Národní divadlo moravskoslezské [Divadlo „12“]

Thrill Me (Vzruš mě!)

Premiéra: 12.5.2019. Překlad: Hana Nováková. Dramaturgie: Hana Nováková, Tomáš Novotný. Výprava: Marta Roszkopfová. Hudební spolupráce: Jakub Žídek. Pohybová spolupráce: Jana Burkiewiczová. Režie: Juraj Čiernik.
1:25x


Komorní muzikál, inspirovaný skutečnými událostmi, o vášni, touze a překračování hranic. Vězněný muž po letech opět vypovídá o svém dávném zločinu. Jakou roli v něm vlastně sehrál a jakou sehrál jeho komplic? Kdy se touha stává posedlostí a kam až je člověk schopen zajít...?
14!
Národní divadlo moravskoslezské
Hodnocení inscenace
Redakce
85 %
Uživatelé
83 %
náš tip
Tip od redaktorů: Pavel Širmer, Helena Grégrová, Iva Bryndová, Jiří Landa  Tip od redaktorů: Pavel Širmer, Helena Grégrová, Iva Bryndová, Jiří Landa  Tip od redaktorů: Pavel Širmer, Helena Grégrová, Iva Bryndová, Jiří Landa  Tip od redaktorů: Pavel Širmer, Helena Grégrová, Iva Bryndová, Jiří Landa
83211000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 80 % Tip Pavel Širmer
Helena Grégrová 90 % Tip Helena Grégrová
Iva Bryndová 80 % Tip Iva Bryndová
Jiří Landa 90 % Tip Jiří Landa
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (25)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 80 % Tip Pavel Širmer
(zadáno: 2.3.2020, počet hodnocení: 1606)
přínosný / zajímavý komentář
Pozoruhodný komorní muzikál s kvalitní hudbou i texty se po zdařilé české premiéře dočkal dalšího – neméně povedeného – nastudování. Režijně dobře zkoordinovaná inscenace, jejíž hlavní tíhu nesou oba představitelé. Ti musí uzpívat náročné party a zároveň uhrát dramatický příběh s milostnými scénami, které nesmí vyznít toporně. Alternující R. Pekárek na několika místech zaváhal ve zpěvu a v jevištním pohybu, ale drobné chyby mu lze snadno odpustit. Ve spojení s výtečným L. Adamem se postarali o silný zážitek.
Helena Grégrová 90 % Tip Helena Grégrová
(zadáno: 28.2.2020, počet hodnocení: 1422)
přínosný / zajímavý komentář
Komorní muzikál s neotřelým námětem, který směrem k nezapomenutelnému diváckému zážitku pozvedají oba hlavní herečtí protagonisté, Lukáš Adam a Richard Pekárek. Jsou maximálně autentičtí a náročné party zvládají s obdivuhodnou interpretační jistotou.
Iva Bryndová 80 % Tip Iva Bryndová
(zadáno: 17.11.2019, počet hodnocení: 263)
přínosný / zajímavý komentář
85% - Velmi silný příběh a jeho výborné jevištní ztvárnění silné svou jednoduchostí, ať po stránce výtvarné – prostá scéna skvěle slouží inscenaci (na rozdíl od úvodních a průvodních projekcí, které na mě způsobem provedení působily spíš rušivě) – tak po stránce hudební – obecně skvělá hudba, navíc při výběru prostého klavírního doprovodu o to výraznější – a režijní. Skvělé herecké výkony obou představitelů (Lukáše Adama a Richarda Pekárka) jsou příjemnou třešničkou na dortu.
Jiří Landa 90 % Tip Jiří Landa
(zadáno: 7.11.2019, počet hodnocení: 2883)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Režijně do detailů propracovaná inscenace se dvěma neskutečně vyrovnanými výbornými výkony L. Adama a R. Pekárka. Druhý jmenovaný mě zaujal možná o něco více, a to zejména tím, jak přesně vystihl charakter zvrhlého a vypočítavého uvažování postavy Richarda. Oba herci na jevišti rozehráli opravdové strhující drama, ze kterého místy doslova mrazilo. Herecky i pěvecky maximálně přesvědčivé. Představení, na které se nezapomíná.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Domi.Mac 50 %
(zadáno: 22.5.2020, počet hodnocení: 52)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Viděno ze záznamu v obsazení Adam / Pekárek. Co musím rozhodně vyzvednout je režie, vskutku fantastická, práce s detailem, dokonale atmosferické. Proč tak nízké hodnocení? Herecké výkony příšerně nepřesvědčivé, co na tom, když je to pěvecky bez chyby? Kloužou po povrchu, na efekt a falešně prožívají. Obrovská škoda jinak moc zajímavého díla. Hudebně příjemně plíživé, scéna skvělá. Škoda herců. 55%
Vladimír Rogalewicz 70 %
(zadáno: 21.5.2020, počet hodnocení: 572)
přínosný / zajímavý komentář
75 %. Ze záznamu na webu v obsazení Adam/Pekárek. Pokud se vyrovnám s obsahem (ten je náročný na strávení, ale dobře vystavený), pak zbývá skvěle napsaný komorní muzikál s hudbou, která sice není nijak okázalá nebo přínosná, ale velice dobře funguje. Oba představitelé znamenitě zpívají, proto byli obsazeni, ale herecky zůstali nepřesvědčiví. U takto niterného kusu bych to raději viděl opačně - skvělým hercům bych odpustil i něco ve zpěvu. Nicméně na české muzikálové scéně patří toto představení k tomu nadprůměrnému. (Záznam ze streamu, 21.5.2020)
KatkaL 90 %
(zadáno: 1.5.2020, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Rozhodně doporučuji! Viděno s obsazením Krpec/Živnůstka a nelituji. Oba byli skvělí a dokázali příběh předat.
Lucy 90 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno v Ypsilonce v rámci festivalu Ostrava v Praze. Skvěle zahrané, úžasná hudba. Příběh ze kterého mrazí.
Čiko 70 %
(zadáno: 14.11.2019, počet hodnocení: 700)
přínosný / zajímavý komentář
75% Vypadá to, že jsem neměl tu lepší alternaci, ale i tak... Super příběh asi lépe zahraný, než zazpívaný. Krásná scéna, přiměřená stopáž, komorní ráz a hodinka a půl s pianem...
Nick 90 %
(zadáno: 10.11.2019, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Thrill me je krásnou ukázkou toho, že skvělé představení nemusí být postavené na honosné výpravě, známých jménech nebo hitech. Stačí vzít dobrý příběh, dva mladé talenty, jednoho pianistu, citlivého režiséra, pár rekvizit a klenot je na světě. Tohle představení se zkrátka hrozně moc povedlo a 100% stojí za vidění, i kdyby jen kvůli Lukáši Adamovi a Richardu Pekárkovi, kteří jsou naprosto skvostní - nejen, že jsou typově perfektními představiteli svých rolí, ale jejich souhra je dokonalá, plná emocí. Sledovat je na jevišti je jako sledovat delfíny, jak vesele a přitom ladně řádí ve vlnách.
HawkeyeSaw 70 %
(zadáno: 7.11.2019, počet hodnocení: 145)
přínosný / zajímavý komentář
Funkční scéna a poutavá režie. Pěvecky i hudebně skvěle zvládnuto. Pouze po herecké stránce mi výkony nepřišly tak přesvědčivé, jako při prvním českém uvedení tohoto muzikálu v roce 2015 v podání Lukáše Kunze a Jaroslava Blažka.
RaB 70 %
(zadáno: 7.11.2019, počet hodnocení: 68)
přínosný / zajímavý komentář
Viděny obě alternace v Ypsilonce.
Adam/Pekárek - to mě úplně nebavilo, chyběly tomu emoce. Lukáš Adam mě vůbec nepřesvědčil v herecké části.
Krpec/Živnůstka - skvělé! To mělo přesně to, co chybělo v prvním představení- perfektně zahráno i zazpíváno - až z toho mrazilo.
Za mě druhá alternace rozhodně lepší po všech stránkách!
Klavírní doprovod a jednoduchost scény dodává na dramatičnosti, nicméně Ypsilonka má špatné osvětlení i zvuk, což ubíralo na zážitku.
Tomáš Molík 100 %
(zadáno: 7.11.2019, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Úžasný komorní muzikal pro dva excelentní umělce, výkony Lukáše Adama a Richarda Pekárka jsou nezapomenutelné, Nádherná hudba výborného klavíristy, Fantastická skvělá režie Juraje Čiernika, pro mě zážitek, na který budu dlouho vzpomínat...
Lovin 60 %
(zadáno: 6.11.2019, počet hodnocení: 203)
přínosný / zajímavý komentář
Herecky i pěvecky velmi dobré.
DivadelniFan 90 %
(zadáno: 6.11.2019, počet hodnocení: 205)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Studio Ypsilon 2019 - R. Pekárek a L. Adam
Bravo! Nevídané představení, kterému vévodí dva skvostní umělci za doprovodu klavíru. Zaujala mě hudba, "vzrušující" děj a práce s projekcí. "Thrill me" mělo snad vše, co má mít kvalitní komorní muzikál. Snad jen s jednou jedinou vadou... Neskutečně to uteklo. Člověk se pomalu nenadechl a byl tu konec. Rád bych pro srovnání viděl i druhou alternaci.
Denisa H. 100 %
(zadáno: 6.11.2019, počet hodnocení: 290)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Tak tohle je briliantní, tedy vybroušené představení! Hodně dělá námět samotný, ale vše se dá zkazit - odbytou režií, přeplácanou scénou, ukřičeným zpěvem, hereckým přehráváním a pitvořením, špatným překladem a přebásněním... Není třeba mít však obavy, tady se vše sešlo v té nejlepší kombinaci! Režie je hodně citlivá a představitelům se nezdá být nic proti srsti, hrají opravdově a dost to mezi nimi funguje pěvecky i fyzicky (alt. Pekárek+Adam). Scéna si vystačí s málem a stejně tak hudební doprovod - jen klavír... Velmi nápaditě je tu využita i projekce. Jakooo - husina!
Ester_L 80 %
(zadáno: 24.9.2019, počet hodnocení: 93)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi dobré!
Jenci 100 %
(zadáno: 14.9.2019, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Videné v rámci festivalu TRANS/MISIE v Košiciach. Excelentný výkon dvojice Lukáš Adam a Richard Pekárek. Prepracovanosť každého gesta , mimiky. Skvelý klavírny doprovod, scéna. Silný divácky zážitok Bolo by zaujímavé porovnať druhú - alternujúcu dvojicu .
Žíža 100 %
(zadáno: 10.6.2019, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Skvělý zážitek! Neuvěřitelná atmosféra a souhra obou protagonistů. Doposud jsme viděli premiéru a jednu reprízu, obě v podání famózní dvojce Ríša Pekárek a Lukáš Adam. A musíme uznat, že chemie mezi nimi opravdu funguje dokonale. Minimalistický přístup (ideální pro komorní scénu dvanáctky) umožnil dominovat všem emocím, které z tohoto díla přímo srší. Ríša jako "nadčlověk" a Lukáš jako na něm závislý submisiv byli tak dokonalí, že (pokud by je člověk neznal) se vtíral pocit, že snad jde o realitu. Pochvala Jurajovi Čiernikovi za dokonalé režijní vedení. Těšíme se na další reprízy :-).
Prochasan 100 %
(zadáno: 14.5.2019, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Elektrizující zážitek, skvělá chemie mezi herci/zpěváky (Adam/Pekárek), perfektní práce s minimalistickou scénou, vše vybroušené do posledního detailu, do nejmenšího gesta a pohybu prstů.
Kamčari 90 %
(zadáno: 4.3.2020, počet hodnocení: 48)
Jarka.novotna 80 %
(zadáno: 19.11.2019, počet hodnocení: 9)
Terezasafarova 90 %
(zadáno: 10.11.2019, počet hodnocení: 5)
Plšík 70 %
(zadáno: 6.11.2019, počet hodnocení: 508)
Rivah 90 %
(zadáno: 5.6.2019, počet hodnocení: 212)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.