Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (44)
Jiří Koula: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 12 % (32)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 1.11.2018)
85%. Bylo by to víc, kdyby nebylo představení přerušeno přestávakou. Ale jinak musím chválit - scéna, režie, hudební doprovod ale hlavně vynikající Jan Fanta. Stojí to za návstěvu a představení mě donutilo podívat se i na druhou verzi v Praze.
(zadáno: 15.4.2018)
Naprostá bomba, které vévodí naprosto skvělý Milan Němec.
(zadáno: 21.10.2017)
Pro mě kult, škoda jen konce TaFa jako muzikálového divadla. Viděno cca 16x. Objevila jsem díky tomu Ivu Marešovou.
(zadáno: 1.11.2018)
(zadáno: 22.10.2017)
Kvalitní zábava a salvy smíchu.
(zadáno: 21.10.2017)
Skvělé výkony hlavně Lucie Žáčkové, jediný kdo mi neseděl byla Marika Procházková jako Stella, na můj vkus bylo její podání příliš naivní. Atmosféra velmi hutná, hluboký zážitek.
(zadáno: 8.6.2019)
Skvělý Jan Vlasák. Hra je skvěle napsaná a dobře zrežírovaná (hlavně v postupném přeměnování kulis z obýváku až na nemocnici). Prolínání časaových rovin diváky zmate, což je ale dobře, protože to přibližuje podstatu nemoci. Ti, kteří o někoho pečovali nebo pečují se jistě poznají, speciálně v marné snaze pomoci, neustálém opakování a hlavně opěvování sourozence, který se nestará. Silný zážitek.
(zadáno: 19.3.2018)
Hudebně to není úplně můj šálek kávy, ale inscenace vynikající. Komorní prostor nesmírně svědčí, většinu času nevíte kam s očima, skvělé efekty se stříkající krví, vůněmi, větrem. Vynikající nápad s líčením a steampunkovými náznaky. Hutná atmosféra, vynikající orchestr ale hlavně výkony! Nejvíc zaujal Pavel Klimenda a Pavel Režný ale všichni představitelé byli výborní. Rozhodně doporučuji vidět.
(zadáno: 5.5.2018)
Spamalot asi není dílo na které by člověk chodil kvůli hudbě, ale ona je to prostě neuvěřitelná legrace. Naprosto dokonalá je pasáž o tom, že bez Slováků se nedá v Brně udělat divadlo (málem jsem umřela smíchy), speciálně protože, že režisérem je Slovák. Stano Slovák. A Dušan Vitázek v růžovém saku nemá chybu.
(zadáno: 19.11.2017)
Spíš bych pojmenovala Edith a Edith, protože prim hraje Hana Fialová jako Edith Piaf. Eva Zbrožková jako Marlene ji vytváří protipól, ale vyniká hlavně Hana Fialová. Přesvědčivé herectví a dokonalý zpěv. Asi nejlepší podání písní od Edith Piaf které nezpívá Edith Piaf. Příjemně překvapil i Roman Harok v maličké roli Thea Sarapo. (Viděno během hostování v Praze).
(zadáno: 1.1.2018)
Úžasná zábava korunována vynikajícími výkony hlavních představitelů, září zde hlavně představitelka Kačenky/Lili Vanesi Martina Šnytová, jejíž protipól tvoří charismatický Jiří Mach jako Petrucio/Fred Graham. Muzikál je zábavný i bez laciné komiky, velmi dobré odpočinkové představení.
(zadáno: 1.6.2019)
Zatím asi to nejlepší co se dá v Plzni vidět, 4x jsem brečela a ve svém hodnocení se teméř kompletně shoduji s hodnocením redakce. Kdysi jsem viděla film a líbil se mi, jako taneční laik nedokážu posoudit jak moc má umět kluk ve 13 tančit balet, Electricity ve mě nezanechalo ale vůbec vůbec nic, scéna Bensona je fajn, ale opět nechápu proč se při přestavbách nepoužije opona když se děj odehrává na forbíně. Skvělý Dezort jako Michael, Fikar fajn herectví, skvělý Ondruš. Nechápu obsazení Chýlkové i když je celkem OK. Stojí za to vidět a posoudit každý sám za sebe.
(zadáno: 17.4.2019)
85%. Nešla jsem s přehnaným očekáváním, dokonce v lehké depresi a velmi dobře jsem se bavila. Nevím, jestli se stejně jako ženy budou bavit i muži, ale atmosféra byla skvělá. Všechny tři hlavní představitelky byly skvělé, Karel Zima jim zdatně sekundoval. Ano, našla se zde určitá klišé, ale jde o klasickou francouzskou konverzačku, která mě prostě hodně bavila. Taneček po marihuaně šéf-manžel-matka je můj osobní top. Půjdu určitě znovu a všem ženám doporučuji.
(zadáno: 21.10.2017)
Jeden z vrcholů letošní sezóny, naprosto unikátní dílo, které má pár mušek (jako např. taneční stíny) ale i tak vtáhne diváky do děje. Skvělí hlavní představitelé -jak pánové Vlček a Novotný tak dámy Šnytová a Gidová. Korunou je ale vynikající Michaela Horká jako paní Danversová. Měla jsem z jejího obsazení obavy, ale naprosto mě uzemnila. Zatím její nejlepší role a jestli nedostane nominaci na Thálii tak je komise slepá nebo hluchá. Ostrava puts Praha to shame....
(zadáno: 1.11.2017)
Rozhodně z toho lepšího co se v Praze dá vidět, inscenace se téměř neliší od německého originálu ačkoli se jedná o kopii americké verze (s jednou vypuštěnou písní). Herecky excelují jak Kříž tak Pecha a Holišévá, Raphael Luther Simon je skvělý ve všem jen ne v češtině. Skvělá show, která se ztrácí v mega prostoru kongresového centra, nadsazené ceny vstupenek dost ubírají stejně tak jako celá komedie s Kryštofem Michalem. Škoda, že Rocky v Praze nebude mít delší trvání.
(zadáno: 20.10.2017)
65%. Není to zrovna můj šálek kávy, ten film je plytký a stojí právě na efektech, které ale v Brně udělali moc pěkně a ke standardním výkonům svých hvězd (ne, opravdu nemám ráda Dušana Vitázka) přidali alespoň tu vizuální podívanou. Poté, co jsem viděla verzi v Plzni byla tato verze mnohem mnohem lepší.
(zadáno: 3.2.2019)
Mrazive, ale ne prehane depresivni predstaveni u ktereho se i zasmejete. Pro me vynikajici Klara Cibulkova jako Adina Madlova vs. Reka Derzsi jako Baarova. Prijmne prekvapila i Eva Josefikova, kterou budu chtit videt i v necem jinem. Pro milovniky temat kolem 2. svetove valky je to must see.
(zadáno: 1.11.2017)
Během přestávky jsem si říkala, že se jedná o další nepovedenou americkou adaptaci, ale nakonec jsem nadšená. Hlavně výkon Kateřiny Marie Fialové ve mě zanechal velký dojem. Mělo to nějaké chybky, ale chválím scénu, která je hodně dle současného broadwayského stylu, do amerického měřítka tomu ale něco chybělo. Pobavila jsem se a hit v tom vidím alespoň jeden - Oh, Biology si přehrávám už týden.
(zadáno: 20.10.2017)
Fakt, že hlavní představitelka není černoška, není v ČR relevantní tolik jako v USA, kde černá jeptiška v klášteře v 70. letech představovala jistou kontroverzi. V převážně ateistickém Česku je pak obsazení LB dokonalým reklamním tahem HDK. I přes absenci hitů známých z filmové verze je muzikál velmi chytlavý, scény s jeptiškami pobaví a pozornější divák si najde i nějaké skryté poselství. Lucie Bílá je klasicky za Lucii Bílou, což už ale nikoho nemůže překvapovat. Celkově jde o povedenou zábavu, kde kromě Bilé dokážou vyniknout i představitelky sester (V. Vyoralová nebo skvělá P.Břínková).
(zadáno: 13.1.2018)
Skělí hlavní představitelé, specilálně ústřední dvojice Radek Melša a Martina Šnytová. Měli spolu hezkou chemii a zamilovanost jsem jim věřila. Obecně oproti čemukoli Praze oceňuji skvělou výslovnost, která je speciálně u Shakespeara opravdu důležitá. Výborně zpracované činoherní pasáže, scéna byla sice zajímavá ale vadilo mi neustálé přestavování kulis (nevím, proč nebyla použita opona když se děj odehrával na forbíně) a v některých scénách jsem měla strach že scéna spadne. Zrušila bych "živé sochy". Souhlasím s předešlým názorem že NDM má navíc, ale i tak je to velmi kvalitní inscenace.
(zadáno: 24.10.2018)
Poctivých 70. Jsem ráda, že se autoři nepouštěli do žádných modernizací a nechali Anatěvku v historické době. Velmi dobře fungující company, zaujaly mě hlavně Charlotte Pščolková a Kateřina Falcová. Miroslava Mejzlíka jsem se bála, ale naštěstí mu stačilo činoherní zpívání a jeho hovory s Bohem jsem mu věřila. První polovina se trochu vleče a druhá zase nekončí nijakým sborovým s poselstvím (což ale není chyba inscenátorů), ale alespoň člověk odejde s tím, že to dopadlo v rámci možností dobře a zhlédl dobře udělanou klasiku.
(zadáno: 5.5.2018)
V Pardubicích příjemně překvapili, skvělé "tři grácie" Pavlína Palmovská, Markéta Pešková a Hana Vašáková. Naprosto DOKONALÝ Milan Němec jako dentista Orin, pěvecky poněkud slabší Petr Borovec jako Seymour. Překvapila Martina Sikorová jako Audrey. Kvalitně udělaný kus který jen dokazuje, že to jde i bez bulvárem proslavených "hvězd".

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>