Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.12.2010)
Viděno 1.12.2010. Ježíš - Střihavka, Jidáš - Toužimský, Marie - Basiková.
Dle mě rozhodně povedené představení. Střihavka zpíval výborně (tak jako on zahrady getsemanské zazpívá jen málokdo). Basiková též vynikající. Toužimský určitě dobrej, ale já už mám toho Jidáše asi až moc spojeného s Danem Bártou...:-/ Pilát Noid Bárta podal dobrý výkon, ale Korn jako Herodes je opravdu slabší. Scéna slušná, zvláště ukřižování mělo atmosféru. Celkově to nebylo dokonalé na 100 %, ale i tak stále velmi dobré!
(zadáno: 10.2.2014)
Bohužel význam některých scén/obrazů, a jejich spojitost s ostatními či význam pro inscenaci jako celek, mi poněkud unikal. I přesto však dosti silný zážitek. Choreografie výborná, spousta zajímavých a nápaditých prvků. všichni aktéři předvedli velmi dobré výkony a nelze opomenout ani povedenou doprovodnou hudbu. Pro lidi co mají rádi pohybové/taneční divadlo to myslím nemůže být zklamání. 75%
(zadáno: 24.1.2014)
Pokud to trochu nadnesu, tak je to 50% za J. Dvořáka a 10% za doprovodnou hudbu. Není pochyb, že právě J. Dvořák je ten na kterém tato hra stojí a padá, své role se zhostil výborně a jeho výkon je famózní. Zvláště druhá polovina má díky němu patřičnou atmosféru a samotný závěr svoji sílu. Ale bohužel není tam sám. Celý začátek se neskutečně vleče, je takový sterilní, bez emocí. Ve zkratce je to jedno dlouhé čekání na Jindřicha. Ostatní herci, až na O. Brouska, nijak nezaujali. Zejména výkon A. Elsnerové a V. Vašáka je dosti slabý, obzvláště v konfrontaci s již zmiňovaným J. Dvořákem.
(zadáno: 2.8.2012)
Dle mého názoru velmi dobré zpracování této dvoudílné hry. Trefný kontrast bohémského, nezatíženého a prostopášného života s intrikami, zradou a falešným přátelstvím vysoké politiky. Scénicky to umocňovalo odlišné barevné ladění obou části, jedna do světlé bílé a druhá do temné černé. Povedl se i přerod hlavního hrdiny, syna Jindřicha IV, z jedné skupiny do druhé. Herecky zde kraluje N. Lichý, jeho výkon je opravdu bravůrní. Zdatně mu sekunduje i J. Dolanský. Z ostatních vynikl především M. Myšička.
(zadáno: 18.11.2015)
Opravdu povedená a dobře napsaná komedie, jakých se dnes nevidí mnoho. Žádná laciná zápletka, náhodné záměny či trapná nedorozumění. Naopak hlavně svěží, chytré, reálné dialogy, které nejen pobaví, ale i dostatečně upoutají pozornost. Samotná hra se rozbíhá pomalu, nicméně dobře graduje a s každým ukončeným tématem přichází nové, jež překvapí a posune laťku ještě o úroveň výše. Po herecké stránce není výtek. Výteční zejména J. Dolanský a R. Zach, kteří se dobře doplňují. Ostatní jim však nezůstanou příliš dlužni. Za sebe tímto určitě doporučuji.
(zadáno: 25.2.2013)
Dobře napsaná a zdařile provedená situační komedie. Vtipný text bez výrazného množství trapných rádoby-humorných situací, které jsou u tohoto typu inscenací často obvyklé. Po herecké stránce též velmi solidní. Sice J. Langmajer má často příliš výrazná a opakující se gesta, ale jinak hraje velmi dobře a samotná hra na něm dost stojí. K tomu velmi příjemně překvapily obě mladé herečky M. Timková a K. Krejčová. Celkově rozhodně nic převratného, ale pokud je cílem něco nenáročného u čeho si člověk odpočine a pobaví se, pak toto myslím nezklame. U mě to tak aspoň platilo.
(zadáno: 31.3.2019)
Z mého pohledu po všech stránkách dobře provedený rodinný muzikál. Je to správně veselé a hravé, bez problémů to drží dobré tempo od začátku do konce a vás to prostě baví se na to dívat. Moc pěkně udělaná scéna, která celou tu hravost krásně podporuje. Funkční a dynamické choreografie, též povedené kostýmy. Po herecké stránce výtečný hlavně P. Klimenda jako Josef a potěšila i K. Falcová jako vypravěčka. Z ostatních zaujal hlavně P. Vondráček jako faraon střihnutý Elvisem. A v neposlední řadě též skvělý dětský sbor, který mě opravdu mile překvapil. Za mě tedy naprostá spokojenost. 85%
(zadáno: 19.2.2018)
Pro mě neuvěřitelně pozitivní inscenace, která dobře zvolenou formou sděluje jednu hezkou myšlenku: ať už jsme jakýkoli a děláme různé divné věci, tak to hlavní je abychom se cítili šťastní, nezávisle na tom co si o nás myslí ostatní. Vtipné, trefné, odlehčující. Pro někoho možná pobuřující a urážlivé, ale mně osobně to přijde spíše naopak. Je to určitá pocta všem, jenž jsou v této inscenace nějakým způsobem zmíněni. Tři brilantní monology ve skvělém podání L. Juřičkové, J. Boušové a J. Bidlase, jenž jim vtiskli opravdu výtečnou podobu. Není třeba dodávat více, prostě buďte v pohodě.
(zadáno: 30.11.2015)
Bohužel, bude to znít asi krutě, ale nevidím v tomto příliš smysluplný divadelní přínos. Několik zajímavých nápadů se našlo, ale většinou spíše scénického rázu. Celkově strnulé, místy až uspávací. Minimum scén, které vzbuzují divácký zájem. Po herecké stránce není též moc co hodnotit, neb z mého pohledu, většinu předvedených poloh by zvládl po krátké instruktáži asi kdokoli z publika. Důvod proč na toto zajít mě vlastně ani nenapadá.
(zadáno: 9.9.2019)
Za mě vydařená inscenace. V první části spíše příjemná komediální konverzačka s veskrze zajímavým tématem, v té druhé potom zase slušná psychologická sonda do lidských předsudků, černobílého vidění, života ve zlaté kleci a vymanění se ze zajetých stereotypů. Vše působí hezky přirozeně, na potřebných místech je to odlehčeno tím správným nenásilným humorem a obsahuje to výstižné dialogy co udrží pozornost. I po herecké stránce nemám výhrad, všichni čtyři aktéři podali velmi dobré výkony, přičemž nejvíce mě velmi mile překvapila S. Černodrinská, která se se svou nelehkou rolí vyrovnala opravdu výtečně. 75%
(zadáno: 8.4.2014)
Samotný muzikál mě osobně až tak dobrý nepřijde, minimálně z pohledu hudby a libreta. Ale jeho zpracování zde v Disku hodnotím rozhodně jako vydařené. Zejména druhá polovina měla svoji potřebnou sílu, ke které toto téma notně vybízí. Velmi dobrý kolektivní výkon prakticky od všech účinkujících. Přesto však rád vyzdvihnu především obě hlavní představitelky, M. Dancingerovou a A. Nesvadbovou, a s nimi kabaretiéra P. Šmída. Celkově určitě muzikál, který může směle konkurovat leckterým komerčním kouskům, jež se aktuálně v naší metropoli hrají.
(zadáno: 7.2.2013)
Bez výčitek přiznávám, že na mě tato inscenace opravdu zapůsobila. Je pravda, že některé scény byly trochu slabší, ale jako celek to mělo výbornou atmosféru a rozhodně to zanechalo hluboký dojem. Líbilo se mi pojetí hry, oceňuji vydařenou scénu a propojení s hudebními motivy. Po herecké stránce také pražádných výtek. Za mě tedy rozhodně spokojenost a další doporučení v Redutě.
(zadáno: 2.1.2013)
Opět moc pěkné písně, básničky i scénky. Čiší z toho ta krásná atmosféra jako u minulých veleúspěšných kabaretů, byť zde mě to nestrhlo tak výrazně. Ale přesto velmi příjemné, odcházel jsem naprosto spokojen a dobře naladěn.
(zadáno: 25.4.2013)
Přiznám, že jsem určitě nepobral vše co tvůrci vymysleli, nicméně zklamaný a zmatený z toho určitě nejsem. Ba naopak, většinu večera jsem se dobře bavil. Výtečný M. König, který opět dokazuje jak neskutečný má herecký rozsah. Vedle něj pak skvěle démonický K. Dobrý, jemuž ta role opravdu sedla. A nelze nepochválit výborný hudební doprovod, který zde tvoří základ úspěchu.
(zadáno: 13.3.2014)
Minimalistická forma, krátké úderné dialogy, dlouhé tiché pasáže, žádné rušivé vlivy, maximální důraz na herecký projev. Zpracování, které jistě každému nesedne, ale ve mě zanechalo dosti hluboký dojem. Moc pěkně zachycený poslední rok Kafkova života a hlavně jeho vztah k ženám. K tomu dobře znázorněný kontrast s protichůdným stylem života jeho přítele Maxe.
D. Novotný zde prokázal své nesporné kvality, ale ještě více ho svým skvělým výkonem předčila L. Krobotová. Nijak nezklamal ani V. Neužil a velmi dobrá B. Poláková. Celkový dojem umocňuje vydařená doprovodná hudba.
(zadáno: 9.1.2015)
Velice příjemná, svým způsobem i tak trochu poetická, inscenace. Přináší zajímavý pohled na jeden životní příběh, nic nepřikrášluje, nezlehčuje, ale také nezatracuje. Pomalu a zlehka jsem byl vtažen do tohoto vyprávění a přiznávám, že jsem si ho užíval i zaujatě sledoval po celou dobu. Netřeba si nic namlouvat, vše stojí hlavně na výborné S. Babčákové, která touto rolí dokazuje svůj nemalý herecký talent. Všichni ostatní ji "pouze" zdatně sekundují. K celkově dobrému dojmu přispěla svým dílem i vydařená scéna a povedená doprovodná hudba.
(zadáno: 3.11.2012)
Opravdu vydařená inscenace. Ve hře dobře graduje napětí a atmosféra houstne s každou další scénou. Velmi dobré je ztvárnění české vesnice 19. stol. Dialogy, kostýmy, lidové písně a doprovodná hudba, to vše mé výrazně pozitivní dojmy jen vylepšuje. Herecky zde kraluje výborná Irena Vacková, která mě svým výkonem rozhodně zasáhla (mít takovouto tchýni doma tak buď zabiju jí nebo brzy sebe :)). Pochvalu zaslouží i Tomáš Šulaj a Jitka Josková. Celkově ale zahrál dobře celý soubor. (viděno v Divadle Komedie)
(zadáno: 7.3.2017)
Opravdu moc pěkná a zároveň i silná inscenace. Zdařilý náhled na vývoj kamarádský vztahů. Jak se změní po přechodu ze studentského do pracovního a rodinného života. Zároveň určitý pohled na současnou mladou generaci, všemožné aktuální trendy. Hlásání zdravého, svobodného stylu života a k tomu samé značkové věci, chytré mobily, sociální sítě a jiné nezbytnosti dnešního doby. Po divadelní stránce povedená, funkční scéna a také vydařený výběr hudby, jenž skvěle dokresluje atmosféru. K tomu pak velmi dobrý kolektivní výkon všech aktérů. Pro mě nejlepší inscenace z Disku za posledních pár let.
(zadáno: 29.9.2015)
Nenáročná a zajímavá hra o historii jednoho domu a jedné rodiny. Na scéně se odvíjí její příběh v různých časových obdobích, na nějž se docela příjemně kouká, ale který emočně výrazněji nezasáhne. A to i přesto, že se zde pracuje se silnými tématy (antisemitismus, vysidlování, emigrace, vrácení majetku). Nicméně všechna jsou z mého pohledu spíše v pozadí a příliš důsledně se zde s nimi nepracuje. Proto nemohu říct, že by mě to donutilo k většímu zamyšlení. Po herecké stránce však pro mě dobrý výkon, hlavně od K. Winterové a L. Žáčkové, které svižně střídají různé polohy svých postav.
(zadáno: 31.10.2018)
Ve výsledku přeci jen vydařený počin. Je to vtipné, servilní, trefné, na paškál si toho ze současné společnosti bere opravdu hodně a máloco je ušetřeno. První část mi však přišla až zbytečně chaotická, ve snaze dostat tam co nejvíce odkazů na všechno možné se trochu vytrácí nějaká stavba samotného děje. V druhé půli je to pak přeci jen výrazně kompaktnější a také daleko lépe zacílené. Přesto u mě převládají spíše jednotlivé povedené scény a narážky nad sourodým vyzněním inscenace jako celku. Po herecké stránce potom výtečný J. Hána a též skvělá hudba D. Krále spolu s výbornou ústřední písní.