Hudební divadlo Karlín

libreto: Zdeněk Borovec, Richard Hes
hudba: Karel Svoboda

Dracula

Premiéra: 5.3.2015. Dramaturgie: Adam Novák. Scéna: Daniel Dvořák. Kostýmy: Roman Šolc. Choreografie: Pavel Strouhal. Hudební nastudování: Kryštof Marek. Light design: Pavel Dautovský. Dirigenti: Kryštof Marek, Martin Kumžák. Režie: Filip Renč.
předpremiéry od února 2015
2:35


Nová inscenace legendárního českého muzikálu, uvedená k 20. výročí jeho vzniku.
Hudební divadlo Karlín
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
79 %
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 80 %
Jan Pařízek 80 %
Jiří Landa 80 %
Michal Novák 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Helena Grégrová 80 %
(zadáno: 7.6.2015, počet hodnocení: 1270)
přínosný / zajímavý komentář
85 %. Muzikálová legenda legend se vrátila opravdu v plné parádě, se šmrncovním švunkem a s neuvěřitelnou energizující razancí, s níž se do publika zakousne hned při prvních tónech a svůj stisk nepovolí až do závěrečné děkovačky. Nebojte, krev vám rozhodně nikdo pít nebude, všichni naopak dělají všechno pro to, aby ji divákům příjemně a nostalgicky rozproudili. Tleskám nadšeně, přičemž nesmím zapomenout na sehranou taneční company s obdivuhodnými výkony bezchybného tria Krvinek.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 4.6.2015, počet hodnocení: 671)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel předchozí zpracování tohoto muzikálu jsem neviděl, takže nemohu srovnat. Ale z mého pohledu je toto nastudování bezesporu vydařené. Po hudební stránce nemá slabých míst a ani libreto není nijak špatné. Jednotlivé scény a jejich choreografie fungují dobře, takže má pozornost a zájem nijak neupadaly. D. Hůlka zvládá svoji roli naprosto přesvědčivě, není výtek. Vedle něj pak potěšil výborný T. Trapl a nijak nezklamala ani L. Machálková a též vynikající E. Burešová. Celkově velice zdařilé provedení, které by bylo škoda minout. 85%
Jiří Landa 80 %
(zadáno: 13.3.2015, počet hodnocení: 2751)
přínosný / zajímavý komentář
Dracula neztratil nic se svého půvabu. Ačkoli mám velké výhrady k současné dramaturgii a směřování HDK, objektivně musím přiznat, že nová verze muzikálu v režii F. Renče (vycházející z původní Bednárikovy) se povedla. Možná i v mnohém předčila i tu původní - velké klady spatřuji zejména v živém orchestru (některé písně vyzněly krásně "nově") a v jemném zkrácení - inscenace má neuvěřitelný spád a ani chvíli nenudí. Navíc máme nového Draculu - L. Kumpricht je pro něj ideálním představitelem - vlastně na mě působil podobně osvěžujícím dojmem jako kdysi D. Hůlka. Výborné E. Burešová a K. Nývltová.
Michal Novák 80 %
(zadáno: 8.3.2015, počet hodnocení: 946)
přínosný / zajímavý komentář
Hůlka, Machálková, Nývltová, Trapl, Lévi, Strenáčik, Genzer, Křížková… Legenda se vrátila. Muzikál světových parametrů má svou sílu i po letech. Zásluhu na tom má stále fenomenální Daniel Hůlka, vynikající Adriana & Sandra Kamily Nývltové, neméně tak Tomáš Trapl v té krásné trojroli, ale nezapomínejme ani na lehké zmodernizování pro dnešní jeviště ze strany režie nebo naprosto perfektní nazvučení. Myslím, že Dracula se také konečně setkal s prostorem...
Hodnocení uživatelů:
Veronikaw 70 %
(zadáno: 12.1.2018, počet hodnocení: 37)
Rejpalka 60 %
(zadáno: 29.12.2017, počet hodnocení: 46)
přínosný / zajímavý komentář
Jako krásná vzpomínka to funguje, ale do původní verzi v KCP to má daleko, rozhodně lepší než verze v Hybernii, je to takový návrat ke kořenům, ale vadilo mi zkrácení a ačkoli byla obsazena část původní obsazení, věk je znát. Bohužel záleží hodně na obsazení, vynikající Eva Burešová v obou rolích (Adriana-Sandra i Lorraine), Kamila Nývltová jako Lorraine ani zdaleka nedosáhne na Lucii Bílou. K připomení dobré, ale kultovního statusu už tento Dracula nedosáhne.
PajaM 80 %
(zadáno: 10.12.2017, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
První polovina mě bavila víc. U Draculy oceňuji oproti jiným (českým) muzikálům, že je hudba díky skladateli Svobodovi jasně jednotná a identifikovatelná.
RadekKarkovsky 60 %
(zadáno: 14.9.2017, počet hodnocení: 12)
Míša812 100 %
(zadáno: 16.3.2017, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Od prvního tónu naprosto strhující! Karlín je nádherné a komfortní divadlo, hudba v podání živého orchestru je dechberoucí, výkony všech představitelů strhující. Ani chvilku jsme se nenudila, představení má neuvěřitelný spád. Chtěla bych vidět v v trojroli Tomáše Trapla, ráda půjdu tedy ještě jednou. Ale i Ivo Hrbáč byl naprosto perfektní, nebylo slabého místa
Muzidrál 100 %
(zadáno: 18.1.2017, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Legendární záležitost. Tohle je dílo děl. Ze staré gardy chybí Bílá, Korn a Magda Malá, ale obsazení je více než solidní. Jana Zenáhlíková vždycky skvělá.
Mayday 60 %
(zadáno: 12.12.2016, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Na starou znamou puvodni verzi to nemá, ale je to krásný muzikál.
HawkeyeSaw 80 %
(zadáno: 11.12.2016, počet hodnocení: 103)
Abigail7 40 %
(zadáno: 3.10.2016, počet hodnocení: 182)
přínosný / zajímavý komentář
Hodnocení v blogu.
Tomkom 90 %
(zadáno: 13.6.2016, počet hodnocení: 71)
Janul. 80 %
(zadáno: 16.5.2016, počet hodnocení: 29)
Zuzi 80 %
(zadáno: 6.4.2016, počet hodnocení: 10)
JOP 80 %
(zadáno: 3.2.2016, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Jen stručně - původní verzi jsem neviděl, nemohu porovnávat, ale současné představení stojí za to vidět. Marian Vojtka - klasika, perfektní zpěv i projev Evy Burešové, mile překvapila Kamila Nývltová, Tomáš Trapl - úžasný šašek, sluha i profesor, pouze trošku kazí celkový dojem Martin Pošta... možná by se měl věnovat jinému zaměstnání... Ale celkově hodnotím velice kladně.
Ivulin 90 %
(zadáno: 22.11.2015, počet hodnocení: 35)
VasekM 80 %
(zadáno: 20.9.2015, počet hodnocení: 125)
přínosný / zajímavý komentář
Vydařené představení. Živý orchestr je skvělý, příjemná změna. Skvělý Marian Vojtko v hlavní roli Draculy, ale Daniel Hůlka byl ještě lepší! A Lukáš Kumpricht nejlepší (herecky naprosto přesvědčivý)! Leona Machálková byla famózní a Lorraine Eva Burešová se mi také moc líbila. Kamila Nývltová jako Adriana nezklamala. Tomáš Trapl mi poslední dobou začíná vadit. Neskutečně přehrává a opravdu... "méně znamená více". Skvělý Ivo Hrbáč. U nymf nezklamaly Sylva Schneiderová, Jana Zenáhlíková, ani Hanka Křížková. Nejslabší z nich je Renáta Drössler.
Čiko 80 %
(zadáno: 8.5.2015, počet hodnocení: 508)
Fedorocko 80 %
(zadáno: 4.5.2015, počet hodnocení: 376)
přínosný / zajímavý komentář
I z verze 2015 jsme odcházeli spokojeni,představení se nám moc líbilo. Tradičně výborný Marian Vojtko, skvělý rovněž i Bedřich Lévi ve své menší roli.Nezbývá než doporučit.
Irena 100 %
(zadáno: 3.5.2015, počet hodnocení: 42)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherné představení, úžasná atmosféra a měla jsem i štěstí na skvělé obsazení. Daniel Hůlka, Leona Machálková, Eva Burešová, Tomáš Trapl, Josef Vágner, ale samozřejmě všichni - taneční company byli prostě na 1.
Martin21 90 %
(zadáno: 3.5.2015, počet hodnocení: 274)
přínosný / zajímavý komentář
Strhující návrat této legendy. Výrazně lepší než před pár lety v Hybernii, byť jen živý orchestr dodá muzikálu "říz". D. Hůlka je až na vizáž stále geniálním Draculou. L. Machálková jako Lorraine též skvělá, i když rád bych viděl Kamilu Nývltovou. Eva Burešová coby Adriana / Sandra překvapila (mile) :-), do teď jsem ji neznal. Dále výborné nymfy v čele s Hankou Křížkovou. Jedinou výhradu mám k M. Poštovi, který je opět tragický! - proč tento pán nemá soudnost a už neučinkuje v muzikálu :-/ Celkově jsem ale nadšený, bouřlivé ovace můj dojem jen stvrzují ;-)
Bartimaeus 80 %
(zadáno: 1.5.2015, počet hodnocení: 10)
Tomass 90 %
(zadáno: 23.3.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Hůlka je nejlepší Dracula!
Honzy 80 %
(zadáno: 8.3.2015, počet hodnocení: 147)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Nové nastudování muzikálu skladatele Karla Svobody DRACULA 2015 v Hudebním divadle Karlín oslavilo důstojně výročí 20 let jeho prvního uvedení.Největší devízou je živý orchestr a výborná orchestrace s dirigenty K.Markem a M.Kumžákem.Přidáme-li výborný zvukový design,hned výrazně stoupne jeho kvalita.Z hlavních představitelů nelze nikomu nic podstatného vytknout.Snad jen k T.Traplovi,že méně v jeho případě znamená více.Nepatrné zkrácení muzikálu prospělo,získal tak na dynamice a rozhodně stojí za připomenutí.Jde o jeden z nejlepších českých muzikálů v naší historii.Psáno z reprízy 8.3.2015
SirThompson 70 %
(zadáno: 2.3.2015, počet hodnocení: 53)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.