Profil uživatele

Rejpalka

Blázen do skutečného muzikálu. Zpětně hodnotím inscenace které jsem viděla.

Nejoblíbenější herečky - muzikál
1. Kristýna Daňhelová
2. Martina Šnytová
3. Dagmar Křížová
4. Soňa Hanzlíčková

Nejoblíbenější herečky - činohra
1. Eva Josefíková
2. Eliška Balzerová
3. Eva Vrbková
4. Helena Dvořáková
5. Eva Hacurová

Nejoblíbenější herci - muzikál
1. Petr Ryšavý
2. Lukáš Ondruš
3. Peter Pecha

Nejoblíbenější herci - činohra
1. Petr Jeništa
2. Milan Němec
3. Petr Štěpán
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (21)
Lukáš Dubský: 11 % (44)
Iva Bryndová: 12 % (59)
Pavel Širmer: 13 % (40)
Jan Pařízek: 14 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 1.1.2018)
55%. Pomáda se do Kalichu moc nehodí, absence živé hudby a malá scéna ubírá na hodnocení, nahoru táhnou hlavně představitelé i když Michal Pleskot tam skutečně nemá co dělat. Vynikající Veronika Prášil Gidová jako Sandy, suverénně zvládnuté pěvecky, herecky i tanečně. Skvělá company, chytlavé písničky, odpočinkové představení které stačí vidět jednou až dvakrát.
(zadáno: 19.3.2018)
Na ČR konečně muzikál ve kterém je POHYB a Kristian Pekar byl jako Tony Manero vynikající. Výborná i Dagmar Křížová, Svetlana Janotová oproti Flashdance ten tanec trochu zapomněla. Potěšil i Radek Novotný jako Bobby C. Je to takové typické "feel good" představení, vzhledem k tomu že umím anglicky mi nevadily písničky v originále a byly celkem i zazpívané slušnou angličtinou. Nepochopila jsem postavy disko-lidí (Slanina-Daňhelová), kteří si kostýmy nejspíš půjčili od Jany Uriel Kratochvílové. Jedno mi to ale stačilo.
(zadáno: 14.4.2018)
Hudba fajn, ale celkově mi to nepřišlo jako taková bomba, jak všichni toto dílo hodnotí. Ačkoli Přemek Pálek dobře zpíval tak příšerně přehrával, příjemným překvapením byla Petra Kosková jako Nathalie/Ed. Kdo nikdy nezklame je Honza Tenkrát jako Dennis, fajn byl i Tomáš Löbl jako Dean Hyde a Genny Ciatti jako Lorraine. Příjemně překvapila Kateřina Steinerová jako slečna Sandra. Podruhé ale nejspíš nepůjde, leda by se vrátil Jan Kříž.
(zadáno: 20.5.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec se dobře bavila. Samozřejmě mrzí absence orchestru ale všechno do sebe zapadalo (hudba a zvukové efekty). Celkově je to takové chaotické (což ale dle předlohy má být) a Iva Pazderková snad už všem dokázala, že umí zpívat. Překvapila i Pavla Tomicová a její zpěv byl příjemný. Kdo si pro sebe ukradne velkou část divácké přízně ja Martina Štastná jako Candela. Příjemně překvapil i Lukáš Rous jako záskok na roli Ivána. Příjemně překvapila i choreografie. Pokud se vám podaří koupit si místo kde se dá na Fidlovačce sedět tak se i ty skoro 3 hodiny pobavíte.
(zadáno: 9.12.2018)
Není to klasický muzikál (ačkoli narozdíl od různých kin tu mají orchestr). Chvílemi jsem se bavila více, chvílemi méně. Pěvecky nejvíce zaujala Eva Hacurová. Jako odpočinkové představení dobré, ale moc nechápu ten hype, že je věčně vyprodáno.
(zadáno: 9.12.2018)
Asi to nejlepší původní, co HDK vyprodukovalo. Milovníci muzikálu si najdou odkazy na světová i česká díla. Pochválit musím na české poměry scénu, speciálně velmi nápaditě udělanou scénu ve vlaku. Jinak mi přišlo, že si Ondřej B. Gregor přečetl příručku jak se dělá muzikál a nacpal tam úplně všechno (hromadné scény na schodech, sborová čísla, sólové balady) jen děj byl tak trochu neucelený a vadilo mi skákání mezi postavami Sherlocka/Doyla. Z hudby mi neutkvělo ale vůbec nic, pochválit musím výkony, příjemný Marek Holý jako Watson, Anna Fialová a byla jsem fakt ráda, že jsem viděla L. Janotu.
(zadáno: 8.6.2019)
Hudebně mě zaujalo jenom číslo "All this time" v podání skvělé Dagmar Křížové, které díky aranži zní úplně jinak než originál. Trochu vadilo obsazení jindy skvělého K. Pekara do role otce, přijde mi na to moc mladý. Do výrazné role předáka Jackieho byl obsazen Z. Junák, který je sice skvělý herec, ale jeho herecké zpívání se na roli nehodí, i když ve scénách se Z. Herfortovou byl skvělý. Lucie Bergerová byla na svém standardu, ale nějak výrazně nezaujala. Oceňuji jako vždy skvělou company hlavně ve sborových scénách, které měly sílu, ale celkově mě toto dílo nijak emociálně nezasáhlo.
(zadáno: 10.6.2019)
65%. Odpočinkové představení s fajn písničkami pro "retrofily", ale bavili se i mladí, hlavně nad dobovými názory na lásky a vztahu, pouštenými jako kulisa. Ivan Lupták moc zpívat neumí, ale zpěvu tam zas tolik nemá a jako lyrický hrdina citující Senecu je fajn. Berenika Kohotouvá byla taky fajn. Vlastně je to celé takové fajn, na letní scénu ideální. Přidanou zábavu pak dodají hudební produkce na Vltavě, které jsou pomerně hodně slyšet a když do romantické scény začne někdo deklamovat rap...pokud je hezké počasí nezbývá než doporučit na příjemný večer. Top je Andrea Holá v company.
(zadáno: 8.7.2021)
65%. Nejsem žádná fanynka Green Day, ale jejich písničky znám a to mi stačilo na to, že jsem poznala 90%. Je to rockový nářez hlavně díky vynikající kapele. Celé představení je v angličtině a opět se projevil klasický problém - výslovnost. Mnohdz jsem se musela dívat na titulkovací zařízení. Pěvecky se však nedá nic vytknout. Nejdřív mi přišel příběh neuchopený, ale pak mi to pomalu docházeli. Nejvíc mě zaujali Lukáš Ondruš a Karolína Jägerová.
(zadáno: 25.8.2021)
65% Muzikál o seznámení na prvním rande by měl stát hlavně na hlavních představitelích - Casey (E.Skálová) a Aaronovi (D. Rymeš) což se úplně neděje protože příliš sólových písní nemají a o zábavu se stará spíš chór(Zelová, Slanina, Pekar, Janotová a hlavně Dušan Vitázek). Jedná se o kratší muzikál, kde je poměrně dost činoherních pasáží. I tak se se jedná o fajn zábavu na odpočinkový večer, ale melodii si nejspíš nezapamatujete. Hlavním představitelům jejich role sedí, pro někoho může být překvapením absence živého orchestru.
(zadáno: 25.9.2021)
Povedená inscenace, ve které mi ale chybělo to něco víc, co dělá hit. Příjemně mě překvapila Rozálie Havelková jako Sally, ale možná by to chtělo víc repríz na rozehraní. Rozhodně je ale svěží vítr v pražském rybníku. Skvělý byl i K. Heřmánek ml jako konferenciér. Malá company, živá hudba a pár velmi dobrých nápadů (např. Tanec se sakem) ale bohužel postrádám ten wow efekt, který by mě donutil jít znovu.
(zadáno: 20.10.2017)
Viděno třikrát v různých alternacích. Plus určitě skvělá hudba, na tu dobu invenční scéna i kostýmy. Minusy: délka, obsazení něktěrých účinkujících, zbytečné taneční postavy. Šla bych znova: ano, ale hlavně kvůli hudbě a ne kvůli příběhu.
(zadáno: 20.10.2017)
Oproti Vídni slabota, ale oproti tomu co se leckdy hraje v Praze nadprůměr. Dokonalá hudba.
(zadáno: 19.11.2017)
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
(zadáno: 19.11.2017)
Ježíš v Ostravě je jiný. Pro ty, kteří viděli pražskou nebo brněnskou verzi bude jistě překvapením částečná modernizace, kdy se děj vlastně odehrává před kostelem (naprosto skvěle koncipovaná scéne) odkud vychází věřící a mezi nimi sám Ježíš. Mým nějvětším problémem na shlednutém představení byla naprostá absence jakékoli chemie mezi hlavními představiteli (Ježíš-P. Cmorik, Jidáš-R. Tomeš, Máří-V. Příhodová). Peter Cmorik na měl nepůsobil vůbec charismaticky. V. Příhodová mě velmi mile překvapila svým podáním Máří, kde skutečně nešlo o kopii již viděného. Vynikající company a orchestr!
(zadáno: 28.12.2017)
Další Wildhornovská kopírka, kde ti co slyšeli předchozí muzikály od Wildhorna uslyší jeho předchozí díla. Kdo překvapil tak pěvecky rozhodně Martin Písařík jako Clyde a Jitka Schneiderová jako Blanche. Standartně skvělá Dasha jako Bonnie a Lukáš Kumpricht jako Ted. Na pražské poměry povedené, ale derniéru nejspíš nikdo oplakavát nebude.
(zadáno: 28.12.2017)
Tháliový výkon Pepy Vojtka jsem se si nemohla nechat ujít. Rozhodně je to jeho nejlepší role, dokonce i hraje a nespoléhá se pouze na chraplák. Skvělý byl autor hudby Daniel Barták jako Mefisto, tradičně nezklamala Hanka Křížková. Muzikálu ubírá pouze místy nedomyšlený a nelogický děj, i když oproti jiným slátatninám patří Mefisto k tomu lepšímu co se dá v Praze vidět. Bohužel si zpětně nevybavím jedinou písničku, ačkoli je hudba rozhodně lepší než v Romeovi a Julii (z pera Bartáka staršího).
(zadáno: 28.12.2017)
55%. O chlup lepší než ve stejném divadle hraný Mefisto. Hudba poněkud kolovrátková a píseň Etiketa mi nebezpečně připomínala písničky z pohádek ala " a tak říká krásné R" = obsazením Davida Uličníka do vedoucího revoluce mi velmi evokovalo muzikál Bídníci a místy jsem čekela, kdy company začne zpívat Slyš tu píseň zástupů. Slušně sezpívaná company, hezky zazpívaná fr. hymna Pavlínou Matiovou, kvalitní B. Chybová, průměrný Roman Vojtek a vynikající Iva Marešová a Peter Strenáčik.
(zadáno: 19.3.2018)
Trochu rozporuplné pocity, přece jen je to "ten" Larson. Bohužel Tick tick BOOM nedosahuje zpěvnosti a zapamatovatelnosti pozdějšího Rentu a k hodnocení přispívá i prostor "divadla", kde naprosto chybí jakákoli organizace(pozdní vpouštění do prostor divadla a následně do sálu, mezi lidmi vlastně nevíte kdo je zaměstnanec a kdo divák případně zákazník klubu), šílený zvuk, ale skělí hlavní protagonisté, super vtipný Peter Pecha, L. Jagerčíková zazpívá jediný potenciální hit a T. Vaněk ukazuje, že J.Larson byl a je jeho vzor a dává do toho vše. Bohužel ne-divadelnost prostoru se podepsala.
(zadáno: 14.4.2018)
55% - Bohužel se stalo přesně to co jsem očekávala a jednalo se spíš o koncert skupiny Queenie s umělem našroubovaným příběheme. Freddie stojí a padá s vynikajícím Michaelem Kluchem jako Freddiem, který se jím prostě stává. Sekundovat mu nedokáže nikdo, ale slušně se svými rolemi poprali Přemek Pálek a Tereza Nekudová. Pokud chcete koncert s příběhem tak je to něco pro vás, ale do skutečného muzikálu to má daleko. Obzvlášt mi vadili kulisáci na scéně proplétající se mezi company a PROBOHA sundejte Romanu Tomešovi tu směsnou paruku.
(zadáno: 14.4.2018)
45%. Viděna derniéra a tak si tento zážitek již nezopakuji. Naprosto nelogický příběh (internet fungující pod vodou, neomezená elektřina do notebooku atp). Paradoxně me nejvíc zaujala zaskakující Lenka Machciníková jako Sofie, nejhezčí slovenštinu z českých účinkujících pak měl Tomáš Löbl, nejvíc otravná postava byl Andrej v podání O. Smysla (další nelogičnost, proč se jmenuje Andrej a mluví česky). Petr Novotný jako hlavní představitel - charisma nula. Speciální místo v pekle si zaslouží ten, kdo vymyslel jméno postavy Brejny!
(zadáno: 14.4.2018)
O. Sokup zde hudebně jasně vykrádal sám sebe (recyklace motivů z Johanky), G. Osvaldové docházely nápady (bla bla bla a tak dál), ačkoli oproti jiným muzikálům se zde opravdu tančí a tančí dokonce hlavní představitelé, někdo by si už konečně mohl uvědomit že se dá sólová píseň režírovat i jinak než dojít na střed jeviště, rozkročit se a zvednout ruku. J. Kříž se od doby angažmá v Německu neuvěřitelně hlasově zlepšil, L. Šoralová je na svém standardu, K. Střihavka přišel o hlas a spíš chraptí, paradoxně mě výstupy skřetů i opilého mnicha bavily víc než ostatní děj.
(zadáno: 5.5.2018)
Atlantida se mi asi líbila o chloupek víc, možná je to tím že se mi spíš líbí Žbirka než Elán. Skvělá Kateřina Steinerová a Tomáš Löbl, kvalitně zlý Zbyněk Fric. Naštvala mě absence happy endu, nelogičnost děje (zasazení hledání Osmého světadílu je reminiscence na Atlantidu, peníze za závody od mafie vyplaceny předem, zamčený-nezamčený Erikův byt, jistota toho že peníze Janina bratra uzdraví) a hlavně nechápu proč musí všude být na konci "ein Kessel buntes".