Divadlo pod Palmovkou [velká scéna]

294 statečných

Premiéra: 18.9.2020 | 2:45
Dramaturgie: Ladislav Stýblo. Výprava: Lenka Odvárková. Hudba: Matej Štesko a citace. Režie: Tomáš Dianiška.
Doku-fikční hra podle skutečné události o zákulisí největšího hrdinského činu našich dějin. Akční béčko o hrdinech operace Anthropoid. „Je třeba rozstřílet toho kata, co sedí na hradě. Snad nám někdo spadne z nebe. Olda je řezník a dělá fantastické řízky. Aťa zbožňuje verneovky a až vyroste, bude pistolníkem. Jindřiška se poprvé zamilovala a všimla si, že tady v Libni to krásně voní. A všichni mají tajemství. Tatínek už strachem zešedivěl. Jak můžou být obyčejná děcka tak odvážná? Přitlučeme hřebíky na cepy a vymlátíme ty nácky! Hlavně ať nikdo nezradí, jinak se Jindřiška nestihne zamilovat podruhé.“
Divadlo pod Palmovkou
Hodnocení inscenace
Redakce
77 %
Uživatelé
83 %
náš tip
Tip od redaktorů: Lukáš Holubec, Pavla Haflantová, Lukáš Dubský, Iva Bryndová, Helena Grégrová  Tip od redaktorů: Lukáš Holubec, Pavla Haflantová, Lukáš Dubský, Iva Bryndová, Helena Grégrová  Tip od redaktorů: Lukáš Holubec, Pavla Haflantová, Lukáš Dubský, Iva Bryndová, Helena Grégrová  Tip od redaktorů: Lukáš Holubec, Pavla Haflantová, Lukáš Dubský, Iva Bryndová, Helena Grégrová  Tip od redaktorů: Lukáš Holubec, Pavla Haflantová, Lukáš Dubský, Iva Bryndová, Helena Grégrová
831311000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
26.9.Čt19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (137)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Holubec  70 %  Tip Lukáš Holubec
20.12.2023 | 742 hodnocení
+ souhlasím
--- Pocta lidem v pozadí operace Anthropoid --- (více v článku na blogu)
Pavla Haflantová  80 %  Tip Pavla Haflantová
17.9.2022 | 356 hodnocení
+ souhlasím
Pro mě zatím vrchol v tvorbě Tomáše Dianišky. Při zachování svého nezaměnitelného inscenačního rukopisu stvořil mrazivé memento obvykle bezejmenných lidí, bez nichž bychom se o operaci Anthropoid nikdy neučili.
V sehraném hereckém týmu nikdo nezaostává, největší dojem ve mně ovšem zanechali Kamila Trnková a (pro mě s milým překvapením) Denis Šafařík.
Lukáš Dubský  80 %  Tip Lukáš Dubský
20.9.2021 | 1165 hodnocení
+ souhlasím
Dianiškovi se podařilo velmi dobře skloubit vážné téma s velmi černým humorem. Skutečné události kolem operace Anthropoid pro něj byly jen odrazovým můstkem k zábavné i mrazivé výpovědi, ve které si vypomáhá i řadou popkulturních odkazů. Herecky přesvědčivé, nejzajímavější pro mě byli J.Albrecht, D.Ratajský a takřka klaunská dvojice J.Panzner - J.Tvrdík. Humor obrušuje hrany patosu, ale zároveň se autor svým postavám nevysmívá a dokáže je zobrazit i ve vážné poloze a se zřetelnou poctou všem obětem heydrichiády na závěr.
Iva Bryndová  90 %  Tip Iva Bryndová
16.9.2021 | 578 hodnocení
Pavel Širmer  70 %
7.9.2021 | 2036 hodnocení
+ souhlasím
65%. Osudy odvážných lidí kolem operace Anthropoid inspirovaly T. Dianišku k napsání hry, v níž „hrdiny“ s úctou znázorňuje jako smrtelníky žijící jinak obyčejné životy. Autor se nebojí užít humor, nejednou černý a morbidní; tím si pomáhá i u antihrdinů, kteří tak nevyznívají prvoplánově. V možná až nadmíru zjednodušujícím vyobrazení je zřetelnější podstata událostí a povah. Záměr smysl dává, závisí na divákovi, zda osobité uchopení (ne)přijme. Rozvláčnější první část, dynamiku a spád nabere představení až po přestávce. Odpovídající herecké ztvárnění, ve zdařilé hudební složce zaujme hlavně práce s motivem J. Bulise.
Helena Grégrová  80 %  Tip Helena Grégrová
21.9.2020 | 1688 hodnocení
+ souhlasím
Přiznávám, že jsem o přestávce řešila, jak nejsem úplně pocitově srovnaná s tím, že se u tak silného dějinného tématu zdánlivě nahodile střídá jevištní nadsázka a vážné tóny. Druhá polovina a emotivně absolutně katarzní finále mně objasnily, v čem spočívá koncepce inscenace a její opravdový tah na diváckou/lidskou branku. Víc než 294krát smekám!

P.S.: Doplněná procenta u hodnocení jsou to poslední, na čem v tomto případě záleží.
Jan Pařízek  70 %
21.9.2020 | 914 hodnocení
+ souhlasím
Přiznávám, že mi zde úplně nesedl ten koncept střídání crazy scén s těmi vážnými, zvláště v první polovině. Více by mě sedlo držení se té vážnější linie, což z větší části splnila druhá polovina a určitě pro mě vylepšila celkový dojem. Samotný závěr byl též hodně vydařený a správně silný. Mimo to se hodně povedla hudební složka, která spoustu scén krásně dokresluje. V každém případě jsem určitě rád za tuto poctu všem, co se jakkoli podíleli na operaci Anthropoid a v mnoha případech jejímu úspěchu obětovali své životy. Zajděte se na toto podívat a připomenout si to.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
žolík  100 %
1.6.2024 | 9 hodnocení
+ souhlasím
Naprosto geniální.
Tomuhle představení upřímně nemám co vytknout. Je to vtipné a díky některým scénám odlehčené, zároveň to ale zanechá hodně silných emocí.
Je super, že v inscenaci nejsou hlavní postavy Gabčík s Kubišem (jak tomu často bývá), ale právě 294 lidí, kteří riskovali své životy, aby pomhli.
Úžasné herecké výkony, především B. Kubátová, J. Albrecht, D. Krečmar, M. Němec a D. Šafařík.
Práce s především zvukovými efekty (někdy až taková, že máte husí kůži) a s kulisami je bravůrní.
Závěr je s úctou a obdivem věnovaný všem 294 statečným a ani není divu, že na konci nejsou dojatí jen diváci, ale i herci.
Anwen  40 %
28.5.2024 | 20 hodnocení
+ souhlasím
Na hru jsem šla hlavně kvůli jménu Dianišky, po skvostných hrách jako Špinarka nebo Transky body jsem očekávala něco na stejné vlně. A byla hrozně zklamaná.
Na jednu stranu se inscenaci snaží šokovat, jenže vždy je to jen na oko, rychle se stáhne. Vše je nějak právoplatné, ukázané, vysvětlené a dosvětlené?. Žádný prostor pro fantazii diváka, jako by si tvůrci mysleli, že by to jinak nepochopili. Humorné scény zase přicházejí tak předvídatelně a v pravidelném rytmu.
Některé scény jsou vizuálně překrásné, silné, k zamyšlení. Jenže trvají chvilinku, než je člověk stihne vstřebat, haha humor vlak se zase rozjel. Skvělé herecké výkony.
JaNaD  80 %
23.3.2024 | 76 hodnocení
+ souhlasím
85%. Líbilo se mi, že i tak vážné téma lze na některých místech odlehčit humorem, i když často morbidním. Nijak to ale neuráží, jen jedna scéna mi přišla za hranou - Gabčík a Kubiš v kostýmech akčních hrdinů. Představení graduje po přestávce a při závěrečné scéně jsem byla dojatá. Když jsem s polovinou diváků tleskala na konci vestoje, chtěla jsem vyjádřit poděkování nejen hercům za jejich výkony, ale také vzdát holt skutečným lidem, kteří v důsledku atentátu přišli o život a jejichž osudy byly na jevišti zpracovány.
Flipes  90 %
8.2.2024 | 9 hodnocení
+ souhlasím
Nemám předchozí zkušenosti s historickými hrami. Každopádně byla zasazena a prezentována prostředky aktuální divadelní tvorby, relativně minimalistická scéna a perfektní hra se světly, která stejnou scénu měnila v různé lokace. Historická linka byla prezentovaná důstojně a rozhodně to byl hlavní element představení, což je dobře. To se potvrdilo v druhé polovině, kdy toto představení na člověka opravdu dolehlo.
Pastelka  100 %
2.1.2024 | 90 hodnocení
+ souhlasím
Hodně silné představení, které by měl vidět každý!
Veš  100 %
26.12.2023 | 14 hodnocení
+ souhlasím
Po začátku představení jsem se lekla, že to bude nedůstojné, ale opak byl pravdou. Silně vyjádřená úcta a respekt, kdy se dojetí mísilo s obdivem. Neskutečně silné. Za mě možné vidět i s dětmi 12+.
TerJan  90 %
1.11.2023 | 54 hodnocení
+ souhlasím
Dianiška at his best. Skvěle napsané, skvěle zahrané, supr udělaná scéna. Známý příběh z netradičního pohledu, baví i mrazí. V alternaci Ati Moravce je Denis Šafařík jemnější, dojemnější. Celé to krásně drží dohromady. Must see. /na základě představení 24.10.2023; viděno podruhé/
Kristina Kurcová  100 %
30.10.2023 | 31 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Za mě opravdu úchvatný divadelní počin na téma Anthropoid, stylové místo (Libeň), skvělé doplnění v hledišti. Moje první setkání se scénářem a režií Tomáš Dianišky a bylo to skvělé. (Určitě mě zajímají i další kusy.) Střídají se těžké tóny pochmurné historie s veselejšími (až "akčňákovými") scénami a lidskými aspekty historie. Oni hrdinové nejsou vždy a ve všem hrdinští, jsou i "normálními lidmi". A zajít občas do frašky vůbec není od věci... Herci asi méně známí, ale herecké výkony parádní. Velmi důstojná a přijatelná forma pocty všem 294 statečným, zapojeným do operace Antropoid. Na tohle jděte. Fakt. 100 %.
Guildenstern  90 %
4.7.2023 | 450 hodnocení
+ souhlasím
Jak je důležité míti Tomáše Dianišku...

Výborné autorsky, režijně, skvělá skupinová souhra všech aktérů, kde si přece jen o kus více krade pro sebe odzbrojující D. Šafařík.

Bravo!
Medvědí princezna  80 %
23.6.2023 | 12 hodnocení
+ souhlasím
Tomáš Dianiška je opravdový kouzelník. Další skvělý kus z Pod Palmovky, ze kterého mrazí ještě hodně dlouho. Skvělý výkon Denise Šafaříka a Jakuba Albrechta, vlastně všech.
Lenka Vodrážková  100 %
14.6.2023 | 6 hodnocení
+ souhlasím
Viděno 25. května 2023

Dlouho se mi nestalo, aby ve mně divadelní představení vyvolalo takové emoce a úplně mě "odstřelilo". Známý příběh hlavních hrdinů operace Anthropoid je tu vlastně vedlejší, hlavními hrdiny jsou "bezejmenní" hrdinové, kteří jim pomáhali a zaplatili za to vlastním životem.
"Nanebevzetí" Aťy Moravce, dlouhý průvod lidí, kteří "jen" nosili parašutistům jídlo a závěrečná scéna patří za mě k vrcholům inscenace, která má možná i nějaké nedostatky, ale nejsem divadelní kritik, jen divák, stržený formou i obsahem.
Janinka123  70 %
31.5.2023 | 166 hodnocení
+ souhlasím
Ze záznamu
Fekete  80 %
25.5.2023 | 169 hodnocení
+ souhlasím
25.5.2023, 1. rada.
V prvnim polocase jsem ke konci uz zacinal zivat, druhy polocas me probral. Malinko nestandartni, cekal jsem crazy ala francouzska 7. rota, nebylo. Zjistil jsem ze gestapaci umeli pomerne hezky zpivat, Curda je zdravil Nazdar a ridic Klein byl reznikem Vosmikem vyvrzen, vykosten a podavan u velitele SS k veceri :D
Soucasti predstaveni byly historicke radiove relace z tehdejsi doby na dokresleni atmosfery.
Stripky ktere jsem zminil jsou nezajimave, celek byl ale velmi sympaticky. Kdo jde na vaznou faktografickou hru bude asi zklaman. I takovehle pojeti vzdava cest vsem obycejnym lidem kteri tehdy meli odvahu se postavit.
Mary  90 %
5.5.2023 | 81 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Opravdu velmi povedená a silná hra! Tomáš Dianiška je skvělý.
JáraTym  100 %
2.4.2023 | 35 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Nalézt slova, kterými bych mohl toto dílo popsat, není snadné. Nápad šířit historii "jakoby humorným" způsobem, je dnes již de facto zaběhlý postup, nicméně tato inscenace je v tomto odvětví divadla naprostý piadestal, během kterého jste si tak blízko s historickými hrdiny o kterých Tomáš Dianiška ve svém komiksu vypráví, že se nestihnete ani na moment nudit. Co je třeba obzvláště vyzdvihnout, krom hereckých výkonů a funkční scény, je především hudba a světelná režie. Ty totiž vytvořili z této hry břečťan který vás obtočí a nechce pustit.
Rejpalka  60 %
1.4.2023 | 213 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Mám ráda témata z 2. Světové války ale tentokrát mě to nějak extrémně nezaujalo. Klasické zpracování dle Dianišky, kde jsou některé scény dovedeny ad absurdum. Skvělý Denis Šafařík jako Aťa.
Screamingsun  100 %
31.3.2023 | 37 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Syrově podaný příběh likvidace Reinharda Heydricha. Mrazivé momenty se střídají s černým, místy až absurdním humorem. Není zde prostor pro vysvětlování kdo je kdo, je lepší dopředu vědět jména hrdinů a obrysy příběhu.
Michaelsimandl  90 %
8.3.2023 | 18 hodnocení
+ souhlasím
Strhující příběh, úžasné herecké výkony a skvělá režie.
Milloš  90 %
14.2.2023 | 23 hodnocení
+ souhlasím
Výjimečné představení o vyjimečné události. Budeteli jen trochu chtít bude vás nutit přemýšlet a hledat a nemít jen depresi nad tím co se stalo. Odlehčení přicházi včas.
To ,že nedám sto procent je jen tím ,že nemám rád dlouhá představení i když v tomto případě to na spádu neubralo.
Mordydy  30 %
10.12.2022 | 19 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Tady mě to trochu minulo. Přicházel jsem pod vlivem převážně kladných hodnocení, ale za mě to celé bylo ve stylu dortu od pejska a kočičky. Nebráním se přenášení moderních prvků, současné mluvy do doby, která takto nemluvila, ale musí to být jednotný prvek po celé představení. Tady vše působilo roztříštěně, nesourodě. Ani scéna mě příliš nezaujala. Šupky, dupky zpátky Na Zábradlí .-) P.S. Jedno plus bych přeci jen uvedl. Docela mě bavil herecký projev Denise Šafaříka, na kterého si po pár filmových rolích začínám zvykat.
Aleska  90 %
25.11.2022 | 28 hodnocení
+ souhlasím
Nápadité představení o hrdinech za dob Protektorátu. Skvělé herecké výkony, silné poselství, pěkná scéna. Téma, které velice dobře sedí právě libeňské scéně. Pro mě zatím jedna z nejlepších aktuálních her na Palmovce.
Bertos  90 %
3.11.2022 | 19 hodnocení
+ souhlasím
Palmovko! Už zase! Zase odcházím z představení s hlavou jak krmelec, u kterýho se pasou hladový židovský děti. Po Laskavých Bohyních pro mě další extrašpíček palmovkářů. Představení jede jak vlak do koncentráku-rychle, temně, k nevyhnutelnému konci. Rejžo Ty jsi Bůh! Černokrvavý fórky zavařený do zkaženýho kompotu odporný mentality okupantů a kolaborantů tomu dávají ty správný gule.(Jak opět aktuální).NESKUTEČNEJ, odpornej, mrazivej Heydrich, kterej se prořezává scénami jak dobře nabroušená kudla břichem předškolačky. Metál za scénu a zvuk! Herecky prda. Zase jsem si uplácal ruce, že je mám teď obě levý. Originální, neotřelý parádní divadlo!
Vela  100 %
25.10.2022 | 69 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Skvělé, strhující představení.
Remcoe  90 %
8.10.2022 | 62 hodnocení
+ souhlasím
Viděno v rámci festivalu ?Bez hranic? v Cieszynie.
Majdin_kulturni_svet  90 %
28.9.2022 | 176 hodnocení
+ souhlasím
Dianiška pojal téma s humorem, ale zároveň velmi citlivě. Inscenace nedělá z parašutistů polobohy, ale zabývá se tím, co atentát nebo ukrývání nepřátel státu znamenal pro členy odboje. Trvá sice skoro 3 hodiny, ale po celou dobu drží tempo, ze kterého nepolevuje.
Čekala jsem silný závěr a ten jsem také dostala. Navíc,když se pak ještě zaměříte na to, co vám sdělují sama sedadla v divadelním sále,až z toho mrazí.
A všiml si někdo, že Dianiška zasadil atentát do jiné části Prahy, než se skutečně stal? Všechno se tak krásně spojilo s místem Divadla PP. Jako bychom díky tomu byli my diváci aktéry téhle hry, aspoň kouskem součástí toho příběhu?
Srna  80 %
21.9.2022 | 87 hodnocení
+ souhlasím
Tohle téma bylo mojí generací stokrát probráno. Tím spíš oceňuji tohle divadelní ztvárnění, které mě celou dobu bavilo a napínalo. Skvělý i konec. Závěru jsem se bála a nakonec smekám před režisérem, jak skvěle ho uchopil.
KrystofSelucky  90 %
16.6.2022 | 11 hodnocení
+ souhlasím
V něčem divadelně počeštění Habebný pancharti. Hra karikaturuje zlo do extrému a vysmívá se mu. Ale i přes to se nějakým zvláštním způsobem povedlo, že to jako celek vyznívá důstojně a silně.
Fedorocko  70 %
26.5.2022 | 755 hodnocení
+ souhlasím
Humor a vážné, teď zrovna aktuální, téma zdařile sklubené a velmi zajímavě podané.
Brbla z Olomóca  70 %
24.3.2022 | 75 hodnocení
+ souhlasím
Viděno dne 18.3.2022 - DPP, Praha:
Snekac  80 %
21.3.2022 | 305 hodnocení
+ souhlasím
Výborné představení, tradičně od pana Dianišky historické téma založené na skutečných událostech. Viděno v Pardubicích 21.3.2022, hra sklidila oprávněně dlouhý potlesk. Bohužel celkový dojem sráželi zvukaři sedící u pultu za poslední řadou, kteří po celé představení průběžně rušili diváky bavením se a jinými nevhodnými zvuky, a to i přesto, že je i během hry nejbližší diváci upozorňovali na nevhodné chování.
Tlumocnik  100 %
19.3.2022 | 9 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Výborné představení. Nevím, kam ho přesně žánrově zařadit, jsou tam prvky komické až groteskní, někdy je to zas vážné. Viděno v době války na Ukrajině a některé repliky jsou až děsivě nadčasové. Konec velmi silný, měla jsem slzy v očích a běhal mi mráz po zádech?
Kandonak  60 %
19.3.2022 | 11 hodnocení
+ souhlasím
Solidni vec ale ta delka je strasna a misty obcas zdlouhave.
Michal1982  90 %
18.3.2022 | 167 hodnocení
+ souhlasím
Říkal jsem si,že na páteční večer to bude těžší téma. A bylo, i přes Dianiškův styl a řadu povedených černohumorných vtipků to na mě celé dolehlo.První půlka se pomalu rozjíždí, před přestávkou se dostává do vyšších obrátek a pak už spěje nevyhnutelně k finále,které bohužel všichni známe. Pocta statečnosti těm,kteří se nebáli postavit se nepříteli a navíc bez nějakých přehnaných patosů. Ve světle událostí dnešních dní se dostavilo mrazení v zádech. Shrnuto, podtrženo: společně se Špinarkou za mě jedny z dosavadních nej Dianiškových počinů.
Šípal  70 %
29.12.2021 | 215 hodnocení
+ souhlasím
Moc jsem si užil všechny ty odkazy na osmdesátkové akčňáky a celkově to splynutí prďáckých fantazií a drsné reality. Ale bratru, není to nejrychlejší. A ty dvě a tři čtvrtě hodiny jsou znát.
MMK  60 %
27.12.2021 | 184 hodnocení
+ souhlasím
Ačkoli to není dokument, některé věci byly hodně chybné (rušení radarů window a produkce tanků Panther jsou záležitosti r. 1943) a přehnané (udělat z Ati Moravce Sheldona Coopera, který chce vzkřísit Golema, je za hranou). Obecně první část byla dost slabá a rozvláčná, pro mě na hraně odchodu. Nešlo z ní postřehnout, že odbojáři mnohdy považovali svoji činnost za adrenalinovou záležitost. Zato druhá část byla vynikající, smrt chodila okolo a hrůza byla téměř hmatatelná.
Braddy  70 %
26.12.2021 | 214 hodnocení
+ souhlasím
Inscenace asi není pro každého (spoludivák odcházel znechucený). Mně osobně se nápad s "akčními" prvky a velmi černý humor líbil. A nemůžu říct, že by mě zpracování uráželo, nebo že by znevažovalo zpracované téma. Záleží jak si divák inscenaci interpretuje. Pokud se na ni budete dívat Áťovýma očima, dostane ihned jiný rozměr.
LenkaAK  50 %
10.12.2021 | 21 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Téma představení mi bylo velice blízké a těšila jsem se na volné zpracování.
Celou dobu sledování jsem byla ovšem rozpolcená. Střídaly se silné okamžiky prokládané lacinými vtípky (proboha, proč?), které zakryly občas se objevující kvalitní černý humor. Některé scény nebyly dobře zasazené do konceptu (např. konflikt matky s dcerou). Vysoce hodnotím výkon Denise Šafaříka.
R.JELEN.21  90 %
9.12.2021 | 251 hodnocení
+ souhlasím
Snesla bych to místy i vážnější.
Výrazně si zapamatuji Denise Šafaříka a Martina Němce.
Doporučuji
Jerman  90 %
30.10.2021 | 130 hodnocení
+ souhlasím
Psát další obdivnou recenzi k tomuto představení bude jen nošením dříví do lesa. Dianiška umí jako nikdo jiný inventivně uchopit příběhy naší nedávné historie (známé i pozapomenuté) a vytvořit modernistické inscenace, kde se pracuje s groteskní nadsázkou a komickou symbolikou. Když se hned úvodem objeví nacistické vlajky, kde jsou místo křížů kosočtverce, je jasné že nepůjde o nic prvoplánového. Po méně známých až obskurních příbězích (Mlčení Bobříků, Bezruký Frantík, Transky...) sáhl nyní naopak po notoricky známé haydrichiádě, o které se ovšem nežertuje. I v tomto případě ale plně uspěl, silný zážitek.
TomAka  40 %
30.10.2021 | 21 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Pár výborných nápadů, pár dobrých a spousta amatérských výstupů a laciných vtipů. Dianiška sám říká, že je to takový divadelní popík a má bohužel pravdu. Moje chyba, že jsem tomu nevěřil, protože jsem od něj viděl mnohem lepší představení.
Tvidatko  70 %
22.10.2021 | 80 hodnocení
+ souhlasím
Mile vlastenecké, kvalita představení naštěstí přebila přihlouplé vtípky, které k česku bohužel stále patří, takže vlastně k vlastenectví se hodící, pravda. Nicméně humor na téma "chichi, to by byla legrace, kdyby byl někdo gay, že?" ve mě nevzbuzuje úsměv, ale max tak chuť se pobodat. Jakožto sněhová vločka také nechápu, proč musely být použity urážlivé výrazy pro černochy a romy, jelikož jejich jediný význam byl ten, že zkrátka zazněly, wow, very edgy.
Karel1964  90 %
20.10.2021 | 90 hodnocení
+ souhlasím
Skvělé představení. Asi nenapíšu nic, to už tu nebylo napsáno. Je to smutné téma, ale groteskní výjevy vůbec nevadí. Především duo esesáků, žáků atd je super. A Áťa Denise Šafaříka je skvěle zahraný.
Doublefish  90 %
19.10.2021 | 58 hodnocení
+ souhlasím
Inglourious Basterds po česku :-), doost dobrý!
Čiko  80 %
26.9.2021 | 1089 hodnocení
+ souhlasím
75% Naočkovat humor do dokumentární fikce o atentátu na Heydricha, to chce odvahu. A k tomu ještě spočítat všechny statečné. Mezi něž patří i herci a autor a režisér v jedné osobě. Když to všichni zúčastnění pochopí a přistoupí na tuto netradiční poetiku, může vzniknou nevšední inscenace a to se na Palmovce povedlo. Herecky se mi líbili Jakub Albrecht a Martin Hruška.
Kjama  90 %
11.9.2021 | 114 hodnocení
+ souhlasím
Takové hry by se neměly hrát při omezeních s respirátory, protože si ho probrečíte a prosmrkáte. Typická dianiškovina, která nemá nouzi o komické vsuvky a odkazy na devadesátky. Přesto je vážné téma zpracováno s úctou a citem. Herecké výkony vynikající, oceňuji i hudební složku písní vybraných (miluju Blaze of Glory) i složených (Štesko a jeho závěrečný dětský sbor). Viděno na Jatkách - bylo mi řečeno, že v kmenovém divadle se všemi serepetičkami a vychytávkami bude můj dojem a hodnocení dvojnásobné (tak s těmi 90 procenty nevím). Doporučuji z celého srdce, běžte to vidět!
Zabiklac  100 %
6.3.2021 | 22 hodnocení
+ souhlasím
na Dianišku celkem slušný
Vladimír Rogalewicz  90 %
21.12.2020 | 812 hodnocení
+ souhlasím
Šibeniční humor s říšskou orlicí nad hlavou a studeným potem v zátylku se střídá s civilními obrázky z života normálních lidí, které historie postavila do rolí těch 294 statečných. To nechcete vidět, protože bohužel celou dobu strašně dobře víte, co bude následovat. Zatím nejlepší Dianiškův opus. Obdivuhodná studijní příprava. Režie bezchybně vedoucí k požadovanému vyznění. Výborná práce s hudbou. Celý soubor zaslouží obdiv. (Ze záznamu, DRAMOX.)
Metro  90 %
16.12.2020 | 25 hodnocení
+ souhlasím
Každému vážnému tématu sluší odlehčení. To se povedlo bez ztráty kytičky. Krásné, díky. Skvělý Ratajský.
Bernardblack  80 %
9.12.2020 | 328 hodnocení
+ souhlasím
75%
Simona  100 %
26.9.2020 | 56 hodnocení
+ souhlasím
Krásne!
Barka  100 %
21.9.2020 | 296 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
O Operaci Anthropoid se toho už řeklo a natočilo opravdu hodně, takže jsem byla zvědavá, s čím palmovkový tým přijde. Obzvláště když je pod režií podepsán Tomáš Dianiška, který je vždy a za každých okolností originální. A byla jsem nadšená. Nejen, že je hra skvěle napsaná, zahraná i zrežírovaná, ale hlavně mě potěšilo, že se nehraje prvoplánově o Gabčíkovi s Kubišem, ale o hrdinech, kteří často stojí v pozadí, ale bez kterých by atentát nemohl proběhnout. Tyto lidi je potřeba stále připomínat, ať nejsou pro budoucí generaci jen jmény z názvů ulic. Děkuji celému týmu za tento počin.
TerkaB  80 %
20.5.2024 | 3 hodnocení
+ souhlasím
Velmi hezké zpracování silného příběhu o lidské odvaze v těžkých časech druhé světové války. Doporučuji i mladším divákům.
DejVosika  90 %
29.4.2024 | 2 hodnocení
+ souhlasím
O Anthropoid se toho už natočilo hodně ale z představení Tomáše Dianiška, jsem byl unesen. Hra je skvěle napsaná, herecké výkony výborné a režie jabysmet. Určitě si zajdu ještě jednou :)
Topanek  100 %
29.4.2024 | 3 hodnocení
+ souhlasím
Z tohoto představení jsem odcházela vyloženě nadšená. Vizuálně a scénograficky krásné představení. U všech herců jsem cítila, že si to celé skvěle užívají. Dianiška odvedl skvělou práci jako režisér, tak herec. Adam Vacula mi v jedné scéně naprosto vzal dech a hltala jsem každé slovo. Doporučuji všem! :)
JakubSeda  50 %
29.11.2023 | 2 hodnocení
+ souhlasím
Čekal jsem drama s prvky inteligentního černého humoru z České sody a dostal drama s prvky Tele Tele?Pokud by se představení drželo jen vážné linie s lehkými momenty trpkého úsměvu, dal bych 90%, ale nevhodné absurdní prvky, při kterých Vám je až fyzicky trapně, celkový dojem velmi kazí. Herecky však velmi kvalitní. Jak mi Denis Šafařík většinou moc herecky nesedí, tak v této roli musím férově uznat, že byl naprosto skvělý, Denis 100%. Hra samotná bohužel nevyužila z daleka svého potenciálu a pokusy o ubohé vtípky degradovaly, úplně zbytečně, celkový zážitek.
Milanj  100 %
21.1.2023 | 4 hodnocení
+ souhlasím
Dlouhá závěrečná děkovačka svědčila o tom, že se hra líbila.
František Mrkvička  80 %
31.5.2024 | 31 hodnocení
Loar  80 %
26.4.2024 | 37 hodnocení
Luciferie  60 %
24.4.2024 | 129 hodnocení
Diviška  70 %
16.3.2024 | 14 hodnocení
Ofélie  100 %
12.3.2024 | 20 hodnocení
Kytina  90 %
8.2.2024 | 181 hodnocení
Johan Čáp  70 %
30.1.2024 | 15 hodnocení
Lesovi  90 %
15.1.2024 | 61 hodnocení
Rybkaa  80 %
15.1.2024 | 43 hodnocení
Joru  80 %
11.1.2024 | 14 hodnocení
Golftom  80 %
10.1.2024 | 60 hodnocení
Togaf  80 %
10.1.2024 | 180 hodnocení
Nina  80 %
14.12.2023 | 42 hodnocení
Nickmik  80 %
5.12.2023 | 76 hodnocení
Kaklapak  60 %
7.11.2023 | 84 hodnocení
Applejuice  90 %
22.6.2023 | 379 hodnocení
LuKrej  80 %
20.6.2023 | 97 hodnocení
Petaz  80 %
9.6.2023 | 104 hodnocení
Marcela  90 %
30.5.2023 | 418 hodnocení
Chupetica  90 %
30.5.2023 | 153 hodnocení
M_marek  60 %
23.5.2023 | 67 hodnocení
Teres  90 %
8.5.2023 | 266 hodnocení
Vladislavka  90 %
17.4.2023 | 164 hodnocení
Tereza Rybková  70 %
12.4.2023 | 48 hodnocení
Bacraj  90 %
13.2.2023 | 171 hodnocení
SaXion  40 %
31.1.2023 | 40 hodnocení
Fido  70 %
16.1.2023 | 54 hodnocení
PavelK  90 %
15.11.2022 | 221 hodnocení
Tomsely  70 %
4.11.2022 | 76 hodnocení
Kutikk  100 %
11.10.2022 | 20 hodnocení
Plšík  100 %
10.10.2022 | 782 hodnocení
Adam Zelinka  70 %
12.9.2022 | 239 hodnocení
Margaret  90 %
25.8.2022 | 126 hodnocení
Malý Tonda O'Reilly  90 %
30.6.2022 | 30 hodnocení
Mot  100 %
23.6.2022 | 41 hodnocení
Tgomin  90 %
22.6.2022 | 12 hodnocení
Jeff23  20 %
14.6.2022 | 80 hodnocení
Paya888  90 %
11.6.2022 | 312 hodnocení
Pop  60 %
11.5.2022 | 87 hodnocení
Tamcitu  80 %
11.4.2022 | 63 hodnocení
Pasika  80 %
15.3.2022 | 41 hodnocení
Astuta  100 %
11.3.2022 | 34 hodnocení
Wolverine  80 %
6.1.2022 | 41 hodnocení
Adynako  60 %
14.12.2021 | 11 hodnocení
Marťus  80 %
10.12.2021 | 130 hodnocení
Lucy1905  80 %
9.12.2021 | 51 hodnocení
Petr-sima  90 %
9.12.2021 | 121 hodnocení
Babitch  90 %
30.11.2021 | 80 hodnocení
Pavel.Tomas  100 %
29.11.2021 | 158 hodnocení
Alcha  100 %
29.11.2021 | 130 hodnocení
Lenka K.  90 %
29.11.2021 | 101 hodnocení
Tech.KA  50 %
24.11.2021 | 52 hodnocení
LavinieCamui  90 %
30.10.2021 | 842 hodnocení
Lovin  90 %
22.10.2021 | 272 hodnocení
Karinaz  90 %
20.10.2021 | 33 hodnocení
Nikoss  90 %
2.10.2021 | 116 hodnocení
Suzana  80 %
27.9.2021 | 343 hodnocení
LilianaVess  90 %
8.9.2021 | 113 hodnocení
Terrysh  90 %
8.9.2021 | 60 hodnocení
Peetra  70 %
29.8.2021 | 168 hodnocení
Eliskamikova  100 %
26.8.2021 | 28 hodnocení
Zuzana L  100 %
25.8.2021 | 27 hodnocení
Lucas  100 %
6.7.2021 | 35 hodnocení
Kluk.sedu  100 %
24.6.2021 | 131 hodnocení
Dajcik  100 %
24.6.2021 | 291 hodnocení
Kosan  80 %
24.6.2021 | 282 hodnocení
Sub_Marine  90 %
23.1.2021 | 45 hodnocení
Kateřina  90 %
9.12.2020 | 36 hodnocení
Unionboy  90 %
9.12.2020 | 466 hodnocení
Anca.rambo  100 %
22.9.2020 | 112 hodnocení
Tarbík  100 %
21.9.2020 | 165 hodnocení
Alzbeta_2  100 %
30.5.2024 | 4 hodnocení
Marketa  100 %
8.3.2023 | 4 hodnocení
SuperMario  80 %
9.1.2022 | 3 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.