Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (338)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.10.2015)
Rozhodně slabší kus z kalichovské produkce. Škrty by celé inscenaci velice prospěly (no ale jak se pak dostat na standardní délku, že?), dialogy...škoda mluvit. Bohužel se mi zdálo, že jindy spolehlivý Roman Tomeš měl špatný den.
Mezi klady musím zmínit sóla Alžběty Bartošové (Strom) a Michala Pleskota (Balada o poľných vtákoch), celkové výkony J. Kříže a P. Pálka, zajímavý hlas M. Procházkové. Samozřejmě výborné choreografie, zajímavé aranže některých písní.
Myslím, že výroba hitmuzikálu je velice tenký led, který se v tomto případě poněkud propadl.
(zadáno: 24.10.2015)
75%
Vše o inscenaci již bylo asi řečeno, proto jen dodám, že zde by se měla Reza inspirovat, kterak psát o dvou manželských párech v jedné místnosti.
(zadáno: 15.10.2015)
Celkem není co dodat k hodnocením kolegů, zábavná hříčka popisující skutečné události (nejen na motivy, pravdy je v tom více, než by se mohlo zdát), nezapomenutelné kreace V. Neužila.
(zadáno: 20.9.2015)
(zadáno: 15.9.2015)
Nádhera...těžko se mi hledají slova, výborně napsané, přeložené, zrežírované, zahrané...tolik emocí na tak malém prostoru. Tleskám, děkuji.
(zadáno: 27.6.2015)
Představení mě neskutečně zasáhlo. Sled epizod, které se prolínají a snaží pojmout složitost (nejen homosexuálních) vztahů v dnešní době, nenabízí konkrétní děj. Ale mně přišlo, že sdělení a myšlenky, které už byly k vidění mnohokrát, podává naléhavým, nebanálním a nebagatelizujícím způsobem.
Vložené písničky měly obrovskou sílu a vždy velice trefně doplňovaly aktuální epizodu, aranže Ivana Achera jsou prostě úžasné a Erika Stárková má hlas od Boha.
(zadáno: 9.6.2015)
Neuvěřitelné zpracování slavné hry, více v recenzi.
(zadáno: 9.6.2015)
I přes mnohé pozitivní momenty na mě až příliš psychedelická inscenace.
(zadáno: 25.1.2015)
Dobře zinscenovaná naprosto průměrná hra. Bohužel nevidím moc důvod, proč takový text uvádět. Na komedii poněkud málo vtipné, na apelativní divadlo zase málo naléhavé.
Herecké výkony vesměs vyrovnané, nejvíce mě oslovila Zuzana Slavíková.
Od Tomáše Svobody bych čekala trochu víc nadsázky, věřím, že by to celku prospělo.
(zadáno: 21.1.2015)
85%
Čechovovská hra o Čechovovi, lahůdka. Režisér s dramaturgyní udělali atraktivní inscenaci a mladí herci se svých úloh zhostili na jedničku. Není snad ani fér vyzdvihovat jediné jméno, ale prostě vstupní monolog Petra Šmída mě opravdu dostal do kolen.
(zadáno: 9.1.2015)
Vynikající šílenství Ofélie, skvělá druhá půlka, strhující závěrečná scéna. Vlastně mi tam téměř nic nevadilo, ale zároveň mě skoro nic nenadchlo.
(zadáno: 9.1.2015)
Co se stane, když vezmete absurdní drama a seberete mu autorův kontext? Bude zábava? Musí být?
Braňo Holiček pokračuje ve své linii divadla kritizujícího stav dnešní společnosti, nicméně tentokrát už podle mě nedokázal vybalancovat sdělení a koukatelnost. Proto bych tuto inscenaci doporučila skalním příznivcům. A nejlépe si před tím ještě přečíst předlohu.
(zadáno: 15.11.2014)
85%
Veliký divadelní zážitek, úžasné propojení Mozartova requiem, velkorysé výpravy a hlavně výtečných hereckých výkonů pánů Donutilů a Simony Zmrzlé. Na představení jsem se velice těšila a odcházela naprosto spokojená.
(zadáno: 10.11.2014)
Velice povedená inscenace!
Pokud se nějaký trik ve Fabrice nepovedl dle záměru, můžu nad tím směle mávnout rukou. Množství dětských "aaach", "jůůů", "hele mamííí, on je támhle!" a podobných reakcí vytvořilo atmosféru, kde i dospělý divák mohl vypnout ostražitost a nechat se prostě unášet krásnými obrazy.
(zadáno: 10.11.2014)
75%
Miluji Čechova a pokud se povede variace na jeho dílo, vždy se ráda podívám. Vyšší procenta nemohu dát, protože po 10 dnech ve mně nezůstalo moc dojmů. Za sebe musím vyzdvihnout výkon Marka Cisovského, který zahrál Lepechina autentického a dojemného.
(zadáno: 18.10.2014)
V obnoveném uvedení si inscenace podržela vše, co z ní činí výjimečný zážitek. Mrazivé momenty ukazují, že hranice násilí je možná mnohem blíž, než si myslíme a "oni, ti zlí" jsme možná i my.
(zadáno: 18.10.2014)
Tentokrát přinesla La Putyka spíše nápaditost a hravou atmosféru, než dechberoucí akrobacie, ale stále si drží vysoký standard. Jiří Kohout je opět tím průvodcem, který je nám všem tak nějak blízký, ale moc se mi líbil Vojtěch Fülep, který vévodil mnoha scénám svou přirozenou komikou.
Myslím, že Play je ideální inscenací, pokud chcete představit dítěti svět nového cirkusu!
(zadáno: 12.8.2014)
35%
No tak...nejsilnější dojem na mě udělal Bořek Slezáček, který používá uvolňovací obličejové cviky jako herecké grimasy a to tak, že prakticky neustále, pokud hovoří k publiku. Občas jsem se musela podívat jinam, protože čeho je moc...
Na Báru Mottlovou jsem se vyloženě těšila, takže minimálně 10% putuje na její konto.
Před rokem jsem nevěřícně zírala na ohňostroj trapnosti, letos, vyzbrojena touto zkušeností, jsem se mohla už povznést a místy i pobavit.
(zadáno: 30.6.2014)
Hravá a nápaditá inscenace s pěknými písničkami.
(zadáno: 21.5.2014)
85%
Musím pochválit dramaturgii a režii této inscenace, jak mám Mikuláška v oblibě, tak tímto mě nejen potěšil, ale zároveň dost překvapil.
Mladí herci byli většinu času velice přesvědčiví, občas jsem ani nedýchala, běhal mi mráz po zádech, potlačovala jsem slzy...jen v některých scénách (a nejen při přeřeku) bylo poznat, že smích je skutečný, že nedokáží ještě vždy udržet herecký výraz...maličkost, kterou bych nejspíš z jiné než první řady ani nezaznamenala.
Je vždy těžké loučit se s dalším ročníkem v DISKu a tento rok pro mě alterna vyhrála.
(zadáno: 19.2.2014)
65%
Podle mě se jedná o inscenaci, kterou tvůrci udělali primárně pro herce - a ti, kterým se podaří u řemesla udržet, za ni budou jednou nejspíš i dost rádi.
Přestože si otevřená výpověď udržela mou pozornost po celou dobu a pomohla mi velice dobře odlišit a zapamatovat si jednotlivé absolventy, jedná se o jednorázový zážitek, který není důvod opakovat.
(zadáno: 29.1.2014)
Zábavná podívaná, oba představitelé skutečně hrají s obrovským nasazením. Lze doporučit jako příjemně strávený večer bez dalších nároků.
(zadáno: 29.1.2014)
Předně skvěle napsaná hra, která klade několik výrazných hereckých příležitostí. Štěpán Benoni po celou dobu představení nevypadl z role ani na vteřinku, veškerá gesta, tón hlasu, vše ztvárnil perfektně. Vedle něj musím vyzdvihnout i Zdeňka Velena v roli Christopherova otce.
Další kousek, na který se vyplatí do Kladna vyrazit!
(zadáno: 29.1.2014)
Braňo Holiček opět dokázal předat svou myšlenku, sdělit jakési varování, poukázat na aktuální, byť pro mnohé třeba nerelevantní problém.
První polovina inscenace představuje aktéry - jednu konkrétní legendu českého internetu s jeho hlavními průvodními znaky a proti němu bezejmenný dav příznivců, šmíráků a pronásledovatelů. V druhé polovině potom toto schéma eskaluje - chtělo by se říci až do absurdna, jenže osoby a události v této inscenaci nejsou ani trochu smyšlené...
(zadáno: 15.1.2014)
Stojí za zhlédnutí i za výlet z nedaleké Prahy. Režijně i dramaturgicky dobře uchopeno, díky tomu + díky přesným hereckým výkonům inscenace v dobrém tempu udrží divákovu pozornost od začátku do konce.