Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (816)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.7.2013)
Není úplně lehké toto představení ohodnotit. Samotný výkon obou zpěvaček je vynikající a kdyby šlo jen o něj dal bych klidně i 90. Jejich společné duety patří k tomu nejlepšímu co toto představení nabízí. K tomu mě mile překvapila A. Langerová, jak velmi slušně zvládla i část hereckou. Z ostatních předvedl nejlepší výkon I. Orozovič, naopak M. Hein je v tomto srovnání výrazně horší (jak pěvecky, tak herecky). Celkově pokud máte aspoň trochu rádi výše uvedené zpěvačky, tak zklamáni určitě nebudete. V opačném případě nemáte důvod proč na toto představení chodit.
(zadáno: 6.2.2012)
Musím přiznat, že tato hra mi opravdu hodně sedla. Velmi dobré herecké výkony všech zúčastněných a především výborné zpracování dané tématiky lidské touhy. Povedená scéna a doplňující hudba jen umocnily výsledný pozitivní dojem.
(zadáno: 9.11.2011)
Tak především opravdu výborná Lucie Žáčková v hlavní roli této inscenace. Ale kromě ní bych rád vyzdvihl i výkony Jana Hájka a Mariky Procházkové, které též hrají velmi dobře. Celkově velmi dobrá inscenace, jak napsaná, tak zpracovaná, neboť i přes dosti velkou délku udržela moji pozornost po celou dobu a po pravdě vůbec mi to tak dlouhé nepřišlo. Každopádně divadelní zážitek! 84%
(zadáno: 1.11.2019)
Výborně napsáno! T. Dianiška opět dokazuje, že opravdu umí. Silný příběh, jenž stojí za to vidět a je jen dobře, že se takto přenesl na divadelní prkna a dostane se tak více do podvědomí širší veřejnosti. Musím přiznat, že až do shlédnutí této hry jsem neměl ponětí, že se něco takového stalo a jsem rád za tuto osvětu. Po divadelní stránce vše funguje jak má, dramatické momenty jsou vyváženě a vkusně odlehčeny, atmosféru dokresluje dobře zvolená dobová hudba a herecké výkony jsou rozhodně přesvědčivé. Za vyzdvižení stojí jistě J. Burýšek a též P. Gajdošíková. Jednoduše po všech stránkách prostě dobrá práce. 85%
(zadáno: 17.11.2015)
Opravdu výborný J. Gottwald, jehož místy až strhující podání dokáže rozhodně zaujmout. Obsahem je chmurný, syrový příběh, který též nijak nenudí a moji pozornost náležitě upoutal. Takže celkově dosti pozitivní dojmy. Snad jen druhá část: desetiminutový hudební nářez, který jsem si i docela užil, ale z hlediska samotné inscenace s nulovým dopadem. Kdybych tušil, že pak přijde už "jen" tohle, tak bych na to 15min nečekal a odešel rovnou po první části.
(zadáno: 19.4.2017)
Hořkosladký příběh, který rozhodně dokáže zasáhnout. Spousta vtipných, dojemných, ale i též mrazivých situací. Svižně to plyne, nenudí a popisované osudy dobře zaujmou. Na několika místech bohužel nelze náležitě docenit jistě trefné narážky na anglické prostředí, historii a zvyky. A občas bych si dokázal představit výraznější práci s hudebním doprovodem. Ale i současné hudební aranžmá dobře dokresluje navozenou atmosféru. V neposlední řadě velmi příjemný herecký výkon obou aktérek. Celkově další z vydařených počinů na Komorní Fidlovačce. 75%
(zadáno: 11.2.2019)
Veskrze příjemné a milé představení. Krásné písně P. Skoumala s neméně povedenými texty J. Vodňanského potěší již sami o sobě. Vedle toho pak velmi trefně napsané texty K. Čapka dokáží navodit tu správnou atmosféru Anglie na počátku 20. století. Přičemž je na nich i hezky vidět, že některé věci se v Anglii prostě nemění a zvláště jeden Čapkův text působil velice aktuálně vztažen k dnešními Brexitu a to je psaný před 90 lety. V tomto směru tedy ještě jeden rozměr navíc. Primárně ale hlavně úsměvné a velice gentlemanské vyprávění.
(zadáno: 5.12.2011)
V první řadě dobře napsaná hra, která obsahuje jak humorné tak vážné pasáže a věřím, že dokáže leckoho dojmout. V druhé řadě dobře zvolená forma tří prolínajících se monologů, každý jakoby z jiného světa, ale přesto mající hodně společného. A v neposlední řadě výborné herecké výkony všech tří "holek". Každá zvládla svoji, rozhodně ne lehkou, roli na jedničku a dohromady tvoří opravdu výborný celek na který se moc pěkně kouká. Nelze jinak než doporučit.
(zadáno: 27.4.2012)
Tak i já se v hodnocení přidám k většině redakce, neb tato inscenace je prostě povedená :). Propojení známého příběhu o třech mušketýrech s dětskými sny a hraním si na hrdiny (kdo z nás něco podobného v dětství neměl?), k tomu výborná scéna pavlačového domu, chytlavá a vhodně použitá hudba Beatles, která o to více navozuje konec 60. let. To vše tvoří znamenitou atmosféru. K tomu velmi dobrý výkon M. Němce v hlavní roli, ale i ostatních mušketýrů J. Vondráčka, M. Hanuše a P. Tesaře. Není to bez chyb, ale určitě stojí za vidění.
(zadáno: 19.9.2016)
Rovnou přiznávám, že zvolený způsob zpracování, tedy forma určité grotesky, u mě nepadl zrovna na úrodnou půdu. Chápu zvýraznění tragikomičnosti jednotlivých postav a jejich činů, nicméně nemohu říct, že by mě to strhlo k většímu zaujetí pro tuto hru. Naopak v některých místech, zvláště v první části, jsem měl spíše problém s udržením pozornosti. Na druhou stranu ale oceňuji záměr přijít s něčím novým a neotřelým. Také se mi líbila zvolená scéna, veškeré kostýmy i hudební doprovod. A rozhodně pochvala za herecké výkony pro ústřední trojici, tedy T. Vilišovou, J. Strykovou a V. Lazorčákovou.
(zadáno: 2.11.2011)
Bohužel hra ve mě nezanechala nějaký silnější dojem. Hlavní první polovinu hodnotím jako slabší. V druhé, hlavně na jejím začátku, to již bylo o něco lepší. Ale přesto dost scén mi přišlo bez náboje, atmosféry, nevyvolalo žádné emoce...Nicméně i tak musím ocenit velmi dobrý výkon všech tří sester a obzvláště Magdaleny Zimové a pak také Jana Vondráčka. Hlavně díky nim je ve hře několik zajímavých míst, která zaujmou.
(zadáno: 30.6.2017)
Další velmi vydařený počin z dílny Calembour. Tři kousky, každý specifický svým pojetím, zvoleným žánrem i tématem. Přesto všechny kvalitní se skvělými texty, slovními hříčkami a libozvučnými písněmi. Pobaví, zaujme a potěší. Výborná K. Farag a vedle ní také L. Polišenská. Holky zde jasně vedou, byť pánové samozřejmě nezůstávají příliš pozadu. Mile rád doporučuji všem ke zhlédnutí.
(zadáno: 10.12.2012)
S trochou nadsázky pouze pěkná forma bez obsahu. Hra má dobrou scénu i kostýmy. Vystupuje plejáda postav, antických hrdinů, jejichž osudy ale dobře známe a k nimž se těžko tvoří nějaké silnější pouto. Dialogy u většiny scén jsou dle mého názoru slabé a často jsem si připadal, že sleduji jen zajímavý výjev z trojské války, který mi ale nic jiného nepřináší. Příběh Troila a Kressidy je až příliš vtažen do pozadí. Větší náboj a více emocí přichází až v závěru, kdy je Kressida odvedena z Tróje. Následná pasáž je dle mého názoru nejvydařenější, nicméně celkový spíše slabší dojem již nevylepšila.
(zadáno: 10.1.2012)
I přes jisté slabší stránky se jedná o další povedený kus v Činoherním klubu. Především díky opravdu velmi dobré V. Žilkové, která by si myslím zasloužila více takovýchto silných rolí. Krom ní také mile překvapila malá holčička (jméno alternace bohužel nevím) a kočičí žena L. Skopalová. Potěšil též menší výstup pana Zindulky :). Hra není špatná, ale i přes silný závěr nezanechala tak hluboký dojem. Možná by neuškodilo trochu seškrtat a jet bez přestávky, aby vše více gradovalo.
Osobně jsem se opravdu velmi dobře bavil :). Zvláště v první polovině, kdy se jim povedlo sehrát několik výborných scének spojených s leteckou tématikou. Jak hra s postupem děje sklouzává k čím dál větší absurditě, tak už jsem se přestával trosku chytat. Nicméně uderželo si to slušnou laťku po celou dobu a závěr ocení asi více dámy než pánové :)
Letecká kulisa a celkové ztvárnění letadla výborné.
(zadáno: 19.3.2015)
Vydařená hra, která nenudí a pobaví. Reálné prostředí, které každý dobře zná. Jednoduchá, ale ne trapná a nesmyslná zápletka. Žádné šílené náhody, záměny a jiné "crazy" prvky. Naopak dobře napsané charaktery, svěží humor a veskrze povedené dialogy. Herecky velmi dobře zvládnuté, zejména dobří L. Rybová a I. Chmela, ale ani nikdo z ostatních nezklamal. Z mého pohledu spokojenost, užil jsem si to a mohu doporučit.
(zadáno: 12.9.2017)
Velmi slušně vybudovaná atmosféra strachu, který musel v dané situaci jistě panovat. K tomu také hodně přesvědčivé herecké výkony od obou protagonistů a dobře udělaná, funkční scéna. To vše spolehlivě upoutá vaši pozornost po celou délku hry a nenechá příliš slabých míst. Snad jen některé reakce, a také přehnané změny postojů obou aktérů, mi přišly místy přespříliš, i vzhledem k dané situaci. Stejně tak mi stále nešlo do hlavy proč byste odposlouchávali někoho, kdo ví že to děláte a vy víte, že to ví. Ale to nejspíše jen potvrzuje tu šílenou absurditu dané doby. 75%
(zadáno: 26.9.2013)
Samotný příběh mě sice výrazněji nezaujal, ale i tak jsem se nenudil. Několik opravdu povedených scén a vydařených vtipů tam bezesporu je. Záleží jak moc si z toho kdo vezme. Pro mě hra o člověku, který již ztratil motivaci a chuť do života. Když se mu pak přeci jen naskytne příležitost, tak svým dosavadním způsobem života se o ni sám připravuje. Z hereckého pohledu není výtky. O. Pavelkovi jeho role pěkně sedla a obě dámy též nijak nezaostaly. K tomu docela překvapivý konec, který jsem ani tolik nečekal a určitě potěšil. Pěkných 65%.
(zadáno: 13.3.2012)
Navenek drsná a sprostá hra. Nicméně pod povrchem krásná ilustrace lidských vztahů, životu na "dně" společnosti. O tom, že máloco je takové jak to na první pohled vypadá...a také, že kdo si nepomůže sám, toho bůh nezachrání.
V první polovině se zprvu může zdát, že jde pouze o přehlídku vulgarit a sprostých vtipů, bez většího smyslu pro děj...ale postupně se odkrývá čím dál více z charakteru postav a druhá polovina to celé trefně završí.
Velmi dobré herecké výkony všech zúčastněných, ale hlavně zazářil M. Krobot a  I. Trojan.
(zadáno: 28.2.2011)
McDonaghův rukopis je zde vidět velmi dobře. Další z jeho řady černých "tarantinovských" komedií. Byť se již trochu opakuje a hra nemá tu sílu Pana Polštáře či Osiřelého západu, tak přesto je kvalita stále dosti vysoká. Je zde několik vynikajícíh dialogů, které jsou hodné zapamatování :). Nahoru také táhne hru výborný Martin Finger jako recepční, který u mě zastínil jinak také velmi dobrého Marka Taclíka. Výkony Markéty Stehlíkové a Domingose Correii naopak už tak dobré, alespoň pro mě, nebyly (zvláště u Correii).
(zadáno: 13.6.2018)
Bohužel s touto inscenací jsem se hodně minul. Z mého pohledu je to celé příliš expresivní, spousta křiku, deklamací, výrazných gest i dikce. Pokud v tom byl obsažen nějaký milostný cit či jiné emoce, tak na mě nijak nedolehly. Osud ústřední dvojice mi byl potom veskrze lhostejný a stejně tak i jednání většiny postav. Také zvolené téma zakázané lásky nepovažuji za příliš originální. Nechci nijak hanit Schillerův originál, ale dnešní inscenaci považuji spíše za špatnou verzi Romea a Julie. Pochvala alespoň pro D. Barešovou a K. Cibulkovou, jež na mě svým nasazením nejvíce zapůsobily.