Redakce

Anežka Kotoučová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (216)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.3.2016)
Městská divadla by si měla Pavla Kheka předcházet - zvyšuje jim svou režií pokleslou úroveň kvality. Hodnotné zinscenování, které nenapodobuje film. Neobvyklá scéna a zapamatováníhodná kreace Vasila Fridricha, který se do Jozy vtělil skutečně dokonale.
(zadáno: 13.2.2016)
Akurátní inscenace vícežánrové a neprávem zapomínané hry. Tradičně výborní herci a rozumně zkrácený text. Působivá je scéna obživení Hermiony.
(zadáno: 23.11.2015)
"Hup na hostitelku!"
Jako takové dusnější vztahové drama - proč ne? Herci jsou výborně vybraní, zvlášť V. Kubařové role naivní myšky seděla.
66%
(zadáno: 7.11.2015)
Misantrop dle mého názoru není ani asociál ani idealista, nýbrž vzor toho, jak by se k sobě měli lidé chovat. Proto tuto navýsost aktuální Molierovu hru mám tolik ráda a Švanďácké pojetí je kvalitně zinscenovanou klasikou. Kostýmy jsou výborné, scéna v pořádku, výkony herců ale nerovnoměrné. Je dosti velký rozpor sledovat dynamického, správně nadurděného M. Čapku nebo nenápadnou, ale o to zajímavější M. Krátkou na jedné straně, když na opačné straně zrovna nezáří mírně přehrávající B. Pavlíková a slabší D. Punčochář nebo J. Erftemeijer. Ve výsledku ale spokojenost.
74%
(zadáno: 13.10.2015)
Jezerka si touto hrou u mě trochu napravuje reputaci. Je třeba pochopit, že Allen nikdy nevytvářel hlubokomyslné filmy. Zahraj to znovu Same ale zdůrazňuje to, co mám na Woodym nejraději-skvěle dávkovaný suchý humor a typický hlavní hrdina, v jehož ztvárnění Jan Hrušínský skutečně vynikl. Odbourávací scénky i s M. Šplechtovou byly příjemným bonusem. Takto si představuji lehkou jednoduchou komedii.
68%
(zadáno: 26.4.2015)
Vůbec to nebylo špatné. Vlastně mě nejvíc překvapilo, jak hodně tam ze Zeyera bylo a jak text koresponduje s gay tématikou - koneckonců, on možná i sám Zeyer byl homosexuál.
Přiznám se, že k zasmání mi pomalu stačilo, aby Michal Kern nasadil ten svůj vykulený výraz a bylo to. Jinak dobrý výběr hudby (LOTR), Špinarovy typické prvky (souboj ve zpomalovačce, mikrofon) a skvělá sehranost A. i A. Potěšilo.
74%
(zadáno: 31.5.2014)
"Kerestešová - no to už snad musí být nějaká Maďarka!"
Ale nebylo to špatné. Pár vtípků a dobří herci. Jen jsem trochu doufala, že tam bude přece jen znatelnější kompatibilita mezi zvířecími a lidskými vlastnostmi.
Určitě bych doporučila rodičům, jejichž děti chtějí dělat herectví. Ironické vzhledem k obsahu inscenace bylo více než poloprázdné hlediště, takže bych hru doporučila už jen kvůli větší návštěvnosti.
65%
(zadáno: 1.5.2014)
Update po 2. zhlédnutí 30. 6. 2016: Zajímavé, zábavné, kabaretní pojetí s rysy povedenými (muži hrající ženské postavy a koncepce titulního hrdiny/hrdinky; Shakespeare a Marlowe) i méně povedenými (někdy trochu estrádní vtípky; pitvořící se žába Jana Vápeníka; dosti primitivní a do očí bijící moralizace by mohla být trochu omezena; co měla znamenat ta chobotnice?). Vynikající je tu Lubor Novotný jako vévodkyně z Yorku.
Úžasná Pavlína Štorková si standing ovations jistojistě zaslouží a navíc nádherně zpívá.
74%
(zadáno: 29.4.2014)
Myslím si, že není vůbec jednoduché vytvořit představení, které by nadchlo současně čtyřleté dítě přede mnou, mojí sedmnáctiletou sestru po mojí levici i postarší dámu po mé pravici. To, že se to Líné Babičce povedlo, je bezpochyby její největší deviza.
75% za bezkonkurenční scénu s důchodci na počítačovém kurzu
(zadáno: 12.4.2014)
Mé první setkání s Nebeského režií. Zajímavé, aktualizované(jen ten Trierův Antikrist mě na začátku trochu vyrušoval), ovšem s rozptylujícími kostýmy. Skvělé herecké výkony v čele s Lucií Trmíkovou. Odbourala mě scénka se skládáním stolečku, ta byla bezvadná.
75% za naprosto nejlepšího psího herce:-)
(zadáno: 23.3.2014)
Bezručovský Revizor není špatný, ale jeho základní chyba je obsažena už v podtitulku - Nikolaj V. Gogol totiž nikdy nechtěl, aby se z Revizora stala groteska či fraška, aby se tomu lidé pouze smáli a nespatřovali v tom mnohem hlubší a mnohem smutnější rysy naší společnosti.Tak to bylo se mnou - jinak vcelku dobré inscenaci jsem se místy smála, ale aby v tom bylo radikálněji vyjádřeno stále aktuální poselství, to se bohužel říci nedá...
Viděno v divadle v Celetné, 65%
(zadáno: 21.5.2013)
K oběma scénám MDP jsem už hodně dlouho nedůvěřivá, ale Důkaz je víceméně výjimkou, ačkoliv se ve zdejším podání stále jedná o kvalitativně průměrnou hru. Veronika Kubařová se herecky stále ještě formuje, rozhodně je však velkým talentem a troufnu si říci, že momentálně i hlavní devizou Městských divadel. Písaříkovo extempore s bicími velmi rušivé a nekompatibilní. Režijně jsou tam poměrně velké mezery.
(zadáno: 23.4.2013)
V podstatě souhlasím s redaktorkou V. Steffanovou.Povídky jsou sice ztvárněním hodně diferencované,těžko se však od sebe rozlišují a ve vší úctě k Čapkovi ani nemají ten správný obsahový "impact". Navozují pouze určitý pocit,atmosféru melancholie, nevedou však k adekvátní katarzi.
Na druhou stranu - scéna je skvělá a originální, herci velmi sympatičtí a tentokrát mě dostala i hudba.
75%
(zadáno: 20.4.2012)
Opravdu hodně klasické, co dodat.
Možná jen, že jsem měla přece jen trochu problém s uchopením a sžitím se s Žáčkové Blanche, na druhou stranu ale nepopírám, že hraje vyspěle a se zjevným zapálením pro určitě obtížnou postavu.
A že Marika Procházková je ve svém hereckém výrazu sympaticky upřímná a uvolněná.
(zadáno: 28.10.2011)
Skutečně jsem se(,byť už bohužel nikoli jako dítě)výtečně bavila.
(zadáno: 28.10.2011)
"Svůj omyl poznáš Radúze,.."
Velmi "mladistvé", nemusí upoutat každého, nicméně snaha Pitínského o autenticitu a opravdový prožitek ze Zeyera je zřetelná a obdivuhodná.
75%
(zadáno: 28.10.2011)
Komedie mi Vírou, láskou, nadějí definitivně dokázala, že si umí parádně vybírat inteligentní a trefné hry. Ivana Uhlířová rules forever:-)
(zadáno: 28.10.2011)
(zadáno: 5.3.2011)
Kladno mě po hrozně dlouhé době příjemně potěšilo skvělým výběrem hry, režiséra i herců. Výborná A. Štréblová a E. Nadáždyová, stylizace v obou polovinách potěší.
(zadáno: 17.12.2010)
Pro Mikuláškovy inscenace mám od odob E.Oněgina velikou slabost,ale tohle bylo moc i na mě.Přemíra stylizace a symbolů činí z Macbetha něco neharmonického,čemu jsem nerozuměla a ani rozumět nechtěla.Okatá scéna mi připadala relativně disfunkční,hudba příliš slabá v kvalitě a příliš silná během monologů herců.Dobře koncipované jsou postavy čarodějnic a zmínění hodný je kvalitní výkon J.Vondráčka,K.Sedláčkové)a Banquo příjemně civilního T.Turka.
(zadáno: 17.12.2010)
Příběh Cyrana je působivý a vždy lidi táhnul do divadel.Zde jsem byla navzdory průměrným recenzím spokojenější než s verzí divadla v Celetné. Příjemná hudba a pár vtipných míst.
(zadáno: 6.11.2010)
Akurátní záležitost.
(zadáno: 8.10.2010)
Osobně si myslím, že Klíma není nijak jednoduchý ke zdramatizování, ale v Komedii se s tím poprali dost obstojně a hlavně po svém, což není na škodu. Velmi účelné a sympatické využití hlediště. A  Martin Finger-i když je postavou a vzhledem spíše pravým opakem Sternenhocha-se vážně snaží. Pozoruhodný zážitek pro ty kdo Klímovi přišli na chuť.
Moderním hrám příliš nerozumím, ale Srpen se mi zdál jako schematicky komplexní drama. Nemusím častější neslušná slova,ale k moderním hrám to dnes asi patří. Výkon K.Burianové je skutečně obdivuhodný-její hattrick za těžkou roli závislé je zasloužený,dobrá je též M. Šplechtová.