Činoherní klub

K.Š.E.F.T.

Premiéra: 7.9.2019. Překlad: Zuzana Ščerbová. Scéna: Adam Pitra. Kostýmy: Katarína Hollá. Hudba: Ivan Acher. Režie: Ondřej Sokol.
2:20


Hra daleko vtipnější a vážnější, než by se dalo čekat. Co koupí milující rodiče postiženému synovi ke dvacátým pátým narozeninám? Prostitutku...
Činoherní klub
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
88 %
8861000
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 80 %
Jan Pařízek 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Helena Grégrová 80 %
(zadáno: 10.9.2019, počet hodnocení: 1406)
přínosný / zajímavý komentář
85 %. Ach ano, tohle je absolutní příběh. Příběh o tenké hranici mezi křehkostí a intimitou a drsnými a nelítostnými stránkami života. Příběh, který rozvíjením své ústřední zápletky otevírá spoustu znepokojivých otázek, odkrývá netušené souvislosti a obnažuje charaktery jednotlivých postav, až se vše povýší na silný divácký zážitek. Nic z toho by pochopitelně nefungovalo bez precizní souhry inscenačních složek, přičemž nadšeně tleskám především maximálně soustředěným výkonům všech čtyř hereckých protagonistů a jejich citelnému napojení na důvtipný režijní výklad, který tragikomickou podstatu hry vystihl s gradačním šarmem.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 752)
přínosný / zajímavý komentář
Za mě vydařená inscenace. V první části spíše příjemná komediální konverzačka s veskrze zajímavým tématem, v té druhé potom zase slušná psychologická sonda do lidských předsudků, černobílého vidění, života ve zlaté kleci a vymanění se ze zajetých stereotypů. Vše působí hezky přirozeně, na potřebných místech je to odlehčeno tím správným nenásilným humorem a obsahuje to výstižné dialogy co udrží pozornost. I po herecké stránce nemám výhrad, všichni čtyři aktéři podali velmi dobré výkony, přičemž nejvíce mě velmi mile překvapila S. Černodrinská, která se se svou nelehkou rolí vyrovnala opravdu výtečně. 75%
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Domi.Mac 70 %
(zadáno: 10.9.2019, počet hodnocení: 42)
přínosný / zajímavý komentář
Povedené. Sokol konečně po Katech zase předvádí divadlo, jaké máme v Činoheráku rádi. Šla jsem s mírnou obavou a dostala jsem moc povedený zážitek. Výborný text, skvělá režie. Černodrinská je obrovský talent, podala velmi zajímavý výkon a hltala jsem každé její gesto, Žáčková od Tramvaje patří k mým oblíbeným herečkám, Finger hraje trochu po svém, ale dobře. Jediný Šanda mi přišel slabší než ostatní, své postavě zůstal nejvíc dlužen a nevyhnul se někdy klišé. Jinak spokojenost. 70%
Halekal 80 %
(zadáno: 10.9.2019, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Výborný text, kterému nebylo nikterak ublíženo. Skvělé herecké výkony, střídmá přiměřená scéna. Nikdo nepřehrává (snad vyjma místy převulgární prostitutky), nikdo nezaostává. Ztvárnění postiženého syna působí věrohodně. Lucie Ž. je herečkou, kvůli které má cenu táhnout se večer do divadla. Zprvu svěží vlídná komedie s miminem prvoplánového humoru časem hutní. Humor zcela nemizí, postupně ustupuje dramatickým sekvencím. Úsměvné, konverzační a dramatické vrstvy se plynule prostupují. Divák se nenudí. Ani při představení, ani při následném rozjímání o něm. Absolutně doporučitelné.
EVITKA 100 %
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Zajímavé téma, skvělé výkony herců a inteligentní humor...určitě chci vidět ještě jednou.
Jahtip 100 %
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající představení, které zanechává svým neobvyklým tématem a jedinečným a citlivým zpracováním (inteligentní humor a myšlenková hloubka)obrovský dojem. Vše je umocněné špičkovám výkonem všech čtyřech herců. Doporučuji, předpokádám, že bude trvale vyprodáno !
Karel1964 90 %
(zadáno: 9.9.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé představení. Rozhodně za mě v Činoherním klubu nadprůměr. První polovina spíš komedie, v druhé už to taková legrace není. Všichni hráli skvěle. Martin Finger jako tak trochu autistický otec byl fakt k smíchu. A Sandra Černodrinská zahrála úžasně. Hlavně v druhé , vážnější půli. Ještě jsem zapomněl. Scéna je dokonalá a perfektně vymyšlený je i způsob měnění scény.
Dovemummy-Alena S. 90 %
(zadáno: 10.9.2019, počet hodnocení: 132)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.