Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 24.10.2020)
75%
záznam
Hra žaludek kroutící nahoru i dolů, s nutným přerušením (nebylo mi volno). Rozhodně nedoporučuju pro někoho, kdo mobbing zažil v reálu a žasnu nad tím, jak Robin Ferro pokorně snáší až k nechutnosti vyšroubované chování svých kolegů. Doufám, že za oponou byl pak patřičně odměněn...
(zadáno: 18.12.2020)
55%
záznam
Ačkoliv by obsahově mělo zaujmout, spíš mě to míjí. Až příliš "Amerika", než aby se to toho dalo aspoň trochu promítnout něco víc známého. U nás se snad již od šedesátých let homosexuálové léčbou nepředělávají (jednoduše bylo zjištěno vědeckými metodami, že to nefunguje) a neustálé přeskakování z jednoho prostředí do druhého, ba i do třetího soustředění na hru taky moc neprospělo. Herecky ne špatné, jen divně duté.
Čistě na okraj, Black Canary se nepřekládá jako Černá Kanářice, protože se prostě nepřekládá.
(zadáno: 3.4.2020)
Čtyři decentní anglické dámy pijí odpolední čaj. Drobně plkají o dětech, seriálech, o své bývalé práci. Venku se už dávno rozpadl svět..
Vidět to před měsícem, byla by to "jen" dobře odvedená herecká práce všech čtyř dam (Zuzana Kronerová, Eva Holubová, Eva Salzmannová, Zoja Oubramová). Dneska sedím na sbaleném batohu a čekám na pokyn vyjet. Dost divný pocit, když to už není divadlo a prostě chci ten záznam dokoukat.
Zas Vila Štvanice, její punk interiér, skvělé herečky. A pianista, co lehounce brnká Loch Lomond.
(zadáno: 1.1.2021)
75%
záznam
Skvěle provedená inscenace, nepopírající ani to, co obvykle o Čapkovi češtináři nevypráví. Jiří Hána jako Karel Čapek prakticky bezchybný, M. Málková jako Olga příjemně živá. Hezké připomenutí inscenace Matka (taky Jitka Smutná a jako Tony Aleš Bílík - divadlo Mana). V. Dvořák s lehkostí proskákal dva prezidenty, J. Vlasák přidal třetího. M. Vykus jako sexy pátá kolona obluzuje roztomilou ale naivní Vlastičku/B. Kaňoková...
Jen kdyby mi pokaždé nezatrnulo z karatelsky zvednutého prstíku a učitelského výkladu, až příliš z toho křičí "školní představení!", to vážně nezbytné nebylo.
(zadáno: 5.4.2020)
extrémní groteska, chycená do časové smyčky, ve které se nakonec zcela ztratí hranice mezi postavami. Jen...asi se v tom trochu ztrácím taky. (záznam)
(zadáno: 22.10.2020)
záznam
Roztomilé, svědčící o schopnosti hbitě ovládat jazyk. Svým rozsahem (asi 50 min.) ale trochu jednohubka.
(zadáno: 29.11.2020)
24%
záznam
Zlatej záznam. Ty neskutečně debilní scény s Ivanem Vodochodským se tak daly přeskočit a předstírat, že neexistují. No, bohužel existovaly, a bylo jich moc...
(zadáno: 5.11.2020)
záznam
Mírně slabší, ale pořád slušná sada hlášek.
(zadáno: 16.1.2021)
záznam
Nezklamalo. Opět nádherná práce, loutkářská i s textem. Jen si říkám, až ze z Plzně na Milešovku, odkud to oni brali...od východiště turistických cest z  Velemína, Bílky, Černčic nebo Milešova? A může vůbec mrňavý Archeopteryx piškoty?
(zadáno: 17.12.2020)
záznam
Brenpartija vařila řídkou polívčičku, ale Chacharije, ta už s tím pohnula výrazněji a zvládla tragédii prostitutky i guláš ze psa bez dlouhých řečí. A pak, že dvojky bývají slabší...
Suverénně kraluje Tereza Cisovská, neméně roztomilé je cikáně Zuzany Truplové, Josef Kaluža opět vládne své drobně prořídlé sociální skupině z haldy a nově je doplňuje Marek Cisovský a Alena Sasínová-Polarczyk jako židovský pár obchodníků/majitelů hospody.
(zadáno: 28.12.2020)
záznam
Zprvu tak banální plky, až se mi chtělo řvát (skoro jako zkopírované z blbého ženského časopisu). Pak lineární rozjezd, když se první a vzápětí i druhá dáma zmastila tak, že se ke slovu dostal i chaos. Vrchol sinusoidy, pád do spodní úvratě deprese, stoupání a konečně se ten obouchaný vozíček dohrkocal do konce. Jupí, jupí. Ale k smíchu to fakt moc nebylo, idiota ze sebe dokážu celkem účinně vyrobit i bez divadelního představení a dívat se na někoho, kdo to dělá je někdy spíš bolavé.
Velmi slušný projev Diany Šoltýsové
(zadáno: 2.1.2021)
57%
záznam
Charleyova teta je asi guilty pleasure. Dávno zaniklý svět, který nakonec nejspíš takový nebyl nikdy, převlíkačka za dost šerednou starou vraždu, nepravděpodobná setkání a náhody, které se nedají osvětlit ani výsadkem UFO, ne úplně dokonalé dialogy. Vždyť poblouznění starších pánů zrovna Igorem Ondříčkem/teta, Babberly se dá vysvětlit jen zhoubným dlouhodobým nedostatkem sexu, a těch mladších/P. Štěpán, A. Novotný zas vytrvalým přehlížením vad mladých dam, neb jsou krásné, ale hloupé jak necky.
Nicméně, je tu jedna skrytá perla...rozkošný suverén sluha Brasset/J. Mazák.
(zadáno: 12.7.2020)
vášeň a smrt jedno je, když se žene tryskem...
Až se bojím, že budu mluvit v superlativech, je to přece "jen" muzikál, zaslouží si ale rozhodně pozornost, není mnoho takových. Spojení čisté scény, silného hereckého týmu a až filmové režie by i jen samo dokázalo postavit "dobré" představení. Zde ale došlo i k citlivému vedení ve zpívaných partech (romština se specifickým frázováním), a když k tomu přidáte i strhující emoce, které by šlo nabírat po libosti a pořád by zbývalo i pro ostatní... Jen lituju, že to neuvidím venku, pod volným nebem, kam asi nejlíp patří.
(zadáno: 6.2.2021)
záznam
(zadáno: 9.6.2020)
Livekoučink jako téma. Netradiční výpovědi, kolektivní autorské pojetí, lehký bulvárek, pokud to tak chcete vidět, holčičí "čvaňhárna", hlouběji viděno i jako dvouplánová hra. Příjemné jako doušek sektu, a nepříjemné, jako když sekt vdechnete, pálí to a štípe. Tak kdo je nejbližší vám? Matka pluku Ivona? Mondénní Sabina? Závodnice Renata? Pěnice za zenitem Ema? Neviditelná Bětka? A nebo snad zoufalý kouč?
Dámy a pane, klobouček.
(zadáno: 15.1.2020)
Ne, tu včelu nedělej!
Pravděpodobně nejvyváženější Cyrano, kterého dnes můžeme vidět. Viditelně hrdinský hlavní hrdina, který je ale zároveň frajer, trochu kecal a klaun/Martin Hofmann, drobně mrškoidní Eliška Hanušová/Roxana, dostatečně přitažlivý a mírňounce přiblblý Kristián/Míla Tichý a místy až roztomilý Aleš Petráš a Eliška Boučková, samostatně i spolu...
Čistá scénografie, dobrá práce s kostýmy a kouzlo opravdových svíček na scéně.
A co opravdu stojí za to? Balkónovka a těžkotonážní objímací scéna Cyrana a Kristiána (místo objetí nasadit nelsona je...občerstvující).
(zadáno: 26.9.2019)
68%
Divadlo pod Palmovkou
Tento Cyrano je inscenace s drobnými chybami, které lze ve správném nastavení nálady přehlédnout. Daniel Bambas (Cyrano) se rozmáchl s vervou a postavě dává vyniknout i ve ztišení či komických scénách (znakovaná balkónovka). Lilian Fischerová podává Roxanu jako naivní preciozku (už téměř nevídané), bohužel právě tohle jí ubírá na uvěřitelnosti hlavně v závěru hry, stejně jako představiteli Kristiána M. Vykusovi. Tomu zas pro změnu k dokonalosti chybí maličký kousíček "blbánka".
Pokud tuhle hru ovšem zažijete v létě venku...těžko asi najdete zajímavější.
(zadáno: 5.1.2021)
záznam
58%
Tak si je hoši poměřili. A cestou na Roxanu zapomněli.
A to mi všichni ódy pěli.
Ba ne, to pro mne není, tohle je divné představení.
Nejrozkošnější Montfleury/D. Bambas, co mi zatím přeběhl přes jeviště. Udržet výraz a přitom ze sebe vymáčknout falzet hodný Bee Gees, aby zněl přesto čistě a ne jako parodie...díky.
Výkon k zaznamenáni - P. Batěk/De Guiche.
On a ona mi prostě k sobě nesedí. Hvězdičku do čtvercové díry taky nenarvete, a to není nic proti hvězdičkám nebo kostkám.
(zadáno: 13.4.2020)
záznam
Slaboučké až belhavé, ale nádherná scéna M. Dadák a J. Dulava (step zvlášť krása). Jevištní hudba buď není vůbec, nebo drobátko jazzový klavír frázuje pořád dokola tap tap tadap, z čehož mi po necelých deseti minutách začalo cukat v oku. Feydeau má asi i lepší/lehčí kusy, tohle uvedení ze mě vydolovalo smích jen minimálně a vážně dolovalo hluboko.
(zadáno: 14.2.2021)
on-line živě
Těžký je život štěněte, se třemi páníky, na Vinohradech, ach jo. Pořád vážit, venčit, hlídat, pohádky povídat a taky fotit a hledat, když se foxteriéří slečna učí norovat. A zpívat, to především!
(zadáno: 27.12.2020)
65%
záznam
Po schůzi by člověk čekal víc, než jen přehrát to pozpátku. Možná by to působilo napřímo, záznam je jen záznam a nedotkl se mě tak, jak by se dalo očekávat. A ještě ke všemu nesnáším dechovku a volksmuzik...
(zadáno: 18.12.2020)
záznam
85%
Dvakrát naživo, záznam na osvěžení, ale stále mám pocit, že to bylo uhranutí. Karel Dobrý s naprostým přehledem ovládal scénu i kolegy jako své osobní loutky i v naprosto vyhraněných okamžicích (znásilnění a topení herečky ve vaně zároveň). Nicméně...v paměti mi stále nejvíc zůstává zubatý krtek se samopalem a dojemné tři žebrající malé děti zpívající dětskou písničku, a to všechno v podání Karla Dobrého.
(zadáno: 3.12.2020)
záznam
Kde je právě teď Filip? Je Eva Eva, nebo Anna? Jaký je rok? Opravdu se zdá androidům o elektronických ovečkách?
Tak trochu jako Věčný svit neposkvrněné mysli po česku, možná mírně překombinovaný, herecky ale výrazně nadprůměrný (Kamila Trnková). Díky za absolutní výtlem s Michaelem Jacksonem a Davidem Bowiem.
(zadáno: 26.1.2021)
75%
záznam
zábavné, zajímavé, co se týká marionet (škeble jako loutka), textově nádherné. Pimprlata vážně nejsou jen pro mrňata...
(zadáno: 12.11.2020)
záznam
Naprosto rozkošná prvoplánová groteska. Tereza Cisovská a Alena Sasínová-Polarczyk pějí tak dobře, že by je z fleku vzala kdejaká zpěvohra, Marek Cisovský uplatňuje roztomilý a sexy šarm, Vladislav Georgiev je k pomilování se svými verši zcela mimo mísu a nakonec Josef Kaluža coby zcela nemrtvý mrtvolák obraný nejen o zub a spodní prádlo...tohle se opravdu povedlo.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>