejspíš proto, že by na desetiminutové představení nikdo nepřišel. Hrálo se pro devět diváků. To bylo až dost.
(zadáno: 16.5.2019)
V žánru předsvatebních komedií klasika. Adekvátně a na úrovni provedená. Jenže loni v provedení brněnského Amadisu o dvě třídy lépe.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>