Národní divadlo [Stavovské divadlo]

Cube >>

Peter Morgan

Audience u královny

Premiéra: 19.3.2015. Překlad: Zuzana Josková. Dramaturgie: Martin Urban. Scéna: Matěj Cibulka. Kostýmy: Katarína Hollá. Hudba: Jan Ponocný a citace. Režie: Alice Nellis.
3:00


Hra o každodenní politice a politicích obecně, „pohádka“ o monarchii v moderním světě, ve které se autor pokouší konfrontovat politiku se všemi svými záludnostmi s jistým nadčasovým archaickým principem kontroly demokratické vlády. Její Veličenstvo Alžběta II., královna Spojeného království a dalších dominií britské koruny, vždy jeden den v týdnu přijímá své premiéry ke konzultacím...
oficiální ankety:
Iva Janžurová - nominace na Cenu divadelní kritiky v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon roku 2015
v anketě portálu i-divadlo.cz:
Iva Janžurová - 2. místo v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon roku 2015
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 50 %
(zadáno: 6.3.2017, počet hodnocení: 1405)
přínosný / zajímavý komentář
Autor vzdal hold královně Alžbětě II. a pod povrch elegantního a noblesního vystupování dramatik nahlédl pouze letmo. Hra je pouhou „konverzačkou“, o realitě či vývoji Británie během několika desetiletí vypovídá jen málo. Se statičností textu si režisérka příliš neporadila. Zahrané solidně, s respektováním žánru. Pokud někdo nechodí do divadla jen svátečně, může pro něho být tříhodinové sledování společenské konverzace až útrpné. Diváckému úspěchu pomohlo atraktivní obsazení I. Janžurové do role stále žijící známé osobnosti, pak se to jen za pomoci médií rozkřiklo a hit byl na světě.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 3.6.2015, počet hodnocení: 2807)
přínosný / zajímavý komentář
Průměrná hra, jejíž autor vsadil na atraktivnost tématu, což mu také z hlediska diváckého zájmu vyšlo. Dialogy jsou napsány sice celkem obratně, jenže kromě několika vtipných glos nepřinášejí nic nového, zajímavého a ani neumožňují výraznější hereckou akci. Režie A. Nellis je statická, jen aranžuje. Lépe v tomto směru dopadlo 2. dějství, i když umístit na 10 minut jeho začátku před první řadu velké křeslo (z každé strany), aby diváci ze čtyř prvních řad neviděli, je poněkud školácká chyba. Solidní výkony I. Janžurové, J. Hartla a I. Bareše. Je i otázkou, zda tato hra vůbec patří do ND...
Helena Grégrová 60 %
(zadáno: 3.6.2015, počet hodnocení: 1342)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
55%. Inscenaci bez výraznějšího vnitřního napětí, omezující se v podstatě na scénosled několika královských audiencí premiérů, které mně již krátce po zhlédnutí téměř splynuly, se nepodařilo udržet adekvátně mou pozornost. Příjemným osvěžením poměrně monotónního temporytmu byly výstupy mladé Alžběty, živelná Margaret Thatcherová Taťjany Medvecké a komorník v bezchybné herecké kreaci Jana Hartla. Enormní divácký zájem připisuji spíše účinné mediální propagaci a atraktivitě samotného námětu než kvalitám a přínosnosti celku.
Jan Pařízek 80 %
(zadáno: 2.4.2015, počet hodnocení: 711)
přínosný / zajímavý komentář
Ano, je to trochu delší a hlavně v druhé části by se dalo více škrtat. Přesto mi to nepřišlo rozvleklé a nudné. Spíše naopak, líbil se mi celkový koncept několika různých dialogů, které mají společného jmenovatele. Myslím, že hra dobře reflektuje celé období vlády královny Alžběty a i pěkně znázorňuje vlastní institut monarchie jako takové. Příjemně překvapila scéna, jednoduchá, ale účelná. Největším kladem je však vynikající I. Janžurová, která na jevišti opravdu kraluje. Těžko si pro tuto roli představit někoho lepšího. Z ostatních zaujali hlavně I. Bareš a I. Orozovič. Určitě doporučuji.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Marcellina 90 %
(zadáno: 19.9.2018, počet hodnocení: 9)
přínosný / zajímavý komentář
Herecké výkony byly bezvadné (nejen pí Janžurová, ale třeba i paní Medvecká v roli Thatcherové byla skvělá) a celková atmosféra představení byla vyloženě milá. Nepřipadalo mi, by byla inscenace příliš dlouhá, celé mi to až moc rychle uteklo. Naštěstí se mi podařilo sehnat vstupenky ještě jednou, což není vždy snadné. A jsou tedy na můj vkus dost drahé (790Kč do parteru, chce-li člověk vidět), ale za kvalitu se platí.
Mr.Schaffer 70 %
(zadáno: 10.7.2018, počet hodnocení: 40)
Ba-jo 70 %
(zadáno: 2.7.2018, počet hodnocení: 155)
Mcenole@senam.cz 50 %
(zadáno: 27.6.2018, počet hodnocení: 49)
Mjetelova 90 %
(zadáno: 26.6.2018, počet hodnocení: 35)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasný výkon paní Janžurové. Krásně vystavené dílo, moc mne zaujalo využití obrazů. Třešničkou na dortu byla hudba a konkrétně píseň Free as a bird, která mi vhání pokaždé slzy do očí (píseň J. Lennona natočená až po jeho smrti členy Beatles). Jednoduché kulisy dávaly prostor náročným konverzačním výměnám s jednotlivými premiéry. Nástup pana Postráneckého v roli W. Churchilla mi předpověděl, že tento večer se na hodinky dívat nebudu. Všem doporučuji, Stavovské divadlo jako nádherný prostor skvěle podtrhuje tuto hru.
Hacko 80 %
(zadáno: 28.5.2018, počet hodnocení: 35)
Lapte 50 %
(zadáno: 20.5.2018, počet hodnocení: 17)
Katkrau 80 %
(zadáno: 25.4.2018, počet hodnocení: 30)
Petr Jan 90 %
(zadáno: 19.4.2018, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
Moc hezké představení a úžasná paní Jančurová! Děkuji za skvělý zážitek!
Adelakle 80 %
(zadáno: 2.4.2018, počet hodnocení: 31)
přínosný / zajímavý komentář
Vykony hercov, scena, dialogy velmi dobre, oplati sa vidiet. Paní Iva Janžurová excelentná.
Leafeltova 80 %
(zadáno: 26.3.2018, počet hodnocení: 58)
přínosný / zajímavý komentář
krásné představení a skvělý výkon Ivy Janžurové, je to Herečka s velkým H
Lenkad 90 %
(zadáno: 28.2.2018, počet hodnocení: 33)
Maybe 80 %
(zadáno: 25.2.2018, počet hodnocení: 55)
Lenkami 90 %
(zadáno: 25.2.2018, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Hra je skutečně dokonalá - ač se celou dobu vlastně nic moc neděje, nenudíte se ani chvíli. Postava královny není ani přehnaně důstojná, ani komická, ani patetická, ani laciná. Klobouk dolů před paní Janžurovou, výkon musí být i fyzicky náročný a její ztvárnění je dokonalé, přiměřeně zábavné a hlavně vkusné. Z dalších postav bych zmínila skvělého Jana Hartla a Igora Bareše a samozřejmě paní Medveckou. Zklamal mě Igor Orozovič. Skvělé představení!
Volnicko 30 %
(zadáno: 22.2.2018, počet hodnocení: 29)
Veru_stkv 80 %
(zadáno: 17.2.2018, počet hodnocení: 6)
Lavialee 70 %
(zadáno: 11.2.2018, počet hodnocení: 19)
přínosný / zajímavý komentář
Iva Janžurová dodává celému, jinak trochu vleklému, představení šmrnc. Pravda je, že po několika premiérech se téma začne trochu moc opakovat, ale těch několik výraznějších vás zase příjemně probudí.
Yvetta Klímová 70 %
(zadáno: 23.12.2017, počet hodnocení: 14)
Plšík 70 %
(zadáno: 16.12.2017, počet hodnocení: 330)
přínosný / zajímavý komentář
75%
Graiv 70 %
(zadáno: 13.11.2017, počet hodnocení: 82)
Kliste 80 %
(zadáno: 28.10.2017, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
Zajímavá scéna, ale především výborný výkon paní Janžurové (a také pana Hartla). Přestože se v představení za celou dobu nestane nic dramatického či akčního, odcházela jsem nadšená.
Oliverpiv 50 %
(zadáno: 20.10.2017, počet hodnocení: 37)
Suzana 50 %
(zadáno: 19.10.2017, počet hodnocení: 185)
Capinka 90 %
(zadáno: 12.10.2017, počet hodnocení: 58)
Michalsky 60 %
(zadáno: 20.9.2017, počet hodnocení: 12)
JirkaS 90 %
(zadáno: 11.9.2017, počet hodnocení: 121)
přínosný / zajímavý komentář
Od vynikající scény, přes úžasně distingovanou režii až po kvalitní herecké výkony mě tato inscenace přesvědčila o své smysluplnosti a o svém výsostném právu být uváděna na scéně takového svatostánku, jakým Stavovské divadlo je. Paní Janžurová byla bezchybná a za její kostýmy si tvůrci zaslouží jedno velké WAU. I. Bareš, T. Medvecká a V. Postránecký byli rovněž skvostní. Ale především exceloval Jan Hartl. Je to kvalitativně vyvážená inscenace, kde nic nechybí ani nepřebývá. Bohužel ale ve mně neprobudila žádné vnitřní emoce, a proto nehodnotím plným počtem. /10.9.2017 ve Stavovském divadle/
Step 90 %
(zadáno: 28.6.2017, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
Po Sluhovi dvou pánů se mi zdá, že tato hra převzala žezlo výkladní skříně ND. Právem! O Ivě Janžurové netřeba se zmiňovat - hra je o ní a jejím skvělém herectví, ale v této inscenaci nezůstává nikdo pozadu. Role všech ministerských předsedů a zcela jistě i jediné předsedkyně jsou skvěle ztvárněné. Režie a kostýmy rovněž na 1. Smutné a dojemné se vkusně střídá s veselým a hravým a člověk si odnese hluboký zážitek.
Lucilla 60 %
(zadáno: 4.6.2017, počet hodnocení: 207)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Konverzacni hra, jejimz nejvetsim lakadlem je herecke obsazeni. Dialogy kralovny a jejich predsedu vlady jsou bohuzel po chvili stejneho typu a hra je dost staticka. Mozna jsem cekala o trosku vic anglickeho humoru, ale naopak potesilo, ze nebylo treba nijak zevrubne znalpsti britskeho politickeho deni. Velikou pochvalu zaslouzi I.Janzurova, ktera jevisti opravdu kralovala, T.Medvecka, I.Bares a D.Matasek. A co bylo opravdu velice vydarene, to byly masky a kostymy, za Zeleznou lady zaslouzi vsichni smeknuti :)
M.T.U. 40 %
(zadáno: 4.6.2017, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Trochu dlouhé
Eviik 70 %
(zadáno: 4.6.2017, počet hodnocení: 260)
přínosný / zajímavý komentář
Konverzační, tak trochu statická hra, založená na dialozích mezi britskou královnou a "jejími" premiéry. Není jednoduché udržet pozornost po celou dobu. V orientaci pomůže znalost britských reálií, ale není to nezbytné pro pochopení. Hlavním lákadlem je Iva Janžurová v titulní roli a určitě zaslouženě. Skvěle ji sekundují J. Hartl v roli komorníka a I. Bareš, T. Medvecká či. D. Matásek v roli předsedů vlády. Pochválit musím i práci maskérů a kostymérů.
MartinB 60 %
(zadáno: 30.5.2017, počet hodnocení: 34)
přínosný / zajímavý komentář
Rozhodoval jsem se mezi 50% a 60%. Nakonec z důvodu mého obdivování tvorby Alice Nellis a herectví Ivy Janžurové dávám 60%.
Dialogy s některými z premiérů vyloženě nudí. Příjemným osvěžením jsou zde Jan Hartl, Igor Bareš a temperamentní Taťjana Medvecká.
Spiteri 50 %
(zadáno: 27.5.2017, počet hodnocení: 54)
Nea 80 %
(zadáno: 27.5.2017, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Paní Iva Janžurová je neuvěřitelná. Dokonale ztvárnila královnu, vážně skvělé.
NinadeL 80 %
(zadáno: 13.5.2017, počet hodnocení: 96)
přínosný / zajímavý komentář
Je vpravdě fascinující sledovat vzestup hvězdy Ivy Janžurové, komičky, do které by to nikdo ještě před pouhými padesáti lety neřekl.
Togaf 80 %
(zadáno: 11.5.2017, počet hodnocení: 115)
Pevos 50 %
(zadáno: 12.4.2017, počet hodnocení: 87)
přínosný / zajímavý komentář
Příšerná nuda, hlavně 1. část byla k nepřežití... Scéna a kostýmy to opravdu nezachrání.
Jana.janka 70 %
(zadáno: 7.4.2017, počet hodnocení: 27)
Kluk.sedu 80 %
(zadáno: 6.4.2017, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Nemám rád politiku, nemám rád statické hry.... ale z vynikajících výkonů všech herců v čele s paní Janžurovou jsem byl doslova HIN.
Richard Novák 70 %
(zadáno: 26.3.2017, počet hodnocení: 70)
Sonule 80 %
(zadáno: 24.3.2017, počet hodnocení: 21)
Dzaamek 70 %
(zadáno: 19.3.2017, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé herecké výkony.
Mot 70 %
(zadáno: 7.3.2017, počet hodnocení: 27)
Jaja70 50 %
(zadáno: 2.3.2017, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mne bohužel zklamání. Výkony herců jsou dobré, ale celkově je hra zbytečně dlouhá a statická.
Proda 70 %
(zadáno: 22.2.2017, počet hodnocení: 18)
Lenkakebulka 100 %
(zadáno: 22.2.2017, počet hodnocení: 45)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné představení, kde není slabších herců. Všichni výborní, paní Janžurová excelentní. Klaním se před maskéry, např. paní Medvecká byla od Thatcherové k nerozeznání :-) Chce to jen předem trochu znalostí z anglické politiky, nic zásadního.
Lentilie 70 %
(zadáno: 30.1.2017, počet hodnocení: 63)
přínosný / zajímavý komentář
Vzhledem k tomu, že jsem měla tu možnost nejdřív vidět Helen Mirren via přenosy NTLive, trochu jsem se toho bála. Naštěstí si ale jak Alice Nellis tak Iva Janžurová vzaly Audienci u královny pevně do rukou a přivlastnily si ji, aniž i zbavily její britskosti. Herecké výkony byly solidní, tempo uměřené a přestože se první polovina zdála trochu pomalejší, všechny linky v ní nastavené pak v druhé půlce přinesly ovoce. Celkově velmi podařené.
JitkaJak 30 %
(zadáno: 17.1.2017, počet hodnocení: 38)
Varan 50 %
(zadáno: 10.1.2017, počet hodnocení: 65)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Iva Janžurová je v roli královny Alžběty II. nepochybně skvělá, ale tím za mě veškeré klady této hry bohužel končí. Pro Brity je ústřední téma jistě velmi atraktivní, ale pro našince bez potřebné znalosti reálií, politických orientací a vzájemných vztahů se bohužel hra stává nudnou a statickou přehlídkou jednotlivých obrazů.
Margaret 80 %
(zadáno: 31.12.2016, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
Tato inscenace mne velmi mile překvapila. Scéna je sice statická a ve druhé půli by se dalo skutečně škrtat, ale hra stále udržela moji pozornost. A samozřejmě největším kladem je bravurní herecký výkon I. Janžurové v roli Alžběty II. Dále mne zaujali I. Bareš a T. Medvecká.
Slavek53 60 %
(zadáno: 28.12.2016, počet hodnocení: 57)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá Iva Janžurová, hra sama o sobě nevzrušivě plyne a je zbytečně dlouhá.
Hannah21 90 %
(zadáno: 3.12.2016, počet hodnocení: 142)
Bejdule 100 %
(zadáno: 3.12.2016, počet hodnocení: 29)
BaTerka45 80 %
(zadáno: 26.11.2016, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Hra dostála svému hodnocení, výkon paní Janžurové byl vynikající. Chytne se i člověk, který se o tuto tématiku tolik nezajímá. Zaujala mě ještě Taťjana Medvecká v roli železné lady.
IlMagnifico 70 %
(zadáno: 5.11.2016, počet hodnocení: 107)
Michvon 60 %
(zadáno: 16.10.2016, počet hodnocení: 109)
přínosný / zajímavý komentář
V podstatě milé překvapení. Ač je hra velmi statická, založená pouze na dialozích povětšinou sedících postav, nudné to překvapivě není. Scéna krásně zapadá do Stavovského divadla. Herecké výkony výborné. Příjemná hudba, geniální kostýmy. Ale ta délka! Zkrácení o půl hodiny by hře prospělo.
Poristm 90 %
(zadáno: 10.10.2016, počet hodnocení: 83)
Marie friedlova 60 %
(zadáno: 30.9.2016, počet hodnocení: 69)
Rak61 100 %
(zadáno: 21.9.2016, počet hodnocení: 94)
přínosný / zajímavý komentář
Paní Janžurová vynikající.
Panapollon 80 %
(zadáno: 11.9.2016, počet hodnocení: 51)
Vladimír Rogalewicz 70 %
(zadáno: 7.9.2016, počet hodnocení: 452)
přínosný / zajímavý komentář
Milé překvapení. Čekal jsem maloměstský bulvár a potkal jsem milý inteligentní text (pravda, nijak zvlášť překvapivý) a solidní řemeslo. Pro Čecha, který nezná přesně všechny zákruty britské moderní historie a mnohé ho ani nezajímají, zbytečně dlouhé, v druhé polovině začíná chvílemi nudit. Výteční herci to však více než vyváží.
Jakubson 90 %
(zadáno: 17.8.2016, počet hodnocení: 47)
Fr2709 60 %
(zadáno: 10.7.2016, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
Pokud budu hodnotit v kontextu s ostatními inscenacemi uváděnými na prknech Národního divadla Praha, tak ty jednoznačně předčí. Ale jinak lehký nadprůměr a to zvláště díky výkonům hlavních představitelů.
Monulinka 80 %
(zadáno: 17.5.2016, počet hodnocení: 320)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemně mě překvapil text, který byl srozumitelný i pro diváka nijak extra znalého britské politiky (i když program pomůže), pravdivý a dobře odlehčený. Měla jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mě svým výkonem I. Janžurová moc potěšila, roli dala přesně to, co bylo třeba. Určitě jí (a i ostatním hercům podávajícím velmi solidní výkony) pomohly i skvělé kostýmy a paruky, i díky tomu byly skoky v čase/věku velmi věrohodné. Trochu škrtat by se v druhé půli ale dalo. 75 %
Johnny 90 %
(zadáno: 10.5.2016, počet hodnocení: 51)
přínosný / zajímavý komentář
Na inscenaci jsem se chystal s obavami, které u mne provázejí počiny, které se těší mimořádnému diváckému zájmu. Často totiž nemá zájem diváků nic společného s kvalitou inscenace, mnohokrát spíše naopak... Výkon paní Janžurové byl naprosto uchvacující. Potěšilo mne, že tentokrát dokázala svůj temperament pro roli zkrotit, a vyhnout se pro ni tak typickému chichotání. Úžasné byly i kostýmy, líčení a paruky, a to nejen královny, ale všech účinkujících. Naprosto dokonalou maskérskou kreací byla paní Medvecká. Velmi potěšil Igor Orozovič, který mne poprvé svým hereckým výkonem přesvědčil.
Andro 60 %
(zadáno: 5.5.2016, počet hodnocení: 38)
Mcleod 100 %
(zadáno: 3.4.2016, počet hodnocení: 16)
Bethrezen 100 %
(zadáno: 30.3.2016, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto geniální představení. Paní Janžurová zde v roli královny naprosto exceluje a všichni ostatní jí v tom dokonale sekundují, nelze jmenovat nikoho komu by role neseděla. Hra jako taková je složena z jednotlivých audiencí ministrů, které ale nejsou seřazeny chronologicky, takže kdo si nekoupí program nebo se alespoň trochu neorientuje v britských dějinách se může ztrácet. Dialogy jsou velmi kvalitně napsané i zahrané a celkový dojem ještě zlepšuje výborně navržená scéna. Tato hra je klenot, který bych už od vedení činohry ND nečekal a asi se už v budoucnu něčeho takového ani nedočkám.
Eninae 70 %
(zadáno: 2.3.2016, počet hodnocení: 29)
přínosný / zajímavý komentář
Konverzační drama mediálně favorizované.
Frankovka 60 %
(zadáno: 14.2.2016, počet hodnocení: 209)
Honza1 70 %
(zadáno: 21.1.2016, počet hodnocení: 59)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá I.Janžurová! Kvůli ní představení stojí za vidění. Proto dávám 70%. Velmi dobré výkony také od I.Bareše a T.Medvecké. Celkově jsem ale čekal od představení více. Zbytečně dlouhé. Určitě bych v druhé části trochu škrtal a krátil. Vyskytla se hluchá místa, málo zajímavé pasáže.
Petr-sima 80 %
(zadáno: 14.1.2016, počet hodnocení: 45)
Vendula_Z 50 %
(zadáno: 9.12.2015, počet hodnocení: 92)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi průměrná hra, která bohužel nedosahuje kvalit anglické inscenace s Helen Mirren. Snad je to vinou překladu, který hercům nesedne, snad tím, že kontext anglické politiky je pro českého diváka jen dějepisným exkurzem. Každopádně 10% navíc za Ivu Janžurovou.
Janica 70 %
(zadáno: 9.12.2015, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Mám ráda edukativní představení, které mě podněcují k dostudování v tomto případě britských reálií, mám ráda britský humor, kterého bylo jen tolik, aby ho zase nebylo moc a mám ráda Ivu Janžurovou. Pochvalu za vedlejší role si zaslouží I. Bareš a T. Medvecká.
Lumca 80 %
(zadáno: 21.11.2015, počet hodnocení: 286)
Fedorocko 60 %
(zadáno: 18.11.2015, počet hodnocení: 413)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá Iva Janžurová, pěkné její kostýmy. Můj zážitek z představení devalvován špatnými vstupenkami až v druhé galerii. 65 %
Luckaprague 50 %
(zadáno: 13.11.2015, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Iva Janžurová byla dokonalá, T. Medvecká skvělá, taky Igor Bareš trochu oživil jinak docela nudné a zdlouhavé představení.
Vlkous 70 %
(zadáno: 14.10.2015, počet hodnocení: 8)
Domouš 100 %
(zadáno: 28.9.2015, počet hodnocení: 9)
Pavel.Tomas 90 %
(zadáno: 7.8.2015, počet hodnocení: 97)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherná role pro paní Janžurovou, ale i ostatní byli výborně obsazeni.
Luciferie 60 %
(zadáno: 5.8.2015, počet hodnocení: 101)
přínosný / zajímavý komentář
Především skvělá I. Janžurová, na kterou se vyplatí si zajít.
Bedrich.spesny 60 %
(zadáno: 16.7.2015, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
Planý humbuk.
Lisarah 80 %
(zadáno: 20.6.2015, počet hodnocení: 68)
Fougeres 70 %
(zadáno: 5.6.2015, počet hodnocení: 20)
přínosný / zajímavý komentář
Většina procent z mého hodnocení patří paní Janžurové, která podala absolutně famózní výkon! Thálii prosím!:-)
Antioch 80 %
(zadáno: 1.6.2015, počet hodnocení: 142)
přínosný / zajímavý komentář
repríza 23.3.2015
HonzaB 100 %
(zadáno: 29.5.2015, počet hodnocení: 13)
přínosný / zajímavý komentář
Životní role Janžurové. Zajímavé určitě nejen pro ty, co se trošku zajímají o politiku a orientující se v britské novodobé historii (byť ti jsou maličko ve výhodě).
Sloupek6 90 %
(zadáno: 26.4.2015, počet hodnocení: 40)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající Iva Janžurová! BRAVO! I přes délku představení,zážitek.
Tomass 90 %
(zadáno: 26.4.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Paní Janžurová je herečka s velkým H.
Znalec 80 %
(zadáno: 21.4.2015, počet hodnocení: 3)
Annaj 70 %
(zadáno: 19.4.2015, počet hodnocení: 34)
PavelK 80 %
(zadáno: 30.3.2015, počet hodnocení: 197)
Jirkan 80 %
(zadáno: 27.3.2015, počet hodnocení: 564)
přínosný / zajímavý komentář
26.3. 2015: Povedený a chytře vtipný text. Dá se inscenovat jinak, když ty postavy jsou "současné"? Pěkné využití "interiéru" SD, ale kýč ve scéně s J. Callaghanem. Proč dramaturgie na Audienci nepozvala všechny premiéry? Ovace pro I. Janžurovou zasloužené! Sice roli trochu pomáhá kostým (ne tolik jako v londýnské inscenaci). Své proměny zakládá na své energii a dovednostech, moc pěkně pracuje s hlasem. Tím nechci shazovat další herce. Naopak! Nic akčního, konverzačka, co snese menší prostor. Jen snad si publikum uvědomí o čem to je a nebude z toho další Sluha...
Vladimír10 90 %
(zadáno: 26.3.2015, počet hodnocení: 341)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Po dvou letech strmého poklesu úrovně jednotlivých inscenací se na scéně StD z čista jasna objevil titul, který díky scénografii velmi dobře koresponduje se samotným prostorem, kde je uváděn. Královna Alžběta II. se ve zřetelně odlišených časových rovinách setkává s mnoha svými premiéry, mezi nimiž herecky září I. Bareš, V. Postránecký a T. Medvecká. Iva Janžurová se pod vedením hostující režisérky vrátila na svoji obvyklou úroveň herectví, pro níž je typický precizně naučený text a upuštění od hlasových manýr. Patrně se bude však jednat na delší dobu o poslední činoherní klenot zde vzniklý.
Kritik 50 %
(zadáno: 25.3.2015, počet hodnocení: 66)
přínosný / zajímavý komentář
Bohužel i přes výborné herecké výkony. v čele s Ivou Janžurovou, mě hra nezaujala. Jednak mi přišla stopáž zbytečně dlouhá a chyběla mi nějaká jiskra nebo spád ve hře.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.