Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (838)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.2.2017)
Zajímavá sonda do oblasti komunikace a předávání informací. Spousta relativně netradičních situací, které vás jako diváka dokážou vyvést z konceptu a u kterých pořádně nevíte co si máte vlastně myslet. Ale i to je svým způsobem součástí zpracování informací a patří to do celkového schématu inscenace, která je ve svém důsledku docela slušně promyšlená. Netvrdím však, že vše je povedené a bez chyby, z mého pohledu jsou slabší scény a některé prvky působí až příliš zmatečně. Nicméně doporučuji dát tomuhle kousku šanci a užít si ho takový jaký je. 65%
(zadáno: 11.6.2012)
Hlavním kladem této inscenace pro mě byla hudba, ta se povedla opravdu znamenitě (Ondra Brzobohatý potvrdil, že má rozhodně talent!). I choreografie a texty písní jsou velmi dobré. Některé scény a dialogy, zvláště v první polovině mi přišli slabší a lehce zmatené. V tomto srovnání byla druhá část jednoznačně lepší. Přesto škoda, že ve hře nezaznělo více básní a nebylo tam méně rádobyvtipných výstupů P. Vacka (byť publikum se u nich velmi bavilo, tak asi jsem v tomto výjimka). Všichni herci zahráli dobře, hlavně M. Písařík a J. Malá.
(zadáno: 20.2.2012)
Pojetí hry formou rekonstrukce mě rozhodně zaujalo. Celé zpracování této problematiky hodnotím velmi kladně. Od postupného odhalování detailů jednotlivých scén, přes trefné citáty pojmů z wikipedie a slov politiků, po někdy až smutně vtipné internetové diskuse. A jako člověk, který o Mašínech příliš podrobností neví jsem se dozvěděl i leccos nového a zajímavého. Takže za mě velká spokojenost.
(zadáno: 9.3.2017)
Vztahová rapsodie jednoho opuštěného třicátníka, jenž dobře naplňuje heslo "život je jedna velká párty". Samotná hra je už docela vtipná a chytlavá, ale naprosto skvělý a vynikající M. König ji svým výkonem posouvá ještě o několik pater výše a z inscenovaného čtení dělá opravdu divadelní zážitek. 75%
(zadáno: 2.5.2017)
Úvodní scénu z předsálí bych za sebe klidně zrušil. Zbytečně se mačkáte na malém prostoru kvůli pár minutám děje, jenž není pro další vývoj nutně nezbytný a pak teprve následuje pomalé usedání do hlediště, takže reálný začátek představení je o 15 minut později. Nicméně samotné představení hodnotím jasně pozitivně. Opět moc pěkný obsah z pera T. Dianišky, který funguje více než dobře. Mix skvělých hlášek a vtipných situací spolu s vážnější stránkou vztahu můžu a žen. Je to dobře vyváženo a také kvalitně zahráno, takže nuda zde rozhodně nehrozí. 75%
(zadáno: 15.11.2012)
Tak na Vinohradech pro mě po delší době opět povedená inscenace. Kladně hodnotím hlavně hromadná hudebně/taneční čísla, dobrá choreografie a využití scény. K tomu velmi dobrý herecký výkon M. Novotného, J. Meduny a také K. Brožové. Některé scény jsou opravdu vynikající (sólo B. Polákové na začátku, mužská umývárna, večírek), jiné pak spíše průměrné (univerzitní část, porada). Po pěvecké stránce je to většinou trochu slabší, nicméně nikdo zde není profesionální zpěvák, takže se dá leccos odpustit. Celkově si hra ale drží dobré tempo, většinu času jsem se dobře bavil, takže spokojenost.
(zadáno: 1.6.2016)
Nejspíše budu opakovat již řečené, ale i já vidím hlavní problém této hry v složitých a relativně nezáživných dialozích. A k tomu též v absenci výraznější dějové linie, která by silněji udržela moji v pozornost. Bohužel s přibývajícím časem bylo čím dál těžší soustředit se na odehrávající se příběh a to i přes některé pěkné momenty vyvolané především kvalitním hereckým výkonem vybraných aktérů. Za vyzdvihnutí stojí především T. Medvecká, J. Boušková a J. Hartl. Vydařené jsou i kostýmy a živá doprovodná hudba. Jako celek však bohužel tato inscenace spíše zklamala. 55%
(zadáno: 17.6.2021)
Rozhodně nenudilo. K. Macháčková předvádí velmi zdařilý herecký výkon. Její civilní pojetí, přesvědčivá rétorika, intonace a skvělá mimika, společně s nepochybně zajímavým životním příběhem, dokáží udržet pozornost a vtáhnout diváka do života této ženy. Dostane se vám též ne příliš běžného pohledu na válečné události a předválečné období na území Německa. Není to lehké téma, ale povedlo se to dobře uchopit a smysluplně ztvárnit. Už jen díky tomu to stojí za shlédnutí. 75%
(zadáno: 2.12.2013)
Příliš mnoho chaosu na jedné scéně. Tak to na mě bohužel působilo. První polovina ještě docela pozitivní, několikero vtipných dialogů, dobře vykreslené pitoreskní charaktery a relativně slušná zápletka. V druhé části však začaly přibývat více či méně podivné scénky, které na mě neměly příliš pozitivní dopad. Též na můj vkus až příliš sexuálního podtextu a dvojsmyslů. Nejprve vtipné, ale ke konci již spíše únavně neoriginální. Po herecké stránce však nemám výtek. Pochválit zaslouží především S. Rašilov, P. Beretová a skvělá moucha D. Prachaře. 55%
(zadáno: 26.2.2015)
Po první části převládali hlavně pozitivní dojmy. Sice by jí neškodilo zkrácení, místy příliš "crazy", ale jinak velice originální, vtipné a zábavné. Druhá část mě ale bohužel zklamala, "crazy" stupeň se zvyšuje, inscenace postrádá vyváženost a pomalu se tak trochu utápí sama v sobě. Samotný konec je pak neskutečně natahován a nijak můj dojem nevylepšil. Přesto ale musím ocenit dobrý nápad a celkový koncept. Též herecké výkony I. Smečkové Bencové, P. Tomicové a P. Štorkové jsou naprosto výborné. K tomu hodně povedená hudba D. Krále. Škoda jen toho nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 3.10.2016)
Správně syrové, přímočaré, bez zbytečného přikrášlování a odvádění pozornosti. Tomu pomáhá i velice funkční, povedená a jednoduchá scéna a také vynikající doprovodná hudba, jež skvěle umocňuje vytvořenou atmosféru. Vše potom stojí na veskrze kvalitních hereckých výkonech, zejména zaujali T. Terberová a T. Dastlík. První část mi přišla opravdu až strhující a naprosto mě vtáhla, druhá z mého pohledu bohužel trochu ztrácí dech a přes dramatický obsah již nevyvolala adekvátně silné emoce. Přesto rozhodně tleskám tomuto vydařenému počinu na vinohradské scéně. 75%
(zadáno: 3.12.2011)
Začnu spíše tím negativním. Muzikál je to bohužel po hudební stránce dosti průměrný. Chybí nějaký větší hit, melodie která se zaryje do paměti. Chvíli po skončení jsem si skoro nic nevybavil a vše tak nějak splývá do jednoho. Na druhou stranu nutno přiznat, že z toho co měli k dispozici zde tvůrci vytěžili opravdu maximum. Povedené scéna, choreografie, company - to vše hodnotím kladně. Ale to hlavní co táhne hru nahoru je opravdu výborný výkon D. Vitázka. A krom něj i obě holky I. Vaňková a H. Holišová, které se také nemají za co stydět.
(zadáno: 11.9.2016)
Až na Ježíše to byl opravdu výborný Jesus. L. Vlček bohužel z mého pohledu úplně neobstál a pěvecky hlavně u výších tónů měl trochu problém. Vedle něj byl Jidáš L. Adama o něco lepší, hlavně po herecké stránce, ale ve zpěvu to občas též pokulhávalo. To naopak Máří byla naprosto výborná, jelikož V. Příhodová předvedla opravdu fantastický výkon. Hlavním kladem této inscenace je však hodně povedené moderní zpracování, které mě naprosto nadchlo. A potom neskutečná souhra a síla company v kombinaci se skvělým živým orchestrem. Hromadné scény jsou famózní. Celkově tedy rozhodně velmi vydařený Jesus.
(zadáno: 2.12.2010)
Viděno 1.12.2010. Ježíš - Střihavka, Jidáš - Toužimský, Marie - Basiková.
Dle mě rozhodně povedené představení. Střihavka zpíval výborně (tak jako on zahrady getsemanské zazpívá jen málokdo). Basiková též vynikající. Toužimský určitě dobrej, ale já už mám toho Jidáše asi až moc spojeného s Danem Bártou...:-/ Pilát Noid Bárta podal dobrý výkon, ale Korn jako Herodes je opravdu slabší. Scéna slušná, zvláště ukřižování mělo atmosféru. Celkově to nebylo dokonalé na 100 %, ale i tak stále velmi dobré!
(zadáno: 10.2.2014)
Bohužel význam některých scén/obrazů, a jejich spojitost s ostatními či význam pro inscenaci jako celek, mi poněkud unikal. I přesto však dosti silný zážitek. Choreografie výborná, spousta zajímavých a nápaditých prvků. všichni aktéři předvedli velmi dobré výkony a nelze opomenout ani povedenou doprovodnou hudbu. Pro lidi co mají rádi pohybové/taneční divadlo to myslím nemůže být zklamání. 75%
(zadáno: 24.1.2014)
Pokud to trochu nadnesu, tak je to 50% za J. Dvořáka a 10% za doprovodnou hudbu. Není pochyb, že právě J. Dvořák je ten na kterém tato hra stojí a padá, své role se zhostil výborně a jeho výkon je famózní. Zvláště druhá polovina má díky němu patřičnou atmosféru a samotný závěr svoji sílu. Ale bohužel není tam sám. Celý začátek se neskutečně vleče, je takový sterilní, bez emocí. Ve zkratce je to jedno dlouhé čekání na Jindřicha. Ostatní herci, až na O. Brouska, nijak nezaujali. Zejména výkon A. Elsnerové a V. Vašáka je dosti slabý, obzvláště v konfrontaci s již zmiňovaným J. Dvořákem.
(zadáno: 2.8.2012)
Dle mého názoru velmi dobré zpracování této dvoudílné hry. Trefný kontrast bohémského, nezatíženého a prostopášného života s intrikami, zradou a falešným přátelstvím vysoké politiky. Scénicky to umocňovalo odlišné barevné ladění obou části, jedna do světlé bílé a druhá do temné černé. Povedl se i přerod hlavního hrdiny, syna Jindřicha IV, z jedné skupiny do druhé. Herecky zde kraluje N. Lichý, jeho výkon je opravdu bravůrní. Zdatně mu sekunduje i J. Dolanský. Z ostatních vynikl především M. Myšička.
(zadáno: 18.11.2015)
Opravdu povedená a dobře napsaná komedie, jakých se dnes nevidí mnoho. Žádná laciná zápletka, náhodné záměny či trapná nedorozumění. Naopak hlavně svěží, chytré, reálné dialogy, které nejen pobaví, ale i dostatečně upoutají pozornost. Samotná hra se rozbíhá pomalu, nicméně dobře graduje a s každým ukončeným tématem přichází nové, jež překvapí a posune laťku ještě o úroveň výše. Po herecké stránce není výtek. Výteční zejména J. Dolanský a R. Zach, kteří se dobře doplňují. Ostatní jim však nezůstanou příliš dlužni. Za sebe tímto určitě doporučuji.
(zadáno: 25.2.2013)
Dobře napsaná a zdařile provedená situační komedie. Vtipný text bez výrazného množství trapných rádoby-humorných situací, které jsou u tohoto typu inscenací často obvyklé. Po herecké stránce též velmi solidní. Sice J. Langmajer má často příliš výrazná a opakující se gesta, ale jinak hraje velmi dobře a samotná hra na něm dost stojí. K tomu velmi příjemně překvapily obě mladé herečky M. Timková a K. Krejčová. Celkově rozhodně nic převratného, ale pokud je cílem něco nenáročného u čeho si člověk odpočine a pobaví se, pak toto myslím nezklame. U mě to tak aspoň platilo.
(zadáno: 31.3.2019)
Z mého pohledu po všech stránkách dobře provedený rodinný muzikál. Je to správně veselé a hravé, bez problémů to drží dobré tempo od začátku do konce a vás to prostě baví se na to dívat. Moc pěkně udělaná scéna, která celou tu hravost krásně podporuje. Funkční a dynamické choreografie, též povedené kostýmy. Po herecké stránce výtečný hlavně P. Klimenda jako Josef a potěšila i K. Falcová jako vypravěčka. Z ostatních zaujal hlavně P. Vondráček jako faraon střihnutý Elvisem. A v neposlední řadě též skvělý dětský sbor, který mě opravdu mile překvapil. Za mě tedy naprostá spokojenost. 85%