Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 5.10.2013)
Skvělá scéna, výborné texty, excelentní výkony, zajímavá hudba a především výborný příběh a dokonale plná, hutná a jímavá atmosféra.
(zadáno: 21.12.2018)
Zásadní chybou a mínusem téhle inscenace je, jak strašně moc je její úspěch a pochopení závislé na znalosti Bergmanových filmů. Bez jejich alespoň elementární znalosti prostě nefunguje. Bohužel. Zrůdnosti a zhůvěřilosti jednotlivých scének jsou působivé, ale jsou to jen jednotlivé scénky. Byť skvělé, spojující linii jsem neodhalila.
(zadáno: 23.11.2015)
85% - Skvělá hudba, atmosféra, dobrý, působivý, intimní příběh (může být českému divákovi dost vzdálený), v druhé polovině i celkem napínavý. Jednoduchá, funkční, efektní scéna, kostýmy i choreografie odpovídají příběhu, skvělý, výrazný sound design (zatím ale company není vždy zcela rozumět). Výborné výkony, zejména dětské, a to jak v hlavních rolích (J.Gazdík a A.Juráčková), tak v company, a poté výkony E.Skálové a P.Gazdíka - ten si pro sebe roli vybral naprosto dokonale, kromě toho že odvedl dobrou práci na režii, překladu a úpravě. (D.Vitázek by se do role skvěle hodil před deseti lety.)
(zadáno: 22.2.2020)
85%
(zadáno: 26.3.2017)
75% - To dílo je kouzelné samo o sobě, skvělá hudba, dobrý a výborně vypointovaný vtipný příběh. Původní skvělé choreografie se podařilo udržet i v Prahy, což je skvělé. Zajímavé, byť netradiční jsou kostýmy, strašná je ovšem scéna. V první polovině je dobrá až do jejího závěru, kdy se to zlomí a pak to prostě už jen bolí. Zvláštní pojetí některých postav, ovšem obecně celkem dobře podané. ? Některé výkony zaujaly méně, některé víc, obecně chyběly lepší herecké výkony. Skvělí hlavně Randák a Gemrotová, Hudec Šubrt, Vaněk. Z mého pohledu to chtělo víc investovat do výpravy a do herců.
(zadáno: 19.11.2018)
Pásmo zajímavé, jen místo Hilského průvodního slova bych ocenila spíš víc ukázek, kombinovaných jen se sonety.
(zadáno: 5.6.2016)
Fakt, že jsem již před zhlédnutím téhle inscenace viděla a znala jinou, mi hlavně ze začátku hodně pomohl. Hodně mě zaujalo, v pozitivním slova smyslu, režijní pojetí Christophera a Siobhan, která za něj nejen mluví. Zaujaly i výkony J. Ciny a H. Vagnerové. Vlastně se mi podání SKUTRu líbilo, jen si nejsem jistá, nakolik bych se ztotožnila i se zlehčením a vykloubením některých scén, ať už to měl jakkoli být či nebýt režijní záměr.
(zadáno: 20.8.2015)
Před zhlédnutím jsem nestihla knihu přečíst, takže srovnání nemám, nicméně hra se mi líbila, zaujala příběhem sama o sobě. Zajímavá byla scéna i nápad s chórem - průvodcem děje, výborné výkony, zejména V. Blahuty a H. Holišové.
(zadáno: 3.8.2018)
Velmi dobrá černá komedie. Byť v první polovině působí zbytečně hystericky a ukřičeně - některé zvraty a hádky jsou až zbytečně a někdy jen stěží uvěřitelně vygradované. Postupem si však divák na tempo hry a její styl a atmosféru rodinného setkání právě téhle "povedené" rodinky zvykne. Herecké výkony jsou hodně dobré a skvělá je scéna. (Jen by v tom názvu vlastně pohřeb být vůbec nemusel, mohla by to být jakákoli jiná rodinná večeře (vzhledem k prostoru pro babi), ale to by nepůsobilo marketingově tak dobře...)
(zadáno: 2.3.2014)
95% - hodnoceno z derniéry.
Příběh je jednoduchý a výborný. Scéna efektní a přitom jednoduchá, odpovídající a povedené kostýmy. Povedené hudební nastudování a jednou zase dobrý text (byť po dramaturgických úpravách).
A skvělé výkony: zejména Hana Holišová, Aleš Slanina, Jiří Mach, Lenka Janíková a Svetlana Janotová. I když výborní byli všichni.
Škoda krátkého uvádění. Dalo by se vidět opravdu hodněkrát.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Jednoznačně bomba plná energie. Vynikající choreografie, naprosto vyrovnané výkony - výborné. Příběh je stejně jednoduchý jako ten filmový. Ale u toho divadla vás výkony přimějí tolik to neprožívat.
(zadáno: 13.3.2019)
Humorné, trefné - a pro mě osobně ještě mnohem životnější než Donna. Víc a lépe se trefuje do problémů běžného života.
(zadáno: 15.9.2019)
55%
(zadáno: 27.3.2018)
59% - Nesmírně silný příběh, jehož potenciál podle mého autoři nedokázali využít. Několik skvělých, silných, emotivních scén zabíjí absolutně neutíkající prostor mezi nimi. Celkem povedený český překlad, dobrá hudba, scénické řešení dle londýnské verze rovněž zajímavé. Obsazení M. Havelky ale bylo zásadním krokem vedle, ostatní při premiéře nejspíš ještě byli nervózní. Výborná byla Kristýna Daňhelová, vedle ní zazářil v menší roli Lukáš Vlček a pozitivně hodnotím ještě i Roberta Jíchu a Adama Gazdíka. Z mého pohledu tomu ale chyběla zásadní síla.
(zadáno: 4.10.2016)
Maximálně 35% - za profesionalitu, s kterou to řemeslo bylo dělané.
Ale jinak - špatně, špatně, všechno špatně. Špatný - nijaký je příběh (žádný rozvoj, žádná překvapení, žádné zvraty); strašné jsou texty, nezajímavá hudba.
Scéna je sice zajímavá, nápadité jsou kostýmy, některé body v příběhu stojí za to, jiné jsou hloupé a vyděračské.
Dobré jsou i výkony - Martin Havelka hlavně herecky, Lucie Bergerová a Eliška Skálová herecky i pěvecky - dvě největší hvězdy sezóny 2015/2016.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 21.12.2018)
75% (tahle hodnota mi tu hodně chybí).
Je to vtipné, je to trefné - je skoro až děsivé, s jakou přesností se trefuje do konzumní kultury 90. let a reality 90. let v tehdy nové České republice, jejíž kriminální kauzy jsou dnes notoricky známé a děsí čím dál víc.
A hlavně - je to skvělá zábava!
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 22.11.2015)
První devizou je už samotná Čechovova hra, Dejvické divadlo nabízí komorní prostor, který skvěle využívá, a ve kterém výborně vyniknou jednotlivé výkony i hra samotná. Z hereckých výkonů nejvíce zaujali Klára Melíšková, Ivan Trojan a Lenka Krobotová.
(zadáno: 3.10.2016)
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 3.10.2016)
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 19.11.2017)
85% - Muzikál, jak má být, má vše, co mít má. Skvělou hudbu, silný příběh, navíc je skvěle inscenovaný: scéna, kostýmy, choreografie, vše se povedlo. Strašně ráda bych dala i víc, ale ubližuje tomu špatný zvuk - sborům a občas ani sólistům prostě není rozumět - a rozčilovaly mě některé projekce - ty abstraktní, které některé scény provázely zjevně proto, aby se něco dělo - byla bych vážně ráda, kdyby už tvůrci obecně pochopili, že někdy méně může být více. Kvituji dobré obsazení - zejm. M. Šnytová a T. Novotný byli skvělí - ale obecně všech. (Jen M. Horká pro mě byla velkým zklamáním.)

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>