Studio DVA divadlo

František Vlček, Bořivoj Zeman, Šimon Caban

Šíleně smutná princezna

Premiéra: 25.11.2016. Dramaturgie: Darina Abrahámová. Kostýmy: Simona Rybáková. Hudba: Jan Hammer ml. Texty písní: Ivo Fischer, Jan Fischer. Hudební spolupráce: Kryštof Marek. Choreografie: Adéla Stodolová. Dirigenti: Kryštof Marek, Miloš Krejčí. Scéna a režie: Šimon Caban.
2:30


Divadelní adaptace legendární hudební pohádky. Příběh prince a princezny ze sousedních zemí, kteří mají na přání svých otců a jejich rádců uzavřít sňatek, ale rozhodnou se sami si vybrat partnera...
D6+
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 3.3.2017, počet hodnocení: 2793)
přínosný / zajímavý komentář
65% Nastudování legendární pohádky považuji za zdařilé. Režie příběh v únosných mezích zmodernizovala, čímž získala prostor k rozehrání mnoha vtípků, které oživovaly notoricky známý děj. Š. Caban tak dal divákům i cosi milého navíc, čehož se ovšem mohl zdržet J. Kraus v roli jednoho z rádců. Jeho glosy různorodého charakteru se do takového divadelního tvaru nehodily. Herecky i pěvecky si jistá dvojice J. Cina a B. Kohoutová patří k hlavním oporám inscenace, jejich souhru je radost sledovat. Na hudebních produkcích Studia Dva vždy oceňuji živý orchestr a kvalitní hudební nastudování muzikálů.
Jan Pařízek 60 %
(zadáno: 9.1.2017, počet hodnocení: 706)
přínosný / zajímavý komentář
V první řadě pěkné písně v podání dobře znějícího živého orchestru. Vedle toho zaujalo modernější uchopení celé pohádky. Líbilo se mi využití mobilů, selfie, sociálních sítí a různých jiných prvků aktuální doby, jenž se do celého příběhu povedlo velmi slušně zakomponovat. Nicméně mi již příliš nesedla aplikace všemožných politických narážek v podání obou rádců. Někdy mi to přišlo laciné, jindy až příliš násilné, celkově pak zbytečně posouvající vyznění původní pohádky. Ale jinak oceňuji velmi dobré výkony hlavně J. Ciny a B. Kohoutové. Z ostatních pak vynikla výtečná D. Kolářová.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Kirim 100 %
(zadáno: 10.8.2018, počet hodnocení: 14)
Pin pin 100 %
(zadáno: 1.6.2018, počet hodnocení: 20)
Mr.Schaffer 80 %
(zadáno: 17.5.2018, počet hodnocení: 39)
Margaretka001 100 %
(zadáno: 13.5.2018, počet hodnocení: 1)
Blahme 70 %
(zadáno: 17.3.2018, počet hodnocení: 62)
Mouni 90 %
(zadáno: 11.3.2018, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Na toto zpracování jsem se těšila strašně dlouho a vůbec mě nezklamalo, ba naopak předčilo očekávání. Vynikající výkony všech představitelů, hlavně pan Cina nádherně zpívá a zasloužil by si v muzikálu ještě více prostoru, nadčasový humor pana Krause jako vždy výborný, tady snad musel sednout úplně každému, tleskám taky komornímu živému orchestru a jen bych uvítala možná více tance a kvalitnější tanečníky. Jinak naprosto úchvatné představení pro diváka každého věku a naložení, celou dobu jsem se usmívala a odcházela se skvělou náladou.
Plšík 60 %
(zadáno: 25.2.2018, počet hodnocení: 330)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Maranta 60 %
(zadáno: 31.1.2018, počet hodnocení: 38)
přínosný / zajímavý komentář
Poctivě nastudované a s chutí zahrané představení, které však ničím nepřekvapí. Moc nechápu, proč inscenovat divadelního dvojníka něčeho, co existuje v dokonalé filmové podobě. Možná byla úcta k filmu tak veliká, že se režisér obával cokoli změnit, ale jistá přidaná hodnota by byla logickým posunem dnes už klasické pohádky. To ale asi nejspíš posoudí cílová skupina - dětský divák nebo milovník pohádek (já jsem se na představení ocitla spíše omylem, lístek jsem dostala).
LucieK 100 %
(zadáno: 27.1.2018, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
Velice kutlivovaně zpravcovaná muzikálová pohádka. Žádné zbytečné šaškrány, prostě klasika. Skvělé výkony mladé generace. Cina a Kohoutová jsou prostě milováníhodni. Přžedstavení, přestože je pohádkové, tak je spíše pro starší-řekla bych, že školní - děti. za mě naprostá spokojenost.
Rejpalka 50 %
(zadáno: 19.11.2017, počet hodnocení: 68)
přínosný / zajímavý komentář
Adaptace legendární pohádky se zdařila hlavně díky chemii hlavních představitelů Jana Ciny a Bereniky Kohoutové. Částečná modernizace, kdy si prince pořizuje selfie, přibližuje klasiku dnešním dětem, které byly nadšené. Dospělý divák si vychutná spíš vypointované hlášky Jana Krause jako jednoho z rádců. Hodnocení ubírá minimalistická scéna, která účelně využívá projekce ale alespoň se vměstnal orchestr. Celkově jde o zdařilou aktualizaci klasiky která obstojí v dnešní době jako hlavně odpočinkové představení.
AliV 70 %
(zadáno: 12.10.2017, počet hodnocení: 65)
přínosný / zajímavý komentář
Svěží inscenace, které škodí, když se snaží příliš přiblížit původnímu filmu. V hlavních rolích září talentovaní Berenika Kohoutová s Janem Cinou, z vedlejších rolí zaujala Anna Šišková v roli chůvy.
Anah 80 %
(zadáno: 11.10.2017, počet hodnocení: 123)
přínosný / zajímavý komentář
krásná vzpomínka na dětství úžasní Jan Cina a Berenika Kohoutová vtipní byli i pan Kraus a Klepl mě se to prostě líbilo
Hybridka 60 %
(zadáno: 7.10.2017, počet hodnocení: 13)
VasekM 100 %
(zadáno: 21.7.2017, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Nemám slov. Krásné, efektivní, moderní, vtipné. Nechybí tomu absolutně nic. Excelentní Jan Cina! Skvělá Berenika Kohoutová, Klepl a Kraus mě velmi bavili. Šiškové slovenština byla zpestřením a její srdečnost a láska k princezně mi byla bližší, než v podání Daniely Kolářové. Opravdu vřele doporučuji! Stojí to za to!
Dovemummy-Alena S. 80 %
(zadáno: 26.5.2017, počet hodnocení: 116)
Kapybara_2 70 %
(zadáno: 20.5.2017, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Kdo by neměl rád filmovou Šíleně smutnou princeznu. Proto jsem se ze začátku jejího jevištního nastudování bála. Výsledek ale rozhodně stojí za vidění - jde o povedenou, pohodovou pohádku pro celou rodinu. Jan Cina a Berenika Kohoutová jsou v hlavních rolích odzbrojující, oba dokonale zvládají i pěvecké party. Možná jen Jan Kraus si mohl odpustit některé své poznámky k aktuální situaci u nás - lépe by se vyjímaly v jeho televizním pořadu...
Čiko 60 %
(zadáno: 18.5.2017, počet hodnocení: 553)
přínosný / zajímavý komentář
Líbili se mi Jan Cina, Berenika Kohoutová a Daniela Kolářová. Pro mě lehký nadprůměr, ale oceňuji, že měl někdo odvahu pustit se do této legendární pohádky, jedné z nejhezčích v české kinematografii...
Martin21 50 %
(zadáno: 25.4.2017, počet hodnocení: 287)
přínosný / zajímavý komentář
Zaujali mne pouze Berenika Kohoutova s Janem Cinou v titulnich rolich a pak Daniela Kolarova. V cinohernich pasazich mi obcas prislo, ze jsem na estrade nez v divadle...
Ala 80 %
(zadáno: 22.4.2017, počet hodnocení: 101)
přínosný / zajímavý komentář
Moc hezké představení s výbornými představiteli ústřední dvojice. Honza Cina i Berenika Kohoutová rozhodně stojí za vidění :-).
Embecko 90 %
(zadáno: 22.4.2017, počet hodnocení: 7)
Abigail7 50 %
(zadáno: 26.3.2017, počet hodnocení: 210)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné výkony, hlavně hlavní dvojice. Rozčilovala mě mizerná scénografie, jako z velmi slabé studiové pohádky. Hudba je prostě dobrá, přidané písničky rovněž, pomáhá jí skvělé živé provedení. Modernizace někdy funguje, někdy mi přišla skutečně zbytečná a mimo mísu, zejména závěr mi prostě nesedl.
Togaf 60 %
(zadáno: 21.3.2017, počet hodnocení: 114)
Charmingirl 90 %
(zadáno: 8.2.2017, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Měla jsem ze začátku trochu obavy, protože originál je originál Neckář a Vondráčková jsou nenahraditelní, ale Jan Cina a Berenika Kohoutová byli opravdu báječní a zpěv i projev měli s filmovými předlohami výborný. Lehké inovace do moderní doby muzikálu slušelo. Jednoduchá scéna s decentně doplněnou projekcí byla také velmi povedená. Zbytek obsazení také na 1* (Berenika Kohoutová, Jan Cina, Bohumil Klepl, Jan Kraus, Oldřich Navrátil, Ladislav Frej, Daniela Kolářová, ?)
Jirkan 70 %
(zadáno: 6.2.2017, počet hodnocení: 564)
přínosný / zajímavý komentář
6.2. 2017: Některé projekce jsou až moc naivní. Místy se kopíruje doslovně film. Komická dvojce je tak trochu nešvar produkcí, ovšem díky druhé půlce a vyvolané reakci u pozorného diváka je beru, fungují. Polemika by se dala vést nad výkonem A. Šiškové. Ovšem na druhou stranu je tu povedené hudební aranžmá, vtipná a fungující aktualizace moderní pohádky, některé režisérské a scénografické nápady, kostýmy. Špičkou ledovce, třešní dortu je nasazení B. Kohoutové a J. Ciny! Naprostý punc inscenace! Důvod, proč jít na hudební divadlo v Praze! Velmi dobrá rodinná inscenace.
TerezaP 80 %
(zadáno: 28.1.2017, počet hodnocení: 31)
Petr Jan 90 %
(zadáno: 16.1.2017, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
U tohoto představení jsem se ani minutu nenudil. Je skvěle narežírované i obsazené. Jsou tam úžasné kostýmy i scéna. Berenika Kohoutová i Honza Cina jsou skěle sehraní a moc hezky se na ně kouká a samozřejmě jim to úžasně zpívá. Další protagonisté jako pan Frej, paní Kolářová a v neposlední řadě pan Kraus a Klepl dodávají představení na výjimečnosti...
Fedorocko 90 %
(zadáno: 27.12.2016, počet hodnocení: 413)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné převedení krásné pohádky do pěkného muzikálu.Herecká obsada výborná,Jan Cina skvělý. Bylo zajímavé sledovat tento rok tohoto mladého muže v různých hereckých polohách, jak v divadle, tak i ve filmu a seriálu. A vždy vynikající. Ostatní herci podali vyrovnané výkony a celkově se představení povedlo. Humorné vsuvky do současnosti nebyly vůbec rušivé,naopak pobavily.Suma sumárum - určitě palec nahoru.
Honzy 50 %
(zadáno: 19.12.2016, počet hodnocení: 157)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Divadelní adaptace ŠÍLENĚ SMUTNÉ PRINCEZNY ve Studiu Dva nijak nevybočila s již dříve uvedenými hudeb.počiny.Hlavní nedostatek je ve scénáři,neboť inscenace přejala většinou doslovné dialogy s filmu a přidané jsou,ne vždy povedené,repliky na současnost.Také choreografie a scénografie je pojata velice úsporně.A to je na plnohodnotný muzikál málo.Plusově lze ohodnotit live hudební složku,včetně výborného ozvučení,dále herecký i pěvecký výkon Jana Ciny.Z ostatních rolí není co hodnotit neboť se herci rychle střídali na malém jevišti, jako na běžícím pásu.Psáno z reprízy 16.12.2016 Hodnocení 50%.
Hanyzka89 100 %
(zadáno: 15.12.2016, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Výborně zvolené obsazení a odkazy na současnost mi vůbec nepřišly na škodu. Inteligentně zvolená reflexe, krásné kostýmy a duo pana Krause a pana Klepla má očekávání nezklamalo!
Všema deseti doporučuji tuto hru shlédnout!
Pavel.Tomas 90 %
(zadáno: 6.12.2016, počet hodnocení: 97)
přínosný / zajímavý komentář
Na Šíleně smutnou princeznu jsem šel s obavami, které se však záhy rozpustily. Šimon Caban, živý orchestr a plejáda herců v čele s multitalentovaným Janem Cinou jsou super. Samozřejmě i další. Berenika Kohoutová, Jan Kraus ve dvojici s Bobem Kleplem, paní Kolářová. A odkazy na současnost jsou trefné a vůbec nevadí. Pro dospělé skvělý relax, pro děti písničky a pohádková atmosféra.
Hannah21 80 %
(zadáno: 3.12.2016, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Bála jsem se převedení do divadla, ale Caban opět předvedl výborný kus práce - režie i scéna jsou skvělé. Posun k současnosti je nenásilný a šetří se s ním. Některé scény jsou stejné jako ve filmu, jiné trochu upravené, ale vše dokonale funguje. Ano, politické narážky tam jsou, ale díky tomu je představení zábavné i pro dospělé. Ústřední dvojice výborná.
Michaela70 50 %
(zadáno: 28.11.2016, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
A takové to mohlo být hezké...
Jenže někteří jedinci si tu politickou agitaci prostě neodpustí, evidentě bez ní nedokáží žít a musí s ní zaplevelovat už i pohádky.
To považuji za ubohé a trapné.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.