Profil uživatele

Klára Tesařová

Jednou větou bych se dala shrnout docela dobře:
„Jsem nesmělá, ale léčím se.“

Odkaz na můj blog plný recenzí na všelijakou kulturu:
blog.idnes.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 10 % (23)
Michal Novák: 11 % (22)
Iva Bryndová: 13 % (23)
Pavel Širmer: 13 % (10)
Jiří Landa: 14 % (36)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  1 2 3
(zadáno: 1.3.2017)
Ocenila bych přestávku (hraje se dvě hodiny v kuse). Viděno v únoru, tj. celkem hodně chladno venku, po půlce hry bylo v sále vydýcháno až hanba. Pokud se člověk spíše soustředí na to, že se mu každou chvíli udělá špatně, tak to kazí celkový dojem z celkem kvalitně odvedené činohry, která je ale místy rozvleklá a pokud znáte pointu, budete zívat nejen z děsného vzduchu díky nevětrání. Více oceňuji výkon Ondřeje Studénky než Jakuba Uličníka. Plus za živého psa na jevišti. Jinak jestli se to bude dávat i na jaře a v létě, s tím, že nějaká chytrá hlava v průběhu nevyvěrá, tak tam všichni padnou.
(zadáno: 13.1.2017)
Chaos. Vstup na jeviště skrz řeku. Harampádí se válí všude spolu s nataženými provazy, které nás svazují. Hra měla spád, i když mít nemusela. Ale dvě hodiny bez přestávky je trochu moc. Herecky dobře uchopeno. + interakce do diváků, i když by to sneslo možná trochu víc. Kromě ústřední dvojice vojáků zaujal zejména HAmazák Jiří Miroslav Valůšek a nováček Jan Řezníček j. h. Zkrácení některých příliš dlouhých obrazů spolu s přestávkou by tomu prospělo. Na druhou stranu v životě také nemáte žádné přestávky. Žádné oddechové časy. Buď svým životem nakonec zabiješ sebe, nebo někdo zabije tebe.
(zadáno: 20.1.2018)
Chytrá komedie z akademického prostředí. Humor je v ní lehký, asi jako čerstvě namazaná lučina na domácím chlebu právě vytaženém z pece. Jeho lehkost ale neznamená, že ho stráví všichni. Spíš si na něm pochutnají lidé, kteří vědeckému a vysokoškolskému prostředí sami holdují. Hra má rovněž velký filozofický potenciál, který se dá ocenit opakovanou návštěvou. Vyniká A. Slanina jako termitolog i nezapomenutelný J. Mazák se svým Bludným balvanem. Celkově příjemně laděná a oddechová činohra, avšak s hodně otevřeným koncem, který na někoho může působit rozpačitě.
(zadáno: 25.1.2018)
Znám i film. O prohození těl matky a dcery. K muzikálu jsem přistupovala skepticky. Víc než komická stránka jde o hlubší vztahy v rodině. Písničky na mě působily přirozeně a chytlavě, i když některé byly krkolomné (v překladu). Ale jiné rýmy opravdu chytnou, jako třeba: Ach ty přírodo, co mi to děláš jen, srdce se pomátlo, mozek šel někam ven. I. Vaňková mi přišla přirozenější než A. Antalová. Opravdu skvělý výkon podává V. Matušovová, ale ani K.M. Fialová není špatná. Role tělocvikářky jako ušitá pro L. Bartolšicovou. Celkově oddechovka, která má své slabiny, ale stojí za to vidět.
(zadáno: 2.1.2019)
Největší přidanou hodnotou představení je netradiční prostor cirkusového stanu, který vytváří hutnou atmosféru rozmarného léta. Samotný příběh je klasický Vančura, takže pokud ho moc nemusíte, tak víte, co očekávat, ale i přesto jsou herecké výkony vyrovnané a fakt netradičního prostředí hraje tak silnou roli, takže se vám toto představení vryje do paměti na celkem dlouho.
(zadáno: 2.1.2019)
Po Děsném pátku trochu ohraný motiv výměny těl, který je zde však zpracovaný trochu jinak. Takže až tak nenudí. Samozřejmostí je Gazdíkovské poselství, které mě osobně není cizí, ale vím, že ho moc lidí nemusí. Ocenit se musí sehranost dětského company, citlivý výkon Jonáše Floriána i odvaha s jakou se na velké jeviště vrhají mladí Gazdíkové. Top samozřejmě scéna s velkými klávesami v hračkářství. Pokud by si nedával BIG takové cíle jako nástupce Mary Poppins, byl by to příjemný muzikál, ale takhle je trochu pokulhávající nástupce.
(zadáno: 18.3.2015)
Téma uchopené dobře, některé scény se měnily na můj vkus rychle. Velmi zajímavý charakter postavy Ivany Vaňkové. Petr Štěpán, který je teď úplně všude, zajímavě rezonuje se Svetlanou Slovákovou. Tentokrát mi neseděl Michal Isteník, který moc přehrával. Příjemným překvapením byla přítomnost Lukáše Janoty, který zaskakoval za zraněného Igora Ondříčka. Role nacisty mu vyloženě sedla a obdivuji, že to zahrál tak přesvědčivě a že se to vůbec za tak krátký čas stihl naučit. Jinak hra byla celkově dost roztahaná a dlouhá, zkrátit to o půl hodiny, vůbec by to ničemu nevadilo.
(zadáno: 21.3.2015)
V porovnání s tím, co je Městské divadlo schopno vyprodukovat, se jedná o slabší komedii. Dokonalá svatba, Charleyova teta, Brouk v hlavě... Tohle se s tím nemůže rovnat. Nějaký větší smích přichází ze strany publika až v druhé půlce, a to ještě nikterak velký. Ale zase musím zmínit vymazlené kostýmy, což se u činoherních komedií moc často nevidí. I kulisy stojí za návštěvu, když už nic jinýho. Ale jak již bylo zmíněno výše, s největší pravděpodobností nebudete odcházet s namoženými břišními svaly. (více v článku na blogu)
(zadáno: 28.3.2015)
Nic moc. Nemá to na film. Všichni se hejbou profesionálně, zpívají jak jinak než výborně, ale něco tomu chybí. Na mě to nemělo asi šmrnc nebo cosi, co nejde pojmenovat. Vězeňské tango je asi jediné, kvůli čemu stojí při představení dávat pozor. Jinak se to vleče jako sopel. Nepomůžou ani růže házené na konci do publika. Jeden z nejslabších muzikálů, co jsem v MdB měla možnost vidět.
(zadáno: 7.4.2015)
Jsem na vážkách. Z obecného pohledu je to jen slepenec písní s přeslazenou zápletkou. Ale když zpívá a hraje Jirka Mach nemá to chybu. Jakmile ale přijde dost svérázné pojetí některých scén, doporučuji vytáhnout sluneční brejle, který si určitě nezapomeňte doma. Kluci osvětlovači si tentokrát hráli až moc. Satana A. Březinové byla pocitově lepší, ale jinak je mezi nimi rozdíl jenom ten, že R. Coufalová nedává do slova "theater" takový tvrdý "r" na konci slova. S. Janotová byla taková něžnější, ale H. Holišová zase neuvěřitelně válí hlasově. A. Slanina místy balancoval na dost tenkém ledu.
(zadáno: 14.8.2015)
Nápad s ledničkama? Supr ? zvlášť v těchto vedrech (trefně využito v několika narážkách). Vyloženě chlapské složení nevadilo, ale přesto jsem počet zasmání mohla na prstech počítat. Nějak mi asi nesedla beztvarost, některé vtípky jsem nechápala. Muži se měnili v ženy, pak zase v ledničky, pak zase v muže. Ale ocenit se musí bezprostřednost, kytara, zpěv, komunikace s diváky... Podruhé bych nešla, ale za návštěvu to stojí. (Znojmo, 12.8. 2015 v rámci Znojmo žije divadlem)
(zadáno: 26.10.2015)
Zázrak se nekonal. Bylo to děsně strnulé. Jednotlivé obrazy na sebe nějak obtížně navazovaly. Některé byly moc dlouhé, po chvíli nudily. Nevím, jestli protagonisté moc řvali při společných písních nebo to bylo krkolomným překladem, ale chvílemi jsem jim nerozuměla. První polovina hry rozvleklá až hanba. Druhá půlka trochu víc akčnější. Ale marné čekání na pořádnej polibek, který měl přijít a vono nic. Snad jen Gazdík (jo, zas se hodil do hlavní role) to celkem zachraňoval, abychom neusínali. Vitázek, Skálová supr. Matušovová moc tlačila na pilu. 50 % za našlapaný orchestr, bez něj jen 40 %.
(zadáno: 26.10.2016)
Na první dobrou mě to nějak moc neoslovilo. Na druhou dobrou jsem už více ocenila kvalitní zpěvohru v činohře. Burešová zvolila aktuální a "pálivé" téma, ale možná ho pro některé uchopila dost těžkopádným způsobem. Každopádně herectví všech přítomných na jedničku, možná by nevadilo zkrácení o půl hodinku. A taky snad na začátek sezóny, kdy byla premiéra uvedena, zvolit lehčí kus pro "masové publikum", které by si jistě více chrochtalo blahem...
(zadáno: 25.1.2018)
Od Bee Gees mám ráda jen hit Stayin´ Alive. Film s Travoltou jsem neviděla. Asi proto jsem byla zaskočená ne dějem, ale spíš koncem, který přišel jako blesk z čistého nebe. Což ale není problém muzikálu, ale předlohy. Prostě celou dobu čekáte na romantickou pusu hlavních představitelů a ono nic. Jinak profesionálně pojatý muzikál. Bezva hudební nastudování a taneční čísla. Jen písně v originále jsou pocitově tak nějak vpravena do děje. Zajímavě řešená scéna. Svítící podlaha jedna s hvězdou. Ale celkově dobrý dojem z profesionálně odvedené práce prostě kazí slabá předloha.
(zadáno: 19.5.2019)
Byla jsem z toho trochu rozpačitá. Některé písničky hodně zanikaly. Výrazněji si pamatuji pouze výkon Aleše Slaniny, Igora Ondříčka a Kristiana Pekara. Osobně bych dala tento muzikál na větší scénu, kde mi hře možná prospěla lepší akustika. Pokud je někdo milovník RENTU a viděl ho na více scénách, bude rád, že uvidí porovnání. Ale u diváků, kteří RENT vůbec neznají, bude docházet spíše k rozpačitým reakcím, stejně jako u mě.
(zadáno: 29.3.2015)
Očekávala jsem, že Kočky postrádají děj. Ale stejně. Vůbec mě to neoslovilo a docela i nebavilo. Kostýmy nic moc, inovace na mě jaksi nezabrala. Seděla jsem, koukala jsem, nechápala jsem, koukala jsem a tak pořád dokola. Pak přišla ta slavná písnička Memory v podání A. Antalové. Všichni hrozně tleskali. Pak opět celou dobu nic, až na konci šup, publikum se zvedlo snad při první oponě. Já seděla jako opařená. Asi jsem vadná já. Na děkovačce nejvíc aplaus pro Antalovou, přitom měla jen jednu písničku. Za ten standing ovation dávám takovéhle procenta. Asi jsem vadná já... :-D
(zadáno: 4.4.2015)
Tentokrát dám podprůměr. Zhlédnuta VG, Aleš Slanina a Hana Holišová. Není tomu co vytknout po herecké ani pěvecké stránce, jako skoro vždy v MdB. Tentokrát to ztroskotalo na poněkud nudném a nezáživném ději. Jediné osvěžením byl I. Ondříček se svými klobouky. Jinak jsem pořád čekala, jestli to bude nějak gradovat a na konci jsem se dočkala suchého a nevýrazného konce. Asi jeden z "nejhorších" muzikálů, co jsem v MdB zatím viděla. Ale hrát tohle třeba v Praze, tak by si lidi určo libovali, jaká je to báječná pecka...
(zadáno: 11.6.2015)
Tohle mě vážně nebavilo. Viděla jsem sice jen půlku, ale dovolím si hodnotit. Asi mi není dáno užít si humor V+W. Isteník a Ressler občas plácli něco zábavného. Toť však vše. Postavy byly křečovité, přes míru karikaturizované. Hodili tam muzikálové mlaďochy na zpěv a tanec, kterými to nezachránili. Ke konci první půlky se řešilo co s tím dělem, Barborou. Na druhou půlku jsem ne svým záměrem neměla možnost jít. Ani mi ta absence konce vůbec nevadí. Bylo to (je) to vlastně úplně o ničem.
(zadáno: 28.12.2015)
Konkrétněji: http://www.i-divadlo.cz/blogy/klara-tesarova/cervene-komety-si-na-vanoce-hraji-na-robina-hooda
(zadáno: 21.6.2017)
První půlka se neskutečně vleče. Námět je v podstatě o ničem. Postrádám silný příběh, na kterém by se dalo stavět. Herci sice odvedli svoje profesionální výkony, jak se v divadle takového jména sluší a patří, ale neměla jsem z nich pocit, že by si hru užívali celým srdcem. Druhá půlka byla o trochu svižnější, ale celkově dojem ze hry moc nevylepšila. Petr Štěpán v ústřední roli sice zachraňoval, co mohl, ale moc toho nadělat právě nemohl. Docela dost lidí na můj vkus odešlo po přestávce. Nutno říci, že je docela chápu, ale existují v brněnském divadelním prostředí i daleko horší kusy.
<<  <  1 2 3