Redakce

Iva Bryndová

redakční zkratka: ib

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 1.5.2014)
(Marešová, Novotný, Vitázek, Marek, Uličník, Károlyi-Konečná, Kříž, Bartůněk, Vaněk, Šemík, Jackuliak)
Chtě nechtě první, co si vybavím, je strašně přeplácaná scéna a projekce, některé podoby jsem asi úplně nepobrala. Bohaté kostýmy se hodily, ale zbytek...
Hudba je dobrá, jen na první poslech příliš nezaujme. Výborné byly výkony - Novotný, Vitázek, Marešová i další.
Největší chybu bych rozhodně viděla v tom, co to vlastně mělo být. Proč se to jmenovalo Antoinetta? To je dost zavádějící název, vezmeme-li v úvahu, že ona tak nějak nebyla hlavní postava. Ale kdo byl? Co přesně chtěli říct?
(zadáno: 3.4.2014)
Srovnávání s filmem rychle přejde. Je to prostě jiné. Asi nejvíc v tom, že proti filmu mi vlastně všechny vedlejší postavy přišly významně méně sympatické.
Trochu mě rozčilovaly rychlé "střihy" (zatěmňovačka a změna scény), ačkoli na prostoru, který byl, to těžko udělat jinak.
Především hra ale stojí a padá s výkony Lionela a Bertieho a Dušan Sitek i Martin Stránský byli výborní. Oba jsou výborní (ač i oni své role podávají jinak, než herci ve filmu) a jejich společné scény jsou skutečně vrcholem představení. (Osobně bych víc vyzdvihla Dušana Sitka, tak nějak zapůsobil výrazněji.)
(zadáno: 24.3.2014)
(2.premiéra - R.Coufalová, T.Savka, M.Školout, R.Jícha, V.Gidová)
Muzikál, který rozhodně stojí za to vidět. Režijně i choreograficky povedené, několik zvlášť výborných režijních nápadů, které hodně zaujaly. Tím nejsilnějším byly jednoznačně davové scény, mimo jiné těžící z velké a výborné company a poté T.Savka, který si představení tak trochu "ukradl" pro sebe, ačkoli R.Coufalová byla výborná - zejména obě velká sóla byla skvělá.
Moc mi nesedí přebásnění, není špatné, jen mám radši pražské. Ještě si to potřebuje trochu "sednout", ale v podstatě dojem trochu kazil jen vypadávající zvuk.
(zadáno: 15.3.2014)
95%
Proti uvedení na Prádle se toho vlastně moc nezměnilo. Zvuk je významně výraznější, scéna maličko jiná, trochu se změnilo obsazení.
Ale pořád jsou to výborné výkony, skvělá živá hudba, obrovské nadšení a nasazení. Tři hodiny, které strávíte přibití v sedačce.
Doporučuji všem. Někde jsem četla cosi o nejlepším muzikálu v Praze... Aktuálně bych asi rozhodně souhlasila. Snad si to udrží i v češtině.
(zadáno: 6.3.2014)
85%
Ta hra je v podstatě jen dialog. Několik dialogů, jeden za druhým, z každého čiší energie, napětí, vášeň... Je to hádka za hádkou a hovor za hovorem.
Výborné výkony a temná, hutná atmosféra.
(zadáno: 2.3.2014)
95% - hodnoceno z derniéry.
Příběh je jednoduchý a výborný. Scéna efektní a přitom jednoduchá, odpovídající a povedené kostýmy. Povedené hudební nastudování a jednou zase dobrý text (byť po dramaturgických úpravách).
A skvělé výkony: zejména Hana Holišová, Aleš Slanina, Jiří Mach, Lenka Janíková a Svetlana Janotová. I když výborní byli všichni.
Škoda krátkého uvádění. Dalo by se vidět opravdu hodněkrát.
(zadáno: 20.12.2013)
75% - Bylo to výborné. Výborné herecké výkony, působivá hra. Ale umím si tak nějak představit, že by mohla zapůsobit i víc. Někde jí něco chybělo.
(zadáno: 2.12.2013)
Výprava je výborná, světelný design výrazný a to naprosto na svém místě, projekce a dotáčky, které mají smysl, výborné hudební nastudování, překlad je sice nezvyklý po naposlouchané karlínské verzi, ale dokázal se dostat na tak dobrou úroveň, že člověku to, že je jiný, ani až tak moc nevadí, i když to občas nezní, skvělá práce company, herecké výkony Milana Němce i Ivany Vaňkové, výborná Radka Coufalová (zjevně nově) v roli Emmy a naprosto bezkonkurenční Dušan Vitázek, výkon, který to celé pozvedá ještě mnohem výš.
95%
(zadáno: 7.11.2013)
Aktualizace po derniérovém týdnu: Takhle přesně má dle mého muzikál, a podle mě nejlepší muzikál, vypadat.
Skvělé výkony - pěvecké, ale zejména herecké, originální a nápaditá scéna - tak jednoduchá, jak jen to šlo, aby plně vyzněly výkony na ní, výborné hudební nastudování, výborná režie - do detailů skvěle rozebraná - a má oblíbená orchestrace.
Vše naprosto odpovídající jednomu z nejlepších světových muzikálů...
Při srovnání s předchozím zhlédnutím a tedy při srovnání více alternací - byly tam výkony o kousek slabší a jiné lepší, ale to tak bývá a tady i ty slabší byly velmi dobré.
(zadáno: 24.10.2013)
Tak nějak asi na 65%. (Cina, Strenáčik, Pleskot, Šoralová, Čiernik, Marek, Fric, Kaštovský, Cmuntová, Kassai, Tesařík, Křenková, Fernandez, Dolinajec, Sedláček, Ramba).
Scéna, kostýmy, choreografie, atmosféra džungle - perfektní.
Herecko-pěvecko-taneční výkony výborné.
Hudba ne úplně uchvacující ale velmi dobrá. Song Strach naprosto výborný.
Texty s pár obraty velmi dobrými (Osvaldovsky) i několika velmi nedobrými.
Zážitek celkově dost dobrý, ale tak nějak... něco mu trochu chybělo, aby vyvolal nutkavou potřebu znovu to vidět.
(zadáno: 15.10.2013)
(Praha - Hybernia) - 75%
Hlavní nevýhodou je absence živého orchestru (alespoň skvělý nápad s živými muzikanty doplňujícími nahrávku), texty jsou v několika okamžicích nemotorné, a čas od času zpěv přehluší trubky. Tolik k mínusům.
Co se týče výkonů, závisí na alternaci - vesměs jsou velmi dobré, či výborné, jen Radka Pavlovčinová Luisu prostě neuzpívá a Zorro Roberta Urbana byl při pražské premiéře dost nevýrazný.
Jinak ale naprosto doporučuji - energické, vtipné (skvělá nadsázka), výborná chytlavá hudba, výborné choreografie.
(zadáno: 10.10.2013)
Příjemné představení. Skvělá zábava. Herecké výkony ústřední dvojice výborné, stejně tak Sugar a Osgooda. Pěvecky by to chtělo lepší výkony.
Jen to úplně neláká ke zopakování si.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Bylo to především originální - originální režijní pojetí, z mého pohledu velmi oslovila hudba. A mělo to obrovskou sílu v chuti, která byla cítit ze všech účinkujících.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Moc dobré výkony, výborná výprava, skvělá hudba i texty... Jen to chvílemi bylo příliš dlouhé a zdlouhavé.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>