Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 11 % (23)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (140)
Michal Novák: 16 % (97)
Iva Bryndová: 17 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 25.4.2014)
Adam s Evou svůj Ráj v divadle Broadway bohužel nenašli!Nový hudební počin této scény postrádá především lepší scénář a propracovanější děj.Když se přidá nezajímavá hudba B.Josefa,nulová scénografie,přímo otřesná choreografie,nijak okouzlující kostýmy,tak se mohou herečtí protagonisté snažit co to dá,ale celkový výsledek je hodně rozpačitý.V Adamovi nejvíce bodují dětští představitelé v čele s F.Antoniem.V hlavních rolích M.Písařík a M.Horká se k sobě typově nechodí,T.Trapl jako Lucifer,L.Frej v roli Boha nijak neoslňují.Celkové vyznění působí jako slepenec kabaretních výstupů.Repríza 24.4.14.
(zadáno: 20.5.2019)
Inscenace AHOJ, KRÁSKO v Divadle na Vinohradech se vůbec nepovedla.
Jde o nezáživnou, plytkou komorní hru, která řeší osobní problémy ženy po padesátce.Bohužel slabé herecké výkony většiny hereckých představitelů, včetně Kateřiny Brožové a hlavně Petra Rychlého, Vás nevtáhnou do děje a vše zůstává jen na povrchu.K tomu přispívá i chudičká scénografie a výprava.Nevidím důvod,
proč dramaturgie uvádí toto dílo zcela se nehodící k uvedeni na velké scéně Vinohradského divadla.Diváka totiž čekají 2h.nudy.Psáno z předpremiéry 16.5.2019 Hodnocení 20%.
(zadáno: 4.10.2012)
Muzikál AIDA se velmi povedl.Za toto provedení by se nemusel stydět ani londýnský West End,kde mimochodem AIDA ještě nebyla uvedena!Výborné pěvecké i potažmo herecké výkony hlav.představitelů,především Dashy,Noida,Bílé,ale i ostatních,včetně company.Pěkně znějící hudební provedení,zajímavá a funkční scénografie,včetně výrazných kostýmů,neotřelá choreograf.Moderní a zpěvný překlad textů A.Novákem.Hlavní devízou muzikálu je skvostná a přesvědčivá hudba Eltona Johna i pův.textů T.Rice.Těšme se na české cd.Představení je atraktivně teatrální,má spád a prakticky mu není co vytknout.Hodnocení 90%.
(zadáno: 22.9.2016)
Muzikál ALENKA V ŘÍŠI ZÁZRAKU v divadle Hybernia sází především na rodinné publikum.Bohužel ale příliš nezaujme ani děti,ani jejich rodiče.Jako celek působí nevyváženě,chyba je již ve slabém scénáři. K tomu se přidává nevýrazná režie mladého Matěje Balcara.Muzikál vyznívá jako jednotlivý sled komických výstupů na školní besídce.I scénická hudba nevybočuje z průměru a tak zaujmou především výrazné kostýmy.A to je hodně málo!Z hereckých obsazení je dobrá Jana Zenáhlíková v roli Černé královny a David Gránský v roli Kloboučníka.Psáno z odpol. generálky 21.9.2016. Hodnocení 40% .
(zadáno: 6.4.2019)
Divácký "hit" Tonyho Kushnera ANDĚLÉ V AMERICE uvedený poprvé u nás byl jistě v době uvedení velkým divadelním zjevením,ale po cca 30 letech již ztrácí na aktuálnosti i překvapivosti.Také dnešní aktualizace dílu moc neprospívá.Co ale zůstává je velké herecké nasazení hereckých představitelů,zvláště Tomáše Havlínka,Viktora Dvořáka a Ondřeje Pavelky.To se ovšem nedá konstatovat o herectví Evy Salzmannové.Velkým mínusem je neúnosná délka představení,která trvá i s lektorským úvodem více než 5 hodin!!!Psáno z reprízy 5.4.2019
(zadáno: 27.11.2016)
V obnoveném uvedení ANGELIKY žádná změna,opět spoustu kýče,některých slabých pěveckých(o hereckých ani nemluvě)např.Y.Blanarovičové,chybném obsazení,jinak dobré,M.Gemrotové do titulní role.Představení je sice zkráceno oproti prvnímu uvedení,ovšem za cenu zběsilého tempa jednotlivých výstupů,takže celkový dojem působí jako filmová skládanka klipů.Pro diváka především velká nuda.Přesto se Angelika líbí především mimopražskému publiku,kteří se přijeli podívat na "umělce"z Prahy.(viz závěrečný standing ovation)Za přijatelné výkony lze pochválit M.Šemíka,M.Procházkovou a J.Vágnera.Repríza 25.11.16
(zadáno: 9.4.2014)
Největším nedostatkem muzikálu Antoinetta-královna Francie je průměrná,nezáživná hudba J.Škorpíka.Když se přidá herecké,nevýrazné zpívání Romana Vojtka v roli Ludvíka XVI.,až nepřirozený zpěv Bohuše Matuše v roli žalobce,slabé,málo slyšitelné sbory company,tak ani bezchybné výkony milenecké dvojice Moniky Absolonové(Antoinetta)a Dušana Vitázka(švédský voják)s celkovým dojmem mnoho neudělají.Dobře vypadající kostýmy J.Jelínka nekorespondují s kýčovitou scénou O.Zicha.Divák by očekával,že si s pohnutého příběhu Antoinetty odnese alespoň emoce,ale ani ty se bohužel nekonají.Generál.zkouška 8.4.14
(zadáno: 25.4.2016)
Největší devízou "písničkálu" AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ! je hudba Jar. Uhlíře.Obrovskou slabinou je bezduché,nudné libreto A.Procházky,včetně slabých výkonů činoherců (např.R.Vojtka v roli Mistra nebo M.Suchánka alias ředitele školy)Hudební nastudování včetně aranžmá zní dobře,ovšem většina písní je dosti zkrácených,což je škoda.Zajímavá je,kromě obří scény a hradu,též svižná choreografie a kostýmy,včetně povedených trpaslíků.Z pěveckých rolí zaujala H.Holišová(Leontýnka)M.Peroutka(Ríša)O.Bábor(Pepa).Bohužel z původ. filmu zůstalo málo a dílo tím pádem není ani pro děti ani pro dospělé.Repríza 23.4.2016
(zadáno: 12.9.2015)
ATLANTIDA,new muzikál v divadle Kalich staví hlavně na písních M.Žbirky.To se daří,neboť mladí interpreti jsou dobře hlasově vybavení.Horší to je s hereckým ztvárněním jednotlivých rolí. Pohybová stránka je na vysoké úrovni (mimo Frice a Bernátha).Potíž je i v libretu,které by potřebovalo proškrtat.Místy,hlavně v tragických momentech příběhu,je herectví nad jejich síly! Nutno podotknout,že se všichni snaží,ale snaha jen nestačí.Přesto muzikál stojí za vidění,hlavně pro interpretaci Žbirkových písní.Dobří jsou Kříž,Tomeš,Procházková,Smysl.Pochválit je třeba i taneční company.12.9.15odpoledne
(zadáno: 18.4.2017)
Muzikálová verze BALADY PRO BANDITU M.Štědroně a M.Uhdeho v režii M.Schejbala v provedení činohry Divadla A.Dvořáka v Příbrami se může pyšnit
zdařilou režií,výbornými a přesvědčivými výkony celého souboru v čele s Pavlem Batěkem a Annou Fixovou.Přidáme-li živý orchestr,prožijeme 2 hodiny dojímavého příběhu Nikoly Šuhaje loupežníka a jeho velké lásky Eržiky a potažmo dalších postav známého příběhu.Hodnocení 70% ze dne 16.4.2017
(zadáno: 6.12.2011)
Výpravný muzikál plný triků a efektů,hlásí slogan.To ale k úspěchu nestačí.Hudba nijak zvláštní.Nejhorší je stepování na plyback!!!Herecké i pěvecké výkony jsou na slabé úrovni.Úvodní efektní nástup Barona Prášila se koná příletem na dělové kouli nad hlavami diváků.Horší je již samotná statická režie R.Renče.Přínosem jsou jen kostýmy R.Šolceho.
(zadáno: 21.3.2012)
Muzikál,více spíš zpěvohra,moc nevynikl.Není parodie jako parodie.Tato se však nepovedla.I když se najde pár lepších momentů.(kněžna Libuše v podání V.Gajerové,herecký výkon Z.Kaliny)Hra jako celek ovšem působí jako spíchnutá horkou jehlou,žádná z divadelních složek není ničím výjímečná.Kus je zbytečně dlouhý(3h.),potřeboval by zkrátit,chybí tempo a spád,místy i nudí!Myslím,že mistři humoru Voskovec a Werich,Horníček,Lipský i další působící v tomto kult. divadle by asi kroutili hlavou?Škoda zbytečně vynaloženého úsilí i času!30%.
(zadáno: 8.11.2019)
Největší slabinou inscenace v divadle ROKOKO Jakuba Nvoty BEZ HANY je režisérův původní scénář.Jde o málo atraktivní vyprávění,se zbytečnými vulgarismy,zkrátka diváka nudí.A rozhodně ho neudržuje ve velké pozornosti.Přidáme-li k tomu některé slabší herecké výkony(T.Petřík,D.Marková),tak zjistíme,že sledujeme nezáživný sled vyprávění mezi songy Hany Hegerové.Představení zachraňuje živá kapela a pěvecké výkony jednotlivých představitelů.(E.Stárková)Nutno ovšem dodat,že jsou na hony vzdáleny originálnímu projevu Hany Hegerové.Pokud tento kus vznikl jako pocta HH,tak se příliš nepovedl.7.11.2019
(zadáno: 25.5.2019)
Absolutorium pro režiséra L.Olšovského.Má největší zásluhu na výborném českém ztvárnění náročného muzikálu BILLY ELLIOT.Srovnání s londýnskou inscenací vychází rovnocenně.Velké superlativy nutno přičíst i scénografii,kostýmům,překladu M.Prostějovského,choreografii i živému orchestru divadla.Výborné company.Velké uznání dětským představitelům Š.Fikarovi,J.Dezortovi.Klobouk dolů před výkony těchto 13letých kluků.Potažmo nutno pochválit i L.Ondruše,I,Chýlkovou,M.Švábovou,M.Stránského.Přeji tomuto emotivnímu dílu dlouhé uvádění,hodně spokojených a nadšených diváků.Psáno z reprízy 25.5.19 Hod.100%
(zadáno: 13.1.2019)
Hudební férie v MdB BÍTLS je příkladem,jak to dopadne,když autoři smotají páté přes deváté,napíší neuvěřitelný příběh,přidají vulgarismy,k tomu se ve špatných aranžmá hrají skladby Beatles.Orchestr zní jak na lázeňské kolonádě,k tomu pohybová i kostýmní složka působí,jak za časů estrád Čst.Toto je nejhorší "dílo"s desítek kvalitních hudebních inscenací uváděných v MdB.Touto cestou by se pokračovat nemělo!HdB má kvalitní soubor a takto se podbízet divákům nemá zapotřebí.Vidět Bítls je škoda času i peněz za vstupenky i dopravu.Chápu,že se diváci baví,ale to nemá být měřítkem.Repríza 12.1.2019
(zadáno: 17.10.2016)
BONNIE A CLYDE F.Wildhorna v HdK stojí především na živé hudbě (i když při pozorném poslechu slyšíme nápěvy melodií z ostatních skladatelových děl) a také na pěveckých a činoherních výkonech hlavních představitelů Dashy a Noida. Příjemné je zjištění,že muzikál má spád a není hluchých míst.Problémem ovšem je děsná výprava a scénografie M.Hořejší (a není to poprvé!) a přidáme-li k tomu nevýraznou choreografii P.Strouhala v ruku v ruce s režií A.Procházky a velmi nepodařeným výkonem K.Střihavky v roli kněze,tak vzniklo zcela průměrné dílo,nevyčnívající z ostatních titulů uváděných v HdK.Hodn.50%.
(zadáno: 12.12.2011)
Nový muzikál Franka Wildhorna(autor m.j.supermuzikálu Jekyll a Hyde)uvedený premiérově pro nově po rekonstr.otevřeném Hudebním divadle v Karlíně.Hlavní roli vytvořila Lucie Bílá.Zdárně jí sekunduje V.Noid Bárta.Muzikál nastudoval v broadwayském stylu americký režisér G.Barre.V představení nechybí živá zvířata,pestré kostýmy i svižná choreografie P.Strouhala.Muzikál má spád a Lucie Bílá předvádí výborný výkon.Po hudební stránce slyšíme několik zajímavých skladeb ale chybí vyslovený hit.Tak snad příště?Prý se dočkáme i zfilmování.
(zadáno: 16.9.2019)
První repríza po premiéře muzikálu WICKED(Čarodějka)v Goja Music Hall se povedla.Především díky vynikajícím výkonům hlavních představitelů Markéty Peškové,Nikoly Ďuricové a Petra Ryšavého.Pochválit je třeba živý orchestr a hudební aranžmá,proto zvukový sound,i díky velkému pěveckému sboru za scénou,je velmi dobrý.Škoda,že scéna neodpovídá originální produkci,problém je,že sledujete Čarodějku částečně v kulisách Fantoma opery i s původním lustrem uprostřed hlediště.Bohužel se "šetřilo" i na kostýmech.Nutno dodat,že hlavně po umělecké stránce je tento super muzikál velmi okouzlující.Repr.15.9.19
(zadáno: 13.12.2011)
Vynikající nastudování Čarodějek režiserem S.Mošou.Výborné herecké i pěvecké vykony Jany Musilové,Markéty Sedláčkové i Jitky Čvančarové.V roli Darryla výborný Petr Štěpán.Bezchybné hudební nastudovaní dirigentem Jiřím Petrdlíkem,výborná choreografie,scéna s funkčním bazénem.Velmi dobrý překlad Jiřiho Joska.Představení má spád,humor zkrátka se moc povedlo.Vřele doporučuji.
(zadáno: 13.3.2017)
Muzikál "ČAS RŮŽÍ" v HdK je založen na vyprávění příběhu o starém obraze,který skrývá osud velké lásky.Scénář S.Tofiho je slabinou předst.Zvláště v I.části se děj šíleně vleče,děj se odehrává ve více časových rovinách.Písně K.Gotta mají děj posouvat,což se moc nedaří,místy z písní zazní pouze kratičké fragmenty.Hlavní roli(J.Kopečný)zpívá dobře,sekunduje mu"brácha"(L.Korbel) a dívka z obrazu(E.Burešová)Nezajímavá je scéna(kolotoč,maringotka a dvě houpačky to nezachrání),Málo výrazná režie,kostýmy i choreografie.Orchestr zní místy jako dechovka.Nejslabší dílo uváděné v HdK po povodni!11.3.17
(zadáno: 1.12.2013)
Casanova není skutečným muzikálem, ale pouze řadou operetních popěvků s přimícháním několika melodií ze známých oper.Po jevištních schodech kráčí postavy nahoru a zase dolů, na jevištní plošině pěje Pepa Vojtek "Hleď vzhůru k výšinám" s absolutně nezajímavou choreografií včetně absencí režijního pojetí, t.j. také Casanova.S fádní hudbou, nulovými hereckými i pěveckými výkony (viz Eliška Ochmanová) hraničící s parodií (Dita Hořínková) t.j.Casanova.S uměleckého hlediska si neodnesete prakticky nic!Jde jen o další divadelní kýč vyrobený divadlem Broadway.Hodnocení 20%. Psáno z reprízy 29.11.13
(zadáno: 1.12.2011)
Ano,je to tady slavný americký muzikál po čase opět v Praze.Činohru divadla Pod Palmovkou režíroval Stanislav Moša.Petry Jungmanová a Doležalová i Radek Zima a Jan Teplý se snaží,ale bohužel to neníto pravé.Muzikálu chybí štáva,sexepeal i spád.Na těchto prvcích je ovšem muzikál postaven.Zde to moc nefunguje.nemá to koule.Je to zkrátka těžký úkol pro soubor tohoto divadla výborně hrát,zpívat i tančit a stepovat.Oceňuji však dobrý,současný překlad Ivo T.Havlů.Celkový výsledek i dojem je matný.Bohužel to potvrzuje i hudba hraná na playback.Škoda.
(zadáno: 28.3.2012)
Cyrano!Velké divadlo na vinohradské scéně.Neotřelá režie V.Morávka,výborná scéna D.Dvořáka,výrazné kostýmy i světelný park a především skvělá hudba Xindla X.a v neposlední řadě i dobré herecké výkony dělají z inscenace velkou podívanou.Výborní a přesvědčiví jsou Stropnický,Havlová,Kraus,Batěk,Vydra,Frej.Milovníci klasické činohry nejspíš nebudou nadšeni,ale moderní zinscenování Cyrana do polohy postmuzikálu dává hře nový rozměr.Muzikál má spád,švih a celkový dojem je velmi dobrý.V poslední době špičková divadelní událost.80%!
(zadáno: 17.1.2020)
Světová premiéra jevištního přepisu románu D.Ebershoffa DÁNSKÁ DÍVKA v divadle Na Fidlovačce staví na vynikajících hereckých výkonech hlavních protagonistů Daniela Krejčíka a Petry Horváthové.Jejich ztvárnění manželského páru je velmi přesvědčivé a nepostrádá emoce.Bohužel o ostatních rolích se to již říct nedá.Velmi diskutabilní bylo obsazení Jiřího Korna.Jeho songy moc nezapadají do této inscenace,jde o vyjádření velmi intimního života Einara a Gréty a hudební"show"nepřispívá k celkovému vyznění složitého Einarova nitra a prodlužuje 3h.stopáž hry.Přesto hra přináší silný zážitek.Repr.16.1.20
(zadáno: 22.3.2012)
Děti ráje-hitový muzikal s pisněmi Michala Davida je príjemné a milé zpracování příběhu z doby nedávno minulé.Představení má spád a hlavně energii.Tu mu dodávají hlavně mladí představitelé muzikálu(Löbl,Foret,Poláček,Doležalová,Ciatti..).Děti ráje se převážně mladému publiku líbí a mají u něho úspěch.Hodnotím 60%.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>