Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (816)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.9.2019)
Líbilo se. Modernější pojetí a zasazení do současnosti mi zde vůbec nevadilo a naopak přišlo velmi dobře zakomponované. Pokrytectví a přetvářka nikdy nezmizí a zde se ho povedlo vcelku trefně zobrazit na aktuálních trendech a prvcích současné společnosti. Z hlediska scénického hodnotím velmi povedeně též využití projekcí videí z mobilních telefonů. Na druhou stranu souhlasím, že některé pasáže by si zasloužily větší prostor a i celkové vyznění na mě nemělo bohužel až tak silný dopad. Nicméně pozitivní dojem převládá, za což patří i nemalý dík výtečnému herectví V. Javorského a K. Winterové. Má to co sdělit.
(zadáno: 5.9.2018)
Vydařená inscenace, jenž dobře čerpá z žánrově ne úplně typického spojení komediálního thrilleru. Dramatický příběh je dobře odlehčen vtipnými glosy a svéráznými charaktery obou postav, byť samozřejmě šílená obdivovatelka má v tomto jasně navrch. Její postava, ztvárněná velice věrohodně výtečnou Z. Adamovskou, je bezesporu hlavní tahoun této hry. Ale i P. Štěpánek nijak nezklame a společně jim funguje více než dobře. Z mého pohledu bych ale přeci jen ubral komediální roviny a zvýšil napětí. Trochu větší strach o osudy postav by přineslo, myslím, ještě silnější zážitek.
(zadáno: 6.11.2021)
Krásně přízračné a snové. Série obrazů a scén co si vás získají a strhnou. Zároveň nemám pocit, že by to nějak poškozovalo dějovou linii, spíše naopak. I přes delší stopáž jsem se nenudil ani na chvíli, inscenace mě upoutala dosti rychle a až do konce nepustila. Chválím určitě též povedené kostýmy, scénu i hudební složku. Vše to do sebe dobře zapadá. Po herecké stránce opravdu skvělá souhra všech zúčastněných. Přesto mile rád vyzdvihnu hlavně vynikajícího J. Vondráčka a z ostatních pak ještě E. Hacurovou, P. Neškudlu, M. Poulovou a M. Zimovou. Za mě veskrze vydařený počin, jenž milerád všem doporučuji. 85%
(zadáno: 11.1.2018)
Knižní předlohu jsem bohužel nečetl, takže v tomto směru nemohu srovnat. Nicméně některé scény, hlavně v první části, mi přišly už zbytečně přehnaně parodující či zesměšňující a na můj vkus až příliš narušovali směřování inscenace. Většina děje je však dobře pojatá a z mého pohledu dosti trefně zobrazuje okolní svět a hlavní problémy 14letého kluka. Spousta povedených dialogů a situací, ve kterých se myslím leckdo leckdo najde. Herecky opravdu výtečný J. Burýšek, jenž se do toho vžil více než dobře. Vedle něj pak také skvělá P. Gajdošíková a v lehce bizarní roli rozhodně zaujme L. Melník. 67%
(zadáno: 16.2.2016)
Komediální perverzní horor o boji imperialistické skautky se zvrácenou ideologií komunistického režimu. Aneb je to rozhodně úlet. Ale úlet, který má dobrou myšlenku a není jen o bezúčelném vršení jedné šílené scény za druhou. Ano, je tam několik scén a obrazů, které mi nedávají velký smysl. Nicméně také spousta těch, jež se povedlo dobře vystavět, zajímavě zpracovat a které rozhodně upoutají a pobaví. Ani herecké výkony nijak nezklamou a za sebe rád vyzdvihuji skvělou T. Dočkalovou. Celkově stojí za pozornost. 75%
(zadáno: 17.7.2014)
Takové klasické zpracování, které ničím příliš nepřekvapí. Hodně scén před vámi proběhne aniž by vyvolaly nějaké větší emoce. Ocenil bych také trochu výraznější pojetí postavy "hlavního záporáka". Naštěstí situaci dobře zachraňuje ústřední dvojice P. Horváthová a V. Jílek, které to spolu funguje velmi dobře a oba hrají výtečně. Též dosti zdařilé výstupy Petra Čtvrtníčka značně vylepšují celkový dojem z této inscenace. Proto nakonec přeci jen příjemná letní oddychovka.
(zadáno: 24.4.2014)
Jako Shakespearova vrcholná komedie mi toto rozhodně nepřišlo. Povedených scén je zde jak šafránu, naopak u většiny chybí náboj, dialogy jsou převážně dosti nudné, spousta vtipů uboze laciná. Samotná zápletka navozena tak, že naprosto nezaujala. Jednoznačně nejhorší pak byly scény s policisty. Kam se poděl inteligentní humor, kterým se doposud všechny inscenace v tomto divadle vyznačovaly? Pokud něco pochválit, tak H. Dvořákovou s M. Němcem, kteří zachraňovali co mohli. Též výkon J. Vondráčka, vydařenou scénu a kostýmy. Pevně doufám, že toto není cesta, kterou se chce Dlouhá ubírat.
(zadáno: 28.2.2012)
Film jsem bohužel neviděl, takže z tohoto úhlu to nemohu porovnat. Nicméně divadelní provedení se zde úplně nevydařilo. Hra postrádá větší jiskru, vtip či emoce, které by mě více vtáhly do děje. Vše tak nějak jen poklidně plyne na povrchu, neruší, ale ani příliš nezaujme. Na druhou stranu je tam i několik povedených scén a zdařilých vtipů, to je nutné uznat. A hlavní herecké trio: V. Vydra, B. Poláková a J. Stryková se svých rolí zhostilo dobře. Hlavně B. Poláková podala výborný výkon. Takže sečteno podtrženo solidní průměr.
(zadáno: 25.11.2015)
Příjemné, pohádkově poetické. Čímž se, myslím, podařilo vystihnout tu správnou atmosféru, která k této hře patří. Zvláště druhou část a samotný závěr hodnotím kladně. V té první bylo několik scén, které mi přišly pěkné vizuálně, ale obsahově se trochu ztrácely (les, noc). Líbily se mi prakticky všechny kostýmy a i jednoduchá scéna, hezky se na to koukalo. Z hereckého hlediska zde není žádný propadák. Naopak potěšili zejména F. Kaňkovský, P. Štorková, J. Pidrmanová a V. Postránecký. Celkově představení, který si, svým způsobem užijí jak rodiče tak děti. Alespoň já odcházel spokojený. 75%
(zadáno: 5.4.2017)
Musím říct, že tohle je opravdu moc dobrý úlet. Představení má spád a pobaví, netřeba hledat v tom něco více hlubokého. K tomu opravdu dobře sehraná čtveřice, která podává výtečné výkony. Pokud někoho vyzdvihnout tak skvělý P. Vančura. Ale celkově myslím vydařený kousek na který se hezky kouká. 75%
(zadáno: 7.2.2019)
Skvěle zvolená forma pojetí této inscenace. Zasazení do temnoty krásně zvýrazní pocity nevidomých a posune vaše vnímání směrem k jednotlivým hlasům a zvukům se kterými se zde dobře pracuje. Výtečná P. Štorková, nebo lépe řečeno její hlasový projev, jeho zabarvení a intonace. Moc pěkně se to poslouchalo.
(zadáno: 30.12.2018)
Pro mě ve výsledku zdařilé zpracování. Některé skeče a scénky sice nevyzněly v českém pojetí tak vtipně jako v originále, ale většina se povedla a představení v sobě má onen Monty Pythonský humor dobře zakořeněný. Kdo nezná filmovou předlohu tak asi může být nemile překvapen, ale fanouška toto dílo jistě potěší. Plusem je též funkční zařazení lokálních prvků a skvělé narážky na místní scénu. Po hudební stránce se nejedná o žádný zázrak, ale i tak daná hudba k scénám dobře pasuje a určitě nijak neruší. Po herecké stránce výtečná hlavně H. Holišová a vedle ní pak také P. Štěpán a A. Slanina. 75%
(zadáno: 17.4.2014)
Jako celek je to moc pěkná polemika o životních cestách. Dobře se zde ukazuje, že není nijak těžké z nějaké takové dobře prošlápnuté cesty sejít do neznámých končin a pak se jen horko těžko hledá další směr. Ještě k tomu je na to mnohdy docela málo času. Myšlenková kostra tedy není vůbec špatná a dává rozhodně hodně prostoru k zamyšlení. Nicméně jednotlivé scénky mi přišly poněkud nevyvážené, samotný text je pak místy náročnější na porozumění a ne vždy se podaří složit si z jednotlivých obrazů dohromady všechny souvislosti. Zahrané však dobře, zejména výkon D. Punčocháře stojí za vyzdvihnutí.
(zadáno: 8.1.2015)
Moje první setkání s touto Gogolovou inscenací. První část velmi dobrá, vtipná, svižná a dějově zajímavá. V druhé části jsem ale čekal trochu více katarze a též nějaké smysluplnější vyústění. Takže přeci jen lehké zklamání, ale přesto jako celek stále dosti povedené. Z velké části však hlavně díky výbornému M. Isteníkovi, který hraje báječně a dosti pozdvihá úroveň většiny scén. Jakmile není přítomen je to hned znát.
(zadáno: 24.11.2015)
Opět dobře napsaná hra, aneb musím přiznat, že styl M. McDonagha se mi líbí. Kašparovo zpracování se myslím povedlo, byť hlavně v druhé půli to má své rezervy. Líbila se mi scéna, kostýmy a hlavně celkový herecký projev všech aktérů. Výborní především M. Hoffman a M. Prášilová. První půle dobře vyvážená, té druhé by neuškodilo menší zkrácení a větší důraz na dramatičnost. Chyběl mi přeci jen o něco silnější akcent na tragičnost celého příběhu. Pak by byly výsledné dojmy ještě o něco silnější.
(zadáno: 1.10.2014)
Dobře zpracované téma náboženského fanatismu na straně jedné, extrémní toleranci na straně druhé, ale též výchově, odpovědnosti a pohodlnosti. První část ještě pobaví chytře zvolenou humornou formou, však s postupem času začnou jednotlivé obrazy nabývat čím dál děsivější charakter. Hra celou dobu drží slušné tempo, nenudí, spíše naopak více vtahuje. Na tom má svůj podíl velmi dobrý herecký výkon T. Havlínka v hlavní roli. Z ostatních příjemně překvapili A. Daňková a S. Černodrinská. Určitě aktuální titul, který stojí za vidění.
(zadáno: 26.11.2013)
S nadhledem, reflexí a příjemným humorem, podaný příběh dnešních třicátníků, kteří stále hledají svou životní lásku. Věřím, že leckdo z diváků se v nejedné scéně tak trochu najde. Hlavní náplní je dobře pobavit, ale v žádném případě nejde o bezduchou komedii. Převážně v druhé části se hra posune do vážnějších poloh a samotný konec pak jistě mnohé (ne)příjemně překvapí. Samotné střídání mužského a ženského pohledu je velmi dobře scénicky a režijně zpracované. Herecky je zde opravdu výborná T. Vilišová a vedle ní též velmi dobrý T. Brett. V menších rolích nezklamali S. Krupanská a L. Melník.
(zadáno: 28.11.2011)
Opravdu příjemná hra s určitým nádechem zvláštní poetiky. Film jsem neviděl a nemohu tak srovnat, ale zpracování inscenace hodnotím velmi dobře. Skvěle propojené s hudebními čísly, bez kterých by kouzlo hry nebylo tak výrazné. Herci nezklamali a naopak mile překvapili povedeným zpěvem. Vyzdvihl bych jak Novotného v hlavní roli, tak Marthu Issovou v roli Irmy (dočasně místo T. Vilhelmové) a též Martina Myšičku. Odcházel jsem rozhodně velmi spokojen.
(zadáno: 1.8.2013)
Ač jsem očekávání neměl vysoké, tak přesto jsem si posunul svoji pomyslnou laťku kvality divadla. Těžko se mi zde hledají nějaké klady. Místy zaznělo několik dobrých vtipů a občas bylo vidět něco jako herectví. Ale jinak velmi laciné, předvídatelné a zdlouhavé. Nicméně když jsem zcela vypnul a nechal se tím jen volně unášet, tak jsem se i  slušně bavil (často tedy nevěřícně). Ale to mi vydrželo jen první půli, zbytek bylo již jen opakování viděného...Kdyby se jednalo o amatérský soubor, bylo by to jiné, ale u profesionálního divadla s cenou lístku 300 Kč to nelze přehlížet.
(zadáno: 2.2.2012)
Velmi dobré zpracování slavného muzikálu. Hlavní zásluhu mají především představitelé hlavních rolí. Výborný T. Töpfer a hlavně T. Bebarová (jsem rád, že jsem ji ještě stihl vidět). Co by se dalo zlepšit jsou některé hromadné scény (hlavně na začátku) a již mnohokrát zmiňovaný živý orchestr. Přesto muzikálový hit :-)
(zadáno: 22.4.2012)
Další velmi dobrá inscenace z dílny současného KALDu snažící se jak vtipně tak vážně reagovat na různé společenské problémy. Pohybově a hudebně skvěle sladěné, k tomu opravdu výborně zahrané. Sešel se zde silný soubor, který je dobrým příslibem nových mladých talentovaných herců. Pevně doufám, že se jeho členové prosadí i v následujících letech.
(zadáno: 5.11.2018)
Opravdu moc krásná přehlídka arogance, namyšlenosti, sebestřednosti, předstírané lítosti, povrchnosti, malosti a dalších milých vlastností. Velmi zdařile vykresleno vše podstatné, místy snad až přehnaně kruté a cynické, ale rozhodně trefné a nijak nešetřící. Je však horší ten kdo je takový nebo ten kdo to vnitřně odsuzuje a navenek s tím souhlasí? Aneb nic není černobílé. Po všech stránkách dobře zpracováno, byť v určité chvíli jsem měl pocit, že to nic nového nepřináší, tak samotný závěr rozhodně nezklamal. Velmi silný kolektivní herecký výkon všech zúčastněných. 75%
(zadáno: 11.6.2015)
Pro mě veskrze povedený muzikál s dobře postaveným příběhem a pěknými písněmi V. Neckáře, které do něj docela přirozeně zapadají. Celé to působí velmi příjemným dojmem, nijak nenudí, spíše naopak některé písně chtě nechtě strhnou i ty, kteří nejsou velkými fanoušky. Nechybí vtipné scény, ale naštěstí to není humor za každou cenu, žádný laciné vtipy či "crazy" prvky. Hlavní roli velmi dobře zahrál M. Dejdar a i jeho zpěv nebyl nijak špatný. Vedle něj potěšily J. Schneiderová a M. Pachlová, zvláště jejich společný duet stál za to. Celkově tedy vydařený muzikál, který do puntíku plní svůj účel.