Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová
6. Denisa Barešová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Marco Salvadori

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 12 % (54)
Iva Bryndová: 13 % (69)
Pavel Širmer: 13 % (45)
Jiří Koula: 14 % (23)
Jan Pařízek: 16 % (58)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.10.2017)
(zadáno: 21.10.2017)
Viděno během uvádení v divadle Hybernia, kde to Mamma mia měla lehčí než v KC. Hudba bezeporu skvělá, přece jen je to ABBA, ale hodně záleží na obsazení. Trio Machálková-Křížková-Gondíková nemělo chybu, stejně potešil i Bronislav Kotiš jako Sam. Jako odpočinkové představení super ale pouze v Hybernii.
(zadáno: 29.12.2017)
Jako krásná vzpomínka to funguje, ale do původní verzi v KCP to má daleko, rozhodně lepší než verze v Hybernii, je to takový návrat ke kořenům, ale vadilo mi zkrácení a ačkoli byla obsazena část původní obsazení, věk je znát. Bohužel záleží hodně na obsazení, vynikající Eva Burešová v obou rolích (Adriana-Sandra i Lorraine), Kamila Nývltová jako Lorraine ani zdaleka nedosáhne na Lucii Bílou. K připomení dobré, ale kultovního statusu už tento Dracula nedosáhne.
(zadáno: 1.1.2018)
55%. Pomáda se do Kalichu moc nehodí, absence živé hudby a malá scéna ubírá na hodnocení, nahoru táhnou hlavně představitelé i když Michal Pleskot tam skutečně nemá co dělat. Vynikající Veronika Prášil Gidová jako Sandy, suverénně zvládnuté pěvecky, herecky i tanečně. Skvělá company, chytlavé písničky, odpočinkové představení které stačí vidět jednou až dvakrát.
(zadáno: 19.3.2018)
Na ČR konečně muzikál ve kterém je POHYB a Kristian Pekar byl jako Tony Manero vynikající. Výborná i Dagmar Křížová, Svetlana Janotová oproti Flashdance ten tanec trochu zapomněla. Potěšil i Radek Novotný jako Bobby C. Je to takové typické "feel good" představení, vzhledem k tomu že umím anglicky mi nevadily písničky v originále a byly celkem i zazpívané slušnou angličtinou. Nepochopila jsem postavy disko-lidí (Slanina-Daňhelová), kteří si kostýmy nejspíš půjčili od Jany Uriel Kratochvílové. Jedno mi to ale stačilo.
(zadáno: 14.4.2018)
Hudba fajn, ale celkově mi to nepřišlo jako taková bomba, jak všichni toto dílo hodnotí. Ačkoli Přemek Pálek dobře zpíval tak příšerně přehrával, příjemným překvapením byla Petra Kosková jako Nathalie/Ed. Kdo nikdy nezklame je Honza Tenkrát jako Dennis, fajn byl i Tomáš Löbl jako Dean Hyde a Genny Ciatti jako Lorraine. Příjemně překvapila Kateřina Steinerová jako slečna Sandra. Podruhé ale nejspíš nepůjde, leda by se vrátil Jan Kříž.
(zadáno: 20.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec se dobře bavila. Samozřejmě mrzí absence orchestru ale všechno do sebe zapadalo (hudba a zvukové efekty). Celkově je to takové chaotické (což ale dle předlohy má být) a Iva Pazderková snad už všem dokázala, že umí zpívat. Překvapila i Pavla Tomicová a její zpěv byl příjemný. Kdo si pro sebe ukradne velkou část divácké přízně ja Martina Štastná jako Candela. Příjemně překvapil i Lukáš Rous jako záskok na roli Ivána. Příjemně překvapila i choreografie. Pokud se vám podaří koupit si místo kde se dá na Fidlovačce sedět tak se i ty skoro 3 hodiny pobavíte.
(zadáno: 9.12.2018)
Není to klasický muzikál (ačkoli narozdíl od různých kin tu mají orchestr). Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Pěvecky nejvíce zaujala Eva Hacurová. Jako odpočinkové představení dobré, ale moc nechápu ten hype, že je věčně vyprodáno.
(zadáno: 9.12.2018)
Asi to nejlepší původní, co HDK vyprodukovalo. Milovníci muzikálu si najdou odkazy na světová i česká díla. Pochválit musím na české poměry scénu, speciálně velmi nápaditě udělanou scénu ve vlaku. Jinak mi přišlo, že si Ondřej B. Gregor přečetl příručku jak se dělá muzikál a nacpal tam úplně všechno (hromadné scény na schodech, sborová čísla, sólové balady) jen děj byl tak trochu neucelený a vadilo mi skákání mezi postavami Sherlocka/Doyla. Z hudby mi neutkvělo ale vůbec nic, pochválit musím výkony, příjemný Marek Holý jako Watson, Anna Fialová a byla jsem fakt ráda, že jsem viděla L. Janotu.
(zadáno: 8.6.2019)
Hudebně mě zaujalo jenom číslo "All this time" v podání skvělé Dagmar Křížové, které díky aranži zní úplně jinak než originál. Trochu vadilo obsazení jindy skvělého K. Pekara do role otce, přijde mi na to moc mladý. Do výrazné role předáka Jackieho byl obsazen Z. Junák, který je sice skvělý herec, ale jeho herecké zpívání se na roli nehodí, i když ve scénách se Z. Herfortovou byl skvělý. Lucie Bergerová byla na svém standardu, ale nějak výrazně nezaujala. Oceňuji jako vždy skvělou company hlavně ve sborových scénách, které měly sílu, ale celkově mě toto dílo nijak emociálně nezasáhlo.
(zadáno: 10.6.2019)
65%. Odpočinkové představení s fajn písničkami pro "retrofily", ale bavili se i mladí, hlavně nad dobovými názory na lásky a vztahu, pouštenými jako kulisa. Ivan Lupták moc zpívat neumí, ale zpěvu tam zas tolik nemá a jako lyrický hrdina citující Senecu je fajn. Berenika Kohotouvá byla taky fajn. Vlastně je to celé takové fajn, na letní scénu ideální. Přidanou zábavu pak dodají hudební produkce na Vltavě, které jsou pomerně hodně slyšet a když do romantické scény začne někdo deklamovat rap...pokud je hezké počasí nezbývá než doporučit na příjemný večer. Top je Andrea Holá v company.
(zadáno: 8.7.2021)
65%. Nejsem žádná fanynka Green Day, ale jejich písničky znám a to mi stačilo na to, že jsem poznala 90%. Je to rockový nářez hlavně díky vynikající kapele. Celé představení je v angličtině a opět se projevil klasický problém - výslovnost. Mnohdz jsem se musela dívat na titulkovací zařízení. Pěvecky se však nedá nic vytknout. Nejdřív mi přišel příběh neuchopený, ale pak mi to pomalu docházeli. Nejvíc mě zaujali Lukáš Ondruš a Karolína Jägerová.
(zadáno: 25.8.2021)
65% Muzikál o seznámení na prvním rande by měl stát hlavně na hlavních představitelích - Casey (E.Skálová) a Aaronovi (D. Rymeš) což se úplně neděje protože příliš sólových písní nemají a o zábavu se stará spíš chór(Zelová, Slanina, Pekar, Janotová a hlavně Dušan Vitázek). Jedná se o kratší muzikál, kde je poměrně dost činoherních pasáží. I tak se se jedná o fajn zábavu na odpočinkový večer, ale melodii si nejspíš nezapamatujete. Hlavním představitelům jejich role sedí, pro někoho může být překvapením absence živého orchestru.
(zadáno: 25.9.2021)
Povedená inscenace, ve které mi ale chybělo to něco víc, co dělá hit. Příjemně mě překvapila Rozálie Havelková jako Sally, ale možná by to chtělo víc repríz na rozehraní. Rozhodně je ale svěží vítr v pražském rybníku. Skvělý byl i K. Heřmánek ml jako konferenciér. Malá company, živá hudba a pár velmi dobrých nápadů (např. Tanec se sakem) ale bohužel postrádám ten wow efekt, který by mě donutil jít znovu.
(zadáno: 29.1.2022)
Na první pohled zaujme pohádková scéna. MdB vsadilo na novou krev v hlavních rolích (vynikají zejména představitelky Sáry). Hudba je na první poslech líbivá, ale nemá žádný ústřední hit, ačkoli sborové písně zní skvěle. Je to další muzikál s komickou dvojicí(Vlk a Rampelník), která naštěstí na sebe nestrhne veškerou pozornost. V roli zlé královny pak exceluje B..Goldmanová, která dalece předčí H.Holišovou hlavně v herecké poloze. Celkově se jedná o velmi povedenou show pro děti, u které se ale pobaví i leckterý dospělý. Škoda jen absence hitovosti a pro menší děti přílišné délky.
(zadáno: 16.3.2022)
Nic jsem nečekala a překvapivě se dobře pobavila. Ne zas tak překvapivě byla jednoznačné nejhorší Antalová jako Donna. Komediální dvojicí za mě pak skvělí Milan Němec a Jana Musilová. Petra Šimberová se na roli Sophie hodí věkově ale působí velice dětsky. Z menších rolí zaujal Libor Matouš.
(zadáno: 23.4.2022)
Milá oddychovka, která je silně ovlivněna filmem. Skvělá Nikola Ďuricová, která typově evokuje "původní" Zuzanu Norisovou. Šimon Petr Ryšavý neměl tolik prostoru, ale přesto tvořili krásný pár. Patnáct procent oproti původnímu hodnocení přidávám kvůli emotivnímu konci s promítáním ze srpna 1968 a nádhernou interpretaci písně "Řekni, kde ty kytky jsou". Mile překvapila Jitka Schneiderová a Viktorie Tandlerová. Výborný byl i Filip Hořejš jako Olda, i když jsem se slzou v oku vzpomněla na Patrika Stoklasu.
(zadáno: 5.5.2022)
Čekala jsem průser a byla jsem příjemně překvapená. Ačkoli nemám ráda Romana Tomeše, jako Hedwig si mě získal. Bylo to zábavné, skvěle zazpívané (VENDULA PŘÍHODOVÁ TOP herecky a pěvecky). Živá kapela, koncertní atmosféra. Překlad mi nějak nevadil. Komu nevadí až extrémní stroboskopické efekty a extrémní hlasitost, nechť přičte 20%.
(zadáno: 20.10.2017)
Viděno třikrát v různých alternacích. Plus určitě skvělá hudba, na tu dobu invenční scéna i kostýmy. Minusy: délka, obsazení něktěrých účinkujících, zbytečné taneční postavy. Šla bych znova: ano, ale hlavně kvůli hudbě a ne kvůli příběhu.
(zadáno: 20.10.2017)
Oproti Vídni slabota, ale oproti tomu co se leckdy hraje v Praze nadprůměr. Dokonalá hudba.
(zadáno: 19.11.2017)
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
(zadáno: 19.11.2017)
Ježíš v Ostravě je jiný. Pro ty, kteří viděli pražskou nebo brněnskou verzi bude jistě překvapením částečná modernizace, kdy se děj vlastně odehrává před kostelem (naprosto skvěle koncipovaná scéne) odkud vychází věřící a mezi nimi sám Ježíš. Mým nějvětším problémem na shlednutém představení byla naprostá absence jakékoli chemie mezi hlavními představiteli (Ježíš-P. Cmorik, Jidáš-R. Tomeš, Máří-V. Příhodová). Peter Cmorik na měl nepůsobil vůbec charismaticky. V. Příhodová mě velmi mile překvapila svým podáním Máří, kde skutečně nešlo o kopii již viděného. Vynikající company a orchestr!
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.