Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 24.2.2016)
Za mě zklamání. Délkově bych krátila... Místy mě přepadala nuda. F. Čapkovi role sedla jako "prdel na hrnec", zatímco např. B. Pavlíková pro mne nestravitelná. Od takto klasického kusu jsem čekala víc. Škoda... Nicméně scénografie je zdařilá.
(zadáno: 27.3.2018)
Děj mě nechytl, humor mě míjel... Je mi blízký jiný styl her. Ovšem M. Němec a E. Hacurová (navíc skvěle zpívá) převyšují dle mého názoru o 3 ligy všechny ostatní z obsazení. Tito dva jsou klenoty souboru Divadla v Dlouhé a je čirá radost je pozorovat hrát. Vzhledem k jejich výkonům proto nemohu jít s hodnocením níže.
(zadáno: 19.10.2018)
Ze Z. Piškuly vyrostl velmi charismatický a pohledný muž a také výborný herec. Toť jediné pozitivum této hry. Zoufale mě to nudilo a nepřišlo vtipné... Škoda, v souvislosti s výraznými personálními změnami v MDP jsem měla velká očekávání, o to více jsem zklamaná.
(zadáno: 1.4.2018)
Líbilo se mi zapálení a pojetí postavy I. Wojtylové, jinak slabé.
(zadáno: 7.9.2018)
V Muži se železnou maskou jsou některá herecky a textově slabší místa a pěvecky slabší alternace (N. Řehořová, M. Schreiner...), ale celkově je to zdařilý muzikál, který stojí za vidění. Hodně mě baví V. Svoboda :-) A V. Drahokoupil a A. Bartošová jsou velmi talentovaní. Mile pěvecky překvapila I. Marešová. Doporučuji sedět v předních řadách. /
EDITACE: 24. 1. 2019 zhlédnuto úplně jiné obsazení - Gránský, Vojtko, Kolář, Hůlka, Gemrotová, Laufer... neskonale lepší zážitek, zvyšuji znatelně %! Zejména pěvecky a herecky výtečný D. Gránský, role mu velmi sedí. Neméně skvělý Vojtko a Gemrotová.
(zadáno: 8.8.2020)
Nejlepší hra, co jsem zatím ve ŠD viděla. Obsazení je výborné - neměnila bych. Zajímavý objev je pro mne J. Grundman - má oči jako vlk, pro tuto roli se narodil. Oživením do "depky" jsou J. Mansfeld s kytarou a T. Petřík s flaškami, kteří jsou v ději jakoby omylem, ale vlastně ne. Úžasná scéna, která se bortí stejně jako jeho život, mrazivá hudba i zdařilé kostýmy dotvářející dobu. Nemám, co bych vytkla, na konci jsem slzela, což se mi nestává často. Jen moc nedoporučuji 1. řadu - herci chodí po větvích a kousky dřeva trochu odlétávají. Ale celkově nádherné zpracování této nadčasové klasiky!
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě vydařené představení, nasmála jsem se a výborně odreagovala :)
(zadáno: 2.3.2019)
To se nedalo. Vydrželi jsme 30 minut.
(zadáno: 1.6.2019)
Fatální psycho, z divadla jsem odcházela a bylo mi nedobře. Velmi na mě dolehla úzkost a nános bahna. P. Konáš ztvárňuje elegantního a inteligentního despotu strhujícím způsobem, z P. Tenorové tryská šílenství každým coulem. Obsazení ústředního páru nešlo zvolit lépe! Zrcadlová kostka funguje nadmíru skvěle stejně jako moderní hudba, klasické melodie mě spíše rušily. M. Kačmarčík mi zde nesedl, slizu bylo příliš, v tolika hrách v MDP bych jej fakt nemusela. S. Affašová je zatím více prvoplánová kráska než herečka, ale potenciál má. Hra je opravdu silná, herecky úchvatná a stojí za vidění.
(zadáno: 13.2.2018)
Nuda, nuda, nuda. První Špinarova režie, která mě nebavila a nemá děj. A to mi jinak jeho režijní rukopis sedí a jeho her jsem již viděla docela hodně. Tohle nezachránil ani fešák I. Irozovič, ty % dávám vlastně jen jemu. Nezanechalo to ve mně nic, emoce nula. Přestávka byla po nesnesitelně dlouhé době, po ní publikum prořídlo. A v tom krátkém kousku po přestávce mi vadil ten nesnesitelný smrad ze sborového kouření. Proč to mám dýchat za tolik peněz? Tento kus do Stavovského ne.
(zadáno: 16.4.2018)
Výrazné výkony J. Teplého a T. Dočkalové. Zasloužená Thálie.
(zadáno: 4.3.2018)
Kostýmy, scéna a hudba jsou zde výrazné a krásné, tvůrci nešetřili. Tyto aspekty mi připomněly SKUTRovský styl, který mám moc ráda. O. Krause jsem předtím neznala, má talent a role Doriana je mu šitá na míru! Naopak L. Veselý a M. Štípková mi do rolí vůbec neseděli. Děj byl pro mě poněkud zamlžený. Ale za vidění hra díky vizuálnu stojí.
(zadáno: 17.4.2018)
(zadáno: 26.2.2016)
Syrová, zapamatovatelná inscenace. Vzbudí emoce, donutí diváka přemýšlet. Tradičně vynikající I. Orozovič a P. Děrgel. Šašek v podání J. Bouškové - více trapný než vhodný, vtipný už vůbec ne. Ze hry je bezpečně poznat Špinarův rukopis a jeho oblíbené prvky, to platí i pro jako vždy úchvatnou scénu L. Škandíkové. Myslím si ale, že inscenaci by znatelně prospělo výrazné omezení střelby (je jí zde opravdu příliš), podle mě nejsem jediná, komu tento zvuk dělá zle a nechce na něj chodit do divadla. Ústřední trio Dobrý, Prachař, Borová - do rolí dávají maximum.
(zadáno: 21.9.2017)
Seděla jsem v publiku a připadala jsem si jako umlácená. Ze hry jsem odcházela s pocity marnosti a znechucení, ale to jsou dle mého mínění emoce přesně padnoucí k tomuto tématu, u kterého nelze říct - "hra se mi líbila". Je to silná inscenace, která člověka zasáhne. A jestliže divadlo existuje právě proto, aby vyvolávalo emoce (jakékoliv), pak zde se to Horanskému povedlo nadmíru vrchovatě. Výkon Vojty Dyka je fascinující - v jeho generaci nemá herecky ani pěvecky žádnou konkurenci.
(zadáno: 25.1.2018)
40 % za nadprůměrné výkony P. Děrgela a L. Příkazkého, který je ohebný jako z gumy :-)) Jinak mi to nesedlo, nemám v oblibě muzeální hry bez špetky odrazu současnosti.
(zadáno: 27.9.2017)
Zajímavá a nadčasová zápletka, jež se M. Huba z pozice režiséra zhostil na výbornou. Na Vinohrady zasadil inscenaci s potenciálem přilákat i mladší publikum, protože není zkostnatělá. Výborná je rovněž práce s vizuální stránkou. Gratuluji k nápadu obsadit do hlavní role Marka Lamboru. Herecky, pohybově a výrazově výjimečný talent se zapamatovatelným hlasem. Hra na něm stojí a padá, přičemž on ani na okamžik nezvolňuje z tenze a vervy, s nimiž ztvárňuje Franciho. V jeho věku opravdu klobouk dolů. Tento mladík si za pár let půjde pro Thálii, dejte na moje slova :-) Bravo!
(zadáno: 24.11.2017)
Povedené. A pěkná hudba :-)
(zadáno: 24.2.2016)
Zajímavý nápad. Na odreagování slušné, ale hlubší zážitek jsem si neodnesla. Ovšem P. Děrgel jako vždy vynikající!!!
(zadáno: 23.3.2017)
Šmrncovní, současné, důvtipné. Viděno 2x s mírným časovým odstupem a vše si tzv. "sedlo", zapadlo do sebe. J. Hájek nezklamal a zkomponoval úchvatnou hudbu (viz rovněž Manon Lescaut). Na krásnou scénografii jsem se nemohla vynadívat (včetně kostýmů!) a choreografie jsou prostě špičkové, úplně zalézají pod kůži a velké jeviště jim vyloženě sluší. Vynikají F. Rajmont, P. Děrgel a J. Stryková. Kladně mě překvapila L. Juřičková (oproti Ulici nebe a dudy). Hodně mě bavila postava Mary. Borová a Batěk mi však do ústřední dvojice příběhu typově nezapadají, nemohu si pomoct, proto snižuji %.
(zadáno: 25.1.2018)
Oblíbila jsem si SKUTRovský rukopis, vše je tolik vizuální a jiné. Nehraje se muzeum, ale současnost. Nečetla jsem předlohu, proto děj jen létal kolem mě, tápala jsem. Nadchly mě krásné kostýmy a hudba. M. Poulová je zajímavý typ, v Klicperáku se rodí velké talenty. K. Oltová mi není herecky blízká, ale sem se hodila a vynikla. Délku bych trochu zkrátila, nebo alespoň přestávku dala dříve.
(zadáno: 5.10.2017)
Inscenace mi vyrazila dech! Většina zdejších hodnotitelů byla asi na jiné hře než já. Nádherná hudba, skvělá práce s prostorem a velmi nadčasový překlad. Výběr herců na výbornou (možná bych jen vynechala E. Režnarovou, ale s ní mám na Vinohradech obecně problém). Za S. Skopala zaskakoval T. Pavelka a byl perfektní. Je mi líto, že v pražských divadlech se na reprízách přestalo sborově tleskat vestoje a jedinec s tím nic nezmůže. Marek Lambora je velký objev na hereckém poli. Tak mladý a přitom tolik herecky vyzrálý. Navíc nadaný i pohybově. BRAVO! / Vše, co potřebujeme k životu, je láska. /
(zadáno: 30.1.2018)
Příběh Romea a Julie je tak krásný a Joskův překlad tak povedený, že toto je samo o sobě půlkou úspěchu. Líbilo se mi to, ale na druhou stranu neuchvátilo natolik, abych šla znovu. Ale možná jsem měla trochu smůlu na obsazení, protože některé výkony mi přišly pěvecky i herecky slabší. Také jsem pociťovala, že tvůrci se četně inspirovali vynikajícím činoherním ztvárněním z DnV a to mě lehce rušilo. Škoda, originalita je vždy nade vše.
(zadáno: 25.5.2019)
10 % za vynikajícího Z. Piškulu, pro Romea se narodil! Jinak monstrózní průšvih. Omlouvám se za upřímnost, ale horší herečku než T. Marečkovou jsem neviděla. Na Julii nemá vzhled, její pisklavý hlas a jevištní mluva je katastrofální stejně jako pokus o zpěv. Pohybovou neohrabaností mi připomínala postavu z Lovců mamutů, její Julie s nechutnou parukou a příšernými kostýmy vyznívá jako pacientka z Bohnic. Absence soudnosti. Neuctivé, neadekvátní chování režiséra na generálce tento přešlap jen dovršilo. Krásné, nadčasové Hilského verše znějí ve zvoleném ději a scéně naprosto absurdně. Never more!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 > >>