Redakční hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 20.9.2019, počet hodnocení: 1548)
74,99 % Sečteno a podtrženo, Znalci jsou opravdu tím, co tvrdí anotace. A za sebe přidám, že jde o text, který mě dost baví, a jeho zdařilou inscenaci. Více viz blog.
(zadáno: 20.9.2019, počet hodnocení: 1548)
55 % Sečteno a podtrženo, pokud se předem připravíte na to, že jdete opravdu na "průlet Tramvají", a vyrovnáte se i s chybějícím Williamsovým závěrem, můžete z představení této inscenace odcházet vlastně docela spokojeni. Více viz blog.
(zadáno: 18.9.2019, počet hodnocení: 617)
--- Ábíčko, cinzano a jednohubky --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 17.9.2019, počet hodnocení: 765)
Pro mě vydařený pohled na osobnost K. H. Hilara. Ač jsem ho do dnešního dne prakticky neznal, tak mě toto provedení velmi upoutalo a jeho život, i situaci v českém divadle za první republiky (potažmo dnes), dobře přiblížilo. Samotné pojetí hry je uděláno opravdu pěknou formou a zaujme hned od prvních okamžiků. I po herecké stránce není výhrad, přičemž zaujala hlavně J. Stryková, jenž zde má asi nejlepší scénu se zkoušením Macbetha. Celkově jde o počin co jistě stojí za pozornost.
(zadáno: 16.9.2019, počet hodnocení: 298)
Temná rocková opera, z které sálá zima a chlad. Místy až moc hlučný horor. Scéna sestává ze dvou strážných věží, jinak je jeviště prázdné. Kostýmy jsou výrazně stylizované. Hlavní hrdinka Purmelende má bílé vlasy a černý plášť, vůbec nebudí dojem šlechtičny na vdávání. Její rodina s ní zachází velmi chladně. Přesto Purmelende dokáže Modrovouse přemoci a vrátí se na rodný hrad. Purmelende si uvědomí, že do takového rodinného prostředí se nechce vrátit, a, možná vysílením, zemře.
Zhlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
Viděno už v upravené verzi v podobě v podstatě jakéhosi scénického čtení, nezbývá než říct, že bych ráda někdy viděla zase plnou verzi. Protože je to skvělý příběh a výborné výkony obou obsazených hereček, i v té verzi scénického čtení.
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
75%
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
75%
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
75%
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
55%
(zadáno: 15.9.2019, počet hodnocení: 252)
(zadáno: 14.9.2019, počet hodnocení: 298)
Haf, haf! Ňuf, ňuf! Písk, písk! Ššššš, huúúu. Milostný román s happyendem o cestě jednoho pejska za svou unesenou nevěstou. Herecky vyniká zvláště rodinka jezevčíků se třemi štěňaty.
Zhlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 13.9.2019, počet hodnocení: 617)
--- Řecko v tísni --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 13.9.2019, počet hodnocení: 298)
Bravurně napsaná černá komedie Tracyho Lettse Zabiják Joe s detektivní zápletkou. Samé krásné role. Michal Čapka coby nezaměstnaný Ostravak klátící se sem a tam, westernové rameno spravedlnosti Josefa Kaluži a proradná děvka Terezy Cisovské, která v pudu sebezáchovy profesionálně olizuje i kostičku z kuřátka z KFC. A na závěr happyend nasvícený jako romantický západ Slunce na Divokém západě.
(zadáno: 10.9.2019, počet hodnocení: 1413)
85 %. Ach ano, tohle je absolutní příběh. Příběh o tenké hranici mezi křehkostí a intimitou a drsnými a nelítostnými stránkami života. Příběh, který rozvíjením své ústřední zápletky otevírá spoustu znepokojivých otázek, odkrývá netušené souvislosti a obnažuje charaktery jednotlivých postav, až se vše povýší na silný divácký zážitek. Nic z toho by pochopitelně nefungovalo bez precizní souhry inscenačních složek, přičemž nadšeně tleskám především maximálně soustředěným výkonům všech čtyř hereckých protagonistů a jejich citelnému napojení na důvtipný režijní výklad, který tragikomickou podstatu hry vystihl s gradačním šarmem.
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 765)
Za mě vydařená inscenace. V první části spíše příjemná komediální konverzačka s veskrze zajímavým tématem, v té druhé potom zase slušná psychologická sonda do lidských předsudků, černobílého vidění, života ve zlaté kleci a vymanění se ze zajetých stereotypů. Vše působí hezky přirozeně, na potřebných místech je to odlehčeno tím správným nenásilným humorem a obsahuje to výstižné dialogy co udrží pozornost. I po herecké stránce nemám výhrad, všichni čtyři aktéři podali velmi dobré výkony, přičemž nejvíce mě velmi mile překvapila S. Černodrinská, která se se svou nelehkou rolí vyrovnala opravdu výtečně. 75%
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 1548)
84,99 % Sečteno a podtrženo, tuto inscenaci jsem zhlédl v předpremiéře na festivalu v Roudnici nad Labem, navštívil jsem premiéru v Košické a těším se na další setká(vá)ní, protože to za to prostě stojí. Více viz blog.
(zadáno: 8.9.2019, počet hodnocení: 765)
Z mého pohledu až příliš nevyvážené a natahované. Většina hromadných písní mi přišla silně průměrných, často i několik za sebou, hlavně na začátcích obou polovin. Samotný děj je sice lehce vykradený námět z Monte Christa či Ducha, ale to je na něm ještě to nejlepší. Samotné závěrečné činoherní rozuzlení se pak zbytečně táhne. Nicméně najde se i řada pozitivních dojmů. Krom titulní písně, je to třeba i povedená Tanečnice z Lúčnice. Též výborný výkon M. Křížové a R. Tomeše. Jejich pěvecké pasáže a společné duety patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Celkově ale pokud nejste zarytý fanda Elánu, jsou to vcelku dlouhé 3 hodiny.
(zadáno: 4.9.2019, počet hodnocení: 765)
Líbilo se. Modernější pojetí a zasazení do současnosti mi zde vůbec nevadilo a naopak přišlo velmi dobře zakomponované. Pokrytectví a přetvářka nikdy nezmizí a zde se ho povedlo vcelku trefně zobrazit na aktuálních trendech a prvcích současné společnosti. Z hlediska scénického hodnotím velmi povedeně též využití projekcí videí z mobilních telefonů. Na druhou stranu souhlasím, že některé pasáže by si zasloužily větší prostor a i celkové vyznění na mě nemělo bohužel až tak silný dopad. Nicméně pozitivní dojem převládá, za což patří i nemalý dík výtečnému herectví V. Javorského a K. Winterové. Má to co sdělit.
(zadáno: 3.9.2019, počet hodnocení: 1548)
45 % Racek letní komedie, Racek na první dobrou, Racek bez výkladu, Racek herecky "zachraň se, kdo jak umíš". Pominu-li Jaroslavu Koškovou, která Ninu založila silně na sobě a mně osobně to právě proto trochu rušilo, nejvíce mě zaujal Jan Pichler coby Sorin... A to prostě není dobře, kde je Arkadina, kde je Trigorin, kde je Treplev... Kde je Čechov?
(zadáno: 2.9.2019, počet hodnocení: 320)
Jidášova zpověď. Pozoruhodný text v neméně pozoruhodném provedení. Pánové Řezníček a Jeřábek si zjevně umělecky vyloženě sedli a výsledná inscenace stojí za to!
Monodramata se stávají vlajkovou lodí OLDstars.
(zadáno: 29.8.2019, počet hodnocení: 765)
Geniální pohyby a mimika R. Vizváryho a k tomu vynikající akrobacie Losers. Tohle spojení zde zafungovalo opravdu nadmíru dobře. K tomu navrch ještě silné a zdařile pojaté nelehké téma kómatu, jenž to celé posouvá o další level výše a moc pěkně celé představení spojuje a dává mu jasný smysl. Pokud ještě doplním vydařenou choreografii a skvěle pasující hudební doprovod, tak je zde za mě inscenace co se povedla opravdu po všech stránkách a mohu ji jen a jen doporučit.
(zadáno: 26.8.2019, počet hodnocení: 298)
Činoherní režisér vytvořil s artisty a mimem novocirkusové představení. Přes zdánlivou nesourodost se jedná o kompaktní představení, kde se střídá humor s napětím, pantomima s artistickými výkony, a vážné téma odlehčuje inteligentní humor.
(zadáno: 26.8.2019, počet hodnocení: 1413)
75 %. Děkuji za další zážitek, který v případě Divadla Verze opětovně koření mj. radost z toho, že komedii ze života je možné naservírovat takto záživně, s nepodbízivou noblesou, bez hluchých a laciných pasáží. Stačí k tomu přitom souhra několika "maličkostí" - citu pro volbu dobrého textu, empatické režie a herectví respektující partnera na jevišti, nadsázku, vtip a pointy situací. A tak prosebně volám: "Vydejte tématickou verzi 'verzích' skript, abych se tak pak častěji mohla vydat za diváckou jistotou!" ;)
(zadáno: 23.8.2019, počet hodnocení: 617)
--- Zákulisí volebního mumraje --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 22.8.2019, počet hodnocení: 617)
--- Kdybych byla... --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 21.8.2019, počet hodnocení: 811)
75%. Představení jsem bohužel neviděl celé, po hodině a půl muselo být pro bouřku ukončeno. Přesto si dovolím tvrdit, že se jedná o dobře napsanou komedii, v jejímž středu stojí záměna osob a inspirace anglickou historií. Ocenění zaslouží, že režisér Glaser dokázal i v tomto lehkém žánru varovat před bezmyšlenkovým přejímáním názorů mocných (ať už je to manipulativní Cromwell, kardinál Wolsey nebo vychytralá rodina Anny Boleynové). Výborný je především P.Rychlý v hlavní dvojroli, kdy dokáže přesně odstínit oba odlišné charaktery, které ztvárňuje. Drobné zcizovací efekty působí vtipně a nenarušují tempo inscenace.
(zadáno: 20.8.2019, počet hodnocení: 617)
--- Rozlétaný Racek po Žižkově --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 19.8.2019, počet hodnocení: 1552)
Okupace nacisty, totalita, „svoboda“ tržní ekonomiky a jeden dům. Autorka se chytře zamýšlí, s jakými vlivy se museli lidé v různých dobách potýkat, aby udrželi odkaz předků. A také si za rozdílných okolností pokládali otázku, je-li setrvání v domě vůbec správnou volbou pro další život. Hra dotvrzuje, že B. Hančilová patří k nadějím novodobé české dramatiky. Režisérka prvního jevištního provedení B. Mašková text s herci nastudovala tak, jak si zasloužil. U doyena v obsazení P. Rímského bohužel zase převládly falešné tóny při „kouzlení hlasem“. Scénograf K. Čapek s možnostmi malého prostoru opět výborně naložil.

Další stránky: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>