Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (789)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.9.2016)
Jednoduché příběhy a zápletky jako z nějaké brakové literatury, v nich postavy vytažené do různých extrémních či absurdních rolí. Na první pohled nic přitažlivého, ale přesto to zde funguje velmi dobře. Naprosto výtečné dialogy, spousta skrytých i vyřčených životních mouder. Leckdo se v tom určitým způsobem najde. Celé je to odlehčeno zdejším příjemným humorem, takže hra rozhodně nezačne ani na chvíli nudit. A samotný závěr pak přidává jistou hloubku a nabízí několikero možných výkladů. To vše je navíc doplněno kvalitními hereckými výkony, zaujali hlavně M. Hádek, P. Šimčík a M. Issová.
(zadáno: 12.9.2016)
Rozhodně dobře zpracovaná ruská klasika. Lehké zkrácení hře prospělo, má to lepší spád a více se zde zdůraznily stěžejní témata. Jednotlivé scény působily veskrze dobrým dojmem, měly svůj potřebný dopad a bez problémů udržely moji pozornost. Velký podíl na tom má také velmi dobrý výkon trojice A. Procházka, N. Horáková a Z. Kajnarová, kteří jsou pro mě hlavní tahouni této inscenace. To celé je doplněno velice příjemnou scénou i povedenými kostýmy. 75%
(zadáno: 11.9.2016)
Až na Ježíše to byl opravdu výborný Jesus. L. Vlček bohužel z mého pohledu úplně neobstál a pěvecky hlavně u výších tónů měl trochu problém. Vedle něj byl Jidáš L. Adama o něco lepší, hlavně po herecké stránce, ale ve zpěvu to občas též pokulhávalo. To naopak Máří byla naprosto výborná, jelikož V. Příhodová předvedla opravdu fantastický výkon. Hlavním kladem této inscenace je však hodně povedené moderní zpracování, které mě naprosto nadchlo. A potom neskutečná souhra a síla company v kombinaci se skvělým živým orchestrem. Hromadné scény jsou famózní. Celkově tedy rozhodně velmi vydařený Jesus.
(zadáno: 8.9.2016)
Rozhodně dobře zvolená forma i nápad celou inscenaci takto zajímavě pojmout. Jsem rád, že se na Nové scéně jde tímto směrem, byť stále je co zlepšovat. Obsah inscenace sice není zcela nezajímavý, docela dobře shrnuje různé problémy (demografické, populační, vztahové, genderové) naší generace a vtipně je interpretuje skrz myší terminologii. Ale nedá se říct, že by mě to nějak více vtáhlo nebo zaujalo. Krom toho pochvala za provedenou scénu, atmosféru konference se podařilo dobře navodit. Celkově tedy neotřelý projekt co nenudí, ale nestrhne. 55%
(zadáno: 22.8.2016)
Losers opět nezklamali a udělali další vtipné a originální představení, které je po pohybové i akrobatické stránce stále na vysoké úrovni. V celé inscenaci se podařilo dobře využít všech možných letních plážových motivů a dobře skloubit jednotlivé scény s hudební složkou. Po dosti povedeném začátku sice přichází slabší část, ve které některé scény působí malinko nedotaženě a výplňově (ručníky, frisbee). Nicméně vše se rychle zlepší s příchodem K. Pálešové, která do hry vnese nový prvek a náboj. Závěrečná třetina pak již jede celá ve vysokém tempu a krásně strhne. Rozhodně tleskám. 77%
(zadáno: 18.8.2016)
Svým způsobem netradiční a specifický muzikál, který však má své nesporné kvality. Líbila se mi velmi dobře udělaná výprava, laděná tak trochu v Burtonovském stylu. Po hudební stránce též pěkně poslouchatelné a hezky dynamické. Dějově je to zde malinko složitější a není úplně snadné se správně zorientovat. Jistě se hodí alespoň základní znalost díla "451 stupňů Fahrenheita", což dost pomůže. Ale i když není přesně jasný jejich význam, tak si lze jednotlivé scény dobře užít. Celkově je tento muzikálový počin příjemným překvapením letošního léta.
(zadáno: 2.8.2016)
Hra, kterou se povedlo opravdu dobře zpracovat. Silná, dojemná a zároveň odlehčená a vtipná. To není vůbec lehká kombinace a jen málokdy to dopadne úspěšně. Zde se to však z mého pohledu podařilo na jedničku. Představení nemá mnoho hluchých míst, rychle vtáhne do děje a rozhodně již nepustí. Když začalo lehce ztrácet dech tak celou scénu znamenitě oživil svěží a energický J. Matějka. Takže i přes větší délku bez přestávky po celou dobu nijak nenudilo. Všichni ostatní aktéři též nezklamali a převedli velmi dobrý výkon. Celkově více než spokojenost. 85%
(zadáno: 27.7.2016)
Byť se jedná o působivý a silný příběh, tak musím přiznat, že mě to bohužel výrazněji nezasáhlo. Nicméně i tak jsou mé dojmy hlavně pozitivní. Stále se jedná o zajímavou hru, která nijak nenudí. Samotný F. Teller předvedl skvělý výkon a bylo vidět, že do toho dává opravdu vše.
(zadáno: 26.7.2016)
Rozhodně velmi vydařené zpracování. V první části mi to sice místy přišlo až trochu moc hozené do grotesky, nicméně druhá část i řada opravdu výtečných scén celkový dojem hodně vylepšuje. Hlavní devízou je zde bezpochyby vynikající práce s prostorem a minimalistickou scénou, jen málokde jsem viděl něco podobného. A k tomu výtečný M. Isteník, jenž to celé parádně táhne. Ale i ostatní se hodně snaží a zdatně mu ve všech scénách sekundují. Určitě nezklamalo a mohu jen doporučit.
(zadáno: 19.7.2016)
Přišlo mi to jako takový zvláštní "kočkopes", mix všeho možného. Na jednu stranu je zde relativně vážně nastíněno několik silných témat (nevěra, problémy s početím, sociální problémy, samota), ale vždy jsou dost rychle odlehčeny a následně i často shozeny nějakou absurditou. Ano, jedná se o primárně o komedii, takže to má své opodstatnění a v první části to funguje relativně slušně. Nicméně ve druhé to již sklouzne k jedné šílenější scénce za druhou ve snaze to nějak zábavně ukončit. Naštěstí situaci často zachraňují dobré herecké výkony, hlavně oceňuji J. Strykovou a I. Chýlkovou.
(zadáno: 12.7.2016)
Vydařená komedie, jež rozhodně nijak nezkazí krásný letní večer. První třetina je sice poněkud nezáživná a i v druhé polovině se objeví scény se zbytečně chaotickými či nudnějšími pasážemi, ale jinak převažují vtipné a svižně působící momenty s povedenými dialogy. Celou hru velmi dobře táhne trojice M. Pechlát, P. Stach a V. Kopta, které patří největší podíl na mém pozitivním zážitku. Z ostatních potom nejvíce zaujala svěží a energická M. Timková. Celkově tedy za mě opravdu příjemné letní představení.
(zadáno: 28.6.2016)
Roztomilé, veselé, hravé. Ne však přehnaně laciné a nevkusné, zachovává si to správnou míru poetičnosti a pohádkové atmosféry, která k této inscenaci bezpochyby patří. Moc pěkně udělaná scéna, určité přiblížení do současnosti mě nijak nevadilo, spíše naopak. Velmi dobrý výběr doprovodné hudby, který nemálo přispěl k celkovému pozitivnímu vyznění. A v neposlední řadě skvělé herecké výkony. Hlavně naprosto výtečný Puk v podání M. Kerna. Z ostatních zaujaly hlavně L. Polišenská, P. Štorková a M. Preissová, nicméně nezklamal nikdo. Celkově pro mě hodně vydařené zpracování.
(zadáno: 19.6.2016)
Hra, která mě zaujala přeci jen o něco více svým zpracováním než samotným obsahem. Od samotné scény, přes doplnění pěveckých pasáží, po provedení jednotlivých obrazů. Vše tak nějak správně fungovalo a bez problémů drželo moji pozornost po celou dobu. K tomu velmi dobrý výkon V. Dyka a také obou jeho hereckých kolegyň. Se samotnou knihou nemohu srovnat, ale i bez její znalosti mi toto přišlo dobře a srozumitelně podané.
(zadáno: 13.6.2016)
Pro mě samotného místy až moc laciné, estrádní a příliš pitvořivé. Také pojetí postavy magora v podání J. Slacha mi úplně nesedlo. Ale nutno přiznat, že měl několik podařených výstupů a celkově byl správně "na zabití", takže svůj účel to vlastně splnilo. Jako nejlepší mi zde přišel D. Ratajský společně s A. Krejčíkovou, jejichž scény celou inscenaci výrazně oživovaly. Z ostatních pak zaujala hlavně M. Randová, jež pozitivně vylepšila několik obrazů v první části. V součtu určitě velice slušná komedie, i s docela pěknou pointou na závěr. 65%
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 6.6.2016)
Velmi zdařilá hra plná černého humoru a několika životních pravd. Dobře napsaná a výborně zahraná. Skvělá Simona Stašová v hlavní roli. Ale i Radka Filásková jako její dcera nebo Čestmír Gebouský hrají velmi dobře.
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 6.6.2016)
Přiznám, že mě to až tak nechytlo. Herecké výkony většinou velmi dobré, zvláště Kateřina Burianová a Miluše Šplechtová. Ty ocenění jsou v tomhle ohledu jednoznačně oprávněné. Také skvěle pojatá scéna s otočným domem.
Ale samotná hra mě bohužel příliš nenadchla, celkově mi to přišlo zdlouhavé, některé scény až zbytečně moc vyhrocené...Závěr trochu moc natahovaný...A celé to poselství jsem asi příliš nepochopil.
(zadáno: 1.6.2016)
Nejspíše budu opakovat již řečené, ale i já vidím hlavní problém této hry v složitých a relativně nezáživných dialozích. A k tomu též v absenci výraznější dějové linie, která by silněji udržela moji v pozornost. Bohužel s přibývajícím časem bylo čím dál těžší soustředit se na odehrávající se příběh a to i přes některé pěkné momenty vyvolané především kvalitním hereckým výkonem vybraných aktérů. Za vyzdvihnutí stojí především T. Medvecká, J. Boušková a J. Hartl. Vydařené jsou i kostýmy a živá doprovodná hudba. Jako celek však bohužel tato inscenace spíše zklamala. 55%