Divadlo na Vinohradech [velká scéna]

Balada pro banditu

Premiéra: 2.10.2020. Podle románu Ivana Olbrachta „Nikola Šuhaj loupežník“. Dramaturgie: Vladimír Čepek. Scéna:David Bazika. Kostýmy: Marta Roszkopfová. Hudební spolupráce: Iva Marešová, Aliaksandr Yasinski & kol. (Marešová Yasinski RAZAM). Pohybová spolupráce: Vendula Poznarová. Režie: Juraj Deák.
2:20


Kultovní český muzikál, balada, ve které se snoubí činoherní situace s krásnými písničkami. Slavný příběh Nikoly Šuhaje loupežníka, ve kterém se snoubí láska, zrada, nezkrotná touha po svobodě, úplatnost, pomsta, vražda a mnohá další témata...
D12+
Divadlo na Vinohradech
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
63 %
6361000
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (7)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 60 %
(zadáno: 3.10.2020, počet hodnocení: 1432)
přínosný / zajímavý komentář
Řemeslně se jedná o poctivou záležitost, nasazení všech je očividné, hudební aranžmá má říz, pěvecky velice solidní výkony, choreografie promyšlená. Emočně mě inscenace ale, bohužel, nezasáhla až tak, jak jsem očekávala. Nejvíce se to projevovalo u ústřední dvojice, jako kdyby režijní pokyn zněl: Tlumte vášně. Postrádala jsem hlavně dryáčnickou živelnost alá bandita a celkově citelnější důraz na osudovost příběhu i dojemnost jeho vyznění, k nimž potenciál textu vysloveně vybízí.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Suzana 50 %
(zadáno: 14.10.2020, počet hodnocení: 269)
přínosný / zajímavý komentář
za pěveckou a hudební složku; výkony hlavních představitelů jsou průměrné
Denisa H. 80 %
(zadáno: 7.10.2020, počet hodnocení: 306)
přínosný / zajímavý komentář
Mám tendenci naťuknout 100ku, ale to by se v hodnocení projevilo zejm. datum zhlédnutí (5.10.) a okolnosti tohoto data... Snad i 80 % je pořád dost, nicméně představení, ta energie a vše kolem mě zkrátka nadchlo. Hudba je dokonalá a mnohdy ji doprovází takový zpěv účinkujících, ze kterého mi naskakovala husí kůže! "Zabili, zabili..." jsem si pustila už několikrát. S herectvím to občas trochu pokulhávalo, nejvíc mě mrzí silové hraní M. Lambory v hlavní roli. Ale třeba si to ještě sedne. Určitě jsem tuhle hru neviděla naposledy! P.S.: Původní verzi Na provázku neznám, nemohu srovnávat (- uf?).
Bourac iluzi 40 %
(zadáno: 2.10.2020, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
Pěvecky vydařené představení. Herectví však vidět nebylo. Jen u pana Bareše. Hlasité, bez lásky.
DivackaJ 90 %
(zadáno: 6.10.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Děkujeme divadlu že představení odehrálo ačkoliv měli dvě absence a jednu alternaci si musel střihnout i sám režisér se scenarem v ruce. Ústřední dvojice zpívá nadherne což mne překvapilo hlavně u pana Lambory. Druhá polovina představení byla ještě o kousek lepší než ta první. Ještě jdou cítit nesecvičené maličkosti v nástupech a choreografiích ale to může být i výše zmíněnými alternacemi. Představení doporučuji a zajdu ještě jednou ideálně na představení v plné síle.
Všechna divadla, držte se a my diváci choďme.
Divadlofil 100 %
(zadáno: 1.10.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Na Vinohradech bouchla bomba. Dění na scéně, vlezlo hluboko do mého nitra, sborový písničky dávají hře takovou sílu a dynamiku, že jdou rovnou do srdce. Výborný nápad je živá kapela Razam, skvělý kluci dává hře emotivně vyniknout. Moc se mně líbila přítomnost dvou pomocnic Morany Eva a Mara, dávají vyprávění smyslnost a temnost. A Marek Lambora s Terezkou Císařovou jsou skvělý. Slavní předchůdci Divadla na Vinohradech můžou být na své nástupce pyšní na všechny co tuto hru vytvořili a hrají, protože je to nádhera. (předpremiéra 30.9. 2020 )
Sluha 20 %
(zadáno: 5.10.2020, počet hodnocení: 176)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.