Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Klára Tesařová

Jednou větou bych se dala shrnout docela dobře:
„Jsem nesmělá, ale léčím se.“

Odkaz na můj blog plný recenzí na všelijakou kulturu:
blog.idnes.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (24)
Michal Novák: 11 % (22)
Iva Bryndová: 13 % (22)
Pavel Širmer: 13 % (10)
Jiří Landa: 14 % (36)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 19.5.2019)
Intimní inscenace. Výkony hlavních představitelů jsou realistické, občas Milan Kňažko působil až příliš sebevědomě na lva salónů. Hra má velmi dobrý spát, jen její kontinuitu narušuje přestávka. Kdyby nebyla, tak by představení gradovalo daleko silněji. Jinak pro diváky, kteří neznají pointu, je Horská dráhou opravdovou horskou dráhou.
(zadáno: 9.3.2015)
Na představení táhne Boleslav Polívka lidi jako magnet, ale nepodává dostatečně strhující výkon. Ale na to, že ho moc nemusím se dal snést. Vyniká Petr Štěpán jako Bassanio. Rozesměje Aleš Slanina, hlavně ke konci. Svetlana Janotová, jinak spíš muzikálová herečka, docela dobře obstojí i v činohře. Velmi povedené projekce skříněk a nápaditě použitá voda na jevišti. Kupec se hraje netradičně na muzikálové scéně, ale velký prostor docela obsáhne. Ale celkově vás představení na zadek nepoloží. (více v článku na blogu)
(zadáno: 18.3.2015)
Žádné změny scény. Jeden večer, v jednom pokoji, plný hádek, vtípků nedorozumění a hlavně překvapení. Pět herců stačí utáhnout cca 2 hodiny zábavy, i když přestávka by se šikla. Martin Havelka ve svém živlu, jak ho všichni známe a máme ho rádi, v tandemu s Alenou Antalovou (svědčí jim to na jednom jevišti), tvoří dva nejlepší výkony. Za zmínku stojí obsazení V. Matušovové do menší, ale zajímavé, postavy těhotné manželky. Trošičku jsem cítila slovenskou výslovnost, ale jinak to byl příjemný výkon. Nápaditý začátek hry, pomalejší rozjezd a strhující konec.

PS: Havelka přidal celkem 10 %. :-)
(zadáno: 18.3.2015)
Co říct? Představte si, že byste museli v plavkách vystoupit na jeviště před cca 500 lidí. No a teď si to všechno představte bez plavek a u toho tancovat. A zpívat. Jinak fajn, že Donaha! hrají na činoherce, je to komornější a přece jenom je v tomto muzikálu dost činoherních partií. Petr Štěpán klasicky válí, Lukáš Janota je k sežrání a když narazíte na Hanku Holišovou, které to z Jakubem Uličníkem moc sluší, budete nadmíru spokojení. Jo a chce to zkusit sednout si do první řady, jestli jde na závěr něco vidět. Já pokaždé seděla za polovinou hlediště a nic než obrysy se ke mně nedoneslo. :-D (více v článku na blogu)
(zadáno: 21.3.2015)
Příjemné setkání s Čechovovem. Neznala jsem ani kousíček děje, přesto jsem se bez problému orientovala, což se u jiných her nestává. Podmanivý Siničák jako by se pro tuhle malou a intimní scénu doslova narodil. Vystupuje sice trošičku do popředí, svým výkonem, ale nezastiňuje ostatní. S Palatínusovou jim to sedí, jinak velmi vyhrála se svou postavou Valůšková. Scéna, alias lešení, fajn. Hudební vložka na rozdíl od jiných her a divadel příjemně osvěžila celý večer. (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.3.2015)
Havelka = (s trochou nadsázky) záruka kvality. Po Sluhovi dvou pánů je to další JEHO představení. Ale Radka Coufalová se jen tak lehce zkrotit nedá, takže je na co se dívat. Velmi šikovně řešeno jeviště s oním molem. Z dalších protagonistů byla nejvíc "vidět" Kachlířová. Jinak se obávám, že rádoby improvizované vtípky hází pokaždé, ale vzhledem k tomu, že jsem na tom byla jenom jednou, je mi to docela fuk. Celkově vtipný Shakespeare, což se jen tak nevidí. Klasicky Havelka = + 10 %.
(zadáno: 28.3.2015)
Viděna obnovena premiéra. Pěvecky samozřejmě P. Štěpán, herecky a charismatem M. Havelka. Radka Coufalová perfektně ovládla brněnský hantec. Má překvapivě velký komediální potenciál. Oceňuji zařazení baletního souboru do představení i živý orchestr posazení tentokrát na úroveň jeviště, takže diváci jim doslova vidí pod ruce. Drobnosti dělají celek, J. Mach válí na kolečkových bruslích, kamínky v ústech hlavní představitelky, hýbající se plamínek u stroje na správnou výslovnost s kolabující Lízou, bezvadně vygradovaná scéna s dostihy. Klasicky opět za alternaci M. Havelky + 10 %.
(zadáno: 29.4.2015)
Osciluji mezi 70 a 75 %. Mlaďoši nasazují hned od začátku ultrarychlé tempo, i přesto se dá orientovat (četla jsem Candida, tak neví, co ti, kteří nečetli). Nějak se jim podařilo, že nikdo nevybočoval a nadměrně nezářil, i když by mohl(i). Fascinovalo mě, jak v činoherním klubu umí spojit všechny herecké schopnosti, pohyb, mimika, slovo, a dokonce i zpěv. No dobře, občas sice maličko (první řada, co si stěžuji) řvali, ale to se přičte nováčkovskému nasazení, které bylo totální. Scéna svá, rekvizity své, herci svý, celá Marta svá... Svá a z mého pohledu lehká a svěží (ještě neztahaná).
(zadáno: 1.5.2015)
Více v recenzi... Rozklikni sekci Recenze/blogy! :-) (více v článku na blogu)
(zadáno: 1.5.2015)
Mně se to prostě líbilo. Více v recenzi:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/jezinky-nalevaji-bezinkove-vino--s-kapkou-arseniku-a-litry-humoru
(zadáno: 1.5.2015)
Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/vypravim-vypravis-vypravime--pribeh-o-jakubovi-a-jeho-panovi
(zadáno: 1.5.2015)
Přesněji 75 %. Ještě přesněji zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/kterak-v-redute-tahnou-dva-za-jeden-provaz
(zadáno: 1.5.2015)
Netradiční neznamená špatné. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/redutovsti-loupeznici-odeni-v-modernim-havu
(zadáno: 2.5.2015)
Přesněji 75 %. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/sweeney-todd-hrozive-hladke-holeni
(zadáno: 14.10.2015)
Neotřelý koncept scény se čtyřmi stěnami. Citlivý výběr herců, kteří si všichni do jednoho projdou určitými změnami ve svých charakterech, což dává hře spád. Zejména v poslední třetině hry exceluje svou proměnou manželský pár I. Hlouškové a B. Výtiska. Bez pochyb Reduta dokázala navodit hororově-stístěnou atmosféru.
(zadáno: 25.1.2017)
Podrobnější hodnocení na blogu:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/chaplin-slape-na-plyn
(zadáno: 6.5.2018)
Mimořádně silný námět. Odvážný byl nejen režisér, ale i diváci, kteří u tohoto kusu vydrží do konce (a že jich pár o přestávce odešlo). Ne každý to totiž dá. Sice se občas projevuje místy krkolomný překlad, ale písně jsou i tak celkem zapamatovatelné. M. Havelka sice pěvecky nejistý, činoherně ale drží inscenaci pohromadě. Ostatní pěvecky precizní. Celkově náročné dílo s velkým přesahem.
(zadáno: 2.1.2019)
Pro danou věkovou skupinu 11+ je inscenace velmi hravá a interaktivní. Přitáhne je a nepustí. Děti jsou nadšené, že mohou o přestávce sami zvolit prezidenta, takže s přehledem zhltnou v druhé půlce zjednodušený nástin části české historie. Pro dospělé to není nudné, humor je nevtíravý a nebudou jistě litovat společně stráveného času se svými dětmi v divadle.
(zadáno: 2.1.2019)
Pro milovníky Bolka Polívky opět jedinečný kus, pro jeho "nemilovníky" je kupodivu velmi snesitelný a nezastiňuje ostatní postavy, jejichž výkony rozhodně stojí za povšimnutí, jmenovitě Jiří Mach, Alena Antalová, ale i ryze muzikálové osůbky jako Svetlana Janotová, Eliška Skálová nebo Kristian Pekar. Hra má spád a rychle ubíhá. Příjemné představení. Viděno v divadle, ne na Biskupáku.
(zadáno: 2.1.2019)
Syrově-avandgardní dějinný odkaz. První polovina má neuvěřitelný tah na branku. Druhá trochu zaostává, ale celkově si z představení odnesete velmi intenzivní a silný zážitek. Doporučuji jak pro mladší generaci, která si uvědomí to, co sama nezažila, tak i pro starší, kteří si připomenou věci dávno minulé. Nebo věci stále současné?
(zadáno: 19.5.2019)
Jako školní představení ideální. Podáno poutavě. Zejména intenzivně vykreslený vztah Čáslavské k Odložilovi. Méně intenzivní se ukázalo vykreslení hrazdy a dalšího cvičení, ale vzhledem k podmínkám a fyzickým schopnostem herečky by se to dalo přejít. Také shledávám celkem výraznou absenci Čáslavské boje s depresemi a závislostech na lécích.
(zadáno: 9.3.2015)
Není to odfláknuté. Ani náhodou. Poloprázdné hlediště si to nezaslouží. Viděla jsem o hodně horší kusy. Možná téma nevzbuzuje v lidech dost sympatie. Možná lidi chtějí více akce. Každopádně se dá několikrát i zasmát. Veliký objev před časem ještě pro mě neznámého Vaška Vašáka. Doma by takovýho slizkýho pedanta nechtěla žádná žena. Ale pro mě nejlepší. Josef Polášek elegantní a uhlazený výkon. Nataša Gáčová, jako ona by měli mluvit všichni herci, bezvadná výslovnost, celkově velmi zajímavá osobnost. Sázka na jistotu byli Novotná s Bumbálkem. Nápaditá scéna přidala v hodnocení takových 10 %.
(zadáno: 28.3.2015)
Viděno hned několikrát. Hned na začátku opravím komentář (hned ten pode mnou). Orchestr v tomto muzikálu nefiguruje, jde u původní nahrávku. Jenom dva trumpetisté živě doprovází dění na jevišti. Jinak R. Urban překvapivě stačí L. Janotovi, i když byl původně myšlený jako understudy ne jako alternace se vším všudy. Pocitově mi víc sedí S. Janotová než I. Vaňková. Ramón R. Jíchy je procítěnější, D. Vitázek je moc vitázkovský. Jako García víc zaujal M. Neměc, kterýmu jsou komediální role velmi přirozené. Celkově fajnový muzikál, avšak bez orchestru, což ubralo tak deset procent.
(zadáno: 1.10.2015)
Nevšední koncept. Mladí herci a herečky plní elánu, jak je v Martě zvykem. Ano, byl to spíš takový impresionismus. Občas jsem se chytala v narážkách na Brno, občas jsem byla úplně vedle z toho, co mi chtěli mlaďoši sdělit. Protože byla hra v podstatě o ničem, jak podotkla při odchodu ze sálu cca 40ti až 50ti letá divačka, čas od času jsem se přistihla, že nedávám pozor. Jo a přišlo mi, že si tu moji pozornost vynutili až příliš hlasitou hudbou. Ale jinak plno podnětných nápadů, rozpohybováno, rozezpíváno... Prostě když se snažíte v 90 minutách ukázat všechno, co umíte, bude těžko stravitelné.
(zadáno: 15.9.2015)
Podrobněji v recenzi, když rozkliknete sekci Recenze/blogy. (více v článku na blogu)

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >