Divadlo pod Palmovkou [velká scéna]

Henrik Ibsen

Nora (Domeček pro panenky)

Premiéra: 16.12.2016. Překlad: František Fröhlich. Úprava a dramaturgie: Daria Ullrichová. Scéna: Jan Nebeský, Jana Preková. Kostýmy: Jana Preková. Hudba: Miloslav Hloucal. Režie: Jan Nebeský.
2:20


Ve své době skandální hra klasika realistického norského dramatu. Manželství Nory a Thorvalda Helmerových se zdá být vzorově šťastné. On dělá kariéru a ona je tou nejroztomilejší oddanou manželkou, jakou si ctižádostivý muž může přát. Leč v nedávné minulosti se Nora v zájmu svého manžela dopustila drobného podvodu. A teď je v pasti vyděrače....
14!
Anketa 2017 - redakční volba
nominace v kategorii Nejlepší inscenace
Tereza Dočkalová vítěz v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon
Tereza Dočkalová - Cena Thálie 2017
Jan Nebeský - Cena Divadelních novin za režii
Tereza Dočkalová - nejlepší ženský herecký výkon roku 2017 v oboru činohra (výroční anketa portálu i-divadlo.cz - redakční volba)
Tereza Dočkalová - nejlepší ženský herecký výkon roku 2017 (výroční anketa portálu i-divadlo.cz - divácká anketa)
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Kateřina Jírová 80 %
(zadáno: 17.9.2017, počet hodnocení: 283)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
V Divadle pod Palmovkou jsem dlouho nebyla, a proto na mě tato inscenace zapůsobila jako zjevení. Podle ohlasů se zdá, že v běžné produkci Palmovky to nečekané zjevení je. Nora Terezy Dočkalové je vypodobněna jako rozkošná cukrová panenka, s parukou platinové blondýnky, v roztomiloučkých šatičkách a střídající spoustu bot na podpatkách. Jakoby jediným klíčem k inscenování Ibsenových her byly hromady bot. Brunetka Nora hraje blondýnku Noru jak o život. A to vše se odehrává na jevištní šikmě, tedy šikmé ploše křivého vztahu Holmerových, po které Dočkalová obdivuhodně běhá v nepohodlných botách.
Veronika Boušová 80 %
(zadáno: 29.4.2017, počet hodnocení: 276)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
85%
Michal Novák 70 %
(zadáno: 11.4.2017, počet hodnocení: 1001)
přínosný / zajímavý komentář
(+2)
Jak se vyhnout frázi, že Jan Nebeský Ibsenovi rozumí… Noru Helmerovou zpřítomňuje jako otisk ze současných magazínů pro „moderní“ ženy a hru jako studii zhoubné paralýzy, když partnerský dialog je veden skrze vlastní ego a nevědomí. Představitelé obou hlavních rolí naplňují beze zbytku onen zničující kontrast dětinskosti, marnivosti, loutky na straně jedné a pokryteckého machismu na druhé. Zatímco výkony Jana Teplého a především Terezy Dočkalové jsou perfektní, vedlejší postavy moc nevyšly. Sporná jsou i písňová intermezza, opírají se sice o obsahovou sounáležitost, ale i tak působí zbytečně.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 14.3.2017, počet hodnocení: 742)
přínosný / zajímavý komentář
Hlavním kladem je zde bezpochyby naprosto skvělá T. Dočkalová, která roli Nory zvládla opravdu výborně. Inscenace jako taková funguje také dobře, nijak nenudí a určitě zaujme. Byť ve vypjatějších pasážích má trochu rezervy a výsledný dojem by mohl být ještě o něco silnější. Stejně tak i výkony a pojetí vedlejších postav, jenž jsou místy málo výrazné. Povedeně hodnotím jednoduchou a funkční scénu, stejně tak i použité kostýmy. Celkově za mě vydařená inscenace, kterou zde na Palmovce komukoli rád doporučuji.
Lukáš Dubský 70 %
(zadáno: 1.3.2017, počet hodnocení: 766)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nebeský se tentokrát dost krotí, výrazná nadsázka v charakterizaci postav je ovšem přítomná i zde. Nora je rodinným dramatem o tom, jak se situace může vyhrotit, když lidé sejmou růžové brýle a zhodnotí své „rodinné štěstí“ střízlivým pohledem. Výborná je T. Dočkalová, která skvěle osciluje mezi dětinskostí a koketérií. J. Teplý hraje Torvalda s výrazně machistickými rysy. Zatímco s výkladem charakterů ústředního páru si režisér pohrál, vedlejší postavy mají jisté rezervy (nejvíce doktor Rank v podání J. Huška). Nadbytečně působí hudební vsuvky služky. Jinak jde ale o povedenou inscenaci. (více v článku na blogu)
Anežka Hrebiková 70 %
(zadáno: 23.2.2017, počet hodnocení: 191)
přínosný / zajímavý komentář
Po Hedě Gablerové v Dlouhé další podařená Nebeského režie Ibsena, byť ne tak výrazná. Titulní Tereza Dočkalová je famózní. Její studie nesvéprávné, dětinské panenky je výborná, bez jakékoliv parodie či karikatury. O to více zamrzí slabší výkony především Kateřiny Holánové a Radka Valenty, kteří hrají tak důležité postavy.Nebeský akcentuje namísto feministického kontextu hlavně motiv rodinného,manželského dramatu,neporozumění mezi mužem a ženou a absence upřímnosti. Libeňský Domeček pro panenky trochu brzdí některé schématické situace a nedostatek hudby, ale jinak je to další trefa do černého.
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 5.1.2017, počet hodnocení: 1504)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
65%. Další šťastné spojení Nebeského s Ibsenem. Tentokrát není specifický režisérův rukopis tak patrný, šetřil s extravagantními a groteskními prvky. Ne zcela dotaženě se jeví práce s charaktery. Hraje se v moderní výpravě a vztah manželské dvojice je adekvátně přizpůsoben. Inscenace postupně graduje k sugestivnímu závěru, kdy se na scéně odehraje domácí násilí, čímž se jedinečně zdůrazní nerovnost a neopětovanost oběti druhého. Opodstatněný nápad s ruskou služebnou je ve výsledku spíše rušivý. Inscenaci kraluje T. Dočkalová. Spolupráce s Nebeským je pro zatím spíše tápající soubor obohacením.
Lukáš Holubec 60 %
(zadáno: 2.1.2017, počet hodnocení: 589)
přínosný / zajímavý komentář
Pro Jana Nebeského je Henrik Ibsen stěžejní autor, a Nora pak jeho osmou nastudovanou hrou tohoto dramatika. A že Ibsenovu jazyku a poselství rozumí, opět divákům zdařile dokazuje. Vystavil i působivou scénu, a především vybral do titulní role tu nejlepší adeptku široko daleko. Tereza Dočkalová aspiruje na jeden z nejpůsobivějších hereckých výkonů roku. Bohužel musí celou inscenaci táhnout sama, protože ostatní jí jen nepříliš zdařile sekundují (vyjma finále, ve kterém Jan Teplý konečně svoji postavu pevně uchopí). A hudební vložky Hany Seidlové jsou potom dokonalý výplod za hranicí trapnosti.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Snekac 60 %
(zadáno: 17.5.2019, počet hodnocení: 33)
Xcepek 40 %
(zadáno: 17.5.2019, počet hodnocení: 372)
Kosan 60 %
(zadáno: 16.5.2019, počet hodnocení: 152)
Unionboy 80 %
(zadáno: 15.5.2019, počet hodnocení: 128)
Dajcik 70 %
(zadáno: 15.5.2019, počet hodnocení: 160)
MikulaF 80 %
(zadáno: 24.4.2019, počet hodnocení: 51)
Efi 0 %
(zadáno: 16.4.2019, počet hodnocení: 1)
Kkrestova 70 %
(zadáno: 16.4.2019, počet hodnocení: 25)
Lenka Rzepková 80 %
(zadáno: 31.3.2019, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace, ve které věřím úplně všechno Noře alias Terezce Dočkalové. Obdivuhodný herecký výkon. Představení je hravé, má tempo a funguje. Za mě celkově vydařená inscenace - jak režijně, tak hereckými výkony, tak scénou. Můžu jedině doporučit.
85%
J.S. 30 %
(zadáno: 30.3.2019, počet hodnocení: 100)
přínosný / zajímavý komentář
Ibsenův dramatický text je východiskem pro scénickou expresi, jejímž cílem není inscenovat Ibsena, ale uskutečnit jakési režisérovo sebepojetí světa. Vše se tu odehrává výhradně v rovině symbolů a zcizujících efektů. Na mnoha místech se text takovému výkladu doslova příčí, pak vzniká nechtěně komický kontrast mezi slovem a převáděným. Režisér popírá logiku chování postav, kauzalitu, morální dilemata. Jde mu jen o to, jaké symboly mohou jednotlivé situace konotovat. Tomu přispívá i herecký styl T.Dočkalové založený na necivilním (expresivním) přehrávání. Z dramatu se stává kabaret na téma Nora.
Coward 80 %
(zadáno: 30.3.2019, počet hodnocení: 183)
Treperenda Rakytníková 100 %
(zadáno: 16.3.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Neuvěřitelně skvělé! Úžasný herecký výkon Terezy Dočkalové, na který zíráte s otevřenou pusou, naprosto vtaženi do děje
Lykos 50 %
(zadáno: 5.3.2019, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Nepochybuji o tom, že herecká vypjatost, uječenost a značná teatrálnost byla režijním záměrem..ale nechápu důvod. Pro mě je to takové podbízivé, myslím, že divák zvládne i trošku náročnější pojetí. Chápu snahu o modernu, ale....působilo to na mě prostě nepříjemně, hudební čísla byla jako z jiného světa a Nora si mé sympatie určitě nezískala. Nechci říct, že je to přímo špatné představení, to by bylo nespravedlivé, ale toto pojetí mne prostě neoslovilo.
Hedvika 90 %
(zadáno: 23.2.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Ibsena mám ráda a Domeček pro panenky zvlášť a tahle inscenace se povedla. Oceňuji hlavně Terezu Dočkalovou, která celé představení táhne, nápaditou scénu a práci s prostorem. Naopak bych si přála o něco přesvědčivější odchod Nory a zcela vynechat hudební intermezza.
Greetchen 80 %
(zadáno: 20.2.2019, počet hodnocení: 80)
přínosný / zajímavý komentář
(20.12.2018) Strhující Tereza Dočkalová, vkusně extravagantní výprava, vtipná práce se scénou... Jedno z mých nejoblíbenjěších literárních dramat ztvárněné s vkusem a nápadem. Škoda, že herecky osloví jen Dočkalová, Jan Teplý jakž takž v závěru hry, ostatní figury jsou dost ploché, hudební vsuvky vyloženě zbytečné, nepochopitelné a rušivé.
Alienable 80 %
(zadáno: 7.2.2019, počet hodnocení: 19)
Natalka 60 %
(zadáno: 31.1.2019, počet hodnocení: 4)
Munoz 80 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 107)
Sans-coeur 70 %
(zadáno: 26.1.2019, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné herecké výkony obou hlavních představitelů, na které je radost se dívat. Na druhou stranu zvolená cesta akcentované hysteričnosti Nory v podání Dočkalové ubírá na váze finálnímu gestu její postavy a hra tak (alespoň pro mě) přichází o jistou gradaci.
Brbla z Olomóca 60 %
(zadáno: 21.1.2019, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno dne 18.1.2019 - DPP, Praha: (spíš 65 %)
+ T. Dočkalová má nesporný herecký a komediální talent,
její výkon byl pro mne nejcenější
+ solidní div. představení se solidní závěrečnou
myšlenkou, tak nějak nadprůměrné
-------------
- Palmovka experimentuje jen nahoře, v podkroví,
na hl. scéně dělá divadlo pro širší publikum
- proč v přestávce odešlo tolik lidí? Myslím si,
že to byli spíš Ti, kteří žádají něco lehčího
(a nezorientovali se) než Ti, kterým to bylo ¨
lehké až moc, Ti spíš vědí na co jdou ...
Jant 80 %
(zadáno: 20.1.2019, počet hodnocení: 8)
Alcha 80 %
(zadáno: 18.1.2019, počet hodnocení: 86)
Leiurus 90 %
(zadáno: 14.1.2019, počet hodnocení: 24)
Monulinka 80 %
(zadáno: 15.12.2018, počet hodnocení: 366)
přínosný / zajímavý komentář
Na Nebeského je to nečekaně normální :) Výrazná stylizace tu sice je a T. Dočkalová plní svůj herecký úkol naprosto přesně, J. Teplý se poměrně úspěšně snaží držet krok. Chválím také scénu, hudební předěly už méně. 75 %
R.JELEN.21 80 %
(zadáno: 1.12.2018, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Je nepopiratelným faktem, že Tereza Dočkalová je v této roli skvělá.
Dosud jsem jí znala hlavně jako tu ženskou z Branek, bodů, kokotů ale ona je i skvělá herečka a má fakt krásný nohy (ano, zní to blbě, ale prostě mě užírá závist).
Hra je určitě nejlepší ve scénách s Norou, jich je to trochu vleče a ostatní postavy mě přílišně nezaujali.
Co se ale týká samotné Nory, tak ve výsledku jí člověk přeje aby si po odchodu od Thorvalda pořádně nabila rypák.
Anah 90 %
(zadáno: 23.11.2018, počet hodnocení: 162)
Rivah 80 %
(zadáno: 9.11.2018, počet hodnocení: 170)
Monday 70 %
(zadáno: 7.11.2018, počet hodnocení: 21)
Makronka123 90 %
(zadáno: 30.10.2018, počet hodnocení: 31)
Kotzova 90 %
(zadáno: 20.10.2018, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto jedinečná Tereza Dočkalová.
Mau 80 %
(zadáno: 20.10.2018, počet hodnocení: 86)
Eviik 80 %
(zadáno: 26.9.2018, počet hodnocení: 287)
přínosný / zajímavý komentář
Na výkon Terezy Dočkalové se tu pělo už dost chvály a já mohu jen a jen souhlasit. S postavou Nory se opravdu vžila. Zaujala mě ovšem i hra jako taková. U her Jana Nebeského mám občas problém s množstvím symbolů a jejich srozumitelností. V této inscenaci se ale pan režisér celkem uskromnil a o to víc jsem se dokázala soustředit na děj. Snad jen bez těch hudebních předělů bych se obešla, ale nijak výrazně mě nerušily.
Marcellina 20 %
(zadáno: 19.9.2018, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Hra jako taková má velký dramatický potenciál, celkové komické pojetí by nevadilo, kdyby přehrávání herců nebylo na hranici vkusu (jakkoli to evidentně byl záměr). Sitcomové hraní je teď asi populární (podobně otřesně je pojata i Pýcha a předsudek v ND), já ale nechápu, proč se hercům nedá prostor ke kvalitní herecké práci. Režiséři by se mohli někdy zamyslet nad tím, jestli je opravdu potřeba obecenstvo překvapovat, šokovat nebo znechucovat, když divadlo přece dokáže vyvolat i pozitivní emoce. 20% dávám za nápad s polštářem, ten byl konstantně vtipný.
Bertos 70 %
(zadáno: 3.6.2018, počet hodnocení: 7)
Mcenole@senam.cz 30 %
(zadáno: 30.5.2018, počet hodnocení: 52)
Marťus 90 %
(zadáno: 30.5.2018, počet hodnocení: 70)
VeruS.11 90 %
(zadáno: 30.5.2018, počet hodnocení: 91)
JirkaS 40 %
(zadáno: 30.5.2018, počet hodnocení: 176)
přínosný / zajímavý komentář
Uff, tohle se z mého pohledu příliš nepovedlo. Byť oproti Hedě Gablerové, kterou jsem ohodnotil čistou nulou, Jan Nebeský tentokrát vypráví smysluplný děj a je to mnohem snesitelnější, pořád je to forma, která mi nesedí. Inscenace mě vytáčela, do přestávky mi to přišlo příliš natahované a zdlouhavé, a T. Dočkalová mi připadala příliš teatrální a uřvaná. Ani ostatní herci to nezachránili, snad jen J. Teplý snesl přísnější měřítko. Chvílemi jsem se nudil, chvílemi jsem byl celým tím provedením iritován. Po přestávce to už bylo z mého pohledu mnohem lepší. Tohle mi nesedlo. /29.5.2018/
Dzaamek 50 %
(zadáno: 29.5.2018, počet hodnocení: 52)
J.anek 90 %
(zadáno: 22.5.2018, počet hodnocení: 224)
přínosný / zajímavý komentář
(+3)
Vynikající inscenace s hvězdným výkonem Terezy Dočkalové. Proč to Ibsen napsal, nevím. Ale že se v obecenstvu mohou vyskytnou labilní krávy, to je jistá věc.
Jaroslava Šimáková 0 %
(zadáno: 22.5.2018, počet hodnocení: 138)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Kýč a klišé. Ibsen to nepsal proto, abychom si společně potvrdili, že ženy jsou labilní krávy.
Aněs 30 %
(zadáno: 19.5.2018, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Ze hry je fraška. Zbytečné "vtipné" vložky - člověk úplně cítí, jak režisér prosí o ohlas diváků. Podbízivé. Ukřičené - hlavně první půlka.Výkon Terezy Dočkalové je skvělý, škoda, že byl ale v téhle úpravě Ibsenova textu. Za to je těch 30%. Shrnuto velké zklamání a kdybych na hru nevytáhla známé, odešla bych už po první polovině.
Zdarda 60 %
(zadáno: 19.5.2018, počet hodnocení: 71)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nebeský se v charakterizaci postav uchyluje ke groteskní nadsázce a soustředí se na partnerské drama o nedorozumění a přetvářce. Dočkalová podává výjimečný herecký výkon, ovšem bohužel, stejně tak jako Nora, zůstává ve svém výkonu osamocená. U ostatních postav je nedotažená práce s charaktery, ty jsou velmi zploštělé, schematické a nevýrazné. Z Torvalda se stává masochistický egoista, doktor Rank je zde téměř zbytečná postava a zejména Kristina a Krogstad vůbec nefungují jako katarzní postavy. Vtipné vložky (ruská služebná wtf.) působí podbízivě, hudební intermezza jsou totálně mimo chápání.
Ela 70 %
(zadáno: 18.5.2018, počet hodnocení: 44)
Barka 80 %
(zadáno: 18.5.2018, počet hodnocení: 197)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
85% Naprosto zasloužená Thalie pro Terezu Dočkalovou, hraje jak o život a takové hlasové virgule jako ona, umí opravdu málokdo :) Hra jako celek je poutavá a její vyústění mě osobně velmi potěšilo :)
Michvon 80 %
(zadáno: 11.5.2018, počet hodnocení: 148)
přínosný / zajímavý komentář
Tohle se na Palmovce povedlo. Výkon Terezy Dočkalové je opravdu mimořádný, Jan Teplý jí zdatně sekunduje. Ostatní bohužel výrazně zaostávají. Scéna výborná.
Vaklav 40 %
(zadáno: 22.4.2018, počet hodnocení: 200)
přínosný / zajímavý komentář
Nudil jsem se, nudí mě už i nekonečné řešení postavení žen. Což je můj problém, že jsem šel na hru nepoučen. Rád se nechám překvapit, ale tady to bylo překvapení negativní. Navíc se při řešení ženské otázky zapomíná, že každá doba má své a i ženy své zbraně, které i zde ženy použily.
Nepopírám nerovnost pohlaví, ale dnes už to jako extrémně palčivé téma nevidím. I když nyní vím o co šlo, stejně to nebylo zajímavé.
Body jsou snad jen za scénu a nasazení herců, kteří ale dost dlouho melou jedno téma dokola.
Vladimír Rogalewicz 90 %
(zadáno: 21.4.2018, počet hodnocení: 488)
přínosný / zajímavý komentář
Takto si představuju moderní interpretaci klasiky. Jan Nebeský se zklidnil, a to jeho vidění Ibsena přineslo kýžený úspěch. Vedle Terezy Dočkalové byl znamenitý také Jan Teplý. Body dolů za poměrně schematické vedlejší postavy.
Kateřina Vodáková 70 %
(zadáno: 16.4.2018, počet hodnocení: 85)
přínosný / zajímavý komentář
Výrazné výkony J. Teplého a T. Dočkalové. Zasloužená Thálie.
Julii 90 %
(zadáno: 13.4.2018, počet hodnocení: 36)
Mladydivakgulz 0 %
(zadáno: 12.4.2018, počet hodnocení: 13)
Jirkan 90 %
(zadáno: 12.4.2018, počet hodnocení: 564)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
11.4. 2018: A dělal toto opravdu Jan Nebeský? Několik jeho inscenací jsem viděl a toto vybočuje z jeho konvencí (mého očekávání). Naprosto jasný příběh bez scénických nebo významových zásahů s velmi dobrou hereckou interpretací. To, že hlavně první část působí jako groteska není na škodu, naopak to podtrhuje chování hlavní představitelky = Nora je panenka. O přestávce jsem zaslechl rozhovor o tom, jak starý ten text je a jak je aktuální. Ano, souhlasím a v podání Divadla pod Palmovkou je navíc divadelním zážitkem.
Abigail7 80 %
(zadáno: 27.3.2018, počet hodnocení: 231)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
85% - Výborná inscenace (dokonalá studie jednoho patologického vztahu) se skvělými výkony, zejména v ústřední manželské dvojici (a o to silnější, když si uvědomíte, že oba ty typy v reálu znáte), efektní scéna, jen některé z vedlejších postav méně jasné a zapamatovatelné. Co mě trochu otravovalo, byla hudební intermezza.
JJRock 70 %
(zadáno: 20.3.2018, počet hodnocení: 42)
MarekLinhart 80 %
(zadáno: 8.3.2018, počet hodnocení: 152)
MMK 90 %
(zadáno: 7.3.2018, počet hodnocení: 74)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající T. Dočkalová. Přerod z naivní panenky v silnou a charakterní ženu ztvárnila na 1*.
Janinka123 100 %
(zadáno: 27.2.2018, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Opravdu vynikající výkon Terezy Dočkalové.
House Pachodi 60 %
(zadáno: 28.1.2018, počet hodnocení: 36)
BarboraSalome 90 %
(zadáno: 28.12.2017, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Miluji H. Ibsena. Tato hra mě dostala na dlouhou dobu. Vynikající Tereza Dočkalová. Pan Nebeský skutečně Ibsenovi rozumí, dokázal to už po několikáté. Paráda. Je to pohled do duše.
Kytina 40 %
(zadáno: 4.12.2017, počet hodnocení: 160)
přínosný / zajímavý komentář
U této hry jsem zjistila co přesně není můj šálek kávy. Hra mě "štvala", nedokážu vyjádřit čím. Asi tam byla jistá afektovanost, která mi vadila. Herecké výkony...u někoho skvělé, u někoho katastrofické.
Ale každý má jiný vkus a na hru si určitě zajděte :)
Magda B. 60 %
(zadáno: 6.11.2017, počet hodnocení: 10)
Nikki123 70 %
(zadáno: 4.11.2017, počet hodnocení: 133)
přínosný / zajímavý komentář
65% Celkem dobré představení, ale to nejspíš jen díky knižní předloze. Moc se mi nelíbilo moderní pojetí a herci mi k těm postavám moc neseděli.
Babitch 90 %
(zadáno: 2.11.2017, počet hodnocení: 27)
Mora 70 %
(zadáno: 31.10.2017, počet hodnocení: 130)
Nikolasro 80 %
(zadáno: 21.10.2017, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Celé (poměrně dlouhé) představení jsem byla očima přilepená k jevišti a to především díky velmi osobitému podání Nory v podání Terezy Dočkalové, které bylo navíc značně podtržené jejím výrazným líčením, kostýmem i blonďatou parukou. Víceméně jednoduchá, ale barevně výrazná scénografie (a celá visuální stránka představení) je druhá složka, která svou účelovostí přitáhla moji pozornost, ale zároveň dovolovala hltat obsah hry, který byl díky zasazení do současného světa až neuvěřitelně aktuální.
V představení mi však chyběly konkrétní silné pocity, ke kterým bych se mohla vracet.
Suzana 50 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 229)
PLUCK 70 %
(zadáno: 16.10.2017, počet hodnocení: 12)
Simon87 70 %
(zadáno: 9.10.2017, počet hodnocení: 8)
Plšík 70 %
(zadáno: 30.9.2017, počet hodnocení: 387)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Národosolsobě 60 %
(zadáno: 17.9.2017, počet hodnocení: 273)
VáŠa 50 %
(zadáno: 31.8.2017, počet hodnocení: 25)
Mirka_divadlo 40 %
(zadáno: 4.6.2017, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Jako výborný posun, který ale úplně nefunguje na text Ibsena. Dámy výborné, s pánským obsazením mám velký problém, jakoby nebylo...
Janha 80 %
(zadáno: 3.6.2017, počet hodnocení: 109)
Remcoe 80 %
(zadáno: 2.6.2017, počet hodnocení: 51)
PetaSk 70 %
(zadáno: 2.6.2017, počet hodnocení: 8)
Klistatko 80 %
(zadáno: 18.5.2017, počet hodnocení: 32)
přínosný / zajímavý komentář
Hlavni role zahrana na zacatku vyborne postupem deje ale mi uz uplne neodpovidala k vyvoji deje. Predstaveni melo pekny spad I s postupne posouvajici schrankou:).
Janis 80 %
(zadáno: 16.5.2017, počet hodnocení: 228)
přínosný / zajímavý komentář
Oceňuji pobavenou ironii, se kterou režisér mnoho scén zpracoval, a myslím, že se tím manželským dramatem (ze současného pohledu možná už jen "manželským dramatem") docela pobavil. Pro mě to byl (nejen) díky němu a výborné (a pro mě dosud skoro neznámé) Tereze Dočkalové vydařený večer.
Souhlasím s názorem K Jírové, i na mě udělala tahle inscenace Palmovky podobně silný dojem.
Jarin 80 %
(zadáno: 16.5.2017, počet hodnocení: 140)
Jana.janka 50 %
(zadáno: 7.4.2017, počet hodnocení: 37)
Veronika H. 80 %
(zadáno: 30.3.2017, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
85%. Herecký výkon Terezy Dočkalové byl na jedničku.
Marie friedlova 70 %
(zadáno: 29.3.2017, počet hodnocení: 69)
Milinka 50 %
(zadáno: 9.3.2017, počet hodnocení: 33)
Adaben 70 %
(zadáno: 28.2.2017, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Zajímavé představení, řada věcí se mi líbila, herci také zajímaví a výkon hlavní hrdinky bezesporu zapamatovatelný. Poslední scéna a dialogy mi přišly poněkud zdlouhavé a trochu kupodivu celkovému dojmu z představení spíše uškodily /a to včetně závěrečného zpěvu, alespoň mám takový dojem./
IlMagnifico 80 %
(zadáno: 28.2.2017, počet hodnocení: 107)
Petr.trep 50 %
(zadáno: 28.2.2017, počet hodnocení: 149)
přínosný / zajímavý komentář
Výborná a úžasná Tereza Dočkalová!!!
Jinak bohužel docela nuda... :(
Mary 60 %
(zadáno: 20.2.2017, počet hodnocení: 65)
Antioch 70 %
(zadáno: 16.2.2017, počet hodnocení: 149)
přínosný / zajímavý komentář
repríza 16.2.2017
KristynaU 80 %
(zadáno: 12.1.2017, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Moc hezky zahrané (skvělé herecké výkony), celé představení mě bavilo. :-)
Marcela 70 %
(zadáno: 30.12.2016, počet hodnocení: 394)
Dominika 100 %
(zadáno: 29.12.2016, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající výkon Terezy Dočkalové.
Slavek53 60 %
(zadáno: 20.12.2016, počet hodnocení: 64)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.