Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (299)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.8.2015)
Povedená klasika - nechybí nic, ale není to ani v nejmenším nuda, zejména díky skvělým výkonům (herci si přidávají poznámky a pohledy, kterými postavy posouvají dál), je to plné energie, vtipné. I. Ondříček dokázal skvěle pracovat s prostorem Biskupského dvora a plně ho využít. Vynikající Matějka, Březinová, Slanina, Holišová, i Mach a Janota. Trochu to kazí jen absence živé hudby, která bývá v Brně příjemným zvykem.
(zadáno: 27.3.2018)
85% - Výborná inscenace (dokonalá studie jednoho patologického vztahu) se skvělými výkony, zejména v ústřední manželské dvojici (a o to silnější, když si uvědomíte, že oba ty typy v reálu znáte), efektní scéna, jen některé z vedlejších postav méně jasné a zapamatovatelné. Co mě trochu otravovalo, byla hudební intermezza.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 26.3.2017)
69% - Mám prostě ráda Steinbeckovy "Myši" a ten příběh hraje hlavní roli i tady. Scéna je jednoduchá a působivá, dobré jsou kostýmy, nesmírně mě iritoval dětský hlas během zatemňovaček, ani pořád nevím, proč vlastně tam byl on, když jej vystřídala scénická hudba, ocenila jsem to mnohem víc. Výborný byl J. Uličník, dobří i V. Skála a K. Mišurec. Pozitivně překvapil i O. Studénka, zajímavá K. M. Fialová.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 27.3.2018)
Výborná klasická inscenace - vtipná, napínavá, realistická, jen někdy až hodně dlouhá - v obou polovinách se najdou některé pasáže, které na mě působily úmorně. Ale i tak jsem si představení nesmírně "užila", až mi z něj bylo chvílemi úzko.
Výborný Michal Isteník, a zaujali mě i Veronika Lazorčáková a Jan Meduna.
(zadáno: 26.3.2017)
Zajímavé téma, moc dobrá hra a skvělé výkony.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 16.9.2021)
(zadáno: 18.11.2021)
75% - Komedie, která by z mého pohledu uspěla stejně dobře jako thriller. S lehkostí a jednoduchostí buduje příběh, na jehož začátku byl v podstatě šťastný člověk, který jen prostě nevěděl, zatímco na konci se celý svět mění v poměrně děsivé místo. Čím víc se původní postava ztrácí a ostatní unifikují, tím víc. Oceňuji jednoduchost scény i text hry, který inscenaci předepisuje nesnažit se realisticky zobrazit změnu hlavního hrdiny nebo ostatních, oceňuji práci s kostýmy i scénou plnou různých papírových krabic, jež postupně mizí. A oceňuji i herecké výkony - V. Kotka v roli hlavní, i třech dalších obsazených.
(zadáno: 5.10.2013)
Příběh při každém vidění víc a víc ničí diváka svou debilitou.
Ale výkony výborné. Skvělé choreografie, má to i vtip. A hity Elánů - sázka na jistotu. Velmi povedeně upravené pro představení.
Má to spoustu energie a z účinkujících vyložené sálá nadšení.
(zadáno: 23.11.2015)
Zajímavý příběh, pro rodinný muzikál možná až příliš komplikovaně propojené dva příběhy, zvlášť vezmeme-li v úvahu obsazení všech herců v hlavních rolích do dvou postav, s výjimkou hlavního hrdiny, který je vlastně rovnou trojrolí. Hudba je dobrá, kdo zná Papežku, uslyší nejspíš několik podobných melodií, texty rovněž povedené. Velmi podařená scéna, velkolepá v příběhu Ostrova pokladů (kterému by mohl být věnován i větší prostor), intimnější v příběhu Louise Stevensona. Poklona A.Slaninovi za jeho výkon v ústřední trojroli, výborně obsazený i P.Štěpán.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Zajímavá koncepce - s využitím moderní technologie a scény ve středu hlediště, výborný Ľuboš Kostelný jako Jago i Rebeka Poláková v úloze jeho ženy, herecky dobří byli i Jozef Vajda jako Othello a Veronika Kubařová jako Desdemona, nicméně Jagův zásah Othella a změna u něj v žárlivce mi přišla poněkud rychlá a zběsilá (vytváří to i celkem nejasný motiv). A trochu mi vadily málo výrazné či v podstatě absolutně osekané ostatní postavy - včetně Cassia nebo Desdemony - i ta mohla mít víc prostoru.
(zadáno: 19.8.2015)
Líbil se mi ne zcela určitý posun směrem k moderní/dnešní době, ale přesto poměrně klasická adaptace, mezi herci nejvíce vyniká skvělý Jan Teplý a jeho Jago, líbilo se mi i pojetí jeho ženy v podání Langové a jednoduchá scéna, která pomáhá vytvářet působivou atmosféru. Příliš nezaujala zejména Desdemona. Othello O. Veselého byl dobrý, ale něco málo tomu místy chybělo.
(zadáno: 10.4.2017)
Výborná hra, silné a zajímavé téma, příběhy pěti žen, které se snažily přežít válku a přežily ji, byť si každá nějak zadala a potkávají se v jedné cele i se všemi paradoxy, které to setkání vyvolává. Napětí neopadá, ani když člověk předem ví, jak minimálně ve větší části osudů hra musí končit, ať už je to způsobené neznámou identitou dvou zadržených, či tou šibenicí, která hrdinkám hrozí.
Výborné herecké výkony - standardně R. Derzsi a K. Cibulková, překvapila E. Josefíková.
(zadáno: 5.10.2013)
Skvělá scéna, výborné texty, excelentní výkony, zajímavá hudba a především výborný příběh a dokonale plná, hutná a jímavá atmosféra.
(zadáno: 21.12.2018)
Zásadní chybou a mínusem téhle inscenace je, jak strašně moc je její úspěch a pochopení závislé na znalosti Bergmanových filmů. Bez jejich alespoň elementární znalosti prostě nefunguje. Bohužel. Zrůdnosti a zhůvěřilosti jednotlivých scének jsou působivé, ale jsou to jen jednotlivé scénky. Byť skvělé, spojující linii jsem neodhalila.
(zadáno: 17.11.2021)
Svižný, jednoduchý pohádkový příběh boje dobra se zlem, v tomto případě představovaných postavami Petra Pana a jeho chlapců a Kapitána Háka a jeho pirátů, v inscenaci, které se nedá upřít, že děti se při ní zcela zjevně výborně baví. Hudba je povedená, pěvecké části také (byť mi to mnohdy velmi výrazně připomnělo Elefantazii), povedly se mnohé vtipy, ale přes to všechno jsem celou dobu měla pocit, že mi chybí Země Nezemě, její kouzla, fantazie, a celý ten pohádkový boj že je na mě až zbytečně jednoduchý a tvrdý.
(zadáno: 23.11.2015)
85% - Skvělá hudba, atmosféra, dobrý, působivý, intimní příběh (může být českému divákovi dost vzdálený), v druhé polovině i celkem napínavý. Jednoduchá, funkční, efektní scéna, kostýmy i choreografie odpovídají příběhu, skvělý, výrazný sound design (zatím ale company není vždy zcela rozumět). Výborné výkony, zejména dětské, a to jak v hlavních rolích (J.Gazdík a A.Juráčková), tak v company, a poté výkony E.Skálové a P.Gazdíka - ten si pro sebe roli vybral naprosto dokonale, kromě toho že odvedl dobrou práci na režii, překladu a úpravě. (D.Vitázek by se do role skvěle hodil před deseti lety.)
(zadáno: 22.2.2020)
85%
(zadáno: 26.3.2017)
75% - To dílo je kouzelné samo o sobě, skvělá hudba, dobrý a výborně vypointovaný vtipný příběh. Původní skvělé choreografie se podařilo udržet i v Prahy, což je skvělé. Zajímavé, byť netradiční jsou kostýmy, strašná je ovšem scéna. V první polovině je dobrá až do jejího závěru, kdy se to zlomí a pak to prostě už jen bolí. Zvláštní pojetí některých postav, ovšem obecně celkem dobře podané. ? Některé výkony zaujaly méně, některé víc, obecně chyběly lepší herecké výkony. Skvělí hlavně Randák a Gemrotová, Hudec Šubrt, Vaněk. Z mého pohledu to chtělo víc investovat do výpravy a do herců.
(zadáno: 19.11.2018)
Pásmo zajímavé, jen místo Hilského průvodního slova bych ocenila spíš víc ukázek, kombinovaných jen se sonety.
(zadáno: 5.6.2016)
Fakt, že jsem již před zhlédnutím téhle inscenace viděla a znala jinou, mi hlavně ze začátku hodně pomohl. Hodně mě zaujalo, v pozitivním slova smyslu, režijní pojetí Christophera a Siobhan, která za něj nejen mluví. Zaujaly i výkony J. Ciny a H. Vagnerové. Vlastně se mi podání SKUTRu líbilo, jen si nejsem jistá, nakolik bych se ztotožnila i se zlehčením a vykloubením některých scén, ať už to měl jakkoli být či nebýt režijní záměr.