Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.11.2015)
Příjemné, pohádkově poetické. Čímž se, myslím, podařilo vystihnout tu správnou atmosféru, která k této hře patří. Zvláště druhou část a samotný závěr hodnotím kladně. V té první bylo několik scén, které mi přišly pěkné vizuálně, ale obsahově se trochu ztrácely (les, noc). Líbily se mi prakticky všechny kostýmy a i jednoduchá scéna, hezky se na to koukalo. Z hereckého hlediska zde není žádný propadák. Naopak potěšili zejména F. Kaňkovský, P. Štorková, J. Pidrmanová a V. Postránecký. Celkově představení, který si, svým způsobem užijí jak rodiče tak děti. Alespoň já odcházel spokojený. 75%
(zadáno: 5.4.2017)
Musím říct, že tohle je opravdu moc dobrý úlet. Představení má spád a pobaví, netřeba hledat v tom něco více hlubokého. K tomu opravdu dobře sehraná čtveřice, která podává výtečné výkony. Pokud někoho vyzdvihnout tak skvělý P. Vančura. Ale celkově myslím vydařený kousek na který se hezky kouká. 75%
(zadáno: 7.2.2019)
Skvěle zvolená forma pojetí této inscenace. Zasazení do temnoty krásně zvýrazní pocity nevidomých a posune vaše vnímání směrem k jednotlivým hlasům a zvukům se kterými se zde dobře pracuje. Výtečná P. Štorková, nebo lépe řečeno její hlasový projev, jeho zabarvení a intonace. Moc pěkně se to poslouchalo.
(zadáno: 30.12.2018)
Pro mě ve výsledku zdařilé zpracování. Některé skeče a scénky sice nevyzněly v českém pojetí tak vtipně jako v originále, ale většina se povedla a představení v sobě má onen Monty Pythonský humor dobře zakořeněný. Kdo nezná filmovou předlohu tak asi může být nemile překvapen, ale fanouška toto dílo jistě potěší. Plusem je též funkční zařazení lokálních prvků a skvělé narážky na místní scénu. Po hudební stránce se nejedná o žádný zázrak, ale i tak daná hudba k scénám dobře pasuje a určitě nijak neruší. Po herecké stránce výtečná hlavně H. Holišová a vedle ní pak také P. Štěpán a A. Slanina. 75%
(zadáno: 17.4.2014)
Jako celek je to moc pěkná polemika o životních cestách. Dobře se zde ukazuje, že není nijak těžké z nějaké takové dobře prošlápnuté cesty sejít do neznámých končin a pak se jen horko těžko hledá další směr. Ještě k tomu je na to mnohdy docela málo času. Myšlenková kostra tedy není vůbec špatná a dává rozhodně hodně prostoru k zamyšlení. Nicméně jednotlivé scénky mi přišly poněkud nevyvážené, samotný text je pak místy náročnější na porozumění a ne vždy se podaří složit si z jednotlivých obrazů dohromady všechny souvislosti. Zahrané však dobře, zejména výkon D. Punčocháře stojí za vyzdvihnutí.
(zadáno: 8.1.2015)
Moje první setkání s touto Gogolovou inscenací. První část velmi dobrá, vtipná, svižná a dějově zajímavá. V druhé části jsem ale čekal trochu více katarze a též nějaké smysluplnější vyústění. Takže přeci jen lehké zklamání, ale přesto jako celek stále dosti povedené. Z velké části však hlavně díky výbornému M. Isteníkovi, který hraje báječně a dosti pozdvihá úroveň většiny scén. Jakmile není přítomen je to hned znát.
(zadáno: 24.11.2015)
Opět dobře napsaná hra, aneb musím přiznat, že styl M. McDonagha se mi líbí. Kašparovo zpracování se myslím povedlo, byť hlavně v druhé půli to má své rezervy. Líbila se mi scéna, kostýmy a hlavně celkový herecký projev všech aktérů. Výborní především M. Hoffman a M. Prášilová. První půle dobře vyvážená, té druhé by neuškodilo menší zkrácení a větší důraz na dramatičnost. Chyběl mi přeci jen o něco silnější akcent na tragičnost celého příběhu. Pak by byly výsledné dojmy ještě o něco silnější.
(zadáno: 1.10.2014)
Dobře zpracované téma náboženského fanatismu na straně jedné, extrémní toleranci na straně druhé, ale též výchově, odpovědnosti a pohodlnosti. První část ještě pobaví chytře zvolenou humornou formou, však s postupem času začnou jednotlivé obrazy nabývat čím dál děsivější charakter. Hra celou dobu drží slušné tempo, nenudí, spíše naopak více vtahuje. Na tom má svůj podíl velmi dobrý herecký výkon T. Havlínka v hlavní roli. Z ostatních příjemně překvapili A. Daňková a S. Černodrinská. Určitě aktuální titul, který stojí za vidění.
(zadáno: 26.11.2013)
S nadhledem, reflexí a příjemným humorem, podaný příběh dnešních třicátníků, kteří stále hledají svou životní lásku. Věřím, že leckdo z diváků se v nejedné scéně tak trochu najde. Hlavní náplní je dobře pobavit, ale v žádném případě nejde o bezduchou komedii. Převážně v druhé části se hra posune do vážnějších poloh a samotný konec pak jistě mnohé (ne)příjemně překvapí. Samotné střídání mužského a ženského pohledu je velmi dobře scénicky a režijně zpracované. Herecky je zde opravdu výborná T. Vilišová a vedle ní též velmi dobrý T. Brett. V menších rolích nezklamali S. Krupanská a L. Melník.
(zadáno: 28.11.2011)
Opravdu příjemná hra s určitým nádechem zvláštní poetiky. Film jsem neviděl a nemohu tak srovnat, ale zpracování inscenace hodnotím velmi dobře. Skvěle propojené s hudebními čísly, bez kterých by kouzlo hry nebylo tak výrazné. Herci nezklamali a naopak mile překvapili povedeným zpěvem. Vyzdvihl bych jak Novotného v hlavní roli, tak Marthu Issovou v roli Irmy (dočasně místo T. Vilhelmové) a též Martina Myšičku. Odcházel jsem rozhodně velmi spokojen.
(zadáno: 1.8.2013)
Ač jsem očekávání neměl vysoké, tak přesto jsem si posunul svoji pomyslnou laťku kvality divadla. Těžko se mi zde hledají nějaké klady. Místy zaznělo několik dobrých vtipů a občas bylo vidět něco jako herectví. Ale jinak velmi laciné, předvídatelné a zdlouhavé. Nicméně když jsem zcela vypnul a nechal se tím jen volně unášet, tak jsem se i  slušně bavil (často tedy nevěřícně). Ale to mi vydrželo jen první půli, zbytek bylo již jen opakování viděného...Kdyby se jednalo o amatérský soubor, bylo by to jiné, ale u profesionálního divadla s cenou lístku 300 Kč to nelze přehlížet.
(zadáno: 2.2.2012)
Velmi dobré zpracování slavného muzikálu. Hlavní zásluhu mají především představitelé hlavních rolí. Výborný T. Töpfer a hlavně T. Bebarová (jsem rád, že jsem ji ještě stihl vidět). Co by se dalo zlepšit jsou některé hromadné scény (hlavně na začátku) a již mnohokrát zmiňovaný živý orchestr. Přesto muzikálový hit :-)
(zadáno: 22.4.2012)
Další velmi dobrá inscenace z dílny současného KALDu snažící se jak vtipně tak vážně reagovat na různé společenské problémy. Pohybově a hudebně skvěle sladěné, k tomu opravdu výborně zahrané. Sešel se zde silný soubor, který je dobrým příslibem nových mladých talentovaných herců. Pevně doufám, že se jeho členové prosadí i v následujících letech.
(zadáno: 5.11.2018)
Opravdu moc krásná přehlídka arogance, namyšlenosti, sebestřednosti, předstírané lítosti, povrchnosti, malosti a dalších milých vlastností. Velmi zdařile vykresleno vše podstatné, místy snad až přehnaně kruté a cynické, ale rozhodně trefné a nijak nešetřící. Je však horší ten kdo je takový nebo ten kdo to vnitřně odsuzuje a navenek s tím souhlasí? Aneb nic není černobílé. Po všech stránkách dobře zpracováno, byť v určité chvíli jsem měl pocit, že to nic nového nepřináší, tak samotný závěr rozhodně nezklamal. Velmi silný kolektivní herecký výkon všech zúčastněných. 75%
(zadáno: 11.6.2015)
Pro mě veskrze povedený muzikál s dobře postaveným příběhem a pěknými písněmi V. Neckáře, které do něj docela přirozeně zapadají. Celé to působí velmi příjemným dojmem, nijak nenudí, spíše naopak některé písně chtě nechtě strhnou i ty, kteří nejsou velkými fanoušky. Nechybí vtipné scény, ale naštěstí to není humor za každou cenu, žádný laciné vtipy či "crazy" prvky. Hlavní roli velmi dobře zahrál M. Dejdar a i jeho zpěv nebyl nijak špatný. Vedle něj potěšily J. Schneiderová a M. Pachlová, zvláště jejich společný duet stál za to. Celkově tedy vydařený muzikál, který do puntíku plní svůj účel.
(zadáno: 11.8.2010)
Nenáročná, odpočinková hra u které jsem se dobře pobavil. Ale bohužel možná až trochu moc nenáročná. Některé dialogy a ztvárnění scén mi přišlo až moc jednoduché a někdy skoro hloupé (např. přistižení při krádeži...). Ale výkon pani Štěpánkové byl velmi dobrý a dost přesvědčivý. Naopak pani Adamovská mi do té své role moc nesedla a občas mi přišlo, že trochu přehrávala.
Celkově nijak neurazilo, ale ani příliš nenadchlo.
(zadáno: 4.4.2012)
Opravdu divadelní zážitek! Výborná režie, scéna i doprovodná hudba. Výtečný Tomáš Dastlík v hlavní roli, kterému bych za tento výkon přál i nějaké to ocenění. Vedle něj též velmi dobrá Sylvie Krupanská a Tereza Vilišová. Jednoznačně stojí za vidění.
(shlédnuto v Divadle v Celetné)
(zadáno: 12.3.2013)
Hra, která musí zapůsobit snad na každého. Není špatné si připomenout čeho všeho byli lidé, ve stále nedávné době, schopni. Zde zajímavě zobrazeno na vztazích spolužáků jedné třídy. Byť myslím, že tento prvek mohl být vytěžen ještě o něco více (tedy větší popsání a vykreslení některých vztahů), tak i přesto se jedná o velmi dobré zpracování a hra díky tomu získává daleko větší rozměr. Herecky opravdu výborný kolektivní výkon všech představitelů, včetně působivých recitací básní a zpěvu písní. Snad jen samotný konec mohl být o něco kratší, hra tam až příliš ztrácí získané napětí a tempo.
(zadáno: 18.1.2011)
Povedená hra u které jsem se slušně pobavil, ale bohužel u které mi chyběl nějaký silnější moment, který by mě více strhl do hry a zanechal hlubší dojem. Děj hry si v poklidu plyne, hádky Táborského s Hanušem jsou ze začátku zajímavé, ale posléze již trochu monotónní a trochu chaotické. Nicméně jako velké plus hodnotím všechny písně, které mě představení příjemně oživily. Z hereckých výkonů hodnotím kladně pana Matějku, Turka a Vondráčka s Tesařem. Škoda, že Helena Dvořáková dostala jen trochu prostoru až na samotném konci.
(zadáno: 29.10.2019)
Nevyužitý potenciál, to je to hlavní, co mi zůstalo po představení v hlavě. Samotné téma hry přináší spoustu zajímavého k reflexi...nepatřičnou pomstu, prodejnost, povrchnost, lhostejnost a mnoho dalšího. Nicméně nic z toho ve mně nerezonuje. Chybělo tomu více emocí, nějaký náboj, co by mě nějak zasáhl. Takto to bylo příliš sterilní, strnulé, předvídatelné, velká gesta a proklamace, co nezasáhly. Závěr pak přinesl očekávaný konec a jinak nic. Jako pozitivum byl pro mě výkon T. Pavelky a A. Procházky, kteří mě jako jediní více upoutali. Též potěšilo obsazení televizního moderátora. Ale jinak bohužel nemohu příliš doporučit.
(zadáno: 23.9.2018)
Tři scény, každá od jiného autora s odlišným rukopisem, stylem a pojetím. Jedna vyniká mysteriozní atmosférou, druhá precizní choreografií a vytvořenou energií, třetí pak vtipnými momenty a originálním humorem. Všechny mají ale společné téma a hlavně výborné spojení pohybové a hudební složky, takže ani v tomto případě Dekkadancers rozhodně nezklamou. Za vyzdvižení pak stojí vynikající výkon v podání K. Kornové a K. Němečkové. 75%