Goja Music Hall

libreto: Richard Stilgoe, Andrew Lloyd Webber
hudba: Andrew Lloyd Webber
texty písní: Charles Hart

Fantom opery

Premiéra: 13.9.2014. Obnovená premiéra: 14.9.2018. Podle stejnojmenného románu Gastona Lerouxe. Překlad: Jaroslav Machek. Scéna: Daniel Dvořák. Kostýmy: Roman Šolc. Choreografie: Petra Parvoničová. Dirigenti: Michal Macourek, Pavel Kantořík. Režie: Petr Novotný.
2:45


První české uvedení muzikálu proslaveného po celém světě. Tajuplný detektivní milostný příběh z prostředí pařížské opery, kterou z jejího podzemí doslova ovládá záhadný maskovaný muž...
v anketě portálu i-divadlo.cz:
významné umístění v kategorii Nejlepší inscenace roku 2014
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
81 %
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 80 %
Jiří Landa 80 %
Jan Pařízek 80 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Dubský 80 %
(zadáno: 7.12.2015, počet hodnocení: 710)
přínosný / zajímavý komentář
75%. Obtížný a nákladný muzikál se podařilo převést na česká jeviště ve velmi slušné kvalitě. Především pěvecky je to téměř bezchybné, ústřední trojice R.Schwab, M.Sommerová a T.Vaněk své party zvládá bez problémů, druzí dva jmenování jsou výborní i po herecké stránce. Je z nich přirozený a sympatický pár, což trochu mění vyznění postavy Fantoma. Výprava je opulentní, ale přestavby nijak nezdržují a některé scény se skutečně povedly (střecha operního domu, hřbitov, Fantomova skrýš). Jen škoda, že odfláknutě působí dvě poměrně důležité scény - oběšení šéfkulisáka a hlavně pád lustru.
Jiří Landa 80 %
(zadáno: 17.10.2014, počet hodnocení: 2808)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nastudování Fantoma snese srovnání s londýnskou verzí. Jestliže české provedení ztrácí pár bodů na hudebním nastudování, dohání to opulentní výpravou dýchající novotou. Povedené přebásnění je prosto do uší bijících novotvarů či podivných rýmů. Pěvecky vyrovnaná ústřední trojice R. Schwab, M. Sommerová a T. Vaněk (postavu zpracoval výborně i herecky). V roli "sopránu" a "tenora" vystřihli dvě pěkné figurky L. Silkenová a N. Višnjakov. Jen škoda technicky nedokonalých scén jako je pomalé spuštění padajícího lustru či použití nezdařilé figuríny oběšence. I tak se ale jedná o skvělou podívanou.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 26.9.2014, počet hodnocení: 719)
přínosný / zajímavý komentář
České provedení slavného muzikálu se rozhodně vydařilo. Po hudební stránce vše šlape jak má. Překlad se povedl a textově je to tedy též velmi dobré. Scénické provedení místy trochu pokulhává, ale po pravdě, bál jsem se, že to bude daleko horší. Scéna s lustrem se tedy nepovedla, ale třeba sklepení moc pěkné, střecha i hřbitov též vydařené. Po pěvecké stránce předvedla opravdu výborný výkon M. Sommerová v roli Christine. Pro mě hlavní hvězda večera. Naopak Fantom M. Vojtka byl sice slušný, ale zcela mě nepřesvědčil. Raoul v podání B. Matuše pak již jen dobře doplňoval ústřední dvojici.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Katvo 100 %
(zadáno: 31.10.2018, počet hodnocení: 33)
AlenaK 80 %
(zadáno: 14.9.2018, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Opravdu spektakulární podívaná, živý orchestr, legendární muzikál A. L. Webera v poctivém, emocionálním nastudování. Jen s jednou, za to velkou, vadou - Marián Vojtko v titulní roli má do Fantoma daleko, těžko mu věřit jediné slovo, křečovitá šmíra, nic víc. Za to Michaela Gemrotová v postavě Christine žije naplno, zpívá, až se dech tají a je uvěřitelná, stejně jako Tomáš Vaněk v roli Raoula.
Michalmusek 100 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 133)
Mr.Schaffer 80 %
(zadáno: 24.4.2018, počet hodnocení: 42)
Lenkad 50 %
(zadáno: 28.2.2018, počet hodnocení: 39)
Janinka123 70 %
(zadáno: 27.2.2018, počet hodnocení: 37)
Tintera.v 60 %
(zadáno: 16.1.2018, počet hodnocení: 61)
Veronikaw 90 %
(zadáno: 12.1.2018, počet hodnocení: 53)
Violetka 60 %
(zadáno: 3.12.2017, počet hodnocení: 20)
Terezajirickova 100 %
(zadáno: 1.10.2017, počet hodnocení: 35)
Coward 90 %
(zadáno: 17.9.2017, počet hodnocení: 177)
MartinB 70 %
(zadáno: 30.5.2017, počet hodnocení: 37)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Jeden z nejkrásnějších muzikálů všech dob. A pokud k tomu přihodím jméno excelentního Radima Schwaba, není nutné psát o moc víc.
Obě představitelky Christine dobré, Tomáš Vaněk taktéž.
Překvapením pro mne byl Michal Bragagnolo v roli Raula - famózní výkon! V mých oblíbených rolích malé Meg a její matky dále velmi mile překvapovaly Andrea Gabrišová a Miroslava Časarová.
Absolutním zklamáním byly Jana Borková a Tereza Mátlová v roli Carlotty Giudicelli. Pěvecky dobré obě - herecky chladné, což je u vtipné postavy dost o ničem.
Kastan42 80 %
(zadáno: 30.5.2017, počet hodnocení: 26)
Halirova.jana 40 %
(zadáno: 30.3.2017, počet hodnocení: 63)
Atribut 70 %
(zadáno: 16.3.2017, počet hodnocení: 75)
přínosný / zajímavý komentář
hezkej muzikál, nastudování slušně udělaný a vypravený, ale nějaký rezervy a limity (hlavně scénografický a choreografický) tam jsou. sommerova naprosto skvělá. vojtko to zazpíval, ale mluvil v takový divný křeči, věřit se tomu nedalo. bragagnolo slušnej, i když trochu nevýraznej. konečně se našel někdo, kdo fantoma v čechách nasadil, nastudoval kvalitně a navíc se o něj postaral.
MarekLinhart 70 %
(zadáno: 16.2.2017, počet hodnocení: 141)
Kosticka 100 %
(zadáno: 2.1.2017, počet hodnocení: 25)
AliV 90 %
(zadáno: 28.12.2016, počet hodnocení: 70)
přínosný / zajímavý komentář
Nemohu dát 100%, protože představení není úplně bez chybiček (podle mého názoru pomalý rozjezd se zdlouhavou scénou opery Hannibal či laciná loutka znázorňující oběšeného kulisáka), nicméně si stojím za tím, že se jedná o nejlepší muzikál doposud uváděný v Čechách. Všichni herci včetně company jedou na sto procent, živý orchestr ještě umocňuje Weberovu úžasnou hudbu, velkolepá výprava... vyzdvihla bych ještě výtečné výkony hlavní trojice (Radim Schwab, Monika Sommerová, Tomáš Vaněk). Fantoma česká muzikálová scéna potřebovala jako sůl!
Attt 100 %
(zadáno: 18.12.2016, počet hodnocení: 15)
Terez.ka 80 %
(zadáno: 14.11.2016, počet hodnocení: 33)
Tsal 80 %
(zadáno: 14.11.2016, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Navštíveno dvakrát a v obou případech převážila spokojenost nad výtkami. Ty mám v obou případech jen k představitelům Fantoma. Pan Schwab zvládal většinu představení, ale v nejsilnějších momentech mi přišlo, že nedozpíval, jak měl. Pan Vojtko byl pro změnu v silných momentech úžasný, trochu mu ovšem dělaly problémy pasáže jemnější a mluvené. Ani v jednom případě ovšem nic, co by mi vyloženě hrálo na nervy. Jinak vše dokonalé. Hudba, překlad, zpěv a tanec. 100 % si zaslouží kulisy a přestavba. Scéna z Hanibala a obrácení pohledu z jedné strany jeviště na druhou mi vyrazily dech.
HawkeyeSaw 70 %
(zadáno: 21.10.2016, počet hodnocení: 119)
Silencia 60 %
(zadáno: 25.9.2016, počet hodnocení: 28)
L.enik.c 90 %
(zadáno: 7.6.2016, počet hodnocení: 15)
Alantis12 90 %
(zadáno: 5.6.2016, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Tohle představení bylo impozantní. Scénografie a výprava místy vyrážela dech, vytkla bych snad jen to nešikovné provedení oběšence a pomalu padající lustr, to působilo až trochu úsměvně a ubíralo to na napětí. Vynikající byl orchestr! a zpěv Schwaba, Matuše a Gemrotový. Slabší byla company a taneční výstupy. Bohužel to moc nemůžu hodnotit herecky, seděla jsem daleko a neviděla hercům do obličeje. Ale z té původní hudby občas mrazilo. Dlouho jsem nebyla na něčem, co by ve mě zanechalo takhle silné dojmy. Nevadilo by mi to vidět i víckrát.
Bacraj 70 %
(zadáno: 28.5.2016, počet hodnocení: 164)
Janul. 100 %
(zadáno: 16.5.2016, počet hodnocení: 30)
Tadeáš 90 %
(zadáno: 10.4.2016, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Představení Fantoma zcela jistě nejlepší muzikál jaký znám. Povedl se a šlape na paty londýnské verzi. Zaujal M. Vojtko, M. Gemrotová, M. Bragagnolo, velice překvapila J. Borková. Jedinečný orchestr.
Vladimir01 100 %
(zadáno: 9.4.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Díky za zážitek. Večerní představení 8.4.2016. Vojtko - bravo. Orchestr - bravo. Borková dvakrát bravo.
Zuzi 60 %
(zadáno: 6.4.2016, počet hodnocení: 10)
Antonio 100 %
(zadáno: 4.3.2016, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Moc pěkný muzikál bravooo určitě si zaslouží 100% ....škoda ,že jsme neměly Radima Schwaba ...
Ivi 60 %
(zadáno: 28.2.2016, počet hodnocení: 27)
Divadelnik 80 %
(zadáno: 27.2.2016, počet hodnocení: 106)
přínosný / zajímavý komentář
(27.2.-14,00)Zdařilé představení,výborné výkony Schwaba a Gemrotové,slabší výkon podal Raul v podání M.Bragagnola. Ostatní výkony musím též pochválit.
K.therese 10 %
(zadáno: 27.2.2016, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Jediný skvělý výkon poskytl orchestr, které po celou dobu nebyl vidět, takže byl v podstatě zbytečný. Taneční výkon byl dost podprůměrný, bylo vidět že tyto role dostaly především tanečníci protekčně. Zpěváci v hlavních rolích neumějí mluvit jedna z hlavních hrdinek dokonce ráčkuje. Představení hraje především na pompézní kostými a kýčovité kulisy.
MirekJ 90 %
(zadáno: 17.2.2016, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Doporučuju všem. Herecké i pěvecké výkony na výši, krásná scéna, kostýmy. Takhle nějak by asi měl muzikál vypadat.
Varan 70 %
(zadáno: 16.2.2016, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
Slušné a velmi dobře propagované uvedení světoznámého muzikálu v ČR. Po pěvecké stránce mě bavili všichni hlavní aktéři (Vojtko, Gemrotová, Vaněk, Silkenová), co se týče herecké stránky, tak tam pokulhával hlavně Marian Vojtko. Pochválil bych výbornou scénu (střecha, podzemí), kterou kazí hlavně hodně nepovedená scéna s padajícím lustrem. Překlad působil místy až úsměvně.
Jenda.matousek 60 %
(zadáno: 13.2.2016, počet hodnocení: 319)
přínosný / zajímavý komentář
V první řadě skvěle marketingově zvládnuto, prodat Fantoma není až zas tak samozřejmé, (ale většina diváků v sále asi neví že jde vlastně z půlky na operu) a také je potřeba obsadit neznámé umělce. Janečkovi se podařilo pomocí Blesku vše řádně zapropagovat, takže muzikál uspěl narozdíl např. od divácky mnohem vděčnějšího Romea a Julie. Gemrotová technicky velmi slušná, výrazově pak trochu plochá, Vaněk bez výhrad, Vojtko je kapitola sama pro sebe, má velmi dobrá místa, která vzápětí pohřbí velmi špatnými. Režie mohla zafungovat lépe (nepřehlednost děje a davových scén, triky). Slabší překlad.
Kritik Václav 90 %
(zadáno: 12.2.2016, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Tak jsem se konečně dočkal. Můj oblíbený muzikál mistra muzikálů pana Webbera se dočkal i českého zpracování. Inscenace se mi velmi líbila. Mistrovsky nazvučená hala a orchestr dokonale diváka vtáhly do Hudby noci.Krásná výprava a kulisy.Krásné melodie zazpívané dobrými zpěváky a herci. Myslím, že se česká verze muzikálu nemusí za nic stydět.
Jolana 100 %
(zadáno: 11.2.2016, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Díky za obrovský zážitek z představení. Vojtko, Sommerová, Bragagnolo,Borková......super. Vynikající orchestr. Jednoznačně TOP muzikál.
Sidl 80 %
(zadáno: 28.1.2016, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Moc dobrý muzikál a skvělá choreografie v Goja MH.
Kytina 80 %
(zadáno: 11.1.2016, počet hodnocení: 160)
Tarbík 60 %
(zadáno: 4.1.2016, počet hodnocení: 82)
Mjetelova 100 %
(zadáno: 25.12.2015, počet hodnocení: 35)
přínosný / zajímavý komentář
Neskutečný zážitek. Úžasné výkony, nádherné kostýmy a efekt lustru. Doteď mi stačí slyšet pár tónů z Fantoma opery a mám v sobě to samé ohromení, jako když jsem seděla na představení.
Čiko 80 %
(zadáno: 24.11.2015, počet hodnocení: 580)
Ivulin 100 %
(zadáno: 22.11.2015, počet hodnocení: 37)
Zbodle 50 %
(zadáno: 22.11.2015, počet hodnocení: 1)
Lucilla 90 %
(zadáno: 7.11.2015, počet hodnocení: 207)
přínosný / zajímavý komentář
Dechberouci ... M.Gemrotova byla vynikajici, M.Vojtko jako Fantom tez nezklamal. Nadherne kostymy, hudebni zazitek, ale ta scena ... Vazne nadhera.
Brouček 80 %
(zadáno: 30.10.2015, počet hodnocení: 81)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherná výprava. Skvělá hudba. Velmi dobré výkony M. Sommerové, R. Schwaba, A. Gabrišové.
Joanne 100 %
(zadáno: 26.10.2015, počet hodnocení: 1)
Nikca92 90 %
(zadáno: 26.10.2015, počet hodnocení: 2)
Aknairam 70 %
(zadáno: 24.10.2015, počet hodnocení: 18)
Cynthia 70 %
(zadáno: 18.10.2015, počet hodnocení: 6)
Nick 80 %
(zadáno: 18.9.2015, počet hodnocení: 43)
přínosný / zajímavý komentář
Fantom opery je především geniální hudba, která už při předehře způsobuje husí kůži. Milým překvapením je funkční scéna, rychlé přestavby, dobré přebásnění, nádherná výprava, některé výkony (zejména výtečný Vaněk, ale také více než dobrá Sommerová). Obrovským zklamáním byl Fantom R. Schwaba - pěvecky docela v pořádku, nicméně po výrazové a herecké stránce skoro tragedie, jen slepě odzpívával a odříkával naučený text s otřesnou gestikulací (seberte mu někdo ten plášť). Scény The phantom of the opera a Masqeurade oproti Londýnu ostudné! Příště jiného režiséra a třeba to bude zase o něco lepší.
Popelka 100 %
(zadáno: 2.7.2015, počet hodnocení: 33)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné efekty, kostýmy, pompézní všechno. Herecke výkony postavené na zpěvu a dovednostech, nikoli na velkých jménech. Krásný zážitek.
Annaj 60 %
(zadáno: 24.6.2015, počet hodnocení: 35)
Marketap 60 %
(zadáno: 14.6.2015, počet hodnocení: 29)
Henry 80 %
(zadáno: 2.6.2015, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
Špičková hudba, pěvecky na vysoké úrovni (Vojtko, Sommerová, Vaněk, Mátlová), český text sedl, bohatá výprava - krásné kostýmy, výrazné masky, zdařilá dekorace. Některé scény se vryjí do paměti, např. loďka v mlhavém oparu laguny, střecha s noční oblohou či ponurý hřbitov. Ve scéně s padajícím lustrem by možná chtělo více přitlačit na dramatičnosti, scéna totiž záhy vyšumí. Ale jinak výborné, muzikál pro dobrý pocit.
MSpa 80 %
(zadáno: 30.5.2015, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Pěvecké i herecké výkony ( Vojtko, Sommerová) na úrovni, bohatá výprava a okázalé kostýmy Romana Šolce potěší oko diváka a v současnosti nemají konkurenci. Trochu laciněji působí scéna s oběšencem, naopak plavba loďkou po zamlžené laguně pod hvězdnou oblohou nebo maškarní ples jsou velmi povedené a působivé. Tereza Mátlová se po poněkud rozpačité mladičké Cosette v Bídnících našla v roli afektované operní divy.Trochu důrazněji by šla vypíchnout přízračná atmosféra v první části představení. Krásné známé árie a celková spokojenost!
Martin21 80 %
(zadáno: 21.5.2015, počet hodnocení: 299)
přínosný / zajímavý komentář
Jako celek hodnotím velmi kladně. Nádherná výprava, scéna, nadprůměrné výkony všech účinkujících. Samozřejmě je třeba zmínit Mariána Vojtko, alias Fantoma opery - je si ve své roli naprosto jistý, pěvecký projev opět bez chyby a herecky též fajn :-) Dále Monika Sommerová a Bohuš Matuš, ti se mi také líbili...
Terkaa0 100 %
(zadáno: 20.5.2015, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
úžasný muzikál, skvělé výkony. nelitovali jsme cesty do Prahy, určitě nejlepší muzikál u nás. Marian Vojtko skvělý Fantom, překvapila Mátlová. skvělá pěvecká company.
Etfu 70 %
(zadáno: 20.4.2015, počet hodnocení: 58)
Cherry 90 %
(zadáno: 2.4.2015, počet hodnocení: 67)
přínosný / zajímavý komentář
Velký, vynikající muzikál, mistrovské dílo, moje srdeční záležitost, originální dech beroucí verzi asi nic nepřekoná, právě proto bylo moje očekávání příliš vysoké. Krásná hudba, nádherné kostýmy, vynikající pěvecké výkony. Trochu zklamání z prostředí divadla a za ozvučení (-10%).
Bišu 90 %
(zadáno: 31.3.2015, počet hodnocení: 164)
přínosný / zajímavý komentář
Nejlepší muzikál, který jsme doposud viděli, rozhodně srovnatelné s londýnským provedením.
Tomass 100 %
(zadáno: 30.3.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
100%!
Brezinar 100 %
(zadáno: 2.3.2015, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Říjen 2014 - Není co dodat, úžasná hudba, pěvecké výkony, zajímavá scéna. po dlouhé době MUZIKÁL!
IgnaciusR 70 %
(zadáno: 1.3.2015, počet hodnocení: 31)
Bfm 90 %
(zadáno: 24.2.2015, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Konečně po dlouhé době skvělý muzikál v Praze. Skvělá výprava, povětšinou výborně zazpívané (i když operněji, než by se mi líbilo) i zahrané.
SirThompson 100 %
(zadáno: 23.2.2015, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
TOP roku 2014. Nemám slov, už mám lístky na další představení - bohužel volné až na květen 2015, což už samo hovoří za vše. Janečkova megalomanie se mi líbí. Nejvíce oceňuji kompletní obsazení "necelebrit" (až na M. Vojtka, který se mi však tentokrát paradoxně líbil nejmíň, pravděpodobně tím, že si Fantoma představuji mladšího, menšího a slizšího - zpěv však klasicky famózní) - právě jejich pěvecké výkony tvoří výjimečnost tohoto představení. Nádhera

Viděno v listopadu 2014
Hannah21 90 %
(zadáno: 7.2.2015, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné po technické,režijní, herecké i pěvecké stránce, jsem nadšená. Dokonalosti londýnského originálu se pražská verze velmi blíží. Schwab je typově i hlasově přesný Fantom, byl vynikající. Gemrotová také vynikající. Bragagnolo, ač understudy, mě velmi překvapil. Mátlové role skvěle sedí. Oceňuji, že "jen" nepřevzali původní produkci, ale pro pražskou verzi vytvořili vlastní kostýmy a scénu. Líbilo se mi, že v některých scénách jsou herci i v hledišti. Překlad textů velmi zdařilý (až ne 1-2 výjimky). Škoda pomalu padajícího lustru, ale to je dáno asi jeho velikostí.
Misa 80 %
(zadáno: 7.2.2015, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
Velice povedené nastudování. Marián Vojtko i Monika Sommerová byli vynikající. Též velmi dobrá scéna.
Luciferie 70 %
(zadáno: 7.2.2015, počet hodnocení: 105)
přínosný / zajímavý komentář
Krásná hudba, nádherná výprava, veliký zážitek!
Chandler M Bing 60 %
(zadáno: 6.2.2015, počet hodnocení: 20)
přínosný / zajímavý komentář
Je těžké hodnotit a srovnávat s originálem... nicméně svoje kouzlo česká verze má. Scéna překvapivě dobrá a funkční (až na sestup do skrýše Fantoma při titulní písni, tož šlo vyřešit lépe). Pěvecky celkem slušné, překvapivě vynikající Tereza Mátlová, její postava ji dobře sedne. Nechápu proč při děkovačce nezpívají rozlučkovou píseň!
Lumca 70 %
(zadáno: 1.2.2015, počet hodnocení: 293)
Candie254 90 %
(zadáno: 24.1.2015, počet hodnocení: 189)
přínosný / zajímavý komentář
Sledovat takto propracované představení byl opravdu zážitek. Velmi rychlé přechody mezi scénami. Krásné kostýmy, ale mohly být možná trošku méně kýčovité. Nadšená jsem ovšem z výkonů hlavních protagonistů. Monika Sommerová byla výborná a vyrovnala se u mne i Sierre Boggess. Radim Schwab měl skvělou barvu hlasu a působil velmi přesvědčivě. A rovněž nadšená jsem z Tomáše Vaňka, který mě nadchl už při Rentu, a tady zahrál a zazpíval neskutečně. Ostatní role byly samozřejmě také zahrány úžasně. Za mě 95%, protože mi přišlo, že místy zde byly malinká hluchá místa mezi scénami.
Emily007 90 %
(zadáno: 1.1.2015, počet hodnocení: 6)
JOP 60 %
(zadáno: 29.12.2014, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Čekal jsem příliš,čekal jsem bombu o které se mluví po celé republice,čekal jsem něco úchvatného co mi rozproudí krev v žilách.Fantoma si raději příště skutečně pustím na DVD v originále.Jak tu již psali ostatní, chybí tomu "něco".1.šílená zima v hledišti/o přestávce si více než polovina lidí šla do šatny pro bundy/,2.scéna pěkná,ovšem nezapadá do prostředí GOJA M.H.,3.při dražbě jsou herci rozmístěni po hledišti a není zřejmé,kdo v daný okamžik "přihazuje",4.vím,že jsem byl na Fantomovi opery,ale proč z celého muzikálu udělat operu/operetu?.I přes mé hodnocení dávám60,a to hl.představitelům.
Ytoska 90 %
(zadáno: 28.12.2014, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Na můj vkus až moc operní, ale jinak není co vytknout. Radim Schwab jako Fantom byl věruhodný a má na Fantoma krásný hlas. Výprava a kostýmy překonaly všechna očekávání.
Mora 90 %
(zadáno: 20.12.2014, počet hodnocení: 127)
Anchy 90 %
(zadáno: 6.12.2014, počet hodnocení: 28)
VasekM 90 %
(zadáno: 1.12.2014, počet hodnocení: 152)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherné dílo a ČR se určitě nemá za co stydět. Skvělé výkony! Radim Schwab jako Fantom Opery excelentní, perfektně hraje a ještě lépe zpívá. Monika Sommerová jako Christine... nádherný hlas! A Tomáš Vaněk je nejluxusnější Raoul! Překrásný hlas, brilantní herectví. Jan Urban, Petr Matuszek a Josef Štágr byli výborní, pobavili. Michaela Gemrotová velmi dobře zpívá, ale její alternace mě o trochu víc nadchla herecky. Tereza Mátlová a Jindřích Nováček mě velmi baví.
Uvedení 2018: Schwab, Vaněk, Sommerová jsou ještě lepší než dřív. Tolik emocí, nádhera! Zaujali nováčci - Kotiš a Vítek.
Fedorocko 80 %
(zadáno: 29.10.2014, počet hodnocení: 429)
přínosný / zajímavý komentář
Nezbývá než souhlasit s mými předchůdci,že něco tomu chybělo. Bylo to hodně operetní, dámám nebylo někdy rozumět a moc jsme se těšili na závěrečný přídavek titulní písně,ovšem žádný se nekonal. Škoda.Jinak ovšem představení se povedlo a určitě za zhlédnutí stojí. Ale při východu z divadla chybí ihned prvotní nadšení jako např. z Bídníků.
Abigail7 80 %
(zadáno: 29.10.2014, počet hodnocení: 213)
přínosný / zajímavý komentář
Taky mi něco chybělo, ale taky jsem se předem velice bála a naštěstí se mé obavy nenaplnily. Fantom těží především z v podstatě dokonalé hudby a ta v GoJe nechybí, a výborné jsou i výkony R.Schwaba, T.Vaňka a M.Gemrotové (M.Sommerová mě tolik nenadchla, alternace Fantoma a Raula jsem neviděla), a skvělí byli i J.Urban, P.Matuszek a T.Mátlová. Už si nejsem jistá dokonalostí ostatních a company. A nedokonalé mi přišly bohužel i texty, byly dobré, jen na můj vkus jim chybělo víc poetiky a kouzla. Výprava i kostýmy jsou krásné, někdy až moc, jen by to chtělo skutečně padající lustr atp.
PavelK 70 %
(zadáno: 15.10.2014, počet hodnocení: 197)
přínosný / zajímavý komentář
Bál jsem se, ale byl jsem mile překvapen. Kvalit londýnského originálu to samozřejmě nedosahuje, ale stydět se za našeho Fantoma nemusíme. Výprava pěkná (možná až moc na efekt, v některých scénách mimo operu příliš prázdná), skvělý orchestr. M. Vojtko na začátku rozpačitý, v závěru již přesvědčivější Fantom. M. Gemrotová skvělá, dokážu si ji představit i v Londýně. B. Matuš pro mě katastrofa. T. Mátlová pozitivně překvapila. České texty nejsou špatné, někdy působí trochu strojeně (á la Google Translate). Celkový dojem pozitivní, pokud neznáte originální inscenaci, klidně si 20% přihoďte.
Vrána 90 %
(zadáno: 14.10.2014, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Chybělo mi tam NĚCO. Ale protože nevím, co, tak to nemůžu ani říct :-D
Možná trochu texty, které mohli lépe vyladit? Vážně nevím.
Ale nádherné po vizuální stránce, parádní lustr ;-)
Skvělý příběh, konec je hold daný, za to se nedá nikomu nadávat :-D
Občas nešlo rozumět slovům, když zpívalo víc lidí najednou.

Ale obecně dobré a autogramiáda na konci tuplem super ;-)
Marius 100 %
(zadáno: 4.10.2014, počet hodnocení: 27)
Nyvon 100 %
(zadáno: 27.9.2014, počet hodnocení: 54)
R. Janouch 80 %
(zadáno: 25.9.2014, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Stále si tak trochu kladu otázku, co na Fantomovi všichni mají?! Na jednu stranu je milým překvapením, že tolik lidí i u nás vysoce oceňuje operní muzikál, protože ta hudba skutečně není pro řadového diváka z Horní Dolní, na druhou stranu nejúžasnější muzikál všech dob bych si představoval trochu jinak - třeba jako Bídníky, Cats, Jekylla a Hydea, Carmen, Pokrevní bratry (když zůstaneme jen u světových titulů) a dobře desítka našich českých muzikálů mě oslovila také daleko víc! A to operu jako žánr bytostně zbožňuju... Ale smekám před všemi výkony v čele s Radimem Schwabem a Monikou Sommerovou!
Michalmalik 100 %
(zadáno: 18.9.2014, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Fantom Opery konečně v Česku!! Moc povedený, výprava 1*..
Radim Schwab - Nemám slov, byl senzační, správná volba!
Monika Sommerová - neznám jí, ale hodně dobrá, překvapila
Bohuš Matuš - super výkon
Ředitelé - oba dva super! Josef Štágr a Petr Matuszek
Tereza Mátlová- bravo
P.R.Plasche - super výkon
Terezka Aster Vágnerka - hodně moc překvapila, stále je lepší a lepší

Psáno z 2. předpremiéry 10.9. od 19:00
Ala 90 %
(zadáno: 15.9.2014, počet hodnocení: 106)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné výkony předvedli na předpremiéře 12.9. hlavně Raoul Tomáš Vaněk a Christine Monika Sommerová. Opravdu klobouk dolů. Moc se mi líbili i ostatní účinkující v čele s Radimem Schwabem v titulní roli. Poprvé byla opravdu vynikající Tereza Mátlová, která konečně dostala figuru pro ni jako ulitou. Dále hráli např. Tereza Vágnerová (Meg), Miroslava Časarová (Mme Giry) nebo Josef Štágr. Vypadá to, že z Fantoma bude zcela právem událost sezony.
Honzy 100 %
(zadáno: 11.9.2014, počet hodnocení: 163)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Slavný muzikál A.L.Webbera FANTOM OPERY dorazil poprvé do Prahy a dle prvních předpremiér bude mít zasloužený,mega úspěch!Je to zásluhou techn. i uměleckých složek,které do sebe správně zapadají.Překrásné,výpravné kostýmy,scéna včetně padajícího obřího lustru,jízda loďkou po laguně a další efektní triky.Živý orchestr,výborný zvuk i povedený překlad do češtiny.Z pěveckých výkonů si zaslouží pochvalu všichni protagonisté(Schwab,Sommerová,Matuš..) včetně sezpívaného sboru.Pečlivá příprava se vyplatila a divák si odnáší silný divadelní zážitek,u nás v tomto žánru dosud nevídaný.Předprem.10.9.14
L. Janáková 100 %
(zadáno: 9.9.2014, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Geniální! Naprosto nezapomenutelný zážitek po všech stránkách. To už jsem, musím říct, v divadle nezažila hodně dlouho. Velkou zásluhu na tom má jistě již klasická hudba A. L. Webera, ale stejně tak interpreti, ať už Marián Vojtko, pro mě překvapení Michaela Gemrotová, nebo mě dnes již dobře známý Tomáš Vaněk. Uff, ještě teď jsem v euforii. :-)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.