Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 5.12.2012)
Po dvou zhlédnutích dávám 75%.

Zajímavá osobní výpověď o době, kterou bychom si měli stále připomínat.

Fandím mladým divadelníkům a jejich mimoškolním projektům, které dělají proto, že v tom vidí nějaký smysl.
(zadáno: 26.11.2012)
Bezprostředně po představení jsem chtěla dát 80%, ale již dnes, následující den, celkový dojem upadá. Oba představitelé hrají typově velice podobné role jako v jejich předchozí spolupráci Láska a porozumění. Jak zajímavé by bylo jim to prostě prohodit...?
Zpět k Deštivým dnům - inscenace má slušně vystavěnou atmosféru, několik mrazivých momentů, pár smutných scén, velice se mi líbila závěrečná scéna Davida Švehlíka.
Divák ví dlouho dopředu, že "tohle nemůže dobře dopadnout," přesto je možných konců vícero a nezbývá, než si počkat na ten autorův...
(zadáno: 19.11.2012)
75%, nicméně s použitím nápomocné tabulky se musím přiklonit k "zážitek". Určitě se nejedná o inscenaci pro každého (kolik takových je?), ale letošní se KALD předvedl v nejlepším světle.
Čím je inscenace pobuřující? Originální myšlenkou doslovně předvést to, co ve folklóru zůstává pouze naznačeno - ženy touží po muži za každou cenu a muži si berou, co se jim zlíbí.
A tato myšlenka, jakkoliv může znít v 21. století absurdně, dokáže v DISKu vyvolat v někom emoce, v jiném mrazení, místy pobavení a každopádně zajímavý divadelní zážitek!
(zadáno: 19.11.2012)
Vynikající výkon Petra Lněničky, bohužel Monice Zoubkové to vyšlo méně a hlavně v závěru bych čekala citlivější podání.
(zadáno: 12.11.2012)
75%
Tak alespoň derniéru jsem stihla. Vynikající výkon Pavla Rímského coby pyšného Deadala, kterého dostihne jak vlastní svědomí, tak anticky boží trest.
(zadáno: 9.11.2012)
75%
Formálně perfektní inscenace, výborně zahrané hostující představení v Komedii. Vedle výkonů pochválených jinými komentáři musím jmenovat Pavla Majkuse, který byl sice civilnější než stylizované hlavní figury, ale přesto přesný ve výrazu a velice dojemný.
(zadáno: 1.11.2012)
Na obnovené premiéře bylo slyšet nápovědu stejně často jako herce. To je veliká škoda, ale věřím, že tato chyba bude záhy odstraněna.

Josef Laufer má nastudovaného Columba v podání Petera Falka perfektně, každé gesto, tón hlasu, mimika, vše připomíná nejznámějšího představitele. Dr. Flemming Jaromíra Dulavy je trochu obtížně dešifrovatelný - člověk neví, zda jej chápat, odsuzovat, jestli milenku miluje, či využívá. Třeba je to tak ale správně.

Celkově, pokud jste každý díl Columba viděli několikrát, tato inscenace Vás nemusí zklamat.
(zadáno: 1.11.2012)
Typově perfektně obsazené role, výborně zahrané. Scéna i hudba slouží k umocnění výsledného dojmu.

Tři sestry jsou mou srdeční záležitostí, na tuto inscenaci jsem byla tedy velice zvědavá. Anna Saavedra zručně aktualizovala při současném zachování čechovovské atmosféry. Některé motivy jsou posunuté, jiné nahlížené optikou dnešní doby, ale celek opravdu funguje a Kuřačky nelze než vřele doporučit.
(zadáno: 1.11.2012)
Minimálně kvůli výkonu Filipa Kaňkovského stojí za to tuto absolventskou inscenaci vidět!
Ovšem pozitiv je možno najít více, velice se mi líbila scéna rozdělená na temný les, kde přebývají loupežníci, a barevné panství Moorů. Marie Poulová plně využívá své němé role, kterou uhrála na výbornou. A protože je to mé první setkání s tímto ročníkem, vytipovala jsem si pár jmen k dalšímu sledování.

Co je trošku škoda, že Aleš Bilík ještě takto náročný text neumí podat přesvědčivě. Potenciál tam je, najdou se světlé momenty, ale jako celek má jeho výkon zatím rezervy.
(zadáno: 1.11.2012)
I přes velice nepříznivé počasí na letní scéně Divadla Ungelt ve mně hra zanechala pozitivní dojmy. Člověk se nedočká žádného zásadního zvratu či překvapení, nicméně celé je to takové ungeltovsky lidské.
(zadáno: 10.10.2012)
Spousta zajímavých a dobře provedených nápadů se střídá s momenty, které jsou těžko pochopitelné - beru to ale jako svůj vlastní nedostatek. Při sledování představení jsem se přesto velmi dobře bavila a Jiří Vyorálek se stává mým velkým oblíbencem :)
(zadáno: 10.10.2012)
74,99%
Četla jsem knihu a tak jsem se těšila na ceněnou inscenaci. Chvíli mi trvalo se do toho dostat, ale časem jsem si přišla na své. Josef Kubánik v roli Oskara exceluje. Přesto musím říct, že se z inscenace dalo vyždímat více, hlavně v závěru.

Hudební složka často spíše rušila, některé zvuky byly vyloženě nepříjemné.
(zadáno: 10.10.2012)
Opravdu pecka! Pohled na ženy, prototypy, schémata myšlení, vnější pohled i vhled pod pokličku spokojených úsměvů. Duo Dzurindová + Petrželková si zaslouží velký potlesk, stejně tak všichni čtyři mladí herci. Nebudu prozrazovat úlohu Tomáše Kobra, ale říct mi někdo dopředu, že mu tohle uvěřím, kroutila bych jen hlavou...ale uvěřila jsem a ráda :) Skvělý zážitek a jedna z inscenací, díky kterým mám Rubín tak moc ráda.
(zadáno: 10.10.2012)
65%
Zábavná inscenace, ale nějak mě vnitřně nezasáhla. Zajímalo by mě, jaký byl autorův záměr, na sondu do ženského myšlení poněkud povrchní (což chlapovi můžeme odpustit), na čistou zábavu se to ovšem rozhodně netvářilo.

Herecké výkony přesvědčivé a vyrovnané.
(zadáno: 10.10.2012)
Za celou dobu trvání jsem nepochopila, proč tato inscenace vznikla, proč by měla někoho zajímat, co asi provedli herci, kteří v tom musí hrát.

Dvacet procent za několik opravdu povedených hudebních čísel...
(zadáno: 10.10.2012)
Geniální!
Edit: Opravdu geniální inscenace, která ani po jedenácti letech netrpí rozplizlostí, nesoustředěností, znuděnými herci. Ani zdaleka ne. Krásný večer díky skvělému divadlu.
(zadáno: 31.8.2012)
Viděno na Letní Letné a skvěle jsem se bavila! Text hry je hravý, plný vtipných narážek a skvělých nápadů. Herecké provedení projevilo správnou míru nadsázky. Prostě tohle musím vidět znova a už teď se těším! :)
(zadáno: 4.8.2012)
55%
Inscenace má své světlé okamžiky, bohužel "to hlavní", kvůli čemu jde člověk na Romea a Julii se nějak nedostává. Více v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.7.2012)
75%
Vynikající výkony pánů Sitka, Zimy a Valenty. Nádraží Praha-Bubny pomohlo dotvořit stísněnou atmosféru.

Abych byla upřímná, inscenace by mohla být zpracována lépe, prostor tam rozhodně je. Ale považuji za obrovský přínos jakoukoliv inscenaci pravdivě poukazující na hrůzy a zvěrstva minulého století, kteréžto téma by mělo být všem vtloukáno do hlavy od pubertálních let.
Ideální inscenace pro školy!!!
(zadáno: 23.7.2012)
Pohlazení po duši v podání mého oblíbeného souboru. Takřka geniální nápad na ztvárnění jednotlivých složek osobnosti. Incenace, které nechybí vtip a švih. Viděla jsem jednou a doufám, že ne naposledy.
(zadáno: 23.7.2012)
(zadáno: 23.7.2012)
(zadáno: 23.7.2012)
Mno...pravda, jedná se o velice těžko čitelnou inscenaci, nicméně herecké výkony mě oslovily a vážně zvažuji druhou návštěvu. Je to úchylné...ale má to něco do sebe...
(zadáno: 23.7.2012)
Wow...to se nedá popsat, to se musí vidět. Neuvěřitelné výkony, propojení obsahu a formy, velice silný text. Klobouk dolů před překladem Ester Žantovské.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>