Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 1.2.2019)
Není to líbivá inscenace, u které se odreagujete a chápu, že někteří diváci tíhu látky neunesli a o přestávce odešli. Pro mne však bylo setkání s tímto kusem mimořádně silným zážitkem, na který jen tak nezapomenu. Herecký výkon J. Erftemeijera je natolik brilantní, že bych mu přála Thálii. Jeho vtělení se do složité hlavní postavy je opravdu neskutečné a obdivuhodné. Stejně tak se mu povedlo působivě zpracovat i hudbu přítomnou ve hře. Zloba, hnus, primitivní charaktery, syrovost, utrpení, nenávist i láska... všeho se mi dostalo. Je znát rukopis K. Tučkové. Jen hlasu ze záznamu bych ubrala.
(zadáno: 13.11.2018)
Tohle myslíte opravdu vážně? Větší ztrátu času jsem v divadle nezažila. Museli jsme odejít, to se fakt nedalo.
(zadáno: 28.10.2018)
Bohužel mě neoslovilo ani téma, ani jeho jevištní zpracování. Je to takový ten starý styl divadla, který mě nebaví. Sňatky jsou místy nudné a krácení by prospělo. Přidávám nějaká % za výtečného a herecky výrazného D. Bambase, který vynikal nad ostatními. Rovněž skvělý je ve hře V. Jílek. Také jsem ocenila větší množství písní a s tím související muzikálnost herců.
(zadáno: 19.10.2018)
Ze Z. Piškuly vyrostl velmi charismatický a pohledný muž a také výborný herec. Toť jediné pozitivum této hry. Zoufale mě to nudilo a nepřišlo vtipné... Škoda, v souvislosti s výraznými personálními změnami v MDP jsem měla velká očekávání, o to více jsem zklamaná.
(zadáno: 19.10.2018)
M. Němec nemá herecky ve své věkové kategorii konkurenci. Bravo!
(zadáno: 20.9.2018)
Masakr. Děsilo mě to.
(zadáno: 16.9.2018)
Nevšední vjemy. Stojí za vidění.
(zadáno: 7.9.2018)
V Muži se železnou maskou jsou některá herecky a textově slabší místa a pěvecky slabší alternace (N. Řehořová, M. Schreiner...), ale celkově je to zdařilý muzikál, který stojí za vidění. Hodně mě baví V. Svoboda :-) A V. Drahokoupil a A. Bartošová jsou velmi talentovaní. Mile pěvecky překvapila I. Marešová. Doporučuji sedět v předních řadách. /
EDITACE: 24. 1. 2019 zhlédnuto úplně jiné obsazení - Gránský, Vojtko, Kolář, Hůlka, Gemrotová, Laufer... neskonale lepší zážitek, zvyšuji znatelně %! Zejména pěvecky a herecky výtečný D. Gránský, role mu velmi sedí. Neméně skvělý Vojtko a Gemrotová.
(zadáno: 14.6.2018)
Mám smíšené pocity... Hry, ve kterých účinkuje jen jedna či dvě osoby, zřejmě nejsou pro mě to pravé. Přesto velmi oceňuji nadprůměrné výkony obou hereček a obdivuji, že se dokážou poprat s tak velkým množstvím textu.
(zadáno: 12.6.2018)
Zatím nejlepší hra, co jsem na Fidlovačce viděla. Tradičně skvělá hudba D. Krále. Líbilo se mi efektní scénické řešení a nápad s tanečnicemi na šálách. Kostýmy moderní a musím vyzdvihnout světýlka zakomponovaná do některých z nich. I. Pazderková se do vážné role nehodí, V. Chaloupková je natolik půvabná žena, že v roli nesebevědomé "ošklivky" Heleny není uvěřitelná. Z herců nejvíc zaujal charismatický V. Navrátil, ale měl by zapracovat na jevištní řeči - polyká slova. Pojetí řemeslníků se nepovedlo, otravné. Nerada porovnávám nesrovnatelné, ale zpracování Snu v ND mi přijde mnohem povedenější.
(zadáno: 12.6.2018)
Velmi zvláštní počin. E. Hacurová je pro mne největší objev mezi mladými herečkami za poslední roky. Zaslouží si se více prosadit do povědomí veřejnosti a doufám, že získá Thálie.
(zadáno: 29.5.2018)
Skanzen na jevišti. Tohle nesoučasné divadlo opravdu není nic pro mě. Dala bych ještě méně, ale musím přeci jen ocenit pěvecké výstupy, které nebyly špatné a nadto i obrovský pohybový um a zápal pro herectví D. Ratajského. Z praktických aspektů pro diváka mě potěšila super účinná klimatizace, v horku panujícím venku je k nezaplacení.
(zadáno: 25.5.2018)
70 % za výkon paní herečky H. Maciuchové a za krásnou hudbu. Poselství a myšlenky ve hře jsou nádherné, ale měla jsem velká očekávání, která se bohužel nenaplnila. Paní Maciuchová hraje krásně, ale hra jako taková mě bohužel docela nudila. Mrzí mě to :-( A nejvíce mě otrávily ty silné výbuchy petard u "sebevražd" Harolda.
(zadáno: 25.5.2018)
Neměla jsem žádné očekávání, ale nakonec se mi hra docela líbila. Nejvíce mě bavila role L. Pečenky, mile mě překvapila V. Chaloupková. U komedií je nejtěžší se mi zavděčit, tak vysoká % dávám výjimečně. Fidlovačka má dobrý herecký soubor a výběr repertoáru není špatný, ale ty lavičky prostě nedávám. I ve staré tramvaji se sedí pohodlněji. Kdo tohle sezení vymyslel, ten Fidlovačku dlouhodobě připravuje o diváky. I já bych sem ráda chodila častěji, ale to nepohodlí mi vždy zkazí zážitek :-(
(zadáno: 19.5.2018)
Mé první setkání se Studiovou scénou DnV. Téma hry mi sedlo, našla jsem se v něm. Jednoduché, přesto funkční kulisy a dobré herecké obsazení. Je zajímavé pozorovat, jak se změní poloha herce v tomto komorním prostoru oproti velkému jevišti. Nejvíce mě bavila dějová linka Z. Vejvodové a M. Lambory, V. Javořík se věrně vtělil do role. Autorka trefně vystihla dnešní dobu, která je přesycená možnostmi, ale my neumíme být šťastní a přežíváme každý ve své ulitě. Ale co je to vlastně štěstí?
(zadáno: 30.4.2018)
Celkově vydařeně vystavěné. Herecký um V. Fridricha mě začíná bavit čím dál víc. Okouzlující Z. Kajnarová a brilantní A. Procházka je úplně jako prototyp figurky z pera Čechova. A kostýmy se opravdu povedly!
(zadáno: 30.4.2018)
Celkově velmi povedený počin, nicméně hudba se mi ze všech aspektů hry líbila nejvíce.
(zadáno: 25.4.2018)
Hlavní role J. Hánovi neskutečně sedla.
(zadáno: 21.4.2018)
Odreagujete se :-) Ernesto vyniká ve všech hrách DRBu a T. Racek je v této hře geniální!
(zadáno: 17.4.2018)
(zadáno: 17.4.2018)
Bohužel mě rušily výstupy M. Heina.
(zadáno: 16.4.2018)
Výrazné výkony J. Teplého a T. Dočkalové. Zasloužená Thálie.
(zadáno: 9.4.2018)
Nesmírně působivý zážitek! Tolik nadčasový text... Dechberoucí výkon A. Bílíka. On se pro tu roli narodil! I herecké výkony dalších postav jsou nadprůměrné.
(zadáno: 4.4.2018)
Mimořádně náročný, těžký text pro herce i pro divákovu pozornost a soustředění. Scénické řešení je neobvyklé, ale výborné a dějově funkční. Oceňuji také moderní kostýmy a hudbu, které je tak akorát. Herecké výkony jsou vynikající, obdivuji um herců naučit se takto hutný text. Dusno by se dalo krájet. Kvůli scéně doporučuji sedět co nejvíce vepředu a uprostřed (ale promítání zadní části "tunelu" na plátna v balkonech je poutavý nápad).

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 > >>