Profil uživatele

Veronika K.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 16 % (8)
Jiří Landa: 19 % (22)
Jan Pařízek: 20 % (11)
Pavel Širmer: 23 % (24)
Michal Novák: 24 % (12)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 20.2.2020)
Příběhy jednotlivých postav v sobě nesou silnější téma než to, které je obsaženo v názvu. Obsah je drsný a slovník poměrně vulgární, ale zde to má své opodstatnění. Herecké výkony všech zúčastněných byly věrohodné, obzvlášť bych chtěla upozornit na Kláru Krejsovou, která perfektně ztvárnila proměnu vystrašené učitelky na ostřílenou pornoherečku.
(zadáno: 25.5.2019)
Další úžasně povedený muzikál v DJKT, především výkony kluků v rolích Billyho i Michaela byly doslova dechberoucí, jako by se pro ně narodili. Ostatní účinkující perfektně vytvořili neutěšenou atmosféru hornického města, orchestr jako obvykle vynikající. Celé tři hodiny v hledišti bych přirovnala k emocionální horské dráze: smích-pláč-smích-pláč a někdy usmívání se skrze slzy :) Jedinou slabou stránkou byla podle mě I. Chýlková - neseděl mi její "kuňkavý" hlas, nevýrazný zpěv a topornost. V porovnání se skvělou L. Zvoníkovou ve stejné roli, to je jako nebe a dudy.
(zadáno: 28.12.2019)
Konverzační komedie, která vždy královsky pobaví. Ačkoliv se zápletka zdá být překombinovaná a zašmodrchaná, divák se v ní nijak neztrácí. Představitelky Marcely a Luizy na můj vkus moc přehrávaly a rušivým elementem pro mě byly doprovodné zvukové efekty (např. při polibku), ale jinak nemám žádné výtky, jen obdiv ke všem hercům a především k Martinu Stránskému, který sehrál roli dvojníků-pánů Champsoboisyho a Boutona. Rychlé převleky, odlišení obou charakterů gesty a mimikou, nesplést si různé vchody a východy, to je opravdový kumšt a M. Stránský obstál na výbornou. Běžte se na Brouka zasmát!
(zadáno: 27.1.2019)
(zadáno: 27.1.2019)
Muzikál se plzeňskému divadlu povedl! Funkční scéna, hezké kostýmy a orchestr hrál na jedničku. Jako agenta FBI jsme viděli M. Stránského - netušila jsem, že tak dobře zpívá. Z ženských rolí bych vyzdvihla Ch. Pščolkovou, její sólová píseň byla dechberoucí. Bohužel musím srazit pár procent za výkon hlavního představitele M. Haricha. I po roce od premiéry se nezbavil silného slovenského přízvuku, občas mu nějaké slovenské slovo proklouzlo a bohužel i zašišlal, což dojem z muzikálu trochu pokazilo. Raději bych v hlavní roli viděla P. Klimendu, který ji nazkoušel jako understudy.
(zadáno: 17.3.2019)
Muzikál si vystačí s jednou scénou a jednoduchým příběhem dvou manželů, jejichž rozvod ovlivní netradičně podmíněné dědictví. Je napěchován skvělými hudebními čísly se semaforskou poetikou. Písně, které zazněly, většinou nejsou obecně známé, ale jsou zábavné, živé a obsahují chytře ukryté dvojsmysly. Představitelé titulních rolí byli vybráni velmi dobře. Teta z Liverpoolu i taktizující Vanilka byly skvělé, nejvíc se mi ale líbil hamižný právník a jeho láska k penězům v podání Martina Holce.
(zadáno: 27.1.2019)
Výborný muzikál! Vtipný, dojemný a chvílemi i vážný. Musím vyzdvihnout výkon Jozefa Hruškociho a jeho souhru s Miloslavem Frýdlem, který hrál jeho syna. Herecky mě v dobrém překvapil Tomáš Savka. Zbytek souboru hrál perfektně a uvěřitelně, snad kromě herecky slabšího hostujícího Richarda Tesaříka. Orchestr opět na jedničku (neobvykle usazen přímo na scéně a zatažen do děje) a za bicími usedl sám režisér představení Dalibor Gondík.
(zadáno: 27.1.2019)
Klasická historická hra s odpovídajícími kostýmy a jednoduchou scénou, ve které sledujeme vztahový čtyřúhelník mezi bratry Václavem (Petr Konáš) a Boleslavem (vynikající Jan Maléř), jejich babičkou Ludmilou (Monika Švábová) a jejich matkou Drahomírou (Apolena Veldová), ve kterém probíhá jakýsi mocenský boj.
(zadáno: 27.1.2019)
Tohle představení se opravdu povedlo! Třetina byla napínavá, třetinu jsem probrečela a třetinu se prosmála. Nevím, koho pochválit víc, všichni byli skvělí a orchestr hrál taky výborně. Ovšem největší ódu pěju na Odu Mae, tahle role jako by byla napsaná přímo pro Venuši Zaoralovou Dvořákovou, byla famózní.
(zadáno: 2.12.2019)
Tento muzikál mě bohužel neoslnil. Nemohou za to umělci - ti byli naprosto perfektní (viděno v obsazení Gemrotová, Kříž, Holec) - ale autoři. Muzikál mi hodně připomíná Evitu nebo Liduschku (má vypravěče, začíná od konce, v hlavní roli slavná žena), ale oproti jmenovaným muzikálům postrádá dramatičnost, postavám chybí životnost a osobitost. Ani honosné kostýmy jaksi nezapadly do chudé scény. Nenudila jsem se jen u několik málo scén, ve kterých účinkuje Smrt. Jsou muzikály, na které chodím ráda opakovaně, na tenhle už určitě nepůjdu.
(zadáno: 27.1.2019)
Tento muzikál patří k mým nejoblíbenějším a viděla jsem ho v několika různých divadlech. Roman Říčař, hostující v Plzni, je bezkonkurenčně nejlepším Che v českém uvedení muzikálu (srovnávám ho s D. Bártou, T. Savkou a P. Strenáčikem), role mu sedne typově i pěvecky.
(zadáno: 27.1.2019)
(zadáno: 27.1.2019)
(zadáno: 31.3.2020)
Bohužel byla tato životopisná revue pojata jako divadelní zkouška, kterou režisér občas přeruší, v sále se rozsvítí a autoři s herci debatují nad nastalou situací (např. když si Frimlová sundá sako, pod kterým má červené tričko s fotkou Che Guevary) nebo se herci ptají režiséra a dramaturga na charaktery svých postav, a to mě rušilo. Jinak je to ale velmi povedená inscenace, zaujali mě Petr Rychlý v roli Hašlera a Martin Zahálka v roli Deyla.
(zadáno: 27.1.2019)
(zadáno: 27.1.2019)
Nádherné a dojemné představení s famózními výkony Elišky Balzerové a Davida Novotného. Ostatní herci oběma hlavním představitelů zdatně sekundují. Trochu jsem se bála srovnání s filmem, který patří k mým oblíbeným, ale adaptace filmového scénáře na divadelní jeviště se opravdu povedla. Jiří Hubač byl prostě dramatik par exellence. Jen je trochu škoda, že se představení hraje v Divadle Palace, které na mě působí stísněně, této hře by slušela tradiční divadelní budova.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>