Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 12 % (33)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 21.10.2017)
Pro mě kult, škoda jen konce TaFa jako muzikálového divadla. Viděno cca 16x. Objevila jsem díky tomu Ivu Marešovou.
(zadáno: 15.4.2018)
Naprostá bomba, které vévodí naprosto skvělý Milan Němec.
(zadáno: 1.11.2018)
85%. Bylo by to víc, kdyby nebylo představení přerušeno přestávakou. Ale jinak musím chválit - scéna, režie, hudební doprovod ale hlavně vynikající Jan Fanta. Stojí to za návstěvu a představení mě donutilo podívat se i na druhou verzi v Praze.
(zadáno: 21.10.2017)
Jeden z vrcholů letošní sezóny, naprosto unikátní dílo, které má pár mušek (jako např. taneční stíny) ale i tak vtáhne diváky do děje. Skvělí hlavní představitelé -jak pánové Vlček a Novotný tak dámy Šnytová a Gidová. Korunou je ale vynikající Michaela Horká jako paní Danversová. Měla jsem z jejího obsazení obavy, ale naprosto mě uzemnila. Zatím její nejlepší role a jestli nedostane nominaci na Thálii tak je komise slepá nebo hluchá. Ostrava puts Praha to shame....
(zadáno: 21.10.2017)
Skvělé výkony hlavně Lucie Žáčkové, jediný kdo mi neseděl byla Marika Procházková jako Stella, na můj vkus bylo její podání příliš naivní. Atmosféra velmi hutná, hluboký zážitek.
(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.
(zadáno: 1.11.2017)
Rozhodně z toho lepšího co se v Praze dá vidět, inscenace se téměř neliší od německého originálu ačkoli se jedná o kopii americké verze (s jednou vypuštěnou písní). Herecky excelují jak Kříž tak Pecha a Holišévá, Raphael Luther Simon je skvělý ve všem jen ne v češtině. Skvělá show, která se ztrácí v mega prostoru kongresového centra, nadsazené ceny vstupenek dost ubírají stejně tak jako celá komedie s Kryštofem Michalem. Škoda, že Rocky v Praze nebude mít delší trvání.
(zadáno: 19.11.2017)
Spíš bych pojmenovala Edith a Edith, protože prim hraje Hana Fialová jako Edith Piaf. Eva Zbrožková jako Marlene ji vytváří protipól, ale vyniká hlavně Hana Fialová. Přesvědčivé herectví a dokonalý zpěv. Asi nejlepší podání písní od Edith Piaf které nezpívá Edith Piaf. Příjemně překvapil i Roman Harok v maličké roli Thea Sarapo. (Viděno během hostování v Praze).
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 19.3.2018)
Hudebně to není úplně můj šálek kávy, ale inscenace vynikající. Komorní prostor nesmírně svědčí, většinu času nevíte kam s očima, skvělé efekty se stříkající krví, vůněmi, větrem. Vynikající nápad s líčením a steampunkovými náznaky. Hutná atmosféra, vynikající orchestr ale hlavně výkony! Nejvíc zaujal Pavel Klimenda a Pavel Režný ale všichni představitelé byli výborní. Rozhodně doporučuji vidět.
(zadáno: 5.5.2018)
Spamalot asi není dílo na které by člověk chodil kvůli hudbě, ale ona je to prostě neuvěřitelná legrace. Naprosto dokonalá je pasáž o tom, že bez Slováků se nedá v Brně udělat divadlo (málem jsem umřela smíchy), speciálně protože, že režisérem je Slovák. Stano Slovák. A Dušan Vitázek v růžovém saku nemá chybu.
(zadáno: 1.11.2018)
(zadáno: 17.4.2019)
85%. Nešla jsem s přehnaným očekáváním, dokonce v lehké depresi a velmi dobře jsem se bavila. Nevím, jestli se stejně jako ženy budou bavit i muži, ale atmosféra byla skvělá. Všechny tři hlavní představitelky byly skvělé, Karel Zima jim zdatně sekundoval. Ano, našla se zde určitá klišé, ale jde o klasickou francouzskou konverzačku, která mě prostě hodně bavila. Taneček po marihuaně šéf-manžel-matka je můj osobní top. Půjdu určitě znovu a všem ženám doporučuji.
(zadáno: 1.6.2019)
Zatím asi to nejlepší co se dá v Plzni vidět, 4x jsem brečela a ve svém hodnocení se teméř kompletně shoduji s hodnocením redakce. Kdysi jsem viděla film a líbil se mi, jako taneční laik nedokážu posoudit jak moc má umět kluk ve 13 tančit balet, Electricity ve mě nezanechalo ale vůbec vůbec nic, scéna Bensona je fajn, ale opět nechápu proč se při přestavbách nepoužije opona když se děj odehrává na forbíně. Skvělý Dezort jako Michael, Fikar fajn herectví, skvělý Ondruš. Nechápu obsazení Chýlkové i když je celkem OK. Stojí za to vidět a posoudit každý sám za sebe.
(zadáno: 8.6.2019)
Skvělý Jan Vlasák. Hra je skvěle napsaná a dobře zrežírovaná (hlavně v postupném přeměnování kulis z obýváku až na nemocnici). Prolínání časaových rovin diváky zmate, což je ale dobře, protože to přibližuje podstatu nemoci. Ti, kteří o někoho pečovali nebo pečují se jistě poznají, speciálně v marné snaze pomoci, neustálém opakování a hlavně opěvování sourozence, který se nestará. Silný zážitek.
(zadáno: 20.10.2017)
Fakt, že hlavní představitelka není černoška, není v ČR relevantní tolik jako v USA, kde černá jeptiška v klášteře v 70. letech představovala jistou kontroverzi. V převážně ateistickém Česku je pak obsazení LB dokonalým reklamním tahem HDK. I přes absenci hitů známých z filmové verze je muzikál velmi chytlavý, scény s jeptiškami pobaví a pozornější divák si najde i nějaké skryté poselství. Lucie Bílá je klasicky za Lucii Bílou, což už ale nikoho nemůže překvapovat. Celkově jde o povedenou zábavu, kde kromě Bilé dokážou vyniknout i představitelky sester (V. Vyoralová nebo skvělá P.Břínková).
(zadáno: 20.10.2017)
Pokud se chcete pobavit a dokonale vynulovat mozek, tak jsou Jeptišky to pravé. Nejedná se o klasický muzikál s velkými čísly, pompézní výpravou a honosnými kostýmy, ale dlouho jsem se v divadle tak nepobavila. Občas byly vtipy trochu laciné, ale když se přijdete jen pobavit a vyčistit si hlavu, rozhodně Jeptišky nezklamou. A nezapomeňte na skládacího Ježíška.
(zadáno: 20.10.2017)
65%. Není to zrovna můj šálek kávy, ten film je plytký a stojí právě na efektech, které ale v Brně udělali moc pěkně a ke standardním výkonům svých hvězd (ne, opravdu nemám ráda Dušana Vitázka) přidali alespoň tu vizuální podívanou. Poté, co jsem viděla verzi v Plzni byla tato verze mnohem mnohem lepší.
(zadáno: 21.10.2017)
75%. Co ubírá body je pro mě výrazná sexualizace Natálie Grossové jako Sáry (proto taky představení přezdívám pedo-Tanz). Pěvecky se však nedá představitelům nic vytknout, ale bylo vidět, že Dr. Janeček setřil protože mě poměrně rušila přítomnost původní fantomovské kulisy i lustru. Ve scéně hřbitova jsem měla obavy, že se kulisy převrhnou. Jinak se jedná o výbornou zábavu se skvělými představiteli ať už jsou to bulvárem zatím neprovaření Michal Bragagnolo a Lukáš Randák, nenápadně skvělý Petr Matuszek a Broňa Kotiš. Potěšily i Magda Malá a Renáta Podlipská. (Viděno 6x v různých alternacích).
(zadáno: 21.10.2017)
Je to krásná nostalgie, ačkoli v Kalichu Johanka nedosahuje té kultovosti v TaFa. Pořád mě to baví a je to stále nepřekonaný nejlepší počin dua Soukup-Osvaldová. Pokud někdo ještě neviděl, tak doporučuji. Viděno 7x v různém obsazení (Basiková, Šoralová i Marešová, Kříž, Ruml i Tenkrát). Za mě nejlepší kombinace: Marek jako operátor a Apík jako král. Skvělí tanečníci hlavně Michal Štípa a Zuzana Pokorná-Savková. Škoda, že Kamil Střihavka přišel o hlas a výšky zdaleka nedává tak jako kdysi.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>