Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Koula 60 %
(zadáno: 21.9.2012, počet hodnocení: 1354)
přínosný / zajímavý komentář
Vzpomínám si, jak mě kdysi zasáhl film... Současné nastudování v Karlíně je jeho odraz přes několik zrcadel, sice je pořád vidět, že "to tam je", ale je to z většiny zásluhou originálu, inscenace jako zesilovač nefunguje, spíše naopak.
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 13.12.2010, počet hodnocení: 1280)
přínosný / zajímavý komentář
Nové pražské provedení rockové opery bylo zdařilé především po hudební stránce. Nejnáročnější píseň zazpíval K. Střihavka jedinečně (v Čechách možná nemá konkurenci), ale po zbytek představení neprojevil takové nasazení. Nadšen jsem byl z výstupů B. Basikové. Spokojen jsem byl s J. Toužimským, J. Kornem či V. Bártou (v menší roli Piláta). Obávám se, že v jiných alternacích bude dojem slabší. Samotná inscenace průměrná. Režisér se příliš soustředil na vnější efekt, domyšlené akce a náročná dekorace spíše dílu ublížily. Problematická koncepce přispěla k celkově spíše chladnému vyznění.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 2.12.2010, počet hodnocení: 656)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno 1.12.2010. Ježíš - Střihavka, Jidáš - Toužimský, Marie - Basiková.
Dle mě rozhodně povedené představení. Střihavka zpíval výborně (tak jako on zahrady getsemanské zazpívá jen málokdo). Basiková též vynikající. Toužimský určitě dobrej, ale já už mám toho Jidáše asi až moc spojeného s Danem Bártou...:-/ Pilát Noid Bárta podal dobrý výkon, ale Korn jako Herodes je opravdu slabší. Scéna slušná, zvláště ukřižování mělo atmosféru. Celkově to nebylo dokonalé na 100 %, ale i tak stále velmi dobré!
Michal Novák 60 %
(zadáno: 14.11.2010, počet hodnocení: 917)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel inscenace je režijně taková sterilní, bez jasné koncepce, místy "americky" kýčovitá. Z Noida mě bolely uši, zato Kamil Střihavka a Bára Basiková jak za starých časů. Plnokrevné nazvučení a svícení super.
Jiří Landa 50 %
(zadáno: 7.11.2010, počet hodnocení: 2723)
Helena Grégrová 50 %
(zadáno: 7.11.2010, počet hodnocení: 1247)
Johana Hovorková 90 %
(zadáno: 28.5.2013, počet hodnocení: 87)
Hodnocení uživatelů:
HonzaB 60 %
(zadáno: 16.7.2017, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
V porovnání s původní verzí z 90 let o menší zážitek. Jak z hlediska ztvárnění tak i pěveckých výkonů. Možná tomu tak bylo i proto, že chyběl Kamil Střihavka.
MartinB 80 %
(zadáno: 30.5.2017, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Kamil Střihavka byl neskutečný. Noid jakbysmet.
Ale co mne na Ježíšovi jako takovém nejvíce baví, jsou texty pana Prostějovského. Jeho přebásnění je dokonalé.
Vlastaa 90 %
(zadáno: 22.4.2017, počet hodnocení: 25)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mne muzikál č.1. Ztvárnění ve Spirále bylo působivější a herecké výkony excelentnější, ale i v podání HD v Karlíně podle mého názoru tento muzikál převyšuje ostatní.
Lucka33 100 %
(zadáno: 24.3.2017, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Toto predstaveni jsem videla jiz ve Spirale jako dite a velmi se mi libilo. V Karline jsem shledla vsechny mozne alternace. Noid je jako Jezis skvely. Desila jsem se,kdyz jsem zjistila,ze ho mame,ale pevecky i herecky uzasny vykon. Jezise jsem mu 100% verila. Kamil uz bohuzel nema takovy hlas jako pred par lety. Pred tremi lety byl jeho Jezis neskutecny. Nedavno uz bohuzel slabsi vykon. Jan Touzimsky jako Jidas je uzasny. Vedeni Karlina bych doporucila nedavat jako alternaci pana Skorepu. Hlasove mu role vubec nesedi a kazi zazitek z predstaveni. Velmi rada se na predstaveni vracim.
Jan Bohutinsky 80 %
(zadáno: 21.3.2017, počet hodnocení: 31)
přínosný / zajímavý komentář
Milý návrat po letech :-)
Hanichka 80 %
(zadáno: 19.3.2017, počet hodnocení: 16)
Verca M. 100 %
(zadáno: 28.1.2017, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Miluju tento muzikál, výkony pana Střihavky a Noida jsou excelentní, celá scéna provedená v divadle Karlín je velice pěkně vytvořena.
Tereza64 100 %
(zadáno: 20.12.2016, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Absolutně nejlepší muzikál. Skvělá hudba, skvělé obsazení, choreografie,...
Xlucianka 60 %
(zadáno: 5.12.2016, počet hodnocení: 13)
Ala 90 %
(zadáno: 10.11.2016, počet hodnocení: 89)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající výkony prakticky všech sólistů i skvělý sbor. Pro mě překvapivě výborný Noid v roli Ježíše. Vůbec jsem nevěděla, jak dobře umí ječet :-). Skvělý Michal Skořepa jako Jidáš. Eva Burešová jako Máří mi taky udělala velkou radost. A z dalších rolí zmíním např. moc hezké výkony Ondřeje Brzobohatého (Herodes), Peťo Strenáčika (Šimon Zélótes) nebo Jaromíra Holuba (Šimon Petr).
Ivuspeterova98 100 %
(zadáno: 2.11.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
nemám slov, dokonalost
Silencia 60 %
(zadáno: 25.9.2016, počet hodnocení: 25)
Anafil 90 %
(zadáno: 21.9.2016, počet hodnocení: 20)
Tomkom 50 %
(zadáno: 13.6.2016, počet hodnocení: 71)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel zážitek ze Spirály vede....
Maggie 100 %
(zadáno: 30.5.2016, počet hodnocení: 24)
Janul. 90 %
(zadáno: 16.5.2016, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Moc pěkné, úžasné výkony, nejlepší ovšem NOID!
Mikes 70 %
(zadáno: 12.5.2016, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
5.5.16, Barta, Touzimsky, Basikova, Polak, Brzobohaty. Velmi tradicni az zastarale, podobne jako kdysi ve Spirale. Vic tance super. Jednoducha pusobiva scena, dobre odehrano i zazpivano. Jidas mel v prvni puli problemy, asi s technikou. Barta, Basikova, Polak super. Druha pule je prilis tradicni/truchliva/depresivni, protikladem je rozjuchany Brzobohaty, to spolu nesedi. 10-ti leta dcera plakala, me prisla 2. pule dost nudna a zdlouhava. Presto, ze mam radeji moderni evropskou putovni verzi, jsem byl spokojeny. Profesionalni, dobre provedene, jen vysledny dojem ponekud sedy a zapraseny.
JéHá 80 %
(zadáno: 3.5.2016, počet hodnocení: 30)
Andrea Pardubice 80 %
(zadáno: 13.3.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Na predstaveni jsme byli 12.3.2016. Trochu zklamana jsem byla z vykonu pana Strihavky. Prijde mi, ze to je udel rockeru, ze s pribyvajicim vekem se zhorsuje jejich hlas...
Zato pan Korn byl ve svem kratkem vystupu perfektni jako vzdy.
A co chci hlavne vyzdvihnout je zpev Evy Buresove coby Mari Magdaleny. Vubec jsme nevedeli, ze v predstaveni taky alternuje. Byla opravdu nejlepsim prekvapenim celeho predstaveni. Je to vynikajici a navic i pohledna zpevacka :-)
Jinak k muzikalu jako celku - je to krasne predstaveni a urcite stoji za to ho videt.
Ivi 80 %
(zadáno: 28.2.2016, počet hodnocení: 27)
Krysarn 30 %
(zadáno: 9.2.2016, počet hodnocení: 5)
Miskova Pet 50 %
(zadáno: 1.2.2016, počet hodnocení: 29)
Tomass 100 %
(zadáno: 10.5.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Klasika. Jesus s Kamilem je nepopsatelný. Dasha jako Máří skvělá!
SirThompson 70 %
(zadáno: 23.4.2015, počet hodnocení: 53)
Bigiie 70 %
(zadáno: 11.3.2015, počet hodnocení: 12)
Tarbík 60 %
(zadáno: 10.3.2015, počet hodnocení: 58)
IgnaciusR 80 %
(zadáno: 20.2.2015, počet hodnocení: 24)
Anchy 80 %
(zadáno: 9.11.2014, počet hodnocení: 28)
přínosný / zajímavý komentář
Pěvecký koncert Kamila Střihavky :)
Etfu 90 %
(zadáno: 17.10.2014, počet hodnocení: 54)
Adlen 100 %
(zadáno: 23.6.2014, počet hodnocení: 15)
Verapi 70 %
(zadáno: 3.6.2014, počet hodnocení: 59)
Ondonoriko 50 %
(zadáno: 30.5.2014, počet hodnocení: 18)
přínosný / zajímavý komentář
čekala jsem víc. Nějak se to nehodí do toho načančaného sálu.
Vladimír10 90 %
(zadáno: 3.4.2014, počet hodnocení: 332)
přínosný / zajímavý komentář
Rocková opera, ve které se pouze zpívá a činohra hraje až druhé housle, byla možná pro mnoho mladých komerčně zhýčkaných diváků nečekaným problémem. Karlínské divadlo však konečně předvedlo inscenaci na úrovni, za kterou by se nemusela stydět žádná ze světových hudebních scén. Ve srovnání s Aidou od téhož režiséra vyhrává Jesus na plné čáře. Živý orchestr byl bohužel přesunut až za dekorace do hlubin jeviště, proto hudba následně působí tak, jako kdyby byla pouštěna ze záznamu. Mistrně jsou vymyšleny triky při smrti Jidáše a Ježíše. Suverénní výkony předvádí K. Střihavka a L. Krämer.
Stuntman Mike 70 %
(zadáno: 25.3.2014, počet hodnocení: 18)
Chamyl 70 %
(zadáno: 4.3.2014, počet hodnocení: 22)
Katerian 100 %
(zadáno: 31.1.2014, počet hodnocení: 35)
Jezinka11 90 %
(zadáno: 26.12.2013, počet hodnocení: 47)
Adamcikv 90 %
(zadáno: 27.10.2013, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mě pořád nejlepší inscenace zahraničního muzikálu v Čechách. Skvělý Střihavka, Basiková, Dasha, Korn, Brzobohatý. Sbor se výborně drží ve všech partech a dokonalost dokresluje dechberoucí překlad Michaela Prostějovského.
Abigail7 40 %
(zadáno: 5.10.2013, počet hodnocení: 171)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoznačně absolutní zklamání.
Zvuk mizerný, výprava i režijní nastudování jen barevné povrchní pozlátko bez jakékoli hloubky. Výkony mizerné (Střihavka velmi slabý odvar dřívějších kvalit; Noid, který byl půlku představení mimo; nezajímaví Korn a Basiková; Polák...) - a to jak pěvecké, tak herecké (herectví tam snad ani nebylo).
Dokonalá hudba a texty a pár povedených scén toho moc nezachrání...
Togaf 60 %
(zadáno: 26.9.2013, počet hodnocení: 101)
Misa 70 %
(zadáno: 23.5.2013, počet hodnocení: 75)
přínosný / zajímavý komentář
Představení pro mě bylo lehkým zklamáním.Myslím,že režijně by se s tím dalo udělat zcela jistě více.První polovina byla taková vlažná,druhá polovina se mi líbila velmi a hlavně scénografické nápady - Poslední večeře,výstup Heroda a Ježíš na kříži...Kamil Střihavka už je s Ježíšem úplně srostlý,pěvecky neuvěřitelný.Bára Basiková mě v roli naopak vůbec nebavila.Pěvecky stále ok,ale na roli Máří Magdalény už se pro mě nehodí,myslím,že to mohla oživit nějaká mladá nadějná zpěvačka.Ostatní v pohodě,nikdo mě zvlášť nezaujal.Představení nejvíc oživil výstup Ondry Brzobohatého v roli Heroda.
Marcela 90 %
(zadáno: 16.5.2013, počet hodnocení: 351)
Onsteri 30 %
(zadáno: 12.5.2013, počet hodnocení: 76)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel jsem mohla porovnat výkony z tohoto muzikálu ještě s Danem Bártou. V tomto novém podání JESUS CHRIST SUPERSTAR se nemohu zbavit dojmu, že pan Střihavka a paní Basiková vyhasli a muzikál nemá žádnou šťávu.
Derryl 100 %
(zadáno: 26.4.2013, počet hodnocení: 62)
Ivushka 80 %
(zadáno: 13.4.2013, počet hodnocení: 92)
Fedorocko 80 %
(zadáno: 24.2.2013, počet hodnocení: 355)
přínosný / zajímavý komentář
Líbilo se moc a ikdyž jsme neměli Kamila,tak jsme odcházeli z divadla spokojeni. Nejenom neúčast Střihavky je dalším argumentem pro ještě jedno zhlédnutí tohoto muzikálu.
Hannah21 70 %
(zadáno: 22.11.2012, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Hudba je to dokonalá, navíc samozřejmě naživo, takže to vždycky bude zážitek. Střihavka stále výborný, ale není to, co to bývalo. Getsemany dal opět neuvěřitelně, ale ve zbytku představení se trochu držel zpátky. V. Bárta mě opět překvapil, především herecky, pěvecky je jiný než D. Bárta, ale také výborný. Dasha skvělá. Nastudování ve Spirále ale mělo ještě něco navíc, co v karlínské verzi postrádám.
Vrána 60 %
(zadáno: 21.10.2012, počet hodnocení: 14)
Lubino 80 %
(zadáno: 19.10.2012, počet hodnocení: 33)
přínosný / zajímavý komentář
Nářez, výborný Střihavka, velmi líbivá hudba a proto doporučuji jako startovní muzikál pro hudební analfabety. Velice lehce si tento muzikál zamilujete. Opravdu zábava od A do Z. Průserový výkon Pavla Poláka.
Jirkan 60 %
(zadáno: 27.5.2012, počet hodnocení: 504)
přínosný / zajímavý komentář
27.5. 2012: Teda, byla to opravdu plná show. Inscenačně tak, jak si asi divák, který není každý týden v divadle, představuje. Osobně bych uvítal větší jednoduchost. Herecké a pavěcké výkony na slušné úrovni (vede Dasha). Režie se soustředí na efekt, než samotnou situaci. Problémem célé inscenace je také špatné nazvučení, až to za uši trochu tahá. Chtělo by to i rychleší práci se železnou oponou, která trochu diváky dnes mátla...
Wominick 40 %
(zadáno: 29.4.2012, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Při pročítání recenzí jsem se rozhodl nabídnout také trochu odlišný pohled "mladší generace",z řad studentů, který mnoho z mých vrstevníků sdílí. Představení za moc nestálo (ani za ten lístek), a to co do hudebních výkonů (rock na český způsob) i co do celkového konceptu. Z pěveckých výkonů bych zmínil Báru Basikovou a Noida Bártu, kteří čněli nad ostatními (dokonce i nad Střihavkou, který působil poněkud "unaveně"). Celé představení pak vyznívalo jaksi povrchně, nepokorně a až kýčovitě... Myslím, že na některé příběhy by mnozí soudobí "umělci" neměli sahat, a pro Čechy to platí dvojnásob.
Divadelnik 40 %
(zadáno: 21.4.2012, počet hodnocení: 99)
přínosný / zajímavý komentář
8.3.2014 - první půlka uřvaná,sborovým scénám nebylo vůbec rozumět a co nás tedy rozhořčilo,že Jidášova smrt se uskutečnila jen odchodem Bárty ze scény-žádné oběšení!!
Terez 90 %
(zadáno: 12.4.2012, počet hodnocení: 76)
Peetra 50 %
(zadáno: 7.4.2012, počet hodnocení: 128)
přínosný / zajímavý komentář
Celkově bez atmosféry. Zpěváci jsou všichni skvělí (Bára Basiková ale nejlepší), ale spíš mi to připomínalo koncert než muzikál.
Kajuuska 90 %
(zadáno: 22.3.2012, počet hodnocení: 14)
Coward 90 %
(zadáno: 2.3.2012, počet hodnocení: 138)
Dave 60 %
(zadáno: 4.1.2012, počet hodnocení: 37)
Honzy 70 %
(zadáno: 11.12.2011, počet hodnocení: 139)
přínosný / zajímavý komentář
Nové uvedení Jesuse v Praze se celkově povedlo.Viděl jsem všechny hlavní alternace.Střihavka již zdaleka není to co dříve.Skořepa se při svém mladí hodně snažil.Lepší Noid než Toužimský,Basiková- Dasha obě dobré,Korn se do muzikálu nehodí,dobrý J.Mach.Výborný O.Balage.Skoda,že musel v HdK skončit!Scéna zajimavá,moderníi výrazné kostýmy pomáhají k celkovému vyznění díla.Ozvučení dobré(byly ovsem i výpadky).Nováinscenace navázala na dřívější úspěch režiséra P.Novotného.
Irescz 90 %
(zadáno: 7.12.2011, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Tenhle muzikál mám moc ráda. Bohužel ho mám naposlouchaný s Danem Bártou, takže mi ho Noid Bílý dost kazil, ale Kamil Střihavka byl vynikající a také přestárlá Máří byla dobrá.
Martin21 60 %
(zadáno: 3.12.2011, počet hodnocení: 256)
Čiko 60 %
(zadáno: 3.12.2011, počet hodnocení: 489)
přínosný / zajímavý komentář
Na poměry pražské muzikálové produkce celkem slušné. Střihavka dobrý jak pěvecky, tak herecky, unikátní je ve své malé roli Jiří Korn. Naopak průměrný pěvecky a podprůměrný herecky (neschopen vyjádřit emoce - pro všechny má jeden výraz) Václav Noid Bárta. Co se hudby týká, oceňuji žánrovou rozmanitost.
Vetinari 80 %
(zadáno: 22.11.2011, počet hodnocení: 11)
LadyFrancess 100 %
(zadáno: 13.11.2011, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Původní verze se mi líbila mnohem víc. A také je škoda, že Jidáše už nehraje Dan Bárta. Ale za Kamila Střihavku, při jehož podání písně V zahradě gethsemanské zažívám hudební orgasmy, a za hudbu a písně, které miluju, musím dát 100%.
Malaindianka 60 %
(zadáno: 21.9.2011, počet hodnocení: 56)
Dubina 80 %
(zadáno: 19.6.2011, počet hodnocení: 144)
Vugrinec 80 %
(zadáno: 16.6.2011, počet hodnocení: 41)
Jenda.matousek 80 %
(zadáno: 16.6.2011, počet hodnocení: 303)
přínosný / zajímavý komentář
nemám problém dát vysoké hodnocení představení, které si na nic nehraje, má za cíl diváka pobavit, což se mu myslím daří. obsazení se povedlo - i když byl jsem třikrát a vždy jsem měl +/- stejné :-( zrada/herodes/oběšení/ukřižování velmi působivé scény... zamrzí Polák jako Pilát, rušení představení, která nejsou vyprodána, cena šatny, programu a občerstvení a kolísavá kvalita nazvučení
Olali 60 %
(zadáno: 3.6.2011, počet hodnocení: 53)
Eliska3 90 %
(zadáno: 28.4.2011, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Moc se mi to líbilo, jen začátek byl trošku slabší, ale když se to potom rozjelo... Střihavka byl suprovej a Dasha snad ještě lepší!!!
Brouček 60 %
(zadáno: 4.4.2011, počet hodnocení: 76)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající Kamil Střihavka a Bára Basiková. Noid jako Jidáš byl ale zklamáním, snížil dojem z celého představení.
Vedee 60 %
(zadáno: 11.2.2011, počet hodnocení: 112)
přínosný / zajímavý komentář
Nijak mě to nenadchlo... Noid Bárta byl při obsazování Jidáše krokem vedle a kazil dojem z celého představení nejen tím, že mu nebylo vůbec rozumět, když zpíval, ale i velmi nepřesvědčivým hereckým výkonem (za což bohužel musím srazit pár procent)... naopak milým překvapením byl Michal Skořepa, který se role Ježíše zhostil bravurně... Dasha- vynikající, nemám slov! Jinak bohužel, jak je u komerčních muzikálů zvykem, ve výpravě, scéně i režijním pojetí efekt mnohdy převládal nad kvalitou. Viděno 10. 2. 2011.
Capulet 50 %
(zadáno: 3.2.2011, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Byl to můj druhý muzikál a taky, řekl bych, už poslední.
Nejsem prostě typ na tenhle žánr a nedokážu proto Jesuse ocenit ani ve své kategorii. Není to prostě pro mě.

A neměl jsem Střihavku! :-P
Sonia.mor 70 %
(zadáno: 21.1.2011, počet hodnocení: 10)
Verena 50 %
(zadáno: 14.11.2010, počet hodnocení: 66)
Xcepek 100 %
(zadáno: 14.11.2010, počet hodnocení: 258)
přínosný / zajímavý komentář
Také viděno 14.11. - v jednoduchosti je krása, naprosto úžasné představení! Všichni zúčastnění mají lví podíl na tom, že jsem odcházel z divadla hodně nadšený. Herci, hudba, scéna, kostýmy, hra se světly - nemám co vytknout...
Jitka K. 50 %
(zadáno: 14.11.2010, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
Taky jsem viděla nového Ježíše a podle mě to vůbec nemělo šťávu nebo jasný výklad. Mělo to být o hippies? WTF nápady pana režiséra mě moc nebavily. Vedle dobrých výkonů jsem viděla i hrůzovýkony, tak sorry, že srážím průměr hodnocení.
Vorisek 100 %
(zadáno: 14.11.2010, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
Dokonalé. I já mám v sobě hodně nostalgie a před představením bych nevěřil, že to řeknu, ale toto představení bylo lepší než to spirálovské i než brněnské. Hodnocení redakce je dle mě až zaujatě nízké. Viděno 14.11.2010 (Střihavka, Basiková, Toužimský, Noid Bárta, Brzobohatý).
Kevinator 90 %
(zadáno: 6.11.2010, počet hodnocení: 177)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.