Divadlo pod Palmovkou [Studio PalmOFF]

Tomáš Dianiška, Igor Orozovič

Bezruký Frantík

Premiéra: 30.9.2019. Dramaturgie: Ladislav Stýblo. Výprava: Lenka Odvárková. Hudba: Ivan Acher, Igor Orozovič. Pohybová spolupráce: Marek Zelinka. Režie: kol.
předpremiéry od června 2019


Černo-černá groteskní komedie inspirovaná skutečností. Příběh tělesně postiženého tvrdohlavého kluka, který usiluje o vymanění se z daného osudu i prostředí a který je nucen na pozadí novodobých českých dějin svádět veliký zápas o lidskou důstojnost...
Divadlo pod Palmovkou
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
86 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Tarbík 90 %
(zadáno: 19.6.2019, počet hodnocení: 102)
Barka 80 %
(zadáno: 19.6.2019, počet hodnocení: 203)
přínosný / zajímavý komentář
Na Palmoffku dost nezvyklý kus. Ale to je dobře, divák je aspoň překvapen. A troufnu si říct, že mile. Hra je dojemná, režie nápaditá, herci skvělí. Jen ve druhé půlce bych možná trochu škrtala, přijde mi, že hra má hned několik konců, první půlka působí celistvěji a poutavěji.
Potlepa 100 %
(zadáno: 19.6.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Vše prostě funguje. Od úvodní scény, kdy jsem si myslel, že jsem se ocitl na historizujícím velkofilmu a la Království nebeské, přes groteskní prvky s "candid" smíchem V. Buriana, absolutní nasazení a to i fyzické VŠECH herců (zejména patrné ve scénách z ústavu), po dojemné chvíle ze života Franty. Hudba I. Achera pro mě ještě silnější než v AinA a v R.J. a tmě. Spolu s útržky z knihy Frantíka namluvenými geniálním J. Hartlem vyvolala první "kožní orgasmus":-) J. Albrecht jede jak buldozer. Pokud T. Dianiška sní o takovýchto věcech, když spí, už se těším na Anthropoid. Je zaděláno na kultovku.
Xcepek 70 %
(zadáno: 17.6.2019, počet hodnocení: 397)
LavinieCamui 90 %
(zadáno: 16.6.2019, počet hodnocení: 309)
přínosný / zajímavý komentář
Zábavná hra o vážných věcech. Skvělí mladí herci, zejména Jakub Albrecht v titulní roli. Jeho role byla neuvěřitelně fyzicky náročná, obdivuji jeho výdrž po celé téměř dvě hodiny trvající představení.
Jitba 100 %
(zadáno: 14.6.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Jejda to je čistá radost, takovéhle divadlo! Drsný příběh, ale úžasně podaný. Všichni herci výborní, Jakub asi musel hodně potrénovat. Jsem naplněná divadelním štěstím, tak moc se mi to líbilo. Děkuji.
Ivo Železný 70 %
(zadáno: 13.6.2019, počet hodnocení: 130)
přínosný / zajímavý komentář
Fakt docela dost černá záležitost.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.