Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (823)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.5.2018)
Moc pěkné zpracování jednoho dosti působivého životního příběhu, jenž vás dozajista zasáhne. Je zde krásně propojena složitost struktury života se složitostí struktury mezilidských vztahů. A hezky poukázáno, že bez nových objevů v této oblasti, se náš život nikam neposune. Po divadelní stránce oceňuji povedenou scénu a s ní i dobře využité projekce. K tomu velmi sympatické herecké výkony všech aktérů v čele s přesvědčivou E. Elsnerovou. Za mě rozhodně vydařená inscenace, která zanechá nemalý dojem.
(zadáno: 21.9.2015)
Pro mě především velmi dobrá choreografie spojená se snad ještě lepší hudbou. Oboje se výborně doplňovalo, takže v tomto směru opravdu příjemný divadelní zážitek. Významy některých scén či gest jsem nejspíše úplně nepobral, ale to hlavní je zde myslím jasné...což mi stačí na to, abych si to náležitě užil.
(zadáno: 18.4.2011)
Dalo by se říci, že v jednoduchosti je krása. Povedená scéna (hra výborně zapadá do prostředí zdejšího studia), světla i doprovodná hudba. Dobře zahrané, zvláště Miroslav Hruška se mi hodně líbil. Příběh je samozřejmě sám o sobě dost silný, ale bez tohoto všeho by mě do sebe určitě tak nevtáhl.
(zadáno: 21.2.2011)
Určitě povedená hra, ve které se mi líbilo celkové zpracování a spousta dobře napsaných dialogů. Zasazení hry do televizního studia a vyprávění hrůz zajateckého táboru v rámci životního příběhu dvou žen, jež právě válka spojila dohromady. To vše odlehčené lehkým inteligentním humorem, který nijak nezesměšňuje prožité utrpení.
A k tomu rozhodně výborný herecký výkon od obou hlavních představitelek.
(zadáno: 16.6.2020)
Série scén a obrazů, jenž dokážou velmi dobře zasáhnout. Na mě každopádně zapůsobily a zanechaly nemalý pozitivní dojem. Skvěle postavená scéna, úžasně podmanivá hudba a v neposlední řadě ony krásné verše. To je ta účinná kombinace, která zde z mého pohledu rozhodně funguje. K tomu též po herecké stránce je to moc pěkná souhra všech aktérů. Nenamáhal jsem se příliš pojmout to jako celek, spíše si naopak užít ty jednotlivé pasáže a odcházel jsem spokojený. Za sebe takto doporučuji.
(zadáno: 19.12.2016)
Musím přiznat, že z toho mám trochu rozporuplné pocity. Na jedné straně zajímavá, působivá scéna a v tomto směru i celý způsob zpracování, jenž mě rozhodně zaujal a hodnotím ho dosti kladně. Na straně druhé právě mé možná až příliš velké zaujetí formou, výkladem jednotlivých scén a zvolených symbolik, mě více odtáhlo od vnímání obsahu. Nebylo to pro mě následně tak šokující a mrazivé, jak bych si u této hry představoval a ani příliš emočně vypjaté. Nicméně rozhodně nenudilo a po herecké stránce nikdo nezklamal. Zaujal mě především V. Javorský, jehož výkon byl pro mě nejvíce přesvědčivý. 65%
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 16.11.2010)
Tato hra opravdu není jen tak pro někoho a kdo se na ní vypraví musí se připravit na trochu jiný zážitek než z klasického divadla.
Přesto v rámci dané myšlenky je tato hra zpracovaná velmi dobře. Herecké výkony všech představitelů jsou též prakticky bez chyby. Nemohu říci, že bych se "bavil" celou dobu, ale rozhodně jsem odcházel spokojený.
Co mi ale vadilo více byly reakce některých lidí z publika, kteří se smáli snad by při každé replice herců, případně měli nevhodné poznámky. Při takovéto hře to lze pochopit, přesto to nepotěší.
(zadáno: 10.6.2022)
Nádherná pocta jedné výjimečné ženě. Od T. Dianišky moc pěkně napsáno, bez nějakého přikrášlení a s citem. I přes trochu delší stopáž to dobře drží pohromadě, nijak to nenudí a má to své silné momenty. Byť ano, uznávám, že konec je trochu na sílu, ale emocionálně funguje opravdu dobře. Některé momenty pak mohly jít více do hloubky, přesto i takto za mě spokojenost. Ale těžko by to zanechalo tak výrazný dojem, nebýt výborného výkonu M. Matulové, jenž paní Špinarovou zvárnila opravdu neskutečně. Z ostatních zaujali též J. Burýšek, J. Goetzová a J. Kučera. Celkově krásný počin, který myslím jen málokoho nezasáhne.
(zadáno: 19.11.2015)
Ve všech scénkách je myslím docela dobře vystihnuto ono téma být si blízcí a zároveň určitým způsobem odcizeni. Pokaždé jinou, lehce šokující či netradiční, formou, pokaždé v jiné situaci. Kdo to nebude čekat, může být místy nemile překvapen větší mírou vulgarit a obscénností. Ale díky tomu hra funguje. Po herecké stránce není výtek, líbili se mi všechny dvojice. Ale je těžší si z této hry odnést něco víc. Sice jsem se nenudil, ale nezanechalo to u mě nějaký trvalejší dojem. Samotná třetí scénka mi přišla, oproti předchozím, slabší i z hlediska dialogů a srozumitelnosti obsahu. 65%
(zadáno: 17.4.2013)
Bezručům se opět povedlo představit silný příběh s dobře vystavěnou atmosférou. Zvláště v druhé půli jsem byl zmítán pocity zmaru a beznaděje, ale zároveň zde působilo ono nezdolné odhodlání a obdiv takové vytrvalosti. Celý příběh dobře popisuje židovskou pozici v Carském Rusku na počátku minulého století, o které, přiznávám, jsem toho příliš nevěděl. Herecky ani zde nezklame T. Dastlík a též v titulní roli D. Urban. Velmi povedená, pro mě opravdu silná a dobře dotvářející celkovou atmosféru, je také doprovodná hudba. Určitě další představení od Bezručů, které stojí za vidění.
(zadáno: 28.2.2016)
Tento muzikál je z mého pohledu výborný jak po hudební tak po textové a obsahové stránce. Plzeňské nastudování se po všech směrech vydařilo a v jejich pojetí naplno vyznívá síla tohoto díla. Posazení hlediště na jeviště a jeho umístění z obou stran hrací plochy byl dobrý nápad. Hraní na obě strany a komornější prostor šikovně zvýrazňují jednotlivé scény. Velice se vydařila pohybová stránka, inscenace má svěží dynamiku a hromadné scény o to více upoutají. V neposlední řadě výborný výkon prakticky všech aktérů, hlavně ústřední trojice P. Vraspírová, A. Kohout a P. Režný. Prostě trefa do černého.
(zadáno: 30.10.2017)
Několikero zajímavých a silných témat, jenž se povedlo dobře pospojovat a s nemalým dopadem přednést divákovi. Námětů k zamyšlení zde každý dostane dosti a v hlavě mu pak budou rezonovat ještě dlouho po skončení inscenace. Ať už jde třeba o přehnanou snahu být lepším člověkem za místy absurdní cenu, nebo přehlížení útlaku s vidinou budoucího zisku, hledání viníků a míru ovlivněnosti médii. Je toho více, ale není to chaotické a dohromady to dává svůj smysl. Samotná hra pak dokáže upoutat pozornost a nijak nenudí. Svůj podíl na tom mají i zdařilé herecké výkony všech aktérů. Povedený kus.
(zadáno: 24.4.2012)
Rozhodně působivá cesta do hlubin temnoty lidské duše. Hlavně po vizuální stránce - výborné využití světelných a zvukových efektů. Pro některé škodlivý stroboskop a také nepříjemný kouř u mě výrazně umocnili pozitivní zážitek z této hry. Herecky velmi dobří R. Zach a S. Majer.
Porozumění textu není ani zde jednoduché a vyžaduje plné soustředění, ale kdo se nenechá odradit složitějším začátkem tak věřím, že na konci nebude zklamán.
(zadáno: 7.10.2016)
Povedený kousek. Skvělá hudba, povedená choreografie, spousta pěkných písní. K tomu funkční příběh, který má vtip a nepůsobí nijak trapně či lacině. Není příliš hluchých míst, celé to šlape opravdu moc dobře, zvláště pak první část. Ta druhá stojí primárně na sólových písní a některé jsou si až trochu moc podobné. Osobně bych zde ubral malinko té lásky a přidal o špetku více rock'n'rollu. Ale jinak rozhodně od všech dobře zahrané a hlavně zazpívané. P. Pálek nijak nezklamal, ale ještě více zaujali vynikající J. Tenkrát, P. Tenorová a M. Křížová. V konečném součtu za mě určitě spokojenost. 75%
(zadáno: 1.2.2018)
Silná inscenace, jenž dobře využívá bohatý potenciál tohoto rodinného dramatu. Vícevrstvý vztah matky a dcer, společně s nelehkým životním údělem každé z nich. Vystavěno je to pěkně, jednotlivé vztahy jsou též solidně načrtnuty a při důležitých momentech to rozhodně neztrácí potřebnou sílu a údernost. V první polovině je snad pár scén, kde se dobré tempo malinko vytrácí, ale nudit se u toho člověk opravdu nestihne. Naopak závěr je velmi povedený. Dějové škrty zde z mého pohledu působí spíše pozitivně. Výtečný herecký výkon u M. Steinmasslové, které zdatně sekundovala J. Nerudová. 77%
(zadáno: 6.6.2016)
Přiznám, že mě to až tak nechytlo. Herecké výkony většinou velmi dobré, zvláště Kateřina Burianová a Miluše Šplechtová. Ty ocenění jsou v tomhle ohledu jednoznačně oprávněné. Také skvěle pojatá scéna s otočným domem.
Ale samotná hra mě bohužel příliš nenadchla, celkově mi to přišlo zdlouhavé, některé scény až zbytečně moc vyhrocené...Závěr trochu moc natahovaný...A celé to poselství jsem asi příliš nepochopil.
(zadáno: 5.8.2019)
Povedená inscenace hlavně po hudební stránce. Výborné trio kytaristů v černém, přehrávající všechny známé melodie. Též většina zpívaných scén se myslím podařila opravdu moc pěkně, k čemuž nemálo přispěla i svižná živá hudba. Činoherní pasáže jsou pak spíše ta slabší část. Hlavně zdejší, více humorné, pojetí třídní učitelky mi v podání Z. Adamovské příliš nesedlo, vedle ní působil předseda družstva J. Carda výrazně lepším dojmem. Naštěstí ale hlavně I. Lupták předvádí skvělý výkon a jeho scény s B. Kohoutovou jsou opravdu výborné. Z ostatních musím ještě vyzdvihnout výtečnou A. Holou, jenž zaujala jak pěvecky tak herecky.
(zadáno: 4.11.2013)
Přiznám se, že jsem čekal o něco více, než jen citace jednotlivých pasáží ze Stopařova průvodce. Několikrát jsem se dobře zasmál, ale na tom má větší zásluhu Douglas Adams než tvůrci a herci této inscenace. Samotné provedení je dost průměrné a ani herecké výkony nejsou v žádném případě oslnivé. Navíc stejně jako knižní předlohy má i tato hra sestupnou tendenci, díky čemuž jsem cca od poloviny doufal v brzký konec.
(zadáno: 12.2.2014)
Hlavní problém zde vidím v nekonzistenci a snaze udělat inscenaci zajímavou za každou cenu. Bohužel jsem vnímal větší důraz na vyznění jednotlivých scén než na celkový příběh, který tímto ustupoval spíše do pozadí. Začátek však velmi dobrý, ale postupem času se pozornost více tříštila a dobré tempo upadalo. Po přestávce pak převládal spíše dojem "pojďme to nějak rychle zakončit, aby z toho nebyly 3 hodiny". Ale nechci být jen negativní, je zde určitě dost zajímavých a povedených scén, které upoutají. Též herecké výkony zaslouží pochvalu, hlavně I. Orozovič, K. Dobrý a O. Pavelka. Celkově 65%