Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (299)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 16.9.2021)
Inscenace, která je milá, příjemná, sympatická, v podstatě povedená, ale nepřináší bohužel žádnou přidanou hodnotu - po emoční stránce, ani stran toho, proč se právě Chaplinův Diktátor vlastně uvádí právě dnes.
(zadáno: 23.11.2015)
65% - Chvíli mi trvalo, než si mě to získalo, ale nakonec se podařilo. Zaujalo mě několik melodií, líbila se mi autorská úprava příběhu. Ne, že by originální dílo nebylo dobré, ale takhle mi pro daný žánr přišlo nosnější. Skvělá velká role pro Andreu Březinovou hned "na začátku" kariéry. Neumím posoudit, jak působí živě na jevišti, tu příležitost jsem neměla, hodnotím na základě televizního záznamu. Z něj jsem mě sice hned napoprvé zaujalo několik melodií, ale okouzlení nastalo přeci jen až napodruhé.
(zadáno: 24.11.2019)
65% - Milá a laskavá inscenace, v sympatickém režijním provedení, s velmi dobrými výkony – zejména Charlotte Režné.
(zadáno: 15.9.2019)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 3.10.2016)
Hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 10.10.2018)
45% - Z mého pohledu zmařený potenciál muzikálu i souboru. Absolutní absence jakýchkoli efektů, jimiž je tento muzikál ve světě proslaven, zoufale chudá a prázdná scéna a slabá režie, takže ve výsledku to není ani efektní show jako v zahraničí, ani poctivé divadlo plné silných výkonů, emotivních momentů a vypointovaných komediálních scén, a to ačkoli se hlavní představitelé snaží, - nejvýraznější jsou E. Staškovičová a J. Hruškoci - ale ve výsledku to prostě nepůsobí. Zůstává jen základní nosný, byť jednoduchý romantický příběh.
(zadáno: 29.10.2014)
75%
Toho, kdo má naposlouchanou z CD původní verzi, překvapí (poměrně příjemně) živější a o něco tvrdší hudba, která je v češtině doplněná výbornými texty J. Joska. Líbil se mi způsob, jakým si pohráli se scénou, která byla jak klasická, tak moderně dotvořená projekcemi, a vždy pompézní, také nápaditá choreografie. Spolu se skvělými výkony (výborná Z. Herfortová i S. Janotová, D. Vitázek (ačkoli u těch dvou jsem celou dobu bojovala s tím, že už jsem je viděla mockrát jinde a lepší) a R. Jícha) to dohromady dává další výborný muzikál na repertoáru MDB.
(zadáno: 20.12.2013)
75% - Bylo to výborné. Výborné herecké výkony, působivá hra. Ale umím si tak nějak představit, že by mohla zapůsobit i víc. Někde jí něco chybělo.
(zadáno: 19.11.2017)
65% - hostování v Praze v divadle Hybernia.
Jedním ze základních nosných kamenů inscenace jsou skvělé písničky Edith Piaf. Hana Fialová ji zpívá výborně, herecky naprosto skvělá byla Eva Zbrožková jako Marlene a potěšil i Juraj Čiernik.
Inscenace je velmi dobrá, sympatická, ale snad trochu pomalá a utahaná - prostě ve mně nedokázala vyvolat vzrušení a magnetizaci.
(zadáno: 22.2.2020)
55% - Muzikál Davida Drábka zdobí především výborná hudba. Povedla se výprava - scéna, kostýmy, masky. Činoherní soubor si s muzikálem poradil obstojně. Zajímavý je i námět, velkou škodou však zůstává, že nedošlo k jeho zpracování do skutečného příběhu. Několik epizod, do nichž jsou až násilně vsouvány zřejmě pro autory nejzajímavější postavy své doby a ostatně celé nekonečné defilé postav samy o sobě nosný dramatický příběh prostě netvoří. A je to škoda, protože životní příběh Josepha Merricka má co nabídnout.
(zadáno: 13.3.2019)
Nesmírně zajímavé téma a příběh. Skvěle sepsaná i zinscenovaná hra a výborné výkony.
(zadáno: 16.9.2021)
Velmi povedená inscenace s výraznou scénickou úpravou a hlavně s výraznými hereckými výkony v rolích tří sourozenců - tj. Evy Hacurové jako Élektry, která je svou až hysterickou urputností leckdy až otravná (velmi správně), Marie Poulové (Chrysothemis) a Pavla Neškudly (v roli Orestéa).
(zadáno: 22.2.2020)
Muzikál Elisabeth není pro inscenování jednoduchou volbou, klade na tvůrce nároky po všech stránkách, co se týče výpravy i stran obsazení (hlavně pěveckých výkonů účinkujících). V Plzni se obsazení podařilo, Soňa Hanzlíčková podává velmi dobrý výkon, především však Pavel Režný je jako Smrt naprosto skvělý. Vedle ústřední dvojice nezaostávají ani Pavel Klimenda či Martin Holec. Překlad patří k nejlepším v posledních letech a celkově jde o jednu z nejlepších muzikálových inscenací plzeňského divadla. Jediné, co nenaplňuje očekávání a představy, je scéna, která v porovnání s ostatním, zejména s kostýmy, působí poněkud chudě.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 18.11.2021)
Tvůrci se rozhodli zlepšit povědomí o třetím československém prezidentovi a všem, co udělal či se snažil udělat dobrého - v podstatě mu vystavět obhajobu. Využití kabaretních prvků, písniček i klaunů, které stvořili V+W a kterým obsazené herečky vdechly život, a kontrastně k nim klidný, uměřený projev P.Reifa vytvářejí velmi povedenou inscenaci, jejíž zábavné a příjemné plynutí narušuje až výstup klavíristy - dlouhý a ukřičený. Divák si jej snadno představí jako typický hospodský výstup při hádce místních štamgastů, v němž padají zajímavé myšlenky, jenže právě formou tuto jinak až do konce v podstatě lehkou inscenaci ruší.
(zadáno: 5.6.2016)
Když si člověk v úvodní informaci přečte, že půjde o příběh Ježíše vyprávěný očima jeho matky, očekává víc, než mu muzikál skutečně nabídne. Z mého pohledu nevyužívá dramatický potenciál, který mu příběh nabízí a jen se stroze drží Bible. Herci tak nemají co hrát, jejich postavy se drží jedné či dvou poloh. Paradoxně tak největší prostor má postava vypravěče, ve které byl P. Štěpán výborný. Přitom co se hudby týče, pár dobrých hitů má. Po scénické a kostýmní stránce zajímavá koláž dnešku a historie, naopak nepříliš zajímavá režie. Výkony zaujali P. Štěpán, J. Hruškoci a R. Coufalová.
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Podle mého prostě Evita není role pro M. Absolonovou - herecky ani energií jí nestačí, má snahu, zejména v druhé polovině je velmi dobrá, ale jinak se mi na ni typově nehodí. Zaujala mě ovšem nová koncepce, která vyvolala velmi působivou atmosféru - víc dorážející na diváka. Zvláštní je, že už je to druhé české uvedení, kde se mi mnohem víc než Evita líbil Che. Tentokrát prostě skvělý Che Petera Strenáčika. A stále víc mě u Evity rozčiluje překlad M. Prostějovského, který se mi prostě nezdá tak dobrý - významně raději jsem měla a stále mám původní české přebásnění
(zadáno: 24.3.2014)
(2.premiéra - R.Coufalová, T.Savka, M.Školout, R.Jícha, V.Gidová)
Muzikál, který rozhodně stojí za to vidět. Režijně i choreograficky povedené, několik zvlášť výborných režijních nápadů, které hodně zaujaly. Tím nejsilnějším byly jednoznačně davové scény, mimo jiné těžící z velké a výborné company a poté T.Savka, který si představení tak trochu "ukradl" pro sebe, ačkoli R.Coufalová byla výborná - zejména obě velká sóla byla skvělá.
Moc mi nesedí přebásnění, není špatné, jen mám radši pražské. Ještě si to potřebuje trochu "sednout", ale v podstatě dojem trochu kazil jen vypadávající zvuk.
(zadáno: 5.10.2013)
Bylo to především originální - originální režijní pojetí, z mého pohledu velmi oslovila hudba. A mělo to obrovskou sílu v chuti, která byla cítit ze všech účinkujících.
(zadáno: 27.3.2018)
Téma hry mě bohužel nedokázalo oslovit (možná i proto, že obě postavy a jejich postoje a názory mi vlastně byly velmi nesympatické, postupem hry oba čím dál víc), oslovily mě ovšem skvělé výkony obou herců.
(zadáno: 29.10.2014)
Taky mi něco chybělo, ale taky jsem se předem velice bála a naštěstí se mé obavy nenaplnily. Fantom těží především z v podstatě dokonalé hudby a ta v GoJe nechybí, a výborné jsou i výkony R.Schwaba, T.Vaňka a M.Gemrotové (M.Sommerová mě tolik nenadchla, alternace Fantoma a Raula jsem neviděla), a skvělí byli i J.Urban, P.Matuszek a T.Mátlová. Už si nejsem jistá dokonalostí ostatních a company. A nedokonalé mi přišly bohužel i texty, byly dobré, jen na můj vkus jim chybělo víc poetiky a kouzla. Výprava i kostýmy jsou krásné, někdy až moc, jen by to chtělo skutečně padající lustr atp.