Městská divadla pražská [Divadlo Komedie]

Lazarus

Premiéra: 12.10.2019. Podle knihy Waltera Tevise „Muž, který spadl na Zemi“. Překlad libreta: Michal Zahálka. Dramaturgie: Jana Slouková. Scéna: Juraj Kuchárek. Kostýmy: Eva Jiřikovská. Hudební spolupráce: Jan Aleš. Pohybová spolupráce: Stanislava Vlčeková. Režie: Marián Amsler.
2:25


Poslední dílo Davida Bowieho plné nesmrtelných hitů této mimořádné hudební osobnosti. Melancholický komorní muzikál o samotě, sebedestrukci, naději a potřebě návratu.
15!
Anketa 2019
Pro tuto inscenaci, stejně jako pro všechny ostatní s premiérou od prosince 2018 do listopadu 2019, včetně hereckých výkonů, můžete hlasovat v naší výroční anketě. Uzávěrka ankety je 29. února.
Do konce hlasování zbývá ještě 11 dní.
Volby

Hodnocení (61)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 3.2.2020, počet hodnocení: 1582)
přínosný / zajímavý komentář
Muzikál je unikátním dílem a je dobře, že se dočkal české inscenace. Z hlediska hudebního nastudování není co vytknout. Není samozřejmostí, že účinkující kromě náročných pěveckých partů zvládli i výslovnost v písních zpívaných v anglickém originále. Nápaditá nepopisná scénografie. Režijní koncepce obsah nedevalvuje, ale lze si představit promyšlenější řešení. Náročné dílo neklade na diváka malé nároky, obtížně uchopitelný děj lze vnímat spíše skrze prezentované nálady a pocity. Diváci, kteří se nenapojí, si však jistě užijí alespoň jedinečnou Bowieho hudbu.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 10.11.2019, počet hodnocení: 774)
přínosný / zajímavý komentář
Geniální hudba, která mě hned od začátku hodně upoutala. Výborné herecké i pěvecké výkony prakticky od všech představitelů, jmenovitě určitě potlesk pro I. Orozoviče, E. Stárkovou, P. Smolárika a N. Horákovou, všichni za mě zazpívali více než dobře. I zvolená forma inscenace mě dost sedla, hlavně vizuální stránka byla skvělá a i použitá scéna do toho správně zapadla. V neposlední řadě pak nelze opomenout též výbornou živou kapelu. Prostě myslím, že tohle dílo vás buď naprosto vtáhne nebo úplně mine, nic mezi tím.
Iva Bryndová 70 %
(zadáno: 25.10.2019, počet hodnocení: 252)
přínosný / zajímavý komentář
75% - Ač v podstatě všechny složky pracují naplno a skvěle fungují, dohromady ve mně Lazarus v Komedii nevyvolal pocity, jaké jsem očekávala. Oceňuji už muzikál jako takový - hudbu, příběh. Výkony - O.Rumla, E.Stárkové, N.Horákové i P.Smolárika - byly skvělé, stejně jako je výborná živá (byť tvrdší a příliš jednotně působící) hudba a kapela. Expresivní kostýmy "jako z klipů D.Bowieho" jsou sympatický nápad. Rozumím i použití strohé prosté scény, ale právě ta mi nesedla a ještě umocnila ten zásadní pocit - ne nepodobný Andělům v Americe - a sice, že to je tvrdé a nevyvolává emoce, jak by mělo.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Michalmusek 100 %
(zadáno: 10.2.2020, počet hodnocení: 207)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasný, komorní, psychadelický muzikál z pera Enda Walshe a Davida Bowieho. Muzikál je napsaný podle knihy Muž, který spadl na Zemi, v jejíž filmové podobě zazářil právě David Bowie Ač je muzikál v češtině, písně jsou ponechány v originále a přeloženy v titulkovacím zařízení nad jevištěm, kde po dobu česky mluveného textu jdou anglické titulky. Perfektně zazpíváno i zahráno (živá kapela na jevišti), zvláště bych vyzdvihl Ondřeje Rumla, Eriku Stárkovou a Pavola Smolárika.
InkaR 80 %
(zadáno: 10.2.2020, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Krásný zážitek po pěvecké, taneční i herecké stránce. Výhrady mám jen ke zpěvu Vandy Chaloupkové. Představení dokázalo celou dobu zaujmout, skvělé byly také české titulky k zpívaným částem. Zážitek nám trochu zkazila železná tyč zábradlí na balkoně, seděly jsme ve 2. řadě a zábradlí nám dělilo jeviště ve dví, což je u tak vizuálně působivého díla velká škoda. Příště jen přízemí...
Michal1982 70 %
(zadáno: 10.2.2020, počet hodnocení: 65)
přínosný / zajímavý komentář
Psychedelické....s tím jsem počítal, když jsem na muzikál nakráčel..muzikal o naději a tak trochu o D.Bowiem. Výborné kostýmy, zajímavé aranžmá nesmrtelných hitů. A především E. Stárková a její Life on Mars, Nina Horáková a její Changes a konečně charismatický Igor Orozovič a závěrečná píseň We can be heroes. Palec nahoru za muzikálový úsvit na české scéně!
DivadelniFan 70 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 203)
přínosný / zajímavý komentář
Hodnotím takto kvůli tématu, které mně osobně není blízké. Za zpracování bych však dal 100%. Naprosto dokonalá scéna, která vás až do konce představení nepřestane překvapovat, kapela, která má náboj, ani vteřinu se člověk nenudí, protože je stále na co koukat. Celému představení vévodí Erika Stárková, je neskutečná! Roztomilá herecky, okouzlující pěvecky. V těsném závěsu září i Ondřej Ruml, Nina Horáková a Pavol Smolárik. Stíny (T. Bareš a M. Klapil) skvěle navozovaly atmosféru, pánové měli skvělý výraz a pohybově nadchli. Stojí to alespoň jednou za to. Pak už záleží, jak divákovi téma sedne.
Anah 80 %
(zadáno: 1.2.2020, počet hodnocení: 184)
přínosný / zajímavý komentář
Oceňuji,že texty byly v angličtině, v tomto muzikálu by překlad působil opravdu nepatřičně a obrovská pochovala pro Pavola Smolárika jehož výkon byl famózní,ten musí být určitě z jiné planety,a zpěv Eriky Stárkové byl božský
Katteřina 60 %
(zadáno: 31.1.2020, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Co mi na celém muzikálu připadalo nejvíce "šokující", byl ten neočekávaný víceméně indiferentní pocit, který ve mně vyvolal. Je pravdou, že druhá půlka je značně poutavější, závěrečná dialogická výměna mezi Tommym a Dívkou je i vcelku dojemná a scénografie je prostě skvělá...ALE!...Nad průměr běžné muzikálové šedi vynáší Lazara pouze výkon E. Stárkové a "sborovka" ve finále první půlky. Velice těžce hodnotitelné...
Tomkom 100 %
(zadáno: 31.1.2020, počet hodnocení: 77)
přínosný / zajímavý komentář
Nevím, co bych vytknul. Od začátku do konce jsem se bavil. Exceluje Orozovič a Stárková, ostatní také bez výhrad. Kostýmy, scéna, hudba vše 100%. Aneb jak udělat v malém divadle velký muzikál.
Michvon 80 %
(zadáno: 29.1.2020, počet hodnocení: 175)
přínosný / zajímavý komentář
Některé složky by si zasloužily 100 %, jiné 50 %.
Pozitivní už je samotný fakt, že se Lazarus inscenoval. Bowie si to zaslouží.
Výteční jsou mnozí představitelé - Ondřej Ruml dokonale zpívá, ale o nic horší není jako herec, mám z něj pocit, že nehraje, že na jevišti jen tak je, a působí to velmi věrohodně a přirozeně, kdyby se nejednalo o tak depresivní téma, řekla bych příjemně.
Líbili se mi i Smolárik, Horáková, Stárková.
Naopak tragédie je choreografie, to je fakt místy trapné chození a máchání rukama. A k tomu ten mlhostroj...
Ale klady výrazně převažují.
AdelOne 60 %
(zadáno: 21.1.2020, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
65% - na uvedení inscenace jsem se velice těšila, jsem fanouškem práce Mariana Amslera. Avšak ostatní jeho inscenace mě oslovily více.
Ráda bych poukázala na krásnou scénografii a skvělou hudbu. KApela je skutečným důvodem, proč inscenaci navštívit. Líbí se mi více než originální nastudování.
Tleskám výkonu E. Stárkové, I. Orozoviče. Dále mě zaujali : P. Smolárik, M. Vykus.
Ba-jo 80 %
(zadáno: 16.1.2020, počet hodnocení: 204)
přínosný / zajímavý komentář
Jakožto milovník Davida Bowieho jsem byl po hudební a pěvecké stránce navýsost spokojený! Velmi milým objevem byl pro mě výkon Niny Horákové (odehrála představení se zlomením kotníkem!) a Pavola Smolárika. Erika Stárková už standardně vysoce nadprůměrná. Drobné výhrady bych měl jedině k scénografii (např. naprosto zbytečný obří větrák ve finále) a k hromadným choreografiím, tam se mohlo trochu přitlačit. Rozhodně však česká komorně-muzikálová špička a rozhodně budu chtít vidět znovu i v alternaci s Ondřejem Rumlem.
Irena7 90 %
(zadáno: 2.1.2020, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělý Ondřej Ruml a Erika Stárková, objevem byl pro mě Pavol Smolárik,úžasný výkon.
Bařena 80 %
(zadáno: 1.1.2020, počet hodnocení: 32)
přínosný / zajímavý komentář
Erika Stárková a její provedení Life on Mars? <3 <3 <3
Catrol 60 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
David Bowie je pro mě absolutní láska a pražský Lazarus zatím asi nejobtížněji hodnotitelný divadelní počin. Pěvecké výkony velmi dobré, herectví naopak nepřesvědčivé. Kostýmy byly povedené, svou daň si však vybralo menší jeviště, než na jaké Bowieho tvorba patří. Prostorová tíseň byla bohužel mým nejsilnějším pocitem z celého představení. Je to takový alibismus typický pro současné české divadlo - raději to uděláme komorní, abychom na velké scéně něco nezkazili.
Koeman2 100 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 129)
přínosný / zajímavý komentář
Absolutní pecka mezi tuzemskými muzikály. David Bowie a jeho nesmrtelné hity v různých aranžích, příběh o samotě, sebedestrukci, ale i lásce a naději. Ale hlavně neskutečné výkony Igora Orozoviče a Eriky Stárkové - to je Lazarus. Is there life on Mars?
Domi.Mac 70 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Povedené. Lazarus v Komedii je bezpochyby jednou z prvních vlaštovek komorní muzikálové produkce v Praze a nutno dodat, že režie Amslera a scéna s kostýmy tento kus rozhodně povýšily. Orozovič velmi charismaticky hraje a dobře zpívá, Stárková však představení krade pro sebe a její role Dívky je tím, co se divákovi nejvíc zaryje do paměti. Smolárik odvádí též dobrý výkon, o to víc člověk nechápe obsazení Chaloupkové, která všechno odzpívala příšerně falešně, hlavně hit Changes. Celkově je to muzikál netypický, melancholický a nesedne každému. Mně se líbil. 75%
Suzana 40 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 266)
přínosný / zajímavý komentář
výborné pěvecké vystoupení
Vladimír Rogalewicz 50 %
(zadáno: 29.12.2019, počet hodnocení: 524)
přínosný / zajímavý komentář
Obrovské zklamání. Předně to není muzikál, ale sled starších i novějších písní D.Bowieho se spojovacím textem bez hlavy a paty (ony ani texty těch písní nejsou žádný poklad). Hudebně je to pro milovníky koncertů ve sportovních halách, ani komorní prostředí Komedie tomu nepomohlo. Hodnocení je pro inscenační tým - předně byla skvělá celá čtveřice hlavních představitelů (Orozovič, Stárková, Smolárik, Horáková), dobrá byla doprovodná skupina, režie, kostýmy. Jen to celé dohromady nic neříkalo, zůstalo to chladné, nepůsobivé a zapomenutelné. (Opět potlesk ve stoje - to je však vizitka publika.)
Lusilda 80 %
(zadáno: 13.11.2019, počet hodnocení: 75)
přínosný / zajímavý komentář
Takové zpracování by se jistě líbilo i Bowiemu. Ondřej Ruml sedl do hlavní role skvěle. Jen mi ty muzikálové prvky, kdy je hlavní zpívající předstoupený těsně před publikum a kolem postavy různě (i různě kvalitně) tančí, nesedí tak, abych mohla hodnotit víc % .
Ferouser 100 %
(zadáno: 13.11.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Jednoznačně pecka! Jedno z nejlepších představení za poslední dobu. Možná úplně nejlepší. Erika Stárková neměla nejmenší chybu, Ondřej Ruml skvělý.
Tomáš Molík 100 %
(zadáno: 11.11.2019, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Nic lepšího jsem v životě neshlédl, nádhené písně Davida Bowieho a excelentní herecké a pěvecké výkony Igora Orozoviče a Eriky Stárkové, je to pecka letošní divadelní sezóny, moc děkuji za nádherný zážitek...
Kubicek 70 %
(zadáno: 10.11.2019, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Oceňuji uvedení této hry, ale glamrock by si zasloužil více opoulentní scénografii a kostýmy i nápady. Živá kapela i pěvecké výkony byly výborné, zvláště bych vyzdvihla Eriku Stárkovou, která excelovala a celé představení táhla. Mám pocit, že toto představení více baví herce než publikum.
Fedorocko 60 %
(zadáno: 7.11.2019, počet hodnocení: 529)
přínosný / zajímavý komentář
Pozoruhodný příběh,který si najde své nadšence i ty,kterým toto zpracování nesedne.
Igor skvělý herecký výkon, pěvecky by kolega z alternace asi uspěl u mě více,ale naopak nevěřím,že by předčil Orozoviče herecky.
Erika Stárková a Pavol Smolárik výborní po obou stránkách.
Zajímavé představení,které mi stačilo vidět jednou. 65 %
J.anek 100 %
(zadáno: 6.11.2019, počet hodnocení: 293)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Výlet do hlubin duše Davida Bowieho. Spíš trip. Trip plný bolesti, ale i radosti a naděje. Dojemný a krásný trip. A Igor Orozovič! A Erika Stárková! Její Life on Mars je zkrátka skvost. A závěrečný duet Heroes dává tolik naděje! Parádní kousek Mariána Amslera.
A luxusní záskok Vandy Chaloupkové!
Beebb 20 %
(zadáno: 30.10.2019, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Tolik jsem se těšil a tolik se to nepovedlo... Počínaje hnusnou scénou (čím víc bordelu, tím líp), přes nepřesvědčivé obsazení I. Orozoviče, pěvecké výkony (E. Stárková mi v Small Town Boy vyrazila dech. Tady je to bohužel slabší. Často drmolí, není jí rozumět, nicméně je ve své roli alespoň roztomilá). Je to celé bez života, bez šťávy, bez jakýchkoliv emocí, prkenné a k uzoufání nudné. Největším překvapením pak pro mě byl Pavol Smolárik a skvělá živá hudba. Je to (prý) hra o naději... moji jedinou nadějí bylo, že to kolem 22 skončí. Potlesk ve stoje? Chápu... soudnost se dnes moc nenosí...
Ms.TH 90 %
(zadáno: 27.10.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasné! kostýmy, scéna, zpěv, obsazení- skvělé! Byla jsem na Lazarovi dvakrát a šla bych znovu
Honzy 80 %
(zadáno: 25.10.2019, počet hodnocení: 210)
přínosný / zajímavý komentář
Choreografie,scénografie,kostýmy,hudební složka včetně živé kapely,herecké i pěvecké výkony překvapivě do sebe zapadají a u nás premierově uvedeného muzikálu D.Bowieho LAZARUS v divadle KOMEDIE lze konstatovat,že se povedl.Rozhodně nejde o klasický muzikál,ale o dílo s velkým poselstvím o svobodě a naději.Pokud se necháte vnést hudbou i libretem do děje,čeká Vás zajímavý,velký divadelní zážitek.Pochválit je třeba všechny účinkující v čele s I.Orozovičem,E.Stárkovou a N.Horákovou.Pro mě vrcholem muzikálu byla píseń Absolute Beginners.Mám radost,že se toto dílo u nás hraje.Repríza 24.10.2019
Studený Čumáček 80 %
(zadáno: 24.10.2019, počet hodnocení: 77)
přínosný / zajímavý komentář
85%
Musíme si udržet naději, že půjdeme domů...
Na doporučení. A zcela bez pochyb. Spojení hudby, zpěvu, kostýmů, nápadité scénografie a choreografie.
Igor Orozovič/Newton
Erika Stárková/dívka
Nina Horáková/Elly
Pavol Smolárik/Valentine
Michael Vykus/Ben, Michael
Huyen Vi Tran/Maemi...
Skvěle odpálený Life on Mars a neskutečné množství naděje vložené do We can be heroes... Díky, tohle stálo za potlesk na stojáka!
Respondent 100 %
(zadáno: 22.10.2019, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Napůl sci-fi podle Muže, který spadl na Zemi, napůl autobiografické zúčtování se životem umírajícího autora Davida Bowieho. Představení pro náročného diváka, plné zoufalství, smutku a naděje ve famózních výkonech O. Rumla nebo I. Orozoviče. K tomu výborná N. Horáková a E. Stárková, která opravdu překvapila. Zasloužený největší aplaus za její Life On Mars. Ocenění zaslouží odvaha Divadla Komedie, živá muzika a anglicko české titulky.
Ala 80 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 124)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi zajímavé představení:-). Ač jsem D.Bowieho nikdy neposlouchala a titul jsem si vybrala spíš podle doporučení kamarádů, moc jsem si to užila. Vynikající zejména Ondra Ruml, Erika Stárková, Nina Horáková a Pavol Smolárik.
CouldWeStartAgainPlease 10 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Mám pocit, že jsem viděla úplně jinou inscenaci, než předchozí... A to mám nakoukány stovky představení všech žánrů. Lazarus nejen, že není naprosto o ničem, je to jen sled psychedelických výjevů, které jsou nic neříkající, pokud nejedete na návykových látkách, ale divákům nepředává žádnou energii ani informaci. Prázdná scéna s pár igelitovými pytlíky, těžko uzpívatelné nezáživné songy. Ani skvělý výkon Eriky Stárkové nepomůže... Nedovedu si představit, jaké si tato inscenace u nás najde své publikum. Možná je hratelná v nějakých klubech, ale rozhodně ne v MDP...
Jana.janka 100 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
NINA HORÁKOVÁ A ERIKA STÁRKOVÁ!!!!! TOP!!!!
MartinB 100 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
Jedno obrovské DĚKUJI! Z první premiéry jsem odcházel absolutně nadšený a naplněný velmi zvláštní energií. S pocitem, že "tohle mi scházelo". Extra poklonu bych chtěl vyseknout Juraji Kuchárkovi za geniální, funkční a efektivní scénu!
Skvělá angličtina všech účinkujících, výborné herecké výrazy,... Pan Orozovič, Erika Stárková a Nina Horáková byli fenomenální.
Děkuji za tento nevšední a dech beroucí zážitek. Rozhodně se ještě vypravím, protože Lazarova cesta s Nadějí "Zpátky ke hvězdám" je něco, co se musí zažít znovu.
HodnaTeta 100 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Ta tahle skládačka do sebe zapadla dokonale! Nádherná scéna, skvělá režie, nápaditá choreografie, každý obraz je sám o sobě uměleckým dílem, ale hlavně herecké, pěvecké a také taneční výkony. To vše podtrženo pefektním zvukem. Chválím taky uchu lahodící angličtinu všech protagonistů. Troufám si tvrdit, že Lazarus bude jedním z nejzásadnějších počinů letošní divadelní sezóny. I když ne pro každého. Milovnící klasických muzikálů mohou odcházet zklamaní, za mě však příjemně mrazivý zážitek, který nestačí vidět jednou.
Tomas22 100 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 84)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Velmi povedené a funkční. Jsem unešen z kostýmů, scénografie a pěveckých výkonů! Trochu jiný muzikál, který na naší scéně nemá obdoby! Doporučuji!
Femme_theatrale 80 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
85 %
Ladí to. Všechno. Scéna kostýmy, masky, choreografie (tu bych zvláště vyzdvihla), ale hlavně herecké výkony. Znovu jsem se zamilovala do Eriky Stárkové a nutně potřebuju poslouchat její podání Life On Mars pořád dokola. A poprvé jsem se zamilovala do Pavola Smolárika. Je fenomenální. Igor Orozovič to celé skvěle doplňuje, nejvíc skvělý je jeho duet s Ninou Horákovou (Absolute Beginners). Spolu všichni vytvořili úžasně psychedelický svět, jinou planetu, kterou stojí zato navštívit. Protože když na tu psychohru přistoupíte a necháte se vtáhnout, pocítíte dost zajímavé portfolio emocí.
Enzo 100 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Prapodivná scéna, místy až obskurní kostýmy, přesně tak, jak se na Bowieho sluší. Skvělá živá kapela, úžasný zpěv, zejména obou hlavních dívek. Když Erika Stárková zazpívala Life on Mars musel jsem vykřiknout radostí. Skvělé senzační, úchvatném !!! Některé písně možná stejně dobré, jako originál. A to píšu jako celoživotní fanda onoho originálu. Bravo ! Potlesk jsem musel dát vestoje !
Mirek11 100 %
(zadáno: 6.2.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Chtěl bych vyjádřit spokojenost s představením muzikálu Lazarus který jsem nedávno navštívil. Je to od běžných muzikálových představení které znám rozdílné že se písně zpívají v Angličtině ( originál ). Byl jsem nadšen z výkonu Igora Orozoviče v hlavní roli. Taneční výkony také skvělé... Tomáš Bareš splinul s hudbou a jeho pohyby na jevišti jsou balzámem pro oči. Doporučuji určitě představení navštívit. Už jen z důvodu porovnání a z důvodu že to není běžný muzikálový kus kterými je teď na trhu strašně moc, bohužel na úkor kvality.. takže za mě Lazarus zajímavé představení a stojí za návštěvu
Studiana 90 %
(zadáno: 2.1.2020, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Byla jsem nadšená a dlouho to ještě ve mě rezonovalo. Igor Orozovič skvělý, Erika Stárková úžasná, měla jsem husí kůži, Nina Horáková se mi zpočátku zdála trošku nejistá, ale pak to taky slušně rozbalila. Ale asi nejvíc mě dostal Pavol Smolárik, je prostě fascinující. Scéna se mi líbila, kostýmy byly nápadité. Myslím, že David Bowie by byl spokojen. Vřele doporučuji nejen milovníkům Bowieho muziky.
A-ja 80 %
(zadáno: 1.1.2020, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno 31/12/2019 (velmi šťastnou!) náhodou, je to totiž záležitost neskutečně podmanivá... O kvalitě Bowieho hudby mluvit netřeba, z hlasu Eriky Stárkové jsem údivem doslova courala bradu po podlaze (a v nezpívaných pasážích jsem jí i to trochu šišlání odpustila, protože její snová Dívka byla opravdu dětsky čistá), hlasově překvapil Igor Orozovič a nádherně maniakálním zjevením (a hlasově taky) byl Valentine Pavola Smolárika... Malou chybou je, že jeho postavu asi většina z nás pochopila jen s dopomocí vysvětlení v recenzi... K beznadějnosti a ošklivosti prostředí sedí i bizarní kostýmy...
Veckys 100 %
(zadáno: 31.12.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Děkuji za představení, které předčilo má očekávání. Na tuto inscenaci určitě půjdu rád znovu.
Pěvecké vystoupení v podání E. Stárkové bylo neuvěřitelné.
Byl jsem velice fascinován výkonem herce T. Bareše hrajícího stín (vycházejícího z levé strany jeviště), na kterém je vidět, že ho děj a hudba úplně pohltila. Tento herec dokázal doslova splynout s atmosférou která se na jevišti odehrává. Chtěl bych mu tímto poděkovat za to, jaký dojem ve mě jeho výkon (i když pouze ve vedlejší roli) zanechal.
Junk 100 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Nejlepsi divadelni zazitek posledni doby!
Doporucuji vsem!
Togaf 80 %
(zadáno: 11.2.2020, počet hodnocení: 134)
Zma 90 %
(zadáno: 10.2.2020, počet hodnocení: 26)
Ttchor 70 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 61)
Kosan 50 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 180)
Unionboy 80 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 181)
Dajcik 70 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 188)
Snekac 80 %
(zadáno: 9.2.2020, počet hodnocení: 83)
Báďa 90 %
(zadáno: 3.2.2020, počet hodnocení: 21)
Lolek 100 %
(zadáno: 30.1.2020, počet hodnocení: 10)
Ttie 80 %
(zadáno: 30.1.2020, počet hodnocení: 26)
Kytina 80 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 161)
Zoe.x 60 %
(zadáno: 30.12.2019, počet hodnocení: 22)
Xcepek 90 %
(zadáno: 16.10.2019, počet hodnocení: 506)
Kucavik 100 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 10)
Radiator 100 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 98)
Klaram 80 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 82)
Luckaprague 80 %
(zadáno: 14.10.2019, počet hodnocení: 54)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.