Profil uživatele

Veronika K.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (7)
Jiří Landa: 21 % (16)
Pavel Širmer: 23 % (16)
Michal Novák: 25 % (8)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 25.5.2019)
Billy Elliot - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Další úžasně povedený muzikál v DJKT, především výkony kluků v rolích Billyho i Michaela byly doslova dechberoucí, jako by se pro ně narodili. Ostatní účinkující perfektně vytvořili neutěšenou atmosféru hornického města, orchestr jako obvykle vynikající. Celé tři hodiny v hledišti bych přirovnala k emocionální horské dráze: smích-pláč-smích-pláč a někdy usmívání se skrze slzy :) Jedinou slabou stránkou byla podle mě I. Chýlková - neseděl mi její "kuňkavý" hlas, nevýrazný zpěv a topornost. V porovnání se skvělou L. Zvoníkovou ve stejné roli, to je jako nebe a dudy.
(zadáno: 27.1.2019)
Chicago - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 60 %
(zadáno: 27.1.2019)
Chyť mě, jestli na to máš - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Muzikál se plzeňskému divadlu povedl! Funkční scéna, hezké kostýmy a orchestr hrál na jedničku. Jako agenta FBI jsme viděli M. Stránského - netušila jsem, že tak dobře zpívá. Z ženských rolí bych vyzdvihla Ch. Pščolkovou, její sólová píseň byla dechberoucí. Bohužel musím srazit pár procent za výkon hlavního představitele M. Haricha. I po roce od premiéry se nezbavil silného slovenského přízvuku, občas mu nějaké slovenské slovo proklouzlo a bohužel i zašišlal, což dojem z muzikálu trochu pokazilo. Raději bych v hlavní roli viděla P. Klimendu, který ji nazkoušel jako understudy.
(zadáno: 17.3.2019)
Dobře placená procházka - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Muzikál si vystačí s jednou scénou a jednoduchým příběhem dvou manželů, jejichž rozvod ovlivní netradičně podmíněné dědictví. Je napěchován skvělými hudebními čísly se semaforskou poetikou. Písně, které zazněly, většinou nejsou obecně známé, ale jsou zábavné, živé a obsahují chytře ukryté dvojsmysly. Představitelé titulních rolí byli vybráni velmi dobře. Teta z Liverpoolu i taktizující Vanilka byly skvělé, nejvíc se mi ale líbil hamižný právník a jeho láska k penězům v podání Martina Holce.
(zadáno: 27.1.2019)
Donaha! - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Výborný muzikál! Vtipný, dojemný a chvílemi i vážný. Musím vyzdvihnout výkon Jozefa Hruškociho a jeho souhru s Miloslavem Frýdlem, který hrál jeho syna. Herecky mě v dobrém překvapil Tomáš Savka. Zbytek souboru hrál perfektně a uvěřitelně, snad kromě herecky slabšího hostujícího Richarda Tesaříka. Orchestr opět na jedničku (neobvykle usazen přímo na scéně a zatažen do děje) a za bicími usedl sám režisér představení Dalibor Gondík.
(zadáno: 27.1.2019)
Drahomíra a její synové (Krvavé křtiny) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Klasická historická hra s odpovídajícími kostýmy a jednoduchou scénou, ve které sledujeme vztahový čtyřúhelník mezi bratry Václavem (Petr Konáš) a Boleslavem (vynikající Jan Maléř), jejich babičkou Ludmilou (Monika Švábová) a jejich matkou Drahomírou (Apolena Veldová), ve kterém probíhá jakýsi mocenský boj.
(zadáno: 27.1.2019)
Duch - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Tohle představení se opravdu povedlo! Třetina byla napínavá, třetinu jsem probrečela a třetinu se prosmála. Nevím, koho pochválit víc, všichni byli skvělí a orchestr hrál taky výborně. Ovšem největší ódu pěju na Odu Mae, tahle role jako by byla napsaná přímo pro Venuši Zaoralovou Dvořákovou, byla famózní.
(zadáno: 27.1.2019)
Evita - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Tento muzikál patří k mým nejoblíbenějším a viděla jsem v několika různých divadlech. Roman Říčař, hostující v Plzni, je bezkonkurenčně nejlepším Che v českém uvedení muzikálu (srovnávám ho s D. Bártou, T. Savkou a P. Strenáčikem), role mu sedne typově i pěvecky.
(zadáno: 27.1.2019)
Flamendr - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
(zadáno: 27.1.2019)
Fyzikové - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 50 %
(zadáno: 27.1.2019)
Hello, Dolly! - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
(zadáno: 27.1.2019)
Hraběnka (Zámek v Čechách) - Divadlo Palace: 100 %
Nádherné a dojemné představení s famózními výkony Elišky Balzerové a Davida Novotného. Ostatní herci oběma hlavním představitelů zdatně sekundují. Trochu jsem se bála srovnání s filmem, který patří k mým oblíbeným, ale adaptace filmového scénáře na divadelní jeviště se opravdu povedla. Jiří Hubač byl prostě dramatik par exellence. Jen je trochu škoda, že se představení hraje v Divadle Palace, které na mě působí stísněně, této hře by slušela tradiční divadelní budova.
(zadáno: 27.1.2019)
Iluze - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
(zadáno: 31.3.2019)
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Veselý, hravý, pestrobarevný a šmrncovní muzikál s vynikajícím Pavlem Klimendou v hlavní roli Josefa. Perfektní zpracování (kostýmy, scéna, projekce), všechny herecké a pěvecké výkony i orchestr na jedničku. Určitě půjdu znovu.
(zadáno: 27.1.2019)
Kdyby 1000 klarinetů - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Vynikající Aleš Kohout jako vojín Kornet - obyčejný kluk a snílek, co chce změnit svět k lepšímu. Mám ráda písničky z pera S+Š, a tak jsem tenhle muzikál viděla opakovaně a pořád jsem se jich nemohla nabažit. A zrovna v podání A. Kohouta mi přišly ještě mnohem lepší, než jsou v originálu (především Tereza a Ach, ta láska nebeská). Bohužel musím strhnout pár procent za Telvise a ministra války. Postavy pro tento muzikál - podle mě - úplně zbytečné a herci se museli hloupě pitvořit. Jinak vše klapalo jak švýcarské hodinky.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>