Profil uživatele

Domi.Mac

chci v praze vic dobreho divadla !!!!!
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (18)
Veronika Boušová: 10 % (5)
Anežka Hrebiková: 12 % (6)
Helena Grégrová: 13 % (23)
Jiří Koula: 15 % (14)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 21.4.2017)
nejlepší představení minulého roku. Štorková je nejtalentovanější divadelní herečka. Divadlo ve vile má svoje kouzlo, ostatní herci nastudovaly své úlohy velmi dobře.
(zadáno: 29.4.2018)
Za poslední čtvrt rok jsem viděla tři monodramata, novinka Fidlovačky navzdory silné propagaci mezi silné zážitky nepatří. Dlouhé, ale nosné, mně dosud neznámý Fanta v hlavní roli neoslnil. Nebývá zvykem u monodrama nepochválit herecký výkon, zde nemohu jinak. Navzdory dobrému typu nevytváří celistvou postavu, neoplývá charismem nezbytným pro tento typ divadla, v momentě, kdy hra sází jenom na projev Fanty je nezajímavá, mnohdy trapně přehraná, jindy interpretem nepřesně zahraná. Zůstává mi zde však nápaditá režie, výborný soundtrack a krásná scéna. Škoda toho obsazení, čistých 50%.
(zadáno: 25.9.2018)
Syrové, stylové, černé hodinové povyražení do protiatomového krytu, lehce ve stylu Martina Donagha. Text je dost předvídatelný, ale režie nápaditá a scénografie velmi funkční. To, co z toho představení dělá nadprůměrné, je výkon Krejčíka v roli Marka. Neskutečně zábavný na začátku a až mrazivě realistický výkon ve druhé půli. Pazderková mile překvapila a dohromady mezi nimi vznikla dost nebezpečná chemie. Za mě spokojenost. 65%
(zadáno: 21.4.2017)
Mám moc ráda Ibsena a Friče. Předlohu samotnou znám a nikdy se mi nelíbila tak, jako tady ve Strašnicích. Mám ráda severskou tématiku, ale tohle říznutí tím gotickým stylem tomu moc slušelo. Štréblová hraje fantasticky, stejně jako Koning a Petřík. Mrzí mě, že jsem neviděla Josefíkovou, protože Hessová hodně přehrává. Ale stojí to za návštěvu!
(zadáno: 27.11.2018)
Náročné. Lístky na premiéru jsem měla pořízené dlouho dopředu kvůli Zachovi, ale v představení má vlastně dost malou roli. Celé představení se točí okolo jeho manželky, kterou na doraz hraje Petra Horvátová. Je to dost dlouhé, hodně sexuální a pro někoho i vulgární. Pro ty, co neznají příběh jistě poutavé, zbytek ocení krásné projekce a muziku. Herecké výkony dost nevyrovnané. Vlastně ani nevím, co si o tom mám myslet. 55%
(zadáno: 21.4.2017)
S odstupem času je to lepší kus, který se na Vinohradech v divadle hraje, ale narazil na absenci dramaturga. První půlka je opravdu k nevydržení. Brousek je to jediné, co dělá z Vinohrad aspoň trochu divadlo, celých mých 40% patří jemu. Havlová působí dost trapně a uměle, Topfer a ostatní by se měli vrátit na Fidlovačku.
(zadáno: 26.5.2019)
Blbé. Jednoduše blbé. Mám ráda moderní divadlo, ale zároveň si myslím, že by se v moderně neměl utopit původní záměr. Čili sdělení. Tahle adaptace není o milencích, není o lásce, není pravdivá. Piškula si vede lépe než v Moři, je vyhranější a i přesto, že mě jeho Romeo nepřišel ničím objevný, tak minimálně typově je ideální. Marečková v roli Julie je něco otřesného, deklamující, nedobře režijně uchopená a jestli takhle mají vypadat noví herci přicházející do MDP, ptám se, zda z minulého vedení nebylo líp. Remundovou bych ráda viděla hrát jednou opravdově. Nebetyčná škoda. 10%
(zadáno: 25.3.2019)
Promarněná šance. Legendární film další převedení do divadelní podoby neunesl. Vyprávění je zmatené a neznat film, nevím, zda bych vše pochopila. Provedení se tváří ambiciózně, ale i přes jasný názor se mu nedá upřít nedramatické provedení. Největším průšvihem je zvuk divadla. Není to ani dobrý muzikál, ani dobrá činohra. Herecky nejzajímavějí byl rozhodně Krejčík, jak už je zvykem, naopak Fingerhutová nepřesvědčila pěvecky ani herecky. Lambora nemá moc prostoru, ale byl dobrý. Pěvecky chabé, snad jen Jednou mi fotr povídá (Lambora) a Na kolena (Krejčík) by v muzikálu obstály. Škoda. 55%
(zadáno: 3.5.2017)
Velké zklamání. Předvídatelný děj, šablonovité postavy. S Macbethem to nemá nic společného. Stereotypní vyprávění pořád toho samého dokola. A Sametová revoluce je tady podaná zvláštně všeobecně. Navíc scéna a kostýmy jako by vypadly z komedie z Divadla v Rytířské. Etzler nepřesvědčivý, Plouhar nijaký, navíc i v tak malém prostoru nebyl slyšet, Kubařová se Slavíkovou i z těch nelogicky napsaných figur dělají něco, na co jsem se vydržela koukat. A konec s Kubišovou bych pochopila v Ungeltu, ale tady to dodalo tomu kýči korunu.
(zadáno: 21.4.2017)
Je to moc milé, hřejivé představení. S kapkou srdečného humoru, magickýma očima Mihulové a charismatem Petry Nesvačilové. Můj šálek to úplně není, ale bavila jsem se.
(zadáno: 23.4.2018)
Látka, všem lidem nostalgicky blízká, dostává na Vinohradech dost na frak. Příšerná scéna, dovysvětlování vypravěčem, režijně neuchopené.Škoda peněz.
(zadáno: 23.4.2018)
Štorková patří k těm herečkám, které vždy podávají dobré výkony. Stejně je tomu i tady, kde s ní Štréblová drží krok. Velmi příjemně strávený večer se dvěma herečkami, které se snaží odhalit vlastní identitu. Skvěle zrežírováno, jedinou vadu na kráse bych někdy viděl v textu, který nemá na určitých místech tah na branku. Velmi dobré.
(zadáno: 24.1.2019)
Velmi dobré. La Fabrika je mé oblíbené divadlo a tentokrát rozhodně nezklamala. Překvapení bylo o to větší, než bylo mé očekávání. Neodvrátila jsem oči ani na sekundu. Stropnický předvedl úžasný výkon, který bych od něj vůbec nečekala. Krejčík je špička našich divadelních herců a byl opět dechberoucí. Jakoby své postavy nehráli, ale žili. Nováková podala též skvělý, silný herecký výkon a rozhodně si ji pohlídám v jejích dalších počinech. Ráda jsem si na konci stoupla a rozhodně půjdu ještě jednou. Tleskám. 75%
(zadáno: 4.5.2017)
Když se nepovede dramatizace, do hlavní role se obsadí průměrný herec a režisér si dá dovolenou. Na jednu stranu odvážný krok od tohoto divadla, na druhé promarněná šance. Kavan se nevyhýbá klišé a divné maše seriálového herce, Hrušínská přehrává, zbytek herců nepřekvapil. Škoda.
(zadáno: 21.4.2017)
Neskutečně dojemné představení. Scénář je moc krásný. Už vím, co je Bůh a láska. Šli jsme se podívat na naši oblíbenou Bydžovskou, ale odcházeli jsme s tím, že jsme měli zážitek z Krejčíka. To, co převedl jsem nikdy na jevišti neviděla. Smekám, dechberoucí výkon. Bydžovská ho skvěle doplňuje. Kdyby tam Horvátová nebyla, možná by to nevadilo, její výkon je absolutně nijaký. Ale i tak, doporučuju!
(zadáno: 9.9.2019)
Na půl cesty. Scénograficky výtečné, light design skvělý, company funkční. Libreto? K pláči. Příběh alá Monte Christo nabízí otázku, proč si vlastně producenti nekoupí původní Svobodův muzikál. Pěvecky velmi dobré, až na neustále podladěnou a přehrávající Tomešovou. Pánové v hlavních rolích výteční. Škoda libreta...50%
(zadáno: 23.4.2018)
Mých prvních 100% na i-divadle. Třetí setkání s Krejčíkem předčilo i Hodinu rysa. Krejčík je jímavě pravdivý v každý moment,to, jak střídá mezi komickými pasážemi a těmi, kdy přes záchvaty pláče nemůže ani mluvit, nemůžete ho přestat ani na sekundu sledovat. Velmi dojemný text, famózně zinterpretovaný. Komorní prostor a diváci, se kterými Krejčík během představení mluví a vy najednou máte pocit, že vůbec nejste v divadle, ale že se to děje. Můj dosavadní nejlepší divadelní zážitek. Fantastický koncept.
(zadáno: 24.4.2018)
Ztraceno v obsahu. Nijak zajímavá hra v řemeslně dobře odvedené režii i herecké práci. Hampl, Štěpánková a Hybnerová hrají s maximálním nasazením, text je ale bohižel nijak nedrží. Táborského znám lepšího. Ungelt už uvedl spoustu lepších textů. Škoda.

Další stránky hodnocení: < 1 2