Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (142)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (91)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.3.2014)
Na úspěchu amerického muzikálu KABARET v divadle Disk, má velký podíl režijní vedení studentů 3.ročníku DAMU zkušený Lumír Olšovský.Představení jako celek působí vyváženě nelze nic podstatného vytknout.Studenti hrají s velkým mladistvým elánem a nasazením.Velmi dobří jsou hlavní představitelé Petr Šmíd (kabaretiér)předvedl dobrý výkon jak po pěvecké, herecké ale i pohybové stránce, Marta Dancingerová (Sally Bowles) i Jakub Koudela (Clifford Bradshaw).Výborný je standardně překlad textů písní Jiřího Joska.Muzikál doprovází živá kapela.Psáno z reprízy 6.3.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 19.4.2014)
Přenesení legendární rockové opery RENT do divadla Kalich je velký success. Obrovské nasazení, mladistvý elán všech zúčastněných připravilo divákům silný, především emocionální zážitek.Pochválit je třeba živou kapelu, pěvecké i herecké výkony T.Vaňka, R.Tomeše, M.Doubravové, O.Smysla i L.Pečenky.Můžeme se oprávněně těšit na avizované české uvedení muzikálu, i když to nebude mít Rent v pražské komerci ostatních rádoby muzikálů vůbec lehké.Držím palce.Psáno z reprízy 19.4.2014 v 19h..Hodnocení 80%.
(zadáno: 25.6.2014)
Klasická činohra historické budově ND sluší.Stroupežnického NAŠE FURIANTY prověřilo již desetileté uvádění v naší zlaté kapličce.A diváci jsou spokojeni, jak s celkovým režijním (J.A.Pitínský) pojetím hry, nápaditou scénou, zcela vyrovnanými hereckými výkony (kde není malých rolí), jímavou hudební složkou s doprovodem se zpěvy a v neposlední řadě celou plejádou našich hereckých bardů.Příjemné rodinné představení lze jednoznačně doporučit.Psáno z reprízy 24.6.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 30.9.2014)
Absolventská inscenace REGULACE INTIMITY 4.ročníku studentů Katedry alternativního a loutkového divadla přináší divákovi intimní pohled do duše dvanácti absolventů.Jde o kolektivní dílo a lze pochválit všechny protagonisty za přesvědčivé herecké výkony,které potažmo přinášejí divákům rozhodně zajímavé zamyšlení o tom,jak jsme na tom se svými city,tužbami,strachem,přiznání pravdy,studem ale třeba i vztahem ke svému okolí, včetně našich nejbližších.Hra působí až dojemně,zvláště v závěrečné klauniádě.Psáno z reprízy 29.9.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 8.3.2015)
Nové nastudování muzikálu skladatele Karla Svobody DRACULA 2015 v Hudebním divadle Karlín oslavilo důstojně výročí 20 let jeho prvního uvedení.Největší devízou je živý orchestr a výborná orchestrace s dirigenty K.Markem a M.Kumžákem.Přidáme-li výborný zvukový design,hned výrazně stoupne jeho kvalita.Z hlavních představitelů nelze nikomu nic podstatného vytknout.Snad jen k T.Traplovi,že méně v jeho případě znamená více.Nepatrné zkrácení muzikálu prospělo,získal tak na dynamice a rozhodně stojí za připomenutí.Jde o jeden z nejlepších českých muzikálů v naší historii.Psáno z reprízy 8.3.2015
(zadáno: 28.3.2015)
Českou premiéru muzikálu A.L.Webbera v ND moravskoslezském lze jednoznačně jen chválit.Již hudební nastudování s dirig. M.Prášilem je vynikající.Též scénografie,byť úspornější se povedla,včetně kostýmů.Zdařilé přebásnění libreta i písní M.Prostějovského dává dílu nový rozměr.Výborné jsou výkony hlavních představitelů R.Haroka(za téměř 3h.nesejde ze scény),S.Holečkové i J.Hájka.Největší zásluhu na celkovém úspěchu "Sunsetu" má jednoznačně hlavní představitelka Normy Desmond slovenská herečka K.Hasprová.Její bezchybný herecký i pěvecký výkon je přesvědčivý,zkrátka famózní.Hodnocení 80% 27.3.2015
(zadáno: 25.9.2015)
Světový muzikál G.Presgurvica dorazil do ČR sice se zpožděním,ale o to s větší parádou.Jde o mimoř.zdařilé nastudování muzikálového klenotu.Je třeba pochválit režijní pojetí L.Vaculíka.Ani na chvilku se nenudíte.Představení má spád,předává emoce,herecké výkony sice ještě tu a tam pokulhávají,ale vše si určitě časem sedne.H.Vondráčková je omyl!Jednoznačně výborná je choreografie.(např.nenávist+zlo)Chválím kostýmy,scénu,světelný design.Zvuk je dobrý,místy přezvučený.Český přepis textů je na úrovni.Z představitelů jsou dobří Kolář,Fišarová,Růža,Slanina,Čvančarová,Jícha,Bujárek.Gener.zk.23+24.9.15
(zadáno: 29.2.2016)
Výborné provedení muzikálu DONAHA! tentokrát na Činoherní scéně MdB.Zajímavý muzikál autorů D.Yazbeka a T.McNally se u nás v ČR hrál na více jevištích.Toto brněnské nastudování je nejlepší.Jak hudebním nastudováním,scénou,režií a v neposlední řadě i hereckými výkony.Všemu vévodí hlavní role v podání výborného Petra Štěpána.Ovšem i ostatní role jsou vystřižené s velkou přesvědčivostí a celý muzikál působí kompaktně.Hudbu,herecké výkony,zpěv i tanec si diváci užívají plnými doušky.Přijdte se pobavit,zasmát ale i dojmout s partou nezaměstnaných ocelářů a budete nadšeni.Repríza 28.2.16 Hodn.80%
(zadáno: 26.9.2016)
Má to jiskru,pozitivní energii, správný nadhled,neuvěřitelný spád,jde o lásku, je v tom Shakespeare,toto vše najdete v nejnovějším muzikálu v divadle Kalich v SRDCOVÉM KRÁLI. K tomu přidejte neotřelou režii Šimona Cabana,nápaditou choreografii,funkční scénu a prožijete 2 h.skvělé zábavy.Jde o nejpovedenější muzikál,uvedený v Kalichu.Zásluhu na úspěchu mají všichni-herci,tanečníci i tvůrci.Takto má vypadat v roce 2016 inscenovaný muzikál.(výtka-jako u většiny muzikálů, chybí živá kapela)V hlavní roli Chada excelují J.Kříž+P.Pálek.(Pálek je však více uvěřiitelnější)Psáno z repríz 24.9.16Hodn.80%
(zadáno: 12.2.2017)
Upíří muzikál v pražské GMH PLES UPÍRŮ potěší diváky svojí výpravností a součinností všech divadelních profesí.Jsou to výborná scénografie,nápadité kostýmy,ale hlavně živý cca 20 členný orchestr.Režie R.Balaše v duchu německého originálu vytváří výrazný divácký zážitek.K dobrému výsledku přispívají všichni umělci,především pěvecky i herecky přesvědčivý B.Matuš v hlavní roli hraběte Von Krolocka.Z ostatních zaujme M.Gemrotová,M.Bragagnolo i výborná taneční company pod vedením Qaši.Ok je přebásnění M.Prostějovského.Vadí pouze,že I.část muzik.je zdlouhavější,II.část vše vynahradí.Předpr.11.2.17
(zadáno: 6.3.2017)
Americký klasický muzikál FUNNY GIRL je zatím nejlepší muzikálovou režijní koncepcí O.Sokola.Předst.má spád,hraje se i na rampě mezi diváky.Zajímavá je "dvoupatrová"scéna,pěkné kostýmy,výprava.Důležitý je dobře znějící,živě hrající 18ti členný orchestr,pod vedením.K.Marka.Lze ocenit i dobrý zvuk.M.Absolonová jako Fanny je herecky i pěvecky výborná (roli má zažitou,již dříve ji nastudovala na více českých scénách)R.Zach nezklamal,jako pár dobře fungují.V epizodním obsazení lze připomenout L.Termerovou.L.Freje.Funny Girl lze hodnotit velmi kladně,muzikál se na metropolitní scéně povedl.Hodn.80%.
(zadáno: 24.2.2019)
Muzikálová Stingova POSLEDNÍ LOĎ doplula do MdB a s úspěchem.O něj se zasloužil především režisér Stanislav Moša,který výborně propojil dojemný lidský příběh na pozadí britské loděnice se sociálními prvky,odehrávající se v 80.letech.Muzikál jako celek má velice vyrovnané výkony.Jak pěvecké,herecké i pohybové a to celého souboru.Výborná je scénografie,kostýmy i světelný a zvukový design.Pochvalu zaslouží i orchestr MdB.Pokud představení navštíví sám avizovaný Sting,nemá se MdB za co stydět.V Brně vzniklo další hudební dílo,které stojí za vidění.Psáno z odpolední reprízy 24.2.19 Hodnocení 80%.
(zadáno: 25.10.2019)
Choreografie,scénografie,kostýmy,hudební složka včetně živé kapely,herecké i pěvecké výkony překvapivě do sebe zapadají a u nás premierově uvedeného muzikálu D.Bowieho LAZARUS v divadle KOMEDIE lze konstatovat,že se povedl.Rozhodně nejde o klasický muzikál,ale o dílo s velkým poselstvím o svobodě a naději.Pokud se necháte vnést hudbou i libretem do děje,čeká Vás zajímavý,velký divadelní zážitek.Pochválit je třeba všechny účinkující v čele s I.Orozovičem,E.Stárkovou a N.Horákovou.Pro mě vrcholem muzikálu byla píseń Absolute Beginners.Mám radost,že se toto dílo u nás hraje.Repríza 24.10.2019
(zadáno: 11.12.2019)
Obnovit uvádění hry KDO SE BOJÍ VIRGINIE VOOLFOVÉ? v divadle Rokoko byla dobrá volba.Jde o velice povedenou adaptaci americké hry ze 60.let.Režiséru P.Svojtkovi se povedlo přenést klasickou činohru a též velmi dobré herecké výkony čtyř protagonistů.Jejich herecké umění je uvěřitelné a jde o herecký koncert.Na pěkné funkční scéně sledujeme jedním dechem složité mezilidské vztahy na večírku dvou manželských párů.Přestože si někteří, především mladší diváci, pletou tuto hru s komedií,tak pro většinu jde o silné drama plné vášní a emocí.Psáno z reprízy 10.12.2019 Hodnocení 80%.
(zadáno: 1.2.2020)
Původní český muzikál ELEFANTAZIE uvedený v divadle ABC staví na zajímavém libretu,výborné scénografii,kostýmech,světelné režii ale zejména na dobrých hereckých výkonech.To především platí o hlavním představiteli Tomáši Havĺínkovi,který si tak trochu představení "ukradl" pro sebe.Jeho Jos.Merrick nepostrádá dojímavou lidskost,i když má roli ztíženou kvůli svojí masce.I ostatní herci hrají s chutí a je to znát na celkovém vyznění příběhu.Škoda jen,že hudební složka pokulhává za tou činoherní.Přesto se tvůrcům muzikál povedl a určitě si najde spokojené diváky.Psáno z předpr.dne 31.1.20 Hodn.80%.
(zadáno: 27.6.2021)
Uvedení OBCHODNÍKA S DEŠTĚM v Divadle na Vinohradech je trefa do černého. Jde o velmi zdařilou inscenaci slavné komedie. Pochválit je třeba výborný překlad J.Joska, funkční scéna dobře navozuje atmosféru amerického Západu. Z hereckých výkonů vyčnívají hvězda divadla M.Lambora, dále A.Petráš (nový, "neokoukaný" herec v DnV) a Z.Vejvodová. Příběh je dobře zrežírovaný ostříleným J.Deákem a když hra má myšlenku, včetně zajímavého příběhu, tak je úspěch zaručen. Psáno s předpremiéry 26.6.2021 Hodnocení 80%.
(zadáno: 14.10.2021)
Největším přínosem nové inscenace BALADY PRO BANDITU je živý orchestr(výborná skupina RAZAM s Ivou Marešovou v čele).I hlavní představitelé byli překvapivě dobří ve zpěvu (M.Lambora a M.Tomešová) o to méně ovšem vyzněly jejich herecké pasáže.Chyběla pověstná jiskra,aby divák více uvěřil velké lásce mezi Nikolou a Eržikou.Z ostatních herců vynikli D.Bambas (výborný zpěv) a T.Pavelka.Hudební aranže zněly neoposlouchaně,včetně dobrého ozvučení muzikálu.Kostýmy by mohly být výraznější.I přes uvedené nedostatky lze "Baladu" doporučit, rozhodně patří k lepšímu průměru uváděných insc.v DnV. Hodn.80%.
(zadáno: 6.12.2011)
Zábavný muzikál D.Landy.Pokud se chcete pobavit a máte rádi i pokleslejší humor,máte možnost......(dobří Písařík,Kříž,Lucie Vondráčková)
(zadáno: 11.12.2011)
Nové uvedení Jesuse v Praze se celkově povedlo.Viděl jsem všechny hlavní alternace.Střihavka již zdaleka není to co dříve.Skořepa se při svém mladí hodně snažil.Lepší Noid než Toužimský,Basiková- Dasha obě dobré,Korn se do muzikálu nehodí,dobrý J.Mach.Výborný O.Balage.Skoda,že musel v HdK skončit!Scéna zajimavá,moderníi výrazné kostýmy pomáhají k celkovému vyznění díla.Ozvučení dobré(byly ovsem i výpadky).Nováinscenace navázala na dřívější úspěch režiséra P.Novotného.
(zadáno: 12.12.2011)
Nový muzikál Franka Wildhorna(autor m.j.supermuzikálu Jekyll a Hyde)uvedený premiérově pro nově po rekonstr.otevřeném Hudebním divadle v Karlíně.Hlavní roli vytvořila Lucie Bílá.Zdárně jí sekunduje V.Noid Bárta.Muzikál nastudoval v broadwayském stylu americký režisér G.Barre.V představení nechybí živá zvířata,pestré kostýmy i svižná choreografie P.Strouhala.Muzikál má spád a Lucie Bílá předvádí výborný výkon.Po hudební stránce slyšíme několik zajímavých skladeb ale chybí vyslovený hit.Tak snad příště?Prý se dočkáme i zfilmování.
(zadáno: 8.9.2012)
Pomáda opět v Praze a ta ji sluši!Má spád,energii i nadšení všech předst.,pohybová stránka,choreogr.na 100%,pěvecká průměrná,herecké výkony nejslabší!Vadí akcent u některých ženských rolích,též obsazení starších herců mezi mladými,vysloveně vadí!Velmi nevydařené paruky pánských představit.! Absence živého orchestru stalý problém!Výborný J.Kříž v roli Fontaina a též D.Gránský.R.Tomeš např.zbytečně "paroduje" pohybově J.Travoltu.Vysloveně slabí,hlavně pěvecky J.Bernáth,P.Novotný, K.Steinerová.V roli Anděla jako host P.Vítek žádná sláva.Celkově docela povedený muzikál,který nenadchne ani neurazí.
(zadáno: 22.10.2012)
Moc milý muzikál,vlastně prvotina muzikálového mága A.L.Webbera.Původně uveden jako krátké školní představení.Po připsání dalších skladeb se stal Josef světovým top muzikálem.V MDB jako obvykle dobré nastudování s D.Vitázkem v roli Josefa,R.Coufalovou coby učitelkou,P.Gazdíkem jako Faraónem.Zajímavá scéna s obrovskou knihou,v které vypravěčka listuje.Milé a dojemné scény s dětmi.Pokud se chcete pobavit a vidět jak to chodí v Egyptě,navštivte toto příjemné a svižné dílko.Vezměte i svoje dětí a určitě nebudete litovat.Hodnocení 70%.
(zadáno: 23.10.2012)
Výborné zpracování slavné rockové opery A.L.Webbera a libretisty T.Rice JESUS CHRIST SUPERSTAR v podání souboru MDB.Velice působivá scéna včetně světelného desingu.Dobré výkony hlavních představitelů D.Vitázek(Ježíš)J.Jackuliak(Jidáš)J.Musilové(Máří Magdalena)Hodnocení 70%.
(zadáno: 23.10.2012)
Evita z dílny slavného anglického skladatele A.L.Webbera a libretisty T.Rice nastudovalo na hudební scéně MDB s D.Vitázkem v roli Che,s H.Holišovou v titulní roli Evity a v roli Perona vystoupil I.Ondříček.Bezchybné hudební nastudování s dirigentem J.Petrdlíkem.Poněkud chudě působí však scénografie.V konečném výsledku ale Evita pusobí v Brně dobře.Honocení 70%.
(zadáno: 28.10.2012)
Nejhranější titul Willyho Russella v Anglii byl s úspěchem uveden pod režijním vedením Stanislava Moši na hudební scéně MDB.Tento smutný příběh rozdělených dvojčat i na strohé scéně je velmi působivý.Postarali se o to především herci Hana Holišová,Dušan Vitázek a Lukáš Janota.Tato trojice předvádí excelentní herecké výkony.(po zásluze odměněné standing ovation)Bohužel důležitá role vypravěče obsazená Stanislav.Slovákem byla vysloveně slabě a nepřesvědčivě zahraná i zazpívaná.Velice citlivě nastudoval hudební složku muzikálu dirigent Dan Kalousek.Velmi dobrý je i překlad A.Nováka.Hodnocení 70%.