Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

https://rejpalka.wordpress.com/
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (34)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Jiří Koula: 12 % (18)
Pavel Širmer: 12 % (29)
Jan Pařízek: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 20.10.2017)
Oproti Vídni slabota, ale oproti tomu co se leckdy hraje v Praze nadprůměr. Dokonalá hudba.
(zadáno: 19.11.2017)
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
(zadáno: 19.11.2017)
Ježíš v Ostravě je jiný. Pro ty, kteří viděli pražskou nebo brněnskou verzi bude jistě překvapením částečná modernizace, kdy se děj vlastně odehrává před kostelem (naprosto skvěle koncipovaná scéne) odkud vychází věřící a mezi nimi sám Ježíš. Mým nějvětším problémem na shlednutém představení byla naprostá absence jakékoli chemie mezi hlavními představiteli (Ježíš-P. Cmorik, Jidáš-R. Tomeš, Máří-V. Příhodová). Peter Cmorik na měl nepůsobil vůbec charismaticky. V. Příhodová mě velmi mile překvapila svým podáním Máří, kde skutečně nešlo o kopii již viděného. Vynikající company a orchestr!
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.
(zadáno: 28.12.2017)
Tháliový výkon Pepy Vojtka jsem se si nemohla nechat ujít. Rozhodně je to jeho nejlepší role, dokonce i hraje a nespoléhá se pouze na chraplák. Skvělý byl autor hudby Daniel Barták jako Mefisto, tradičně nezklamala Hanka Křížková. Muzikálu ubírá pouze místy nedomyšlený a nelogický děj, i když oproti jiným slátatninám patří Mefisto k tomu lepšímu co se dá v Praze vidět. Bohužel si zpětně nevybavím jedinou písničku, ačkoli je hudba rozhodně lepší než v Romeovi a Julii (z pera Bartáka staršího).
(zadáno: 28.12.2017)
55%. O chlup lepší než ve stejném divadle hraný Mefisto. Hudba poněkud kolovrátková a píseň Etiketa mi nebezpečně připomínala písničky z pohádek ala " a tak říká krásné R" = obsazením Davida Uličníka do vedoucího revoluce mi velmi evokovalo muzikál Bídníci a místy jsem čekela, kdy company začne zpívat Slyš tu píseň zástupů. Slušně sezpívaná company, hezky zazpívaná fr. hymna Pavlínou Matiovou, kvalitní B. Chybová, průměrný Roman Vojtek a vynikající Iva Marešová a Peter Strenáčik.
(zadáno: 19.3.2018)
Trochu rozporuplné pocity, přece jen je to "ten" Larson. Bohužel Tick tick BOOM nedosahuje zpěvnosti a zapamatovatelnosti pozdějšího Rentu a k hodnocení přispívá i prostor "divadla", kde naprosto chybí jakákoli organizace(pozdní vpouštění do prostor divadla a následně do sálu, mezi lidmi vlastně nevíte kdo je zaměstnanec a kdo divák případně zákazník klubu), šílený zvuk, ale skělí hlavní protagonisté, super vtipný Peter Pecha, L. Jagerčíková zazpívá jediný potenciální hit a T. Vaněk ukazuje, že J.Larson byl a je jeho vzor a dává do toho vše. Bohužel ne-divadelnost prostoru se podepsala.
(zadáno: 14.4.2018)
55% - Bohužel se stalo přesně to co jsem očekávala a jednalo se spíš o koncert skupiny Queenie s umělem našroubovaným příběheme. Freddie stojí a padá s vynikajícím Michaelem Kluchem jako Freddiem, který se jím prostě stává. Sekundovat mu nedokáže nikdo, ale slušně se svými rolemi poprali Přemek Pálek a Tereza Nekudová. Pokud chcete koncert s příběhem tak je to něco pro vás, ale do skutečného muzikálu to má daleko. Obzvlášt mi vadili kulisáci na scéně proplétající se mezi company a PROBOHA sundejte Romanu Tomešovi tu směsnou paruku.
(zadáno: 14.4.2018)
45%. Viděna derniéra a tak si tento zážitek již nezopakuji. Naprosto nelogický příběh (internet fungující pod vodou, neomezená elektřina do notebooku atp). Paradoxně me nejvíc zaujala zaskakující Lenka Machciníková jako Sofie, nejhezčí slovenštinu z českých účinkujících pak měl Tomáš Löbl, nejvíc otravná postava byl Andrej v podání O. Smysla (další nelogičnost, proč se jmenuje Andrej a mluví česky). Petr Novotný jako hlavní představitel - charisma nula. Speciální místo v pekle si zaslouží ten, kdo vymyslel jméno postavy Brejny!
(zadáno: 14.4.2018)
O. Sokup zde hudebně jasně vykrádal sám sebe (recyklace motivů z Johanky), G. Osvaldové docházely nápady (bla bla bla a tak dál), ačkoli oproti jiným muzikálům se zde opravdu tančí a tančí dokonce hlavní představitelé, někdo by si už konečně mohl uvědomit že se dá sólová píseň režírovat i jinak než dojít na střed jeviště, rozkročit se a zvednout ruku. J. Kříž se od doby angažmá v Německu neuvěřitelně hlasově zlepšil, L. Šoralová je na svém standardu, K. Střihavka přišel o hlas a spíš chraptí, paradoxně mě výstupy skřetů i opilého mnicha bavily víc než ostatní děj.
(zadáno: 5.5.2018)
Atlantida se mi asi líbila o chloupek víc, možná je to tím že se mi spíš líbí Žbirka než Elán. Skvělá Kateřina Steinerová a Tomáš Löbl, kvalitně zlý Zbyněk Fric. Naštvala mě absence happy endu, nelogičnost děje (zasazení hledání Osmého světadílu je reminiscence na Atlantidu, peníze za závody od mafie vyplaceny předem, zamčený-nezamčený Erikův byt, jistota toho že peníze Janina bratra uzdraví) a hlavně nechápu proč musí všude být na konci "ein Kessel buntes".
(zadáno: 15.9.2018)
55%. Nevím jestli se mi zrovna představení netrefilo do nálady, ale asi mám čím dál větší alergii na hudbu pouštěnou z CDčka, diváky hýkající radostí nad idoly z telvize co neumí intonovat (šílený Zounar, o něco lepší Jaškow). Landovu hudbu mám celkem ráda, Krysaře celkem i naposlouchaného. Tomeš byl na svém nudném standardu, příjemně překvapila Marie Křížová jako Agnes, Ch. Doubravová jako Rózi ušla. Pálek se možná umí tvářit nepříjemně a slušně zpívá, ale zázrak to nebyl. Pro mě další "hype", ale všechno lepší než Majkl Dejvid.
(zadáno: 24.10.2018)
45%. Oproti brněnské verzi horší překlad, který mi místy dost vadil. Šílená byla scénografie (Benson rozhodně umí líp), když se po jevišti neustále někdo coural a přesouval kulisy, postavil schody aby po nich někdo z company vyšel, pak zase sešel dolů. Režie nedotažená (i L.Olšovský umí líp) - vynechat z příběhu veškeré efekty byla podle mě chyba. Choreogradie celkem OK, mohlo být hůř. Příjemně překvapila Dasha. Hlavní představitelé mezi sebou neměli žádnou chemii, Staškovičová má sice příjemnou barvu hlasu, ale charisma nikde a ani tu vázu neuplácala. Jsem zvědavá co s tím udělá HDK.
(zadáno: 3.2.2019)
Hlavní devizou jsou bezesporu Neckářovy písničky, bez kterých by představení bylo poloviční. Bohužel v některých rolí sráží představení obsazení lidí co neumí moc zpívat (Písařík, Jirešová) Vynikajicí je pak Andrea Holá, která alespoň umí zpívat. Příjemně překvapila Malvína Pachlová. Fajn byl i Bronislav Kotiš. Přeobsadit, vyhodit některé rádoby vtipné pasáže a je to hned lepší.
(zadáno: 20.10.2017)
(zadáno: 21.10.2017)
Reklama na Wobenzym a Lucii Bílou s několika vtipnými místy.
(zadáno: 21.10.2017)
Muzikál o Lucii Bílé s písněmi Lucie Bílé pro fanoušky Lucie Bílé.
(zadáno: 24.6.2018)
Jediný poslouchatelný muzikál od Mista Kýče. Původní verze byla jestě celkem koukatelná a plná v té době neokoukaných tváří (Absolonová, Stoklasa, Fric, Trvalcová) následně produkce vsadila na produkty reality show a šlo to dolů. Na dnešní dobu je to ale režijně zlo a projekce jsou dávno přežité i když v produkcích tohoto divadla to bez nich zjevně nejde.
(zadáno: 17.9.2018)
Celkově šlo spíše o hudební revue a průřez životem jazzmana, jehož jméno dnešní generaci už moc neříká, stejně tak jeho písně. Igor Orozovič byl ale skvělý, stejně tak překvapil Jan Bidlas a vynikající byla Pavla Beretová. Rozhodně nelituji, že jsem toto dílo viděla, ale rozhodně nepatří k titulům, na které bych se vracela.
(zadáno: 3.2.2019)
Tři hodiny koncentrované nudy. Nepamatuji ani jednu melodii, dokonce ani to vybrnkávání na velkém pianu. Ano, MdB sice má živý orchestr, slušnou scénu, ale pokud předloha kulhá tak ani to nepomůže. Standardně dobří byli Adam a Josef Gazdíkovi, slušný byl Jonáš Florián a ucházející Tereza Martinková. Dětem okolo se to zřejmě líbilo, ale dramaturgicky je to podle mě krok vedle, protože muzikál nemá hitový potenciál.
(zadáno: 24.3.2019)
Český překlad kostrbatý, škoda že se MdB nevydalo cestou písní v originálu, veřím že by to bylo lepší. Aleš Slanina naprostá katastrofa, na Angela se prostě díky své postavě nehodí. Příjemně překvapil Daniel Rymeš, Kristian Pekar byl na můj vkus až příliš "depresivní" a ne tak výrazný. Za pochvalu stojí skvěle sezpívané sbory všech účinkujících, příjemně překvapila Hana Holišová a Dagmar Křížová, v company pro mě vynikl Ondřej Studénka. A. Trembecká bohužel ve výškách spíš mečela. Žádný hluboký dojem ve mě tento muzikál nezanechal, což je trochu škoda. Mdb umí i líp...
(zadáno: 21.10.2017)
Janek Ledecký si napsal muzikál, který postavil na sobě a na svém vyprávění. Dramaturgický zásah by jedině pomohl. Jedna dvě poslouchatelné písničky, nepochopila jsem účel arabské agitky a Peter Strenáčik má do Araba skutečně daleko. Stejně tak nelogicky byla zařazena píseň v angličtině. Nelogické je také to, že Lukáš Adamec zpívá slovensky ačkoli je v obsazení více Slováků (Strenáčik, Richterová) kteří zpívají česky. Hudba nezapamatovatelná, jediné co si odnesete je cca 100x zvolání "Desdemono". Potěšily jedině výkony-D.Richterová, L.Korbel, P. Strenáčik. Závěr ve stylu ein Kessel buntes.....
(zadáno: 21.10.2017)
Ujeté, divné, souhlasím s těmi co považují nahotu za zbytečnou. Slušné herecké výkony, ale přišlo mi to celé takové vyprázdněné.
(zadáno: 28.12.2017)
25% Pokus produkce o nahrazení francouzské verze, zrecyklovalo se kdeco včetně scény a kostýmů, oproti hudbě Bartáka mladšího v Mefistovi je hudba Bartáka staršího nezapamatovatelná, dramaturg by se hodil jako sůl. Taneční resp. spíš statické sochy by se daly klidně vyškrtnout. Má cenu jít pouze podívat se na mladé talenty z pražské konzervatoře, vynikli hlavně Nikola Ďuricová a Štěpán Komárek, z "dospělých" rolí pak nezklamala Dita Hořínková.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >