Profil uživatele

Klára Tesařová

Jednou větou bych se dala shrnout docela dobře:
„Jsem nesmělá, ale léčím se.“

Odkaz na můj blog plný recenzí na všelijakou kulturu:
blog.idnes.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (23)
Michal Novák: 11 % (22)
Pavel Širmer: 13 % (10)
Jiří Landa: 14 % (36)
Jan Pařízek: 18 % (9)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 13.1.2017)
Zamilovaný Shakespeare - Městské divadlo Brno: 80 %
Zamilovaného Shakespeara si nejde nezamilovat! Zatím nejlepší činohra sezóny 2016/2017. Zrežírováno s lehkostí, s lehkostí i zahráno. Příjemné, oddechové a hlavně VTIPNÉ. Klasičtí činoherci aka Štěpán, Antalová, Jícha apod. doplněni ústřední muzikálovou dvojicí Vitázek + Janotová. Občas jde poznat, že nejsou zvyklí umluvit celé hlediště bez portů dostatečně nahlas, ale zas zároveň to mezi nimi neskutečně jiskří. Scéna super. Nebyla to jen scéna. Byla to FUNKČNÍ scéna. + živý mini orchestr na levém předním balkóně. + super děkovačka. Stanovi Slovákovi i Městskému Shakespeare prostě sluší.
(zadáno: 25.1.2017)
Chaplin - Městské divadlo Brno: 70 %
Podrobnější hodnocení na blogu:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/chaplin-slape-na-plyn
(zadáno: 2.5.2015)
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street - Divadlo na Orlí: 70 %
Přesněji 75 %. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/sweeney-todd-hrozive-hladke-holeni
(zadáno: 29.4.2015)
Candide čili Optimismus - Studio Marta: 70 %
Osciluji mezi 70 a 75 %. Mlaďoši nasazují hned od začátku ultrarychlé tempo, i přesto se dá orientovat (četla jsem Candida, tak neví, co ti, kteří nečetli). Nějak se jim podařilo, že nikdo nevybočoval a nadměrně nezářil, i když by mohl(i). Fascinovalo mě, jak v činoherním klubu umí spojit všechny herecké schopnosti, pohyb, mimika, slovo, a dokonce i zpěv. No dobře, občas sice maličko (první řada, co si stěžuji) řvali, ale to se přičte nováčkovskému nasazení, které bylo totální. Scéna svá, rekvizity své, herci svý, celá Marta svá... Svá a z mého pohledu lehká a svěží (ještě neztahaná).
(zadáno: 18.3.2015)
Jméno - Městské divadlo Brno: 70 %
Žádné změny scény. Jeden večer, v jednom pokoji, plný hádek, vtípků nedorozumění a hlavně překvapení. Pět herců stačí utáhnout cca 2 hodiny zábavy, i když přestávka by se šikla. Martin Havelka ve svém živlu, jak ho všichni známe a máme ho rádi, v tandemu s Alenou Antalovou (svědčí jim to na jednom jevišti), tvoří dva nejlepší výkony. Za zmínku stojí obsazení V. Matušovové do menší, ale zajímavé, postavy těhotné manželky. Trošičku jsem cítila slovenskou výslovnost, ale jinak to byl příjemný výkon. Nápaditý začátek hry, pomalejší rozjezd a strhující konec.

PS: Havelka přidal celkem 10 %. :-)
(zadáno: 14.10.2015)
Veroničin pokoj - Národní divadlo Brno: 70 %
Neotřelý koncept scény se čtyřmi stěnami. Citlivý výběr herců, kteří si všichni do jednoho projdou určitými změnami ve svých charakterech, což dává hře spád. Zejména v poslední třetině hry exceluje svou proměnou manželský pár I. Hlouškové a B. Výtiska. Bez pochyb Reduta dokázala navodit hororově-stístěnou atmosféru.
(zadáno: 1.5.2015)
Flashdance - Městské divadlo Brno: 70 %
Více v recenzi... Rozklikni sekci Recenze/blogy! :-) (více v článku na blogu)
(zadáno: 21.3.2015)
Sežereš sám sebe (Platonov) - HaDivadlo: 70 %
Příjemné setkání s Čechovovem. Neznala jsem ani kousíček děje, přesto jsem se bez problému orientovala, což se u jiných her nestává. Podmanivý Siničák jako by se pro tuhle malou a intimní scénu doslova narodil. Vystupuje sice trošičku do popředí, svým výkonem, ale nezastiňuje ostatní. S Palatínusovou jim to sedí, jinak velmi vyhrála se svou postavou Valůšková. Scéna, alias lešení, fajn. Hudební vložka na rozdíl od jiných her a divadel příjemně osvěžila celý večer. (více v článku na blogu)
(zadáno: 6.5.2018)
Představ si... - Městské divadlo Brno: 70 %
Mimořádně silný námět. Odvážný byl nejen režisér, ale i diváci, kteří u tohoto kusu vydrží do konce (a že jich pár o přestávce odešlo). Ne každý to totiž dá. Sice se občas projevuje místy krkolomný překlad, ale písně jsou i tak celkem zapamatovatelné. M. Havelka sice pěvecky nejistý, činoherně ale drží inscenaci pohromadě. Ostatní pěvecky precizní. Celkově náročné dílo s velkým přesahem.
(zadáno: 2.1.2019)
Lakomec - Městské divadlo Brno: 70 %
Pro milovníky Bolka Polívky opět jedinečný kus, pro jeho "nemilovníky" je kupodivu velmi snesitelný a nezastiňuje ostatní postavy, jejichž výkony rozhodně stojí za povšimnutí, jmenovitě Jiří Mach, Alena Antalová, ale i ryze muzikálové osůbky jako Svetlana Janotová, Eliška Skálová nebo Kristian Pekar. Hra má spád a rychle ubíhá. Příjemné představení. Viděno v divadle, ne na Biskupáku.
(zadáno: 19.5.2019)
Věra - Národní divadlo Brno: 70 %
Jako školní představení ideální. Podáno poutavě. Zejména intenzivně vykreslený vztah Čáslavské k Odložilovi. Méně intenzivní se ukázalo vykreslení hrazdy a dalšího cvičení, ale vzhledem k podmínkám a fyzickým schopnostem herečky by se to dalo přejít. Také shledávám celkem výraznou absenci Čáslavské boje s depresemi a závislostech na lécích.
(zadáno: 2.1.2019)
Prezidenti: Cesta tam a zase - Divadlo Polárka: 70 %
Pro danou věkovou skupinu 11+ je inscenace velmi hravá a interaktivní. Přitáhne je a nepustí. Děti jsou nadšené, že mohou o přestávce sami zvolit prezidenta, takže s přehledem zhltnou v druhé půlce zjednodušený nástin části české historie. Pro dospělé to není nudné, humor je nevtíravý a nebudou jistě litovat společně stráveného času se svými dětmi v divadle.
(zadáno: 1.5.2015)
Provaz - Národní divadlo Brno: 70 %
Přesněji 75 %. Ještě přesněji zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/kterak-v-redute-tahnou-dva-za-jeden-provaz
(zadáno: 1.5.2015)
Loupežníci - Národní divadlo Brno: 70 %
Netradiční neznamená špatné. Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/redutovsti-loupeznici-odeni-v-modernim-havu
(zadáno: 9.3.2015)
Benátský kupec - Městské divadlo Brno: 70 %
Na představení táhne Boleslav Polívka lidi jako magnet, ale nepodává dostatečně strhující výkon. Ale na to, že ho moc nemusím se dal snést. Vyniká Petr Štěpán jako Bassanio. Rozesměje Aleš Slanina, hlavně ke konci. Svetlana Janotová, jinak spíš muzikálová herečka, docela dobře obstojí i v činohře. Velmi povedené projekce skříněk a nápaditě použitá voda na jevišti. Kupec se hraje netradičně na muzikálové scéně, ale velký prostor docela obsáhne. Ale celkově vás představení na zadek nepoloží. (více v článku na blogu)
(zadáno: 2.1.2019)
’68 - HaDivadlo: 70 %
Syrově-avandgardní dějinný odkaz. První polovina má neuvěřitelný tah na branku. Druhá trochu zaostává, ale celkově si z představení odnesete velmi intenzivní a silný zážitek. Doporučuji jak pro mladší generaci, která si uvědomí to, co sama nezažila, tak i pro starší, kteří si připomenou věci dávno minulé. Nebo věci stále současné?
(zadáno: 28.3.2015)
My Fair Lady (ze Zelňáku) - Městské divadlo Brno: 70 %
Viděna obnovena premiéra. Pěvecky samozřejmě P. Štěpán, herecky a charismatem M. Havelka. Radka Coufalová perfektně ovládla brněnský hantec. Má překvapivě velký komediální potenciál. Oceňuji zařazení baletního souboru do představení i živý orchestr posazení tentokrát na úroveň jeviště, takže diváci jim doslova vidí pod ruce. Drobnosti dělají celek, J. Mach válí na kolečkových bruslích, kamínky v ústech hlavní představitelky, hýbající se plamínek u stroje na správnou výslovnost s kolabující Lízou, bezvadně vygradovaná scéna s dostihy. Klasicky opět za alternaci M. Havelky + 10 %.
(zadáno: 1.5.2015)
Jakub a jeho pán - Městské divadlo Brno: 70 %
Více zde:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/vypravim-vypravis-vypravime--pribeh-o-jakubovi-a-jeho-panovi
(zadáno: 1.5.2015)
Jezinky a bezinky - Městské divadlo Brno: 70 %
Mně se to prostě líbilo. Více v recenzi:
http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/jezinky-nalevaji-bezinkove-vino--s-kapkou-arseniku-a-litry-humoru
(zadáno: 18.3.2015)
Donaha! - Městské divadlo Brno: 70 %
Co říct? Představte si, že byste museli v plavkách vystoupit na jeviště před cca 500 lidí. No a teď si to všechno představte bez plavek a u toho tancovat. A zpívat. Jinak fajn, že Donaha! hrají na činoherce, je to komornější a přece jenom je v tomto muzikálu dost činoherních partií. Petr Štěpán klasicky válí, Lukáš Janota je k sežrání a když narazíte na Hanku Holišovou, které to z Jakubem Uličníkem moc sluší, budete nadmíru spokojení. Jo a chce to zkusit sednout si do první řady, jestli jde na závěr něco vidět. Já pokaždé seděla za polovinou hlediště a nic než obrysy se ke mně nedoneslo. :-D (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.3.2015)
Zkrocení zlé ženy - Městské divadlo Brno: 70 %
Havelka = (s trochou nadsázky) záruka kvality. Po Sluhovi dvou pánů je to další JEHO představení. Ale Radka Coufalová se jen tak lehce zkrotit nedá, takže je na co se dívat. Velmi šikovně řešeno jeviště s oním molem. Z dalších protagonistů byla nejvíc "vidět" Kachlířová. Jinak se obávám, že rádoby improvizované vtípky hází pokaždé, ale vzhledem k tomu, že jsem na tom byla jenom jednou, je mi to docela fuk. Celkově vtipný Shakespeare, což se jen tak nevidí. Klasicky Havelka = + 10 %.
(zadáno: 28.3.2015)
Zorro - Městské divadlo Brno: 60 %
Viděno hned několikrát. Hned na začátku opravím komentář (hned ten pode mnou). Orchestr v tomto muzikálu nefiguruje, jde u původní nahrávku. Jenom dva trumpetisté živě doprovází dění na jevišti. Jinak R. Urban překvapivě stačí L. Janotovi, i když byl původně myšlený jako understudy ne jako alternace se vším všudy. Pocitově mi víc sedí S. Janotová než I. Vaňková. Ramón R. Jíchy je procítěnější, D. Vitázek je moc vitázkovský. Jako García víc zaujal M. Neměc, kterýmu jsou komediální role velmi přirozené. Celkově fajnový muzikál, avšak bez orchestru, což ubralo tak deset procent.
(zadáno: 2.1.2019)
BIG - Městské divadlo Brno: 60 %
Po Děsném pátku trochu ohraný motiv výměny těl, který je zde však zpracovaný trochu jinak. Takže až tak nenudí. Samozřejmostí je Gazdíkovské poselství, které mě osobně není cizí, ale vím, že ho moc lidí nemusí. Ocenit se musí sehranost dětského company, citlivý výkon Jonáše Floriána i odvaha s jakou se na velké jeviště vrhají mladí Gazdíkové. Top samozřejmě scéna s velkými klávesami v hračkářství. Pokud by si nedával BIG takové cíle jako nástupce Mary Poppins, byl by to příjemný muzikál, ale takhle je trochu pokulhávající nástupce.
(zadáno: 1.10.2015)
Ó, Brno! - Studio Marta: 60 %
Nevšední koncept. Mladí herci a herečky plní elánu, jak je v Martě zvykem. Ano, byl to spíš takový impresionismus. Občas jsem se chytala v narážkách na Brno, občas jsem byla úplně vedle z toho, co mi chtěli mlaďoši sdělit. Protože byla hra v podstatě o ničem, jak podotkla při odchodu ze sálu cca 40ti až 50ti letá divačka, čas od času jsem se přistihla, že nedávám pozor. Jo a přišlo mi, že si tu moji pozornost vynutili až příliš hlasitou hudbou. Ale jinak plno podnětných nápadů, rozpohybováno, rozezpíváno... Prostě když se snažíte v 90 minutách ukázat všechno, co umíte, bude těžko stravitelné.
(zadáno: 2.1.2019)
Rozmarné léto - Národní divadlo Brno: 60 %
Největší přidanou hodnotou představení je netradiční prostor cirkusového stanu, který vytváří hutnou atmosféru rozmarného léta. Samotný příběh je klasický Vančura, takže pokud ho moc nemusíte, tak víte, co očekávat, ale i přesto jsou herecké výkony vyrovnané a fakt netradičního prostředí hraje tak silnou roli, takže se vám toto představení vryje do paměti na celkem dlouho.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >