OLDstars

Duncan Macmillan

Všechny báječné věci

Premiéra: 16.3.2018. Překlad: Magdaléna Zelenková. Úprava: Daniel Krejčík, Tomáš Staněk. Výprava: Eva Justichová. Režie: Tomáš Staněk.
1:20x


Dojemná, vtipná interaktivní inscenace pro jednoho herce a publikum o hledání duvodů proč žít. Chlapec má za 80 minut jeden jediný úkol - přesvědčit nejen svou matku, že na světě existuje milion věcí, kvůli kterým stojí za to se nezabíjet...
OLDstars
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
87 %
Termíny představení
18.1. (Pá) 20:00 Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[bytové divadlo Košická]

25.1. (Pá) 20:00 Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
[bytové divadlo Košická]

26.1. (So) 19:00 vstupenky Přidání termínu do svého kalendáře - pouze pro přihlášené uživatele
(Východočeské divadlo Pardubice)

celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jiří Koula 70 %
(zadáno: 6.12.2018, počet hodnocení: 1511)
přínosný / zajímavý komentář
Ano, Daniel Krejčík má obdivuhodnou schopnost udusit vás vlastní niterností... No jo, jenže co z toho? Více viz blog.
Pavel Širmer 80 %
(zadáno: 20.6.2018, počet hodnocení: 1454)
přínosný / zajímavý komentář
75%. K předchozím komentářům vlastně nemám příliš co dodat. Maximální nasazení D. Krejčíka, příjemné nenásilně interaktivní divadlo.
Lukáš Holubec 80 %
(zadáno: 22.3.2018, počet hodnocení: 564)
přínosný / zajímavý komentář
Dojemné, křehké, intimní, niterní... Nevím, jaké pocity bude mít každý konkrétní divák, ale rozhodně jsem přesvědčen, že nikdo nezůstane stranou. A to nejen velmi citlivým a překvapivě přirozeným zapojením do hry, ale především díky síle společného příběhu, v němž se celý sál ocitne od první chvíle. Těžko hodnotit text, jelikož i vzhledem k benevolenci úpravě samotnými diváky evidentně nebude vždy totožný, ale směr a výpověď jistě ano. Další bezchybné režijní vedení Tomáše Staňka v rámci Oldstars monodramat a to nejdůležitější závěrem... Daniel Krejčík!!! Ten kdo vám svým výkonem pohladí duši.
Pavla Haflantová 80 %
(zadáno: 20.3.2018, počet hodnocení: 302)
přínosný / zajímavý komentář
Daniel Krejčík svým výkonem posouvá hranice monodramatu. Dokáže velice dobře pracovat s publikem, které se mu stává hereckým partnerem. Výborně odděluje různé životní fáze své postavy, sledovat ho je opravdu výjimečný zážitek. Koncept interakce zaručuje, že každé představení bude naprostý neopakovatelný originál.
Jiří Landa 80 %
(zadáno: 19.3.2018, počet hodnocení: 2828)
přínosný / zajímavý komentář
D. Krejčík se v inscenaci s hereckou lehkostí přenáší přes několik let, během nichž se jím ztvárňovaná postava chlapce musí vyrovnávat s psychickými problémy matky, která se několikrát pokusila spáchat sebevraždu. S podobnou lehkostí dokáže navázat i kontakt s publikem, s nímž komunikuje tak empaticky, že se během představení cítí příjemně i ti diváci, kteří podobnou interakci nevyhledávají. Díky herecko-režijnímu porozumění a precizně zpracovaným situacím vzniklo v OLDstars další monodrama, které dokáže oslovit diváky napříč generacemi. Řada monodramat OLDstars se začíná zajímavě rozvíjet.
Helena Grégrová 90 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 1353)
přínosný / zajímavý komentář
Napadlo by vás na seznam miliónu věcí, kvůli kterým stojí za to žít, napsat kombajny, které nepřejedou žádného zajíce? Ať už odpovíte jakkoli, věřte mi, že chcete spolu s hlavním hrdinou příběhu odkrýt i spoustu dalších podobně inspirativních, křehkých a dojemných položek. Absolutně odzbrojující a v každé vteřině autentický Daniel Krejčík vám z nich namíchá emočně vydatný koktejl - pro váš pláč i pro váš smích. Ring-o-ding!
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
VasekM 90 %
(zadáno: 21.10.2018, počet hodnocení: 154)
přínosný / zajímavý komentář
95% - bytové divadlo Košická
Překrásná inscenace, velmi osobní, v malém útulném bytečku, s jedním hercem a 30 diváky, kteří se rázem stali hereckými partnery excelentního, úžasného, skvělého a přirozeného Daniela Krejčíka, který dokázal na každou situaci perfektně reagovat a jeho projev mi byl moc příjemný - od přivítání a usazení diváků, až po setkání po představení. Určitě půjdu ještě jednou, protože uvidím vlastně úplně jiné představení, než teď. Moc hezký text, scéna nádherná, situační humor, dojetí. To vše uvidíte během 80 minut, které utečou jako voda. Mně to přišlo jako půl hodiny :).
KSnow 80 %
(zadáno: 13.9.2018, počet hodnocení: 61)
přínosný / zajímavý komentář
Ždímačka na emoce? Asi jo. Ale výraz "skupinová terapie" pro tohle představení rozhodně funguje mnohem lépe. I se zdá tak nějak mimo tady hodnotit (jo, výborný) výkon Daniela Krejčíka či (zajímavě řešenou) scénografii, protože v tomhle představení jde prostě jenom o jedno - o to šíleně důležité téma, emoce a poselství, které se viditelně na většinu diváků přenést podařilo.
Lovin 80 %
(zadáno: 5.9.2018, počet hodnocení: 160)
RichardFenek 50 %
(zadáno: 17.8.2018, počet hodnocení: 8)
Lusilda 100 %
(zadáno: 13.8.2018, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Tahle hra Vás vtáhne a na hodinu a půl nepustí, nebo nás spíš vtáhnul Daniel Krejčík do svého života, on to teda není jeho život, ale bylo to tak uvěřitelné...
Jenda.matousek 60 %
(zadáno: 7.8.2018, počet hodnocení: 319)
přínosný / zajímavý komentář
Neupírám D. Krejčíkovi, že je naprostým mistrem v sebedojímání, ale mým hereckým favoritem asi úplně nebude, na můj vkus to bylo trošku "moc". Také se přiznám, že po čase začala forma přebíjet obsah, takže vlastně nevím, jak hra dopadla. Pro ty, kteří jinak navštěvují jen velké sály s bezpečnou vzdáleností k jevišti, to může být rozhodně zážitek a zajímavé vybočení z komfortní divácké zóny.
Michvon 90 %
(zadáno: 6.8.2018, počet hodnocení: 120)
přínosný / zajímavý komentář
Daniel Krejčík roli nehraje, ale žije. Křehký, dojemný, vtipný, smutný... všechny polohy jsem mu věřila bezezbytku. Bravo!
Adelakle 90 %
(zadáno: 23.6.2018, počet hodnocení: 32)
Alantis12 90 %
(zadáno: 13.5.2018, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasná interaktivní inscenace, ve které Dan Krejčík ukazuje, jak skvěle dovede do pečlivě nastudované hry vkládat i prvky improvizace. I když je spontánní, tak je herecky přesný a precizně přechází z dětské naivity do pubertální a dospělé sféry. To vše se mu daří citlivě a přirozeně... Za mě jeden z největším divadelních zážitků posledních měsíců, který je divákům předkládán takovým způsobem, který si získá každého.
Tarbík 90 %
(zadáno: 13.5.2018, počet hodnocení: 83)
Vaklav 90 %
(zadáno: 13.5.2018, počet hodnocení: 158)
přínosný / zajímavý komentář
85% - Pro mě je tahle hra nejen o hledání štěstí, ale hodně i o toleranci a přístupu k jiným lidem. Takto bychom našli společnou řeč napříč všemi možnými charaktery i menšinami a ne přednáškami na dané téma.
Jsem rád, že právě na tuto hru padla má (náhodná) volba jako na stou inscenaci na těchto stránkách. Těžko bych vybral lépe!
Domi.Mac 100 %
(zadáno: 23.4.2018, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Mých prvních 100% na i-divadle. Třetí setkání s Krejčíkem předčilo i Hodinu rysa. Krejčík je jímavě pravdivý v každý moment,to, jak střídá mezi komickými pasážemi a těmi, kdy přes záchvaty pláče nemůže ani mluvit, nemůžete ho přestat ani na sekundu sledovat. Velmi dojemný text, famózně zinterpretovaný. Komorní prostor a diváci, se kterými Krejčík během představení mluví a vy najednou máte pocit, že vůbec nejste v divadle, ale že se to děje. Můj dosavadní nejlepší divadelní zážitek. Fantastický koncept.
Františka Tranová 80 %
(zadáno: 16.4.2018, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
Všechny báječné věci je představení, které ztělesňuje (pro mě) hlavní pozitivum divadla, což je společný emocionálně nabitý zážitek diváků a herců. V tomto případě se vlastně jedná o herce pouze jednoho, o to je ale výkon Daniela Krejčíka obdivuhodnější. Daří se mu doslova vtahovat diváky do děje, takže i přesto, že se oficiálně jedná o monodrama, Krejčík není jediným hercem večera. H2O se nebojí odvážnějších a vážnějších témat, i zed se jim podařilo zpracovat těžkou problematiku sebevražd důstojným, ale zároveň humorným způsobem. 85 %.
J.anek 80 %
(zadáno: 15.4.2018, počet hodnocení: 193)
přínosný / zajímavý komentář
Je to stejně dobré jako v Chebu. Jen komornější, intenzivnější. Pavel Richta měl v Chebu při představení, které jsem viděl, větší štěstí na spolupracující diváky. Daniel Krejčík se dneska pekelně nadřel. Vlastně jsem během představení hodně přemýšlel, kam se poděla empatie, schopnost hrát si, spolupracovat, být součástí celku. Hodnotit tuhle inscenaci je těžké, je pokaždé jiná. Ale Daniel Krejčík je skvělý, to je bez debat.
MarieMa 80 %
(zadáno: 11.4.2018, počet hodnocení: 7)
Hejbl a Spurvínek 90 %
(zadáno: 26.3.2018, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Strhující příběh plný emocí. Interakce s divákem dotáhnuta do extrému - divák se stává nejen "kulisou", ale i hercem. herecký výkon Daniela Krejčíka byl fenomenální, věřil jsem mu a hltal jsem každé jeho slovo. Paráda
Sebachleba 100 %
(zadáno: 25.3.2018, počet hodnocení: 12)
Tůsa 90 %
(zadáno: 21.3.2018, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Neskutečně hořkosladká inscenace. Díky apelativnímu zpracování a účasti diváka ani na vteřinu nepřestanete sledovat dění, smějete se nahlas, ale zároveň vám mrazí.
Dramaholik 80 %
(zadáno: 19.3.2018, počet hodnocení: 98)
Jirispalensky 100 %
(zadáno: 18.3.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Už v úvodu, nás Dan Krejčík přivítal ve sklepním prostoru H2O, a všem nám pověsil věci na ramínka a každého z nás, jednotlivě přivítal a usadil na místa. Vlastně jsem ani nepostřehl kdy začala hra samotná, vše tak krásně navazovalo. Samotný příběh je sám o sobě strhující, průřez životem kluka, který si musel projít tím vším, až po zjištění že on sám je bipolární.

Musím říci, že z představení jsem odešel emočně rozložen, a celá hra mne donutila přemýšlet nad některými věcmi jinak. Já sám s bipolárkou spoustu let bojuji, ale nyní jsem přišel na něco, co mě málem rozplakalo přímo na židli...
Jiri.okos@gmail.com 100 %
(zadáno: 18.3.2018, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Strhující... Prožil jsem si ve svém životě podobný příběh, který asi nelze "vyřešit", ale jen nechat proplynout, všechny emoce, pláč, vztek, smích, úlevu a smíření... Moc díky za úžasný zážitek i popovídání po představení! Držím moc palce a snad se mi v této věci podaří taky něčím přispět.
JirkaS 100 %
(zadáno: 17.3.2018, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Číslo jedna až milion na mém seznamu báječných věcí: Jít do divadla na Všechny báječné věci! Ne jednou, ne dvakrát, ale milionkrát! Protože tohle za to stojí. Napodruhé to bylo snad ještě lepší než napoprvé. Dan Krejčík je kvalitní, talentovaný a autentický herec, kterému věříte každé nadechnutí, každé slovo, každé gesto. On ten text povyšuje na opravdový divadelní zážitek a já jsem mu věřil, že dokáže milovat zmrzlinu stejně jako to, když mu odroste melír ve vlasech. Dokonalé, skvělé, autentické! Zážitek do konce života! Tohle je život každého z nás! /viděno 16.3.2018 (premiéra) a 12.5.2018/
LucieSykorova 90 %
(zadáno: 17.3.2018, počet hodnocení: 88)
přínosný / zajímavý komentář
Miluju sérii monodramat OLDstars
Sluha 90 %
(zadáno: 16.3.2018, počet hodnocení: 142)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.