Divadlo v Řeznické

Falešná nota

Premiéra: 27.2.2020 | 1:40x
Překlad: Alexander Jerie. Dramaturgie: Yvetta Srbová. Výprava a režie: Radim Špaček.
Silný příběh, krutý souboj mezi slavným dirigentem a návštěvníkem. Psychický kolaps člověka, který musí nejprve zachránit svou pověst, pak zachránit svou kůži, hrát hru, kterou ho jeho agresor nutí hrát. Ale kdo je opravdu agresor? Můžeme uniknout minulosti a můžeme dál beztrestně žít a můžeme přežít zneuctění a křivdu? Minulost proti současnosti, portréty dědictví a odkazy otců, otázky odpovědnosti, svobodné vůle a nevyhnutelnosti...
Divadlo v Řeznické
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
87 %
87211000
Hodnocení redakce
Lukáš Holubec 80 % Tip Lukáš Holubec
Jan Pařízek 80 % Tip Jan Pařízek
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
19.2.Ne19:30vstupenky
3.3.19:30vstupenky
17.3.19:30zájezd
29.3.St19:30vstupenky
19.2.Ne19:30 vstupenky
3.3.19:30 vstupenky
17.3.19:30 
zájezd
29.3.St19:30 vstupenky

Volby

Hodnocení (23)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Holubec  80 %  Tip Lukáš Holubec
30.11.2022 | 715 hodnocení
+ souhlasím
--- Návštěva svědomí --- (více v článku na blogu)
Jan Pařízek  80 %  Tip Jan Pařízek
15.9.2020 | 838 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Duo P. Rímský a M. Finger opět dokazuje, že je velmi dobře sehrané a funguje to mezi nimi na jedničku. Když k tomu připočteme už samotný kvalitní text, získáme inscenaci, jenž opravdu nijak nenudí. Psychologická hra, co se přelévá od jednoho pólu k druhému, místy sice trochu ztratí na dynamice a stane se předvídatelnou, nicméně pak zase velmi mile překvapí nečekaným obratem. A samotná poslední třetina pracuje výborně s napětím, které se předtím vybudovalo, má skvělý spád i atmosféru a úplný závěr pak též vůbec nezklamal. Celkově další vydařený kus do sbírky silných komorních dramat tohoto divadla.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Tomáš Klement  90 %
10.11.2022 | 12 hodnocení
+ souhlasím
Dobře vypointovaný příběh o jednom nevdšedním setkání. A k tomu ppravdu skvělý, civilní Martin Finger a uvěřitelný Pavel Rimský.
Karel1964  90 %
20.9.2022 | 52 hodnocení
+ souhlasím
Skvělé! Hra mě opravdu strhla. Ze začátku to vypadá jako hloupá komedie, ale postupem času se atmosféra velmi mění. Oba herci jsou perfektní. V sevřeném prostředí divadla v Řeznické to byl opravdu zážitek.
JirkaS  90 %
28.8.2022 | 263 hodnocení
+ souhlasím
Dirigent a neodbytný obdivovatel. Oběť versus uzurpátor. Ale kdo je zde vlastně tou obětí? Divák mnohdy neví, na čem je, a když už si myslí, že ví, tak se zase vše otáčí. Text si hraje s divákem jako kočka s myší a ve výsledku je to fascinující koncert podepřený přesnými hereckými výkony, kde je zážitek sledovat oba pány, kterak rozkrývají mnoho let starý příběh, jež je ale stále bohužel příliš čerstvý. Za sebe nemám moc co dodat. Až na jednu fázi hry, kdy už mi všechno to vysvětlování přišlo lehce únavné a zdlouhavé je to dokonalý zážitek, který mě jako doplňkový program Noir Film Festivalu nadchl! /19.8.2022 v Kině Sokol Český Šternberk/
Fru  70 %
23.8.2022 | 22 hodnocení
+ souhlasím
19.08.2022 - Sokolovna Český Šternberk (Divadlo v Řeznické)
Monty70  90 %
2.7.2022 | 202 hodnocení
+ souhlasím
Herecký koncert. Dvojice dvou zkušených herců Pavel Rímský - Martin Finger rozehrává na malém divadelním prostoru silný příběh o křivdách z minulosti. Doporučuji ke shlédnutí. Opravdu mimořádný divácký zážitek.
Teddy  90 %
3.6.2022 | 230 hodnocení
+ souhlasím
Psychologická divadelní hra o vině a síle svědomí. Komorní prostor jen umocňuje krásný divadelní zážitek z této po všech stránkách kvalitní hry. Výborně režijně zpracované a výborně herecky ztvárněné.
Romana35  100 %
27.5.2022 | 262 hodnocení
+ souhlasím
Silné téma zahrané na komorní scéně tohoto malého divadla v Řeznické. Pokud sedíte v předních řadách jako já, je zážitkem sledovat děj v bezprostřední blízkosti na dosah herců. Herecké duo Martin Finger a Pavel Rímský výborně sehrané, kvalitní herecké výkony. Představení na které se nezapomíná.
MMK  90 %
31.3.2022 | 139 hodnocení
+ souhlasím
Poněkud rozvláčný úvod, ale pak hra graduje. Je zajímavé, v co se vyvinula návštěva vlezlého obdivovatele. Je dobré zapamatovat si výrok ze začátku hry ve smyslu "směšnosti se nebojím, na tu ještě nikdo nezemřel".
BarboraSalome  80 %
17.9.2020 | 45 hodnocení
+ souhlasím
Opět krásně sehrané duo pan Finger a pan Rímský v plné síle. Kvalitní text hry. V Řeznické nikdy nejsem nespokojena. Paráda.
R.JELEN.21  80 %
15.9.2020 | 201 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Já jsem byla spokojená. Pan Rímský byl úžasný stejně jako pan Finger. Jen malá věčná, při natočení zrcadla v první části, to prosím udělat tak, aby nedošlo k oslepení diváka, odrazem světla. Děkuji xD
Vážně stojí za vidění, pokud vám téma nevadí :(
Elmasa  80 %
13.10.2020 | 1 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Skvělý text a výborné obsazení, dialogy i práce s napětím. Minimalisticky pojatý silný příběh o svědomí a odpuštění.
Avlis  100 %
22.11.2022 | 145 hodnocení
Pasika  80 %
6.11.2022 | 41 hodnocení
Vladislavka  90 %
25.9.2022 | 131 hodnocení
Michelle97  100 %
31.5.2022 | 121 hodnocení
Martina123  80 %
22.4.2022 | 83 hodnocení
Isa Johanovská  100 %
21.4.2022 | 105 hodnocení
Lumca  80 %
21.4.2022 | 350 hodnocení
LavinieCamui  80 %
8.1.2022 | 645 hodnocení
Annaj  80 %
20.11.2021 | 44 hodnocení
Honza Vošahlík  80 %
23.3.2021 | 24 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.