Redakce

Kateřina Jírová

redakční zkratka: kac

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 27.11.2019)
Vánoční příběh z roku 1932, kdy byl v Československu ještě klid a blahobyt, a většina lidí věděla, co je chanukije. Činoherní inscenace, ve které hrají dva loutkáři a studenti 4. ročník KALD DAMU (a jeden herec MDP), zachází s marionetami jako s předměty. Aspoň pak o to více potěší krátká stínohra. Inscenace se odehrává především v tělocvičně a na kluzišti, avšak nejdramatičtější scény se odehrávají v ředitelně. Na zadním prospektu maminka Svobodová postupně zapaluje adventní věnec. Maminka Ackermann kupuje dceři chanukiji. Od autora se tentokrát jedná o velmi srozumitelnou hru, a režisérka činoherní režii zvládla výborně. (více v článku na blogu)
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim, bylo toto představení přeci jen trochu slabší. Trio dam Vaňousová, Čičmanová, Vítková předvedlo standartní představení pro děti, trochu připomínající Paskudárium pezinského souboru Piki. Úžasný byl spirálovník ušatý, nudle jak lodní lana i tři vši, které si ve vlasech nečesané Helenky zřídily Karaoke bar.
(zadáno: 14.6.2012)
Trochu popletené,ale roztomilé.
(zadáno: 18.10.2015)
Pěkná pohádka z dalekých krajin. Tvůci hodně pracují s obrazy a imaginací. Trochu vadí klopotné vypravěčství Aničky Duchaňové, která si zachovává svůj svéraz vždy a všude. Zhlédnuto na Skupově Plzni International.
(zadáno: 18.6.2018)
Jedna z inscenací, u kterých nevím, jak a zda je hodnotit. Výborné navození atmosféry padesátých let, dobrá práce s loutkami. Několik kamer, jejichž přenos je zobrazen na monitorech, dává jasně najevo, že Velký bratr ví vše, holenkové. Inscenace, ze které mrazí podobně jako z vratislavského představení Pomník.
(zadáno: 2.7.2013)
Soubor komediantů původně z Kuksu chce vrátit evropské divadlo tam, odkud vzešlo - do kostela. Interaktivní pásmo bylo na Loutkářské Chrudimi umístěno do Muzea barokních soch, umístěného v bývalém klášteře. Takže již scénografie byla ohromující. Diváci procházeli podle šipek celým areálem, a v různých zákoutích je čekalo devět zastavení, každé tak na 5-10 minut. Herecké výkony vesmě sestávaly z extatického vytržení, ale v daném kontextu vše dohromady tvořilo úžasný zážitek až duchovního rozměru.
(zadáno: 14.3.2016)
Neznám historická fakta natolik, abych vedla polemiku. Skvělé, úžasné, skvostné.
(zadáno: 4.7.2013)
Krásné loutky. Děje je ve scénické básni pomálu, ale obrazy jsou to pěkné. Shlédnuto na Loutkářské Chrudimi.
(zadáno: 10.10.2013)
Dokonalé profesionální mísení protikladů, ženského s mužským, něžného s hrubým, slova s němým pohybem, dokonalé. (více v článku na blogu)
(zadáno: 1.5.2012)
(zadáno: 3.3.2012)
(zadáno: 13.9.2014)
Neuvěřitelný Norbert Lichý. Avšak vedle přetékajícího Lichého se ukázněný a úsporný podlejzák Jiří Müller neztrácí. Shlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 23.10.2019)
Každé představení je jiné, neboť se jedná o čirou improvizaci na základě diváckých přání. Buchty a loutky si opravdu vědí se vším rady a každý film vtipně ztvární.
(zadáno: 19.7.2013)
Inscenaci jsem viděla na MF DIVADLO v Plzni, kde patrně příliš nevyšla. Slabomyslný příběh k soap opeře patří, ale myslím, že tvůrci chtěli sdělit víc.
(zadáno: 16.6.2018)
Velmi zdařilá adaptace známé pohádky. Povedené je snad úplně vše. Adaptace, loutky, herecké nasazení, živá hudba. Střídají se emoce veselé scény a napětí, dočkáme se i téměř akrobatických výkonů. A Bajaja bojuje se třemi draky, a nakonec ještě pomůže králi zvrátit zdánlivě ztracenou bitvu! Když se Bajaja stane králem, sníží daně!
(zadáno: 12.3.2016)
V roce 2016 lze už jen říci, že se jedná o standartní inscenaci pro děti do tří let. Cílová skupina reagovala naprosto přesně, starší diváci tápali.
(zadáno: 20.3.2018)
Divadlo DRAK pojalo dramatizaci slavné knihy jako ryze pánskou jízdu, plné síly a odhodlání. Všude bylo plno kouře, avšak Bílého tesáka málo.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>