Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (821)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.8.2019)
Geniální pohyby a mimika R. Vizváryho a k tomu vynikající akrobacie Losers. Tohle spojení zde zafungovalo opravdu nadmíru dobře. K tomu navrch ještě silné a zdařile pojaté nelehké téma kómatu, jenž to celé posouvá o další level výše a moc pěkně celé představení spojuje a dává mu jasný smysl. Pokud ještě doplním vydařenou choreografii a skvěle pasující hudební doprovod, tak je zde za mě inscenace co se povedla opravdu po všech stránkách a mohu ji jen a jen doporučit.
(zadáno: 19.5.2014)
Nenáročná komedie s menším množstvím určité míry filosofie. Netvrdím, že jsem se bavil nějak výrazně, ale na druhou stranu většinu času jsem se bavil dobře. První část trochu slabší s několika nevýraznými scénami, jako celek však dobrá hra se solidní zápletkou. M. Etzler mi přišel místy až příliš výrazově expresivní, ale jinak podal velmi dobrý výkon. Z ostatních svým výkonem zaujala především M. Sejnová, naopak její kolegyně ve srovnatelné roli, I. Stejskalová, vůbec nepřesvědčila.
(zadáno: 9.4.2015)
Opravdu dobře napsaná hra se silným příběhem, který rozhodně zaujme. Naprosto jednoduché řešení scény dává vyniknout hereckým výkonům, na kterých především tato hra stojí. Naštěstí v tomto směru všichni tři aktéři nijak nezklamali a zahráli velmi dobře. Celkový dojem ještě umocňuje výborně zvolená závěrečná hudba. Za mě tedy určitě pozitivní divadelní zážitek.
(zadáno: 20.8.2017)
Tak tenhle projekt se povedl opravdu skvěle. Představení nemá chybu, moc pěkné akrobatické kousky, výtečné po pohybové stránce a naprosto výborně zkombinováno s hodně chytlavou doprovodnou živou hudbou. Vtáhne to dost rychle a pak už jen jedete na stejné vlně. Nejlepší však je ta energie a radost, která z těch kluků ze Rwandy ohromně čiší. To je prostě krásně nakažlivé. Snad to neskončí na Letní Letné 2017 a ještě se to někdy v budoucnu objeví.
(zadáno: 9.10.2013)
Nemastné, neslané, bez chuti a bez zápachu...pokud to tak mohu napsat. Ta hra je opravdu nezáživná. Žádné napětí, hloubka či humor. Ano několikrát se nejspíše zasmějete, ale to mi přijde zoufale málo. Herecky obstál snad jen Jan Potměšil. Ivana Chýlková bohužel nepředvedla nijak dobrý výkon a Jana Stryková si snad ani takovou roli se svým talentem nezaslouží. Ve Studiu Dva by si už konečně měli uvědomit, že pouze zvučná jména dobré divadlo nedělají. Je mi líto, ale tuto inscenaci bych osobně nikomu nedoporučil.
(zadáno: 25.10.2011)
Pro mě příjemné překvapení. Zdařilá komedie, která má přesah i do vážnější roviny. A byť napsaná v roce 83, tak stále dosti aktuální, zvláště v souvislosti s relativně nedávnými výtržnostmi v Anglii.
Herecké obsazení dosti povedené. Líbil se mi hlavně Hynek Čermák, který tento typ postav zvládá opravdu výborně. Poté i Sabina Laurinová, která svou roli trochu přihlouplé a naivní dívky též zahrála velmi dobře. Ale i ostatním není mnoho co vytknout.
Jen trochu škoda, že se z daného tématu nevytěžilo ještě o trochu více.
(zadáno: 6.6.2012)
Plejáda postav ze všech možných her, které jsme mohli zde v Komedii vidět. Pobíhají, šourají se, reagují, mlátí, křičí či jen tak chodí. Ale celkově vytvářejí velmi zajímavé a leckdy i vtipné obrazy. Čím více her jste zde viděli, tím více si dané scénky vychutnáte. Rozhodně povedená rozlučka tohoto vynikajícího souboru.
(zadáno: 23.9.2015)
Hra samotná mi nepřišla až tolik výjimečná, byť přináší pěkný, hořkosladký pohled na střet dvou generací, přičemž každá má své nenaplněné touhy a sny. Ale nabízí určitě dobré herecké příležitosti pro jednotlivé aktéry. V tomto směru bych nejvíce vyzdvihl O. Vlacha, který se své role chopil výborně. Nijak špatný nebyl samozřejmě ani J. Satoranský a velmi mile překvapila M. Frösslová, která oběma velmi dobře sekundovala. Hlavně díky nim se jedná o příjemný divadelní zážitek.
(zadáno: 22.5.2014)
Opravdu výborná inscenace, která originálním způsobem pojednává o tématu násilí, jež je v určité míře součástí každého z nás. Způsob provedení mě dosti nadchl, většina scén je výtečná, působivá, se silnou atmosférou. Po herecké stránce též velmi dobrý kolektivní výkon od všech aktérů. Prostě mohu jedině doporučit, kdo ještě máte možnost zajít, tak neváhejte.
(zadáno: 29.1.2018)
Pro mě to byl z velké části hlavně zajímavý sled různorodých scén a výstupů. Sice jsem vnímal určité spojující prvky a také hlavní dějovou linku, ale představení jako celek mě příliš nezasáhlo. I tak jsem si opravdu užil několikero povedených momentů, ať už činoherních či pohybově-akrobatických. Spousta pasáží je moc pěkně provedena a dokáže příjemně překvapit. Na druhou stranu měl jsem i několikero hluchých míst, kdy jsem příliš nepochopil jejich význam nebo vztah k ději. Herecky určitě nezklame a pokud někoho jmenovat tak je to skvělý P. Šimčík. Jako netradiční projekt stojí za vidění. 65%
(zadáno: 16.6.2021)
Knihu neznám, ale věřím, že to bude určitě povedené dílo. Potenciál je zde jasně vidět. Ale pro mě bohužel zde na divadle nebyl naplno využit. Začátek je až příliš roztahaný. Nějaké větší emoce se u mě dostavily až ke konci první části. K jednotlivým postavám člověk dlouho nepřilne a jejich osud ho ani tolik netrápí. V druhé části naštěstí celkově lepší, včetně silného závěru. Herecky rozhodně výtečná B. Kaňoková, jenž tomu dává vše a je to hodně znát. Vedle ní pochvala pro mladšího S. Budimana, má opravdu talent. A v menší roli též V. Dvořák, scény s ním a Beatou patří k nejlepším. Kvituji též zapojení písní. 65%
(zadáno: 3.10.2014)
Spolupráce s J. Ďurovčíkem se opět vyplatila. Z mého pohledu jeden z nejlepších tanečních muzikálů co jsem zatím viděl. Výborné, skvěle secvičené choreografie. Má to ten správný rytmus a spád. K tomu velmi dobrá hudba Bee Gees a též vynikající light design (za ten obzvlášť pochvala). Takže výsledkem je opravdu pořádné disco! Pěvecké výkony nezklamaly, zejména sólo pasáže v druhé části stojí za to. Jmenovitě P. Pálek, M. Procházková a J. Tenkrát. Dějově mě to příjemně překvapilo, zde jsem to čekal přeci jen trochu horší. Celkově prostě výtečné. Kalich má rozhodně další muzikálový hit.
(zadáno: 31.8.2015)
Vtipná, nenáročná hra, která pobaví a zpříjemní večer. Alespoň u mě to takto platilo. Dobrá paleta všemožných charakterů, aneb ona sestava matek neměla chybu a společně předvedly několik velmi dobrých scén. K tomu jim slušně sekundovali lehce ujetý recepční hotelu a lehce zoufalá delegátka zájezdu, kteří se na scéně též neztratili. Bylo tam sice několik slabších míst, ale nic co by výrazně ovlivnilo celkově kladný dojem. Navíc se výborně povedlo využít pavlačového prostředí Cevro institutu.
(zadáno: 26.2.2013)
Zajímavě napsaná inscenace, kterou se podařilo velmi dobře zpracovat. Scéna, hudba a kostýmy zde dotvářejí tu správnou atmosféru určitého mystična. Z hereckého hlediska kolektivně povedený výkon. Vyzdvihl bych hlavně Ivu Pazderkovou, která se své role zhostila opravdu bravurně. Celkově žádná bezduchá fraška, ale hra kde jsem se pobavil a nijak nenudil. Takovýchto počinů bych přál Fidlovačce určitě více.
(zadáno: 16.6.2012)
Oceňuji hlavně nápad, zpracování a výběr písní...krásně jsem se vrátil do 90. let :-)
Samotný příběh mě bohužel tolik neuchvátil, byť o něj zde až tolik nejde.
Nicméně je zde několik velmi dobrých scén a u nich jsem se bavil slušně. Vyzní určitě lépe pokud ve stejný večer vidíte i další díly.
(zadáno: 16.6.2012)
Výborná jízda na závěr, skvěle sehraná herecká čtveřice předvedla velmi dobrý výkon. Jejich ztvárnění určitých písní si budu dlouho pamatovat. A celkově lze říci, že onu "boybandovou problematiku" zpracovali vcelku bez chybičky...sice to nemělo tu "hloubku" jako prostřední díl, ale to nic nemění na tom, že jsem se bavil výborně.
(zadáno: 16.6.2012)
Pro mě nejlepší díl celé trilogie. Krom opět vynikající hudební stránky, mě zde nemálo zaujala také dějová linie, kterou hodnotím velmi pozitivně. J. Nosek i V. Striežencová podali výborné výkony a velkou mírou tak přispěli k mému vyššímu hodnocení. K tomu nápaditá scéna, hlavně znázornění miminka v břiše bylo opravdu výborné.
(zadáno: 29.1.2020)
Vydařená hra, která dobře znázorňuje sílu přátelství, sourozenecké vazby i osudovost životních rozhodnutí. Nijak nenudí, dokáže zaujmout jak jednotlivými postavami, tak samotným příběhem. Ale její potenciál mohl být využit přeci jen více. Celé to výborně táhne skvělý J. Langmajer, jemuž věříte každé slovo a prožíváte to s ním. P. Liška mu v tomto zdárně sekunduje a spolu se zde dobře doplňují. Naproti tomu M. Hein působí značně ploše a bez větších emocí, zvláště v očividném kontrastu s předchozí dvojicí. Což je škoda hlavně v poslední třetině, která na něm dost stojí a místo aby závěr silně gradoval, tak spíše padá dolů.
(zadáno: 27.12.2016)
Inscenace, která skrývá jak vtipnou a líbivou formu, tak mrazivý a místy děsivě pravdivý obsah. Výsledkem je dosti zajímavá hra, která zaujme a zanechá svoji stopu. Zpracování se povedlo, jednotlivé písně a dialogy se dobře doplňují a jejich vzájemné střídání je ku prospěchu plynulosti celé hry. Herecky i pěvecky není žádných výtek. Za mě tedy určitě počin, který stojí za pozornost. 75%
(zadáno: 13.8.2014)
Tato hra pro mě měla skoro ukázkovou sestupnou tendenci. První scénka o partnerské nevěře rozhodně nejlepší, dobře zpracovaná, solidní námět a pěkné vyústění. Též J. Schneiderová a M. Slaný v ní zahráli dosti slušně a dobře se na to koukalo. Druhá scénka v IKEE nebyla o moc horší, opět dobrý nápad i celkové vyznění. Zde sice občas lehce přehrávající, ale přesto stále velmi dobrá M. Šoposká. Nicméně vše to spolehlivě zabila závěrečná scénka s čivavou. Z mého pohledu dost špatný námět, slabá pointa, výrazné přehrávání, spousta laciných vtipů a herecky spíše průměrné. Škoda tohoto závěru. 55%
(zadáno: 4.3.2020)
V rámci daného žánru, tedy určitá crazy komedie a ještě k tomu s divadlem na divadle, je to rozhodně velmi povedená záležitost. Prakticky vše se daří držet správně v duchu dané hry, využívat toho co nabízí a nedochází příliš ke snižování se k nějakým laciným či podbízivým vtipům. Samotná hra to aktérům určitě nijak neulehčuje a o to větší pochvala pro herce i samotnou režii za udržení toho správného tempa, načasování jednotlivých zvratů i navazování na sebe a na to co se ve hře již stalo, aby to pak celé dávalo pro diváky smysl. To se zde myslím povedlo více než dobře a díky tomu mile rád doporučuji ke shlédnutí.
(zadáno: 24.9.2018)
Vtipné, ironické, ale zároveň dramatické a silně emočně působivé, tak kde je to třeba a tak aby to odpovídalo vážnosti dané situace a době, kde se to odehrává. Po všech stránkách tedy inscenace co dokáže zasáhnout a to hned na více frontách. Svoji nemalou zásluhu na tom má vynikající E. Balzerová, jenž roli hraběnky ztvárnila opravdu mistrovsky. Vedle ní též D. Novotný, který se v roli zbídačeného lokaje také neztratil a spolu jim to funguje více než dobře. K tomu jim zdatně sekundují v menších rolích M. Pechlát, D. Sitek nebo M. Etzler. Celkově myslím tato inscenace nemůže nijak zklamat.