Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9

(zadáno: 29.11.2018)
Sledovat společensko-kritické divadlo Jiřího Adámka NOVÁ ATLANTIDA na Nové scéně ND je dosti velkým utrpením. Přestože hra trvá jen 75 minut,tak se neuvěřitelně vleče.Sledovat skupinu herců a dětí, kteří neustále chaoticky pobíhají po scéně a přes mikroporty spíše hlásají místy i křičí nezáživný text, (který průměrně vzdělaný divák již předem zná),a proto návštěva tohoto divadla je ztrátou času. Hra divákům nepřináší žádné poučení, a tak lze hru vnímat i tak, že jedním uchem tam a druhým ven.Psáno z reprízy 28.11.2018 Hodn.20%.
(zadáno: 20.5.2019)
Inscenace AHOJ, KRÁSKO v Divadle na Vinohradech se vůbec nepovedla.
Jde o nezáživnou, plytkou komorní hru, která řeší osobní problémy ženy po padesátce.Bohužel slabé herecké výkony většiny hereckých představitelů, včetně Kateřiny Brožové a hlavně Petra Rychlého, Vás nevtáhnou do děje a vše zůstává jen na povrchu.K tomu přispívá i chudičká scénografie a výprava.Nevidím důvod,
proč dramaturgie uvádí toto dílo zcela se nehodící k uvedeni na velké scéně Vinohradského divadla.Diváka totiž čekají 2h.nudy.Psáno z předpremiéry 16.5.2019 Hodnocení 20%.
(zadáno: 31.10.2019)
Nové nastudování hry Václava Havla ŽEBRÁCKÁ OPERA v pražském divadle ABC je jedna velká nuda a zase nuda.Stále se mluví a mluví, ovšem bez jakéhokoliv diváckého vzrušení.Počínaje scénou s vytahanou oponou, kterou neustále otvírají a zase zavírají, hraje se prakticky bez kulis, s nevýraznými kostýmy.Když přidáme slabé herecké výkony (Marečková, Salzmannová,Donutil,Kačmarčík,Bor) včetně nenápadité režie, tak nakonec zjistíme,že návštěva tohoto kusu je pouze ztrátou našeho drahocenného času.Psáno z reprízy 31.10.2019
(zadáno: 15.11.2019)
Obnovená premiéra hry P.Kohouta HAŠLER v Divadle Na Vinohradech je dramaturgicky velice nevyrovnaná, režisér T.Töpfer uplatňuje zastaralé postupy.Herci role nežijí, ale bezradně svoje postavy pouze předvádějí.(Rychlý, Brožová, Satoranský, Zahálka) Přidáme-li nevýraznou choreografii,kostýmy a celkovou scénografii, dostaví se 3 hodiny nudy.Vše působí jako jedna velká politická agitka, doplněná písničkami K.Hašlera.Bohužel, tato hra se vůbec nepovedla.Jde o obrovský kýč, který si Hašler nezaslouží.Psáno z dopolední reprízy 14.11.2019
(zadáno: 6.2.2020)
ZMOUDŘENÍ DONA QUIJOTA v Divadle na Vinohradech má mnoho slabin.Především se nepovedla V.Dykovi divadelní úprava krásného Cervantova románu na jeviště Divadla na Vinohradech.Marný boj Dona Quijota se Sanchou Panzou o společné dobro a zlo s vysněnou postavu krásné Dulciney postrádá dramatickou hloubku,ač se herci snaží o to víc,tak jim nepomáhá nepovedená scénografie plná nafukovacích balonů i zvířat,včetně nejednotných kostýmů.Přidáme-li nevhodnou hudbu O. Brouska,i s úryvkem naší hymny,máme před sebou zmatečný obraz nepovedené hry.Z hereckých výkonů lze vyzdvihnout T.Pavelku.7.2.2020.Hodn.20%
(zadáno: 20.11.2011)
Vážení přátelé muzikálů!!!! Představení Kata jsem viděl brzy po premieře ale bohužel nejde o žádný muzikál, ale pouze o písničkové pásmo na motivy ze života historické postavy.Vše je prezentováno jen na efekt, ale skutek utekl.Rozebírat umělecké výkony nemá cenu, není zde o čem hrát a ani zpívat.O šílené výpravě, scénografii, nudné hudbě a režii ani nemluvě.Škoda, že se vedení divadla nezamyslí a neustále předkládají našemu divákovi takové paskvily.
(zadáno: 6.12.2011)
Hrůza,děs,běs,fantasmagorie.Jen pro kulturní barbary.Nevím,proč se toto "dílo" vůbec mohlo dostat na veřejnost....???
(zadáno: 18.1.2015)
DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 v Národním divadle je po všech stránkách dokonalá hrůza, hrůza a opět hrůza.Kam až chcete dovést současné divadlo, pane Morávku? Psáno z odpolední reprízy 18.1.2015
(zadáno: 18.6.2016)
Shakespearův SEN ČAROVNÉ NOCI balancuje na pomezí divadelních žánrů (groteska,cirkus,travesti,balet....)Jen to činoherectví se zcela vytrácí.Režisér Špinar škrtal text a z výborného překladu J.Joska zbylo malinko.Herci nemají o čem hrát,tak se pitvoří a přehrávají.Na nehezké scéně pokryté molitanem nelze uvěřit kouzelnému pohádkovému světu vyvolávajícímu lásku.K tomu se přidává šílená disco hudba a fantasmagorie ovládá scénu historické budovy naší 1.scény.Shakespeare se nekoná a nedivím se,že se hraje bez přestávky,neboť by se šokovaní diváci nemuseli vrátit do svých sedadel.Premiéra 17.6.2016
(zadáno: 15.6.2018)
Pokládám si otázku,pro koho divadelníci z činohry Národního divadla s režis.Špinarem vlastně svoje inscenace připravují?Většina jejich "kousků" se nedá zhlédnout.Nejnovější hra ve Stavovském divadle VÍTEJTE V THÉBÁCH je toho zářným příkladem.Téměř polovina diváků různé věkové kategorie prchla z divadla o přestávce a zbylí návštěvníci přetrpěli II.polovinu představení a vesměs odcházeli velmi nespokojeni,až znechuceni.Lituji herce,kteří musejí v tomto uječeném paskvilu účinkovat.Pokud p.Špinar chce experimentovat a šokovat,ať si vybere alternativní divadelní scény a neleze do hist.prostor ND.
(zadáno: 5.12.2019)
V historické budově ND by měla činohra uvádět klasické inscenace a ne samé experimenty jako je poslední antické drama KRÁL OIDIPÚS.Proč režisér J.Frič inscenuje takové divadelní postupy,mimochodem mockrát již viděné.Např. postupné rozsvěcování a zhasínaní v hledišti,ohlušující výstřel,dialogy na mikrofon,obsazení mužských rolí herečkami,cca 10min. dialog pronášený do úplné tmy celého divadla....Hudební živý doprovod hrozný!Často se ozýval smích v hledišti z důvodu nepochopení inscenování.Hraje se bez přestávky,nejspíše z obavy, aby diváci neodešli.Psáno z předpremiéry 4.12.2019 Hodnocení 10%.
(zadáno: 20.10.2018)
Chcete-li vidět absolutní dno českého divadelního "umění",jděte na nové "dílo"divadla Broadway TRHÁK.Tak to se opravdu R.Balaši nepovedlo.Připadáte si,že jste se zúčastnili venkovského ochotnického představení v nějaké zapadlé vesničce.(nic proti ochotníkům)Bohužel na muzikálu nelze nic pochválit,od výpravy,kostýmů,scénografie,o živé kapele ani nemluvě.O hereckých výkonech nelze hovořit,sledujeme jen pitvoření,spoustu vulgarismů a celé představení působí jako špatný kabaret.Jde o vůbec nejhorší "dílo"které divadlo Broadway uvedlo.Diváci vidí známé tváře z tv a jsou tudíž spokojeni!20.10.18 več
(zadáno: 13.2.2019)
Proč pane Mikulášku jste se rozhodl režírovat těžko jevištně uchopitelnou hru J.Topola,pod názvem KOUZELNÁ ZEMĚ?Proč se stále objevují stejné postupy ve scénografii(např.oslńující zářivky,použití mikrofonu,ohlušující střelba,filmová projekce)?Proč celá hra je jedna politická agitka?Proč herečky parodují mužské sex.praktiky?Proč byl obsazen R.Mikluš,kterému není vůbec rozumět?Proč je slyšet řada vulgarismů?Proč se tato,pro diváka málo atraktivní hra,uvádí na scéně Stavovského d.?(viz poloprázdné hlediště) a ne na nějaké exper.scéně?Proč se více jak 125 min.hra hraje bez přestávky?Předpr.13.2.19

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9