Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (802)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.1.2015)
Není nad svou vlastní přirozenost, netřeba se pokoušet ji změnit či nějak vylepšovat. Moc pěkně napsaná hra s chytrým a poučným vyzněním. Spousta skvělých scén a dialogů. Tandem Kolečko-Laštovková zde rozhodně zafungoval velmi dobře. Po herecké stránce též žádné zklamání, všichni aktéři zabodovali, nejlepší z nich pro mě však byla H. Vagnerová. 75%
(zadáno: 21.1.2015)
V první řadě vynikající M. Kluch, jehož Freddie je opravdu úžasný, zazpíval fantasticky. Vedle něj pak stejně zazářil R. Ševčík, který výborně zvládl všechny taneční pasáže a zvláště ve druhé polovině, kde má tanec větší prostor, dokázal vybudovat silnou a působivou atmosféru. Obecně se zde moc pěkně doplňuje hudební a taneční složka, jednotlivé písně a pohybové scény na sebe dobře navazují. V tomto směru opravdu velmi dobrá práce L. Vaculíka. Z ostatních pochvala ještě pro I. Marešovou, jejíž zpěv též zanechal dosti pozitivní dojem. Bezesporu počin, který stojí za pozornost. 85%
(zadáno: 12.1.2015)
Vše v životě je třeba si svým způsobem vychutnat, a to včetně smrti, neb i smrt patří k životu. Jedná se o dosti svérázný, často dosti černý, humor. Ale je možné se i u tohoto tématu dobře pobavit. Většinu obrazů není lehké pochopit a většinou se mi to též příliš nepodařilo, přesto každý je zajímavý a určitě nijak nenudí. Zvolená forma pro mě byla poutavá, oceňuji také dobře postavenu scénu a užíval jsem si i doprovodnou hudbu. Jako celek inscenace hodná pozornosti.
(zadáno: 9.1.2015)
Velice příjemná, svým způsobem i tak trochu poetická, inscenace. Přináší zajímavý pohled na jeden životní příběh, nic nepřikrášluje, nezlehčuje, ale také nezatracuje. Pomalu a zlehka jsem byl vtažen do tohoto vyprávění a přiznávám, že jsem si ho užíval i zaujatě sledoval po celou dobu. Netřeba si nic namlouvat, vše stojí hlavně na výborné S. Babčákové, která touto rolí dokazuje svůj nemalý herecký talent. Všichni ostatní ji "pouze" zdatně sekundují. K celkově dobrému dojmu přispěla svým dílem i vydařená scéna a povedená doprovodná hudba.
(zadáno: 8.1.2015)
Moje první setkání s touto Gogolovou inscenací. První část velmi dobrá, vtipná, svižná a dějově zajímavá. V druhé části jsem ale čekal trochu více katarze a též nějaké smysluplnější vyústění. Takže přeci jen lehké zklamání, ale přesto jako celek stále dosti povedené. Z velké části však hlavně díky výbornému M. Isteníkovi, který hraje báječně a dosti pozdvihá úroveň většiny scén. Jakmile není přítomen je to hned znát.
(zadáno: 29.12.2014)
Strhující zážitek se u mě sice nedostavil, přesto se z mého pohledu jedná o povedenou inscenaci. Co bych vytkl je až přílišná podobnost s filmovým zpracováním, místy zbytečně moc popisné pasáže a trochu zdlouhavá druhá část (zvláště ztvárnění Figarovy svatby), samotný závěr je však povedený. Hlavním kladem je herecké obsazení, ústřední dvojice J. Dvořák a O. Brousek hraje znamenitě. Zvlášť pan Brousek je, i díky klavíru, opravdu famózní. Vedle nich pak nelze opomenout I. Uhlířovou, která též ve své roli nezklamala. Především díky této trojici Amadeus stojí za vidění.
(zadáno: 16.12.2014)
Tento muzikál je především jedna velká show, musí vás to chytnout hned na začátku a strhnout svojí energií. Ale bohužel tento pocit jsem po většinu tohoto představení neměl. Za opravdu vydařené považuji snad jen písně "Voulez-Vous" a "Lay all your Love on me", tedy písně kde byla zapojená i celá company, ostatní tak silně nevyzněly. Nepomáhá tomu ani příliš velký prostor KC, na kterém se většina scén doslova ztrácí. Z obsazení musím vyzdvihnout P. Vraspírovou, která zahrála i zazpívala výborně. Vedle ní pak ještě D. Šinkorovou. Ve srovnání s nimi působili někteří jiní dost tragicky.
(zadáno: 14.12.2014)
Opravdu překrásně zpracováno. Už samotný koncept začátku na veřejném náměstí a poté přesun do divadla za doprovodu andělů ukazující cestu je úžasný. Všechny písně a texty jsou předneseny a zazpívány velmi dobře a vytvářejí nádhernou atmosféru. V předvánočním čase tak nějak pohladí na duši. Z účinkujících bych pak rád vyzdvihl V. Hausera, O. Jiráčka a I. Hloužkovou. Nelze než doporučit k návštěvě. Vhodné rozhodně i pro děti, kterých zde byla spousta. (viděno na Baráčnické rychtě)
(zadáno: 14.12.2014)
Přiznávám, měl jsem z toho trochu obavy, ale naštěstí se nijak nenaplnily. Český překlad se opravdu vydařil. Většina písní má stejnou sílu, intenzitu a vyznění jako v originále. A třeba takové vystoupení Maureen jsem si v češtině užil daleko více. Ze začátku sice drobně zlobila technika, ale to se spravilo a druhá půle již byla bez problémů. Pěvecky výborní především T. Vaněk, M. Doubravová a L. Hudec. To hlavní však je, že se nijak nevytratila energie a nadšení, které do toho všichni vkládají. Především díky tomu má tento muzikál takovou sílu a dopad. Pevně doufám, že vydrží co nejdéle. 85%
(zadáno: 11.12.2014)
U mě tady forma jasně vítězí nad obsahem, ale bohužel až skoro kontumačně. Určitě svým způsobem zajímavé zpracování, ze kterého je ale dost těžké odnést si něco jiného než ztvárnění některých scén či hudební projev v druhé polovině. Je tam sice určitý náhled do možných psychologických pochodů sebevrahů, ale přiznávám, že jsem je příliš nepobral.
(zadáno: 8.12.2014)
Je tam několik scén, které mě příliš nezaujaly, většina se však myslím opravdu povedla. Není nijak lehké vtěsnat přes 20 let do jedné hry a zde se toho zhostili rozhodně se ctí. Mezi nejpovedenější scénky řadím Volejte řediteli, Opoziční smlouvu a radar v Brdech. Herecky velmi dobrý kolektivní výkon, pochvala pro všechny aktéry. A možná trochu překvapivě, mělo to na mě pozitivní dopad. I přes všechny ty vyobrazené podvody a nekalosti, je myslím vidět, že se společnost celkově posunula k lepšímu. 75%
(zadáno: 1.12.2014)
Dalo by říct, že až na jeden "zabijácký" monolog to bylo docela povedené představení. Zejména začátek a pak skoro celá druhá polovina měla příjemnou atmosféru, něco té hrabalovské poetiky a obecně se to dobře poslouchalo. Ale monolog J. Pokorné v závěru první půle jsem bohužel nezvládl, od cca jeho pětiny jsem pevně doufal v konec, který stále nepřicházel. Nic však proti přednesu paní Pokorné, naopak její menší výstupy s milostnými dopisy jsou dosti vydařené. Obecně herecké výkony hodnotím velmi dobře. Zejména pak M. Doležalovou, M. Hanuše, M. Matejku a V. Lazorčákovou.
(zadáno: 30.11.2014)
Dobře zachycené propojení herce a jeho postavy, též hezky znázorněná deformace rutinou a nechuť k jakýmkoli změnám. Přesto má i scény, jejichž smysl a význam mi buď lehce unikal nebo mi do celého kontextu nějak nezapadly a nic moc nového nepřinesly. Herecky velmi dobrá I. Uhlířová, která ze své role dokázala vytěžit maximum a její antilopa je prostě úžasná. Z ostatních mě pak nejvíce zaujali J. Štrébl a P. Vaněk. K tomu určitě i pochvala za moc pěkné zvířecí masky.
(zadáno: 27.11.2014)
Příjemná a nenáročná komedie z Čechovského prostředí, už to samo o sobě stojí za vidění. Dobře vykreslené jednotlivé charaktery a k tomu děj, který nikterak nenudí. Možná trochu slabší začátek, ale druhá půle to pak zase vynahradí. Po herecké stránce celkově dobrý kolektivní výkon celého souboru. Zejména však zaujali J. Erftemeijer, P. Šmíd a M. Dancingerová.
(zadáno: 26.11.2014)
Výborné sladění pohybů a hudby. Mělo to silný náboj, čišela z toho energie a několikrát mě pěkně zamrazilo, jak mě to pohltilo. Především samotný závěr je strhující. Měl jsem V. Kotlíkovou a rozhodně nezklamala. Opravdu výtečné představení.
(zadáno: 19.11.2014)
Výborná hra se skvělým Norbertem Lichým. Pro mě rozhodně zážitek.
(zadáno: 12.11.2014)
Dobře zvolené téma a poutavě vystavený děj, který nijak nenudí. Spousta hlubokých a složitých témat: víra, hledání cesty, vlastní slabost, zrady a hříchy minulosti. Ty vše zasazeny do menší vesnice, se všemi jejími typickými prvky a navíc dušičkovou atmosférou. Tím se podařilo vytvořit prostředí, které je čitelné, zajímavé a věřím, že většině diváků i svým způsobem blízké. Po herecké stránce velmi dobrá souhra všech aktérů, vyzdvihl bych hlavně R. Jaškówa a T. Červinku. Pokud něco vytknout tak samotný závěr, který mi přišel až trochu moc natahovaný a zdlouhavý.
(zadáno: 10.11.2014)
Toto provedení mi nepřišlo nijak zdařilé. Působilo to na mě příliš odtažitým dojmem a dramatické vyznění nezanechalo hlubší stopu. Nejen zpracovaní, ale i herecké výkony obou hlavních představitelek působily poněkud nepatřičně. Oba jejich hlavní dialogy, na kterých inscenace svým způsobem stojí, byly bez náboje a nijak mě nezasáhly. Bohužel hlavně Z. Stavná mi zde přišla slabší. Za nejlepší tak považuji výkon V. Kotka, jehož přítomnost tuto inscenaci nejvíce oživila a vyvolala alespoň nějaké emoce. 45%
(zadáno: 5.11.2014)
Dle mého názoru dobře zpracovaná Molierova klasika, která neztrácí nic ze svého původního významu, naopak spíše přidává a obohacuje tuto známou komedii novými vydařenými prvky. Celkově se mi toto pojetí opravdu líbilo, příjemný humor a pěkné doplňující zpěvy. Herecky velmi dobrý především D. Urban, N. Lichý a L. Melník, ani nikdo z ostatních však nezklamal. U Bezručů mají další povedený kousek.
(zadáno: 4.11.2014)
I přes výraznou délku si hra udržela moji plnou pozornost prakticky po celou dobu, slabších míst jsem vnímal jen pár. Má na tom svůj podíl správně vystavěný děj inscenace, dobrá souhra a celkově velmi slušný kolektivní výkon všech herců. Ale hlavní příčinou je pro mě vynikající O. Brousek, který výrazně táhl většinu scén a předčil ostatní kolegy o třídu. Bez něj by to nebylo ani zdaleka ono. Z ostatních bych ještě rád vyzdvihl M. Novotného a M. Fingera. Celkově po delší době na Vinohradech inscenace, kterou mohu doporučit. 75%
(zadáno: 1.11.2014)
Trochu překvapivě jsou ty nejlepší scény z tohoto muzikálu jeho činoherní pasáže. I přes výraznější poměr činohry to myslím není pro muzikál ta správná vizitka. Bohužel hudebně i písněmi to bylo dosti průměrné, bez žádných výraznějších momentů. Pěvecky zaujal jen A. Slanina, který svoji roli "ducha" zvládl velmi dobře. Oproti němu byla I. Odehnalová jako Molly dosti slabá a ani O. Studénka jako Carl nepřesvědčil. Naopak překvapivě naprosto všechny suverénně zastínila vynikající A. Březinová v roli Ody Mae. Scény s ní byly vrcholem inscenace. K tomu ještě pochvala pro světla a projekce. 65%
(zadáno: 30.10.2014)
Dobře napsaná a vystavěná hra, jejíž dramatizace se zde v Řeznické bezpochyby povedla. Pomalejší nástup velmi dobře graduje ke konci inscenace. A již samotný obsah budí jistou kontroverzi, nabízí zajímavé nahlížení na vinu a nevinu, zpětný pohled na předválečné a válečné období v netradičním uměleckém kontextu. Po herecké stránce pak vyniká především V. Cibulková, která svou roli ztvárnila výborně. Celkově rozhodně zajímavá inscenace. 74%
(zadáno: 28.10.2014)
Je to sice trochu netradičněji pojaté a ne každému se to asi bude líbit, nicméně mě to docela nadchlo. Kvalita scének je různorodá, ale jako celek fungují velmi dobře. Místy až člověk nevěří, do čeho všeho se zde pustí. Kryla však nijak nehanobí, spíše naopak, je to svým způsobem pocta jeho odkazu. Co stojí za to ještě vyzdvihnout je zpěv A. Krausové, který dokáže zasáhnout. Pro ty, kdo mají aspoň trochu rádi Kryla určitě doporučení k návštěvě.
(zadáno: 20.10.2014)
Z pohledu divadelního kritika opravdu výborný začátek představení. Ale i poté inscenace nezklame a udržela moji plnou pozornost. Nabízí srovnání hned několika zajímavých pohledů na ony "děvky od Arbesa". Sice tam je několik míst které považuji za dramaturgicky slabší a méně jasného vyznění. Ale obě aktérky to svými velmi dobrými výkony plně vynahrazují. Pokud mám jednu vyzdvihnout, tak pro mě vyhrává Petra Hřebíčková, která zde zahrála naprosto fantasticky.
(zadáno: 16.10.2014)
Nebylo to ono, příliš málo života, energie, jiskření, prostě něco co by mě více strhlo a vtáhlo do této hry. Potenciál na to dějově jistě je, ale zde mi přišlo, že nebyl dostatečně využit. První část příjemně plyne, nijak nenudí, ale ničím také neuhrane. V druhé to již dostane spád, neb děj zde nic jiného ani neumožňuje, ale stále jsou cítit jisté rezervy. Ústřední dvojice nehraje nijak špatně, ale zvolený styl mi přišel lehce odtažitý, jejich vztah dává prostor k výraznější či emotivnější souhře. Z ostatních aspektů oceňuji především dobře zvolenou scénu a hudbu.