Divadlo Na Fidlovačce

libreto: Peter Stone
hudba: Jule Styne
texty písní: Bob Merrill

Sugar (Někdo to rád horké)

Premiéra: 27.4.2017. Podle filmového scénáře Billyho Wildera a I. A. L. Diamonda vzniklého podle námětu Roberta Thoerena a Michaela Logana. Překlad: Ivo Osolsobě, Vladimír Fux. Dramaturgie: Adéla Šotolová. Výprava: Šárka Hejnová. Hudební spolupráce: Ondřej Brousek, František Šterbák. Choreografie: Jan Bursa. Režie: Radek Balaš.
2:50


Světoznámý muzikál podle scénáře legendárního filmu. Příběh o gangsterech, milionářích, dámském orchestru, rozkošné dívce Sugar a dvou muzikantech na útěku, kteří jsou nuceni si v převleku za dívky hrát s gangstery na schovávanou...
Divadlo Na Fidlovačce
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
72 %
Hodnocení redakce
Jiří Landa 60 %
Michal Novák 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 16.6.2017, počet hodnocení: 2721)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenaci R. Balaše vlastně nelze pro profesionální stránce nic moc vytknout (až na to, do jakých trapných hereckých poloh nutil představitelku Sladké Sue E. Balzerovou), účinkující herecky, pěvecky i pohybově své party obsáhli, jenže… Postrádal jsem větší herecké sepětí, větší jiskření mezi postavami. Druhá část měla v tomto směru prokazatelně vzestupnou tendenci, reprízami se onen nedostatek jistě aspoň částečně odstraní. Pokud bych měl zmínit dvě jména, byli by to určitě A. Krejčíková coby Sugar a M. Písařík jako Joe - Josefína. L. Pečenka ztvárnil Dafné na můj vkus až příliš travesti.
Michal Novák 60 %
(zadáno: 23.5.2017, počet hodnocení: 911)
přínosný / zajímavý komentář
65 % Na Fidlovačku se vrací muzikál v podobě, která tomuto divadlu sluší. Inscenace v přiznaně estrádním stylu nabídne pořádnou porci humoru, divácky vděčné figury a pěkná taneční čísla (angažování profesionálních tanečníků-stepařů je skvělý tah). Překvapila i parádní nahrávka, včetně zvuku v sále. Notoricky známé vyprávění je opatřené tolika špílci či invenčními detaily, až nutno se divit, kam Radek Balaš na ty nápady chodí. Všichni hrají tak to, co se od jejich postav očekává, baví se tím, baví se i divák. Slabší je to se zpěvem, ale primárně jsme v činoherním divadle...
Hodnocení uživatelů:
Martin21 80 %
(zadáno: 26.6.2017, počet hodnocení: 255)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto nepřekonatelný Lukáš Pečenka, už jen kvůli němu stojí za vidění!
Rak61 90 %
(zadáno: 17.6.2017, počet hodnocení: 88)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedené představení. Zajímavá scéna, stoprocentní výkony. Pro mě jednička
jednoznačně Lukáš Pečenka.
Name 40 %
(zadáno: 13.6.2017, počet hodnocení: 61)
Lucy1905 90 %
(zadáno: 28.5.2017, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Jedno z nejlepších divadelních představení, jaké jsem kdy viděla. Úžasné hlavní trio, které předvedlo neuvěřitelný výkon. Hlavně jsem díky tomuto představení poznala úžasného herce Lukáše Pečenku (jednoho z hlavního tria). Toto představení určitě ještě někdy navštívím.
Osgood 60 %
(zadáno: 26.5.2017, počet hodnocení: 55)
přínosný / zajímavý komentář
Dvě opravdu podařená muzikálová čísla - stepující gangsteři a finálové Chicago - jsou trochu málo. Potěší projekce a celková scéna, též perfektní hudební nahrávka. Mnoho je trapného humoru - celý Geriatric Ritz a zejména létací scéna z Titaniku, opakovaná! Famózní jsou Lukáš Pečenka a paní Balzerová, pan Meduna je dokonalý:-), žel jeho alternátor V.Svoboda spíše kašpárkuje:( Na druhý pokus přidávám body Anetě Krejčíkové, velmi však postrádám chemii ve scénách s Joem/Josefinou, možná i proto, že M.Písařík se více věnuje skotačení mezi diváky a méně lepé Sugar. Soriyako:-) 2.prem. 29.4./25.5.
Honzy 50 %
(zadáno: 26.5.2017, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
V nejnovějším uvedení muzikálu SUGAR v divadle Na Fidlovačce lze pochválit neotřelou scénu,hudební nahrávku (škoda,že chybí živý orchestr)
a také profesionální stepařská čísla.Horší to je již s hereckými a hlavně pěveckými výkony všech protagonistů.Hlavní herec.trojlístek se k sobě typově moc nehodí.Inscenace většinou nabízí levné,lidové scénky,místy zazní i vulgarity.Diváci se však baví!Některé výstupy jsou vysloveně nevhodné.(např.z filmu Titanic)V II. polovině muzikál ztrácí dech a místy i nudí.Sugar byla uvedena v ČR již vícekrát,ovšem tento nuselský počin nepatří k těm špičkovým.25.5.17
Cyr Masner 80 %
(zadáno: 6.5.2017, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Povedené představení pro zábavu a odpočinek. Aneta Krejčíková je velmi sexy baba, ale umí hrát i zpívat. Zaujme choreografie, zejména stepařská čísla. Účelná scéna. Potlesk pro zaangažování pánů Ladislava Trojana a Dalimila Klapky pro roli milionářů (němá role na kolečkovém křesle). Jako oddychovka profesionálně odvedená práce v čele s režisérem Radkem Balašem.
Marsed 70 %
(zadáno: 5.5.2017, počet hodnocení: 110)
přínosný / zajímavý komentář
Kostýmy, scéna i hudební nastudování je zdařilé. Pěkná komedie pro pobavení.,
Vero-nika 90 %
(zadáno: 2.5.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Skvěle pojaté představení, výborná choreografie a hlavní trio naprosto vynikající. Určitě bych ještě jednou představení budu chtít vidět.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.